The Game Changers (kasvisruokavalio)

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
Kyllä se proteiini on punainen vaate näille vegeagendamiehille:

View: https://mobile.twitter.com/MikaelFogelholm/status/1437822715659001856

Fogeli haluaa proteiinin sijaan että kansa syö enemmän energiaa. Koita siinä sitten pitää paino aisoissa syömällä proteiiniköyhää evästä..

Btw. Tein juuri itselleni prodejäätelöä laittamalla heraa+rahkajogurttia+jäisiä marjoja blenderiin. Semmonen 60g annoksessa ja vain vähän energiaa💪


Aika vastuutonta demonisoida kehonkoostumuksen ja laihdutuksen kannalta parasta makroa, kun otetaan huomioon se, että lihavuus on ykkös syy elintapasairauksille ja terveysriskeille. Onkohan fogelilla rahat lääkebisneksessä, kun haluaa pitää ihmiset sairaina?
 
Aika vastuutonta demonisoida kehonkoostumuksen ja laihdutuksen kannalta parasta makroa, kun otetaan huomioon se, että lihavuus on ykkös syy elintapasairauksille ja terveysriskeille. Onkohan fogelilla rahat lääkebisneksessä, kun haluaa pitää ihmiset sairaina?
Joo, käsittämätöntä. Joku vaihtaa normaalijäätelön tuohon, sehän on heti korjaus oikeaan suuntaan.

Joku kumma fiksaatio siinä on. Eläinprode on kirosana tietysti. Kasviperäisestä ruuasta se hyvä määrä prodea on haasteellinen saada kasaan. 100kg ukolle pitää riittää 80g päivässä ja se pitää saada kasaan pääosin kasveista ja jaettuna 4-6 aterialle. Oe voe.
 
Paskapuhetta ettei saa tarpeeksi proteiinia kasvisruuasta. Ja onhan se nyt muutenkin älytöntä syödä proteiinijäätelö makaronilaatikon päälle. Se, että proteiini on ruokavalion perusmakro, ei tarkoita että sitä kaksin käsin syödä.


Eiköhän maailman kovin urheilija uran puolesta tiedä mitä tekee
 
Joo, käsittämätöntä. Joku vaihtaa normaalijäätelön tuohon, sehän on heti korjaus oikeaan suuntaan.

Joku kumma fiksaatio siinä on. Eläinprode on kirosana tietysti. Kasviperäisestä ruuasta se hyvä määrä prodea on haasteellinen saada kasaan. 100kg ukolle pitää riittää 80g päivässä ja se pitää saada kasaan pääosin kasveista ja jaettuna 4-6 aterialle. Oe voe.
En usko, että on. Koitin jossain kohtaa pitää proteiinit matalahkona eli siinä 1.3-1.4g/kg vegaaniruualla niin jos yhtään monipuolisemmin söi niin aikamoinen träkkääminen siinä oli, että sai niin vähän kasaan.
Toki siis mulla se kulutus myös oli suurempi kuin keskiverto tallaajalla koska urheilin kohtuullisen määrän.
Tosin olihan tuo proteiini määräkin suurempi kuin mitä normi tallaaja tarvitsee.
 
Tämmönen löytyi googlella, näyttäs olevan Heikkilän tekstiä
TODELLISET ROSKADIEETIT
Juttu koskee itävaltalaista, rikkaiden suosimaa laihdutusklinikkaa. Lehti kauhistelee 4000 €:n hoito- viikon hintaa, mikä tekee noin 570 € per päivä. Se ei ole ihme hinta hyvästä hotellista, mutta jos miettii, mitä hinnalla saa, niin sitten on aihetta kauhisteluun. Kyse on vanhasta jauhodieetistä VLCD, josta hieman lisää. Aihe ei ole uusi. Olen kirjoittanut siitä blogissani 2011.
https://www.anttiheikkila.com/.../fogelholmin_dieetti.../
Tuolloin professorit Pertti Mustajoki ja Mikael Fogelholm kiersivät maata myymässä Nutrilett- jauhodieettejä. Asetelma oli sama kuin nykyjään. Professorit varottivat ihmisiä VHH-dieetistä ymmärtämättä, että heidän markkinoimansa Nurtilett ja vastaavat ovat todellisia ketodieettejä – mutta vaarallisia sellaisia. Kun kalorit tippuvat alle 1000, alkaa nälkä, joka aiheuttaa ketoosin. Tietysti rasvaakin palaa, mutta mikä pahinta, lihakset katoavat. Sitä ei tapahdu oikeassa ketodieetissä. Mikä kaikkein pahinta – tai parasta bisnekselle – on, että jauhorypistyksen jälkeen paino palaa nopeasti takaisia ja usein yli lähtöpainon, kun ei ole samaa lihasmassaa polttamassa kaloreita. Näin tulee tapahtumaan myös jutun näyttelijättärelle.
Nutrilettin jälkeen markkinoille ilmaantui Cambridge-dieetti (nimi lainattu maineikkaalta yliopistolta). Dieetti osoittautui hengenvaaralliseksi. Dieetin seurauksena ihmisiä menehtyi sydänperäisen äkkikuoleman johdosta.
https://www.thelancet.com/.../PIIS0140-6736(89.../fulltext
Samaa todettiin kaikkien VLCD-dieettien kohdalla, myös Nutrilettin.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7223697/
Dieetti aiheuttaa vaarallisia muutoksia sydämen sähköisessä toiminnassa. QT-aika pitenee, mikä usein johtaa hengenvaarallisiin rytmihäiriöihin tai sydänpysähdykseen. Rytmihäiriöt eivät koske pelkästään ikääntyviä. Myös nuoria menehtyi ruokavalioon.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12356106/
Professorit saivat huseerata vapaasti Suomessa. Kukaan viranomainen ei edelleenkään ole puuttunut asiaan. Tiedän näistä Suomessa tapahtuneista kuolemista, mutta kukapa niistä piittaa, kun vastassa ovat professorit. Nyt Fogelholm on vaitonainen näistä dieeteistä.


Ja toinen jossa twitterissä Fogeli sanoo kouluttavansa Cambridge ohjaajia:
View: https://twitter.com/mikaelfogelholm/status/558556917749252096
 
Tuli vastaan pari tuorettakin Fogelin tutkimusta tältä vuodelta ja niissä rahoituksessa ja dieettinä mukana Cambridge Weight Plan. Hyvä että tutkitaan.
 
Tuota dieettiähän suositellaan vain selvästi ylipainoisille ja silloinkin valvonnassa. On siis ainakin alkuun erittäin vähäkalorinen dieetti, jossa välttämättömien ravintoaineiden saanti kuitenkin turvattu. Ei siis mikään "ihmedieetti" tyyliin kaalikeittodieetti tms.

Mielestäni turhaa dissausta, kyllä laihduttaa voi muutenkin kuin ketoilemalla.
 
Ketoosiinhan kroppa menee nuilla pussikuureilla. 🤔
Varmastikin, koska energiansaanti ainakin alkuun niin vähäistä. Mutta ei ilmeisesti haeta erityisesti ketoosia. En kuitenkaan näe mitään erityisen vaarallista juuri Cambridge -dieetissä. Kaipa nuo riskit ovat samat kaikissa VLCD -ohjelmissa, tässä tapauksessa riskit pyritään kuitenkin minimoimaan valvonnalla(koulutus) ja varmistamalla välttämättömien ravinteiden saanti.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Fogeli peukuttaa tämmöstä skeidaa jossa sanotaan että lapset syö viisinkertaisen määrän lihaa mitä pitäisi. Aikamoista sontaa


E7C24929-F314-4996-809D-9886CB2183D1.jpeg





View: https://mobile.twitter.com/DAGISresearch/status/1440922415853445121
 
Aihe on ruoka kestävän kehityksen näkökulmasta. Mikä on siinä sonttaa? Muriaanilla on varmaan parempi ratkaisu globaaliin ekologiseen ylikuormitukseen, jonka myös alaan erikoistunut tiedeyhteisö allekirjoittaa. Vaikka sellainen taikasauva, mikä mahdollistaa 7 miljardin ihmisen vapaan liharavinnon...
 
Aihe on ruoka kestävän kehityksen näkökulmasta. Mikä on siinä sonttaa? Muriaanilla on varmaan parempi ratkaisu globaaliin ekologiseen ylikuormitukseen, jonka myös alaan erikoistunut tiedeyhteisö allekirjoittaa. Vaikka sellainen taikasauva, mikä mahdollistaa 7 miljardin ihmisen vapaan liharavinnon...
Keskityn kommentoimaan etupäässä suomalaisten lasten ruokailun näkökulmasta. Meillä ei ole mitään syytä vähentää ravitsevaa lihansyöntiä, eihän?
 
Suomalaista lihatuotantoa on ihan turha edes verrata ulkomaiseen tehotuotantoon, ei niistä voi puhua samana asiana. Ja toinen juttu on se, että vaikka Suomi lakkais olemasta, niin sillä ei olis mitään vaikutusta ilmastoon. Samalla kun me täällä kurjistetaan olojamme ja kiristetään hyvinvoinnista, niin lihansyönti vain jatkaa kasvamista suurissa maissa, eli mikä vaikutus oli meidän teoilla tässä?

Toistaalta edes globaali lihansyönti ei ole suuri ongelma ilmaston kannalta.

0:50 - Why did we start blaming cows? 4:10 - Enter Cowspiracy. 5:33 - Where are the numbers coming from? 7:30 - Are cow burps new to the planet? 9:00 - Taking a realistic path to solutions? 10:43 - What about plant based meats? 14:30 - Why livestock research is important. 15:27 - How to feed 9.5 billion people 19:55 - Not all land is the same. 21:46 - We need nutrients, not just “food” 26:28 - How livestock and meat are discussed 29:12 - The real issue 30:40 - Do people stay meatless? 33:00 - What you don’t hear about cows and water. 40:18 - Livestock are a key part of the food system 43:56 - The bigger problem we need to solve


View: https://www.youtube.com/watch?v=SdrhpThqlCo&t=64s
 
vaikka Suomi lakkais olemasta, niin sillä ei olis mitään vaikutusta ilmastoon
Aika moni maa voisi todeta samaa, mutta olemme tällä pallolla kaikki samassa asemassa eikä kenenkään pidä olla vapaamatkustaja. Tuota lihantuotannon saastuttavuutta en niin hyvin tunne, että uskaltaisin vertailla eri maiden saastuttavuutta niiltä osin, mutta tosiasia kuitenkin on, että lihankasvatus saastuttaa (millä mittareilla sitä nyt halutaankin mitata) enemmän kuin kasvien kasvatus ihmisravinnoksi. Syön kyllä itsekin lihaa päivittäin, mutta en vakuuttele itselleni ja muille, etteikö lihankasvatuksen ympäristökuormitus olisi isompi kuin kasvien.
 
Tossa lehmävideossa olis voinu olla hieman myös sitä holistista karjankasvatusta joka luulis kiinnostavan viher-änkyröitäkin. Ne kuvat kuinka laidunmaan paksuus eroaa vierekkäisestä kemikaalilannoitetusta on aika pysäyttäviä.
 
Back
Ylös Bottom