Tehdas kiinni - tuhannet boikotoivat Lapin Kultaa

Itse en kaljaa juo mutta pakko hiukan kommentoida.

Ikävää tällaiset.. mutta mutta.. moni ei tajua sitä että tuossa kusessa ei uiskentelekkaan vain tehtaan työntekijät... karkeasti vois varmaan sanoa että yli kaksinkertainen määrä ihmisiä on nesteessä tehtaan sulkemisen vuoksi.. paikalliset kuljetusfirmat kiittää.com
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Muistaako porukka silloin ku Lordi voitti euroviisut ja toivoi,ettei media paljasta heidän henkilöllisyyksiään? No seiska paljasti ja siitä nousi aikamoinen kohu. Boikotteja,adresseja yms. Ajat sitten unohtunut sekin,eli tää on ihan pientä verrattuna siihen.
Ihan normaaliin tapaan se Lapinkulta myy jatkossakin. Ihan sama missä sitä valmistetaan.
 
Muistaako porukka silloin ku Lordi voitti euroviisut ja toivoi,ettei media paljasta heidän henkilöllisyyksiään? No seiska paljasti? Siitä nousi aikamoinen kohu. Boikotteja,adresseja yms. Ajat sitten unohtunut sekin,eli tää on ihan pientä verrattuna siihen. Ihan normaaliin tapaan se lapinkulta myy jatkossakin. Ihan sama missä sitä valmistetaan.

Mutta se oli kohu vaan koska siinä käsiteltiin mediaa. Jos tässä olisi kyse jostain Hymyn taittajista niin iltapäivälehdissä nousisi aivan uskomaton haloo.
 
Harmillista toki, että työpaikkoja lähtee syrjäseudulta, mutta minkäs sille tekee, kun ei olut myy. Olisi pitänyt ajatella hieman pitemmälle kuin turvata tulevaisuus yhden tehtaan varaan.

Siis meinaatko nyt tuolla tulevaiseen varaa lauseella yksilöä, vai tornion kaupunkia ? Jos kaupungista puhut niin, etä kyllä tiedä mistä puhut ja ihan ymmärettävääkin, että et tiedä, jos et ole lähimailtakaan ja et ole käynyt täälläpäin.

Niinkö? :rolleyes:

90% kansalaisista ei takuulla erottaisi/osaisi kertoa mitä on missäkin tuopissa jos järjestettäs allaolevien olutmerkkien maistiaiset, tyyliin sokkotesti.

Karjala, Karhu, Lapinkulta, Koff ja Olvi.

Merkkiuskollisuus on sitte ihan toinen asia.

Melkoinen väite, varsinki jos laitetaan ihan suoraan Karhu ja Olvi eri tuoppeihin, näissä on noiin jumalaton makuero, ettei toista. Vaikken olekkaan iso oluen kuluttaja, mutta nuo nyt erottaa kuka vain, tai sitte vaikka Karhu ja Lappari.
 
Kapitalismi on paskaa

Ei muuten pidä paikkaansa.

aa, että mielummin tehdas konkkaan kuin vähennettäisiin työntekijöitä? Kyllä se niin on, että bisness is bisness. Harmillista toki, että työpaikkoja lähtee syrjäseudulta, mutta minkäs sille tekee, kun ei olut myy. Olisi pitänyt ajatella hieman pitemmälle kuin turvata tulevaisuus yhden tehtaan varaan. Boikotointi lähinnä kiihdyttäisi entistä enemmän työpaikkojen vähtentämistä.

Joo, Hartwall olisi varmaan mennyt konkkaan! :rolleyes:

Kyllä tässä nyt on enemmän kysymys niistä hetkellisten voittojen maksimoinnista. Kai luit uutisen edes ?

Toi loppukaan ei pidä paikkaansa. Boikotonti voi ehkä vähentää Hartwallilta työntekijöitä, mutta tod. näk lisää niitä muualle. Eiköhän se Lahden tehdas pyöri aika minimi väellä jo nyt muutenkin...
 
Ja tietotaidon menetys... onko se tuotantoväen tietotaito jossain oluen valmistuksessa niin kovin erikoista, ettei sitä kuka tahansa muu oppisi? :D Pitää painaa kolmea eri nappia, että tulee Lapparin kolmosta.

Vähän aiheen vierestä omia mietteitä:
Tuntematta tuon kyseisen mielestäni huonon oluen valmistusprosessia tarkemmin, voisin väittää, että suomalaisten bulkkioluiden (mm. Lapin Kulta, Koff, Olvi, Karjala ym.) tuotannon tietotaito perustuu lähinnä siihen kuinka saataisiin mahdollisimman halvalla ja mahdollisimman nopeasti kyseistä tuotetta ulos myyntiin. Tämä on tietysti kovan kilpailun ja halpaoluiden suosion aiheuttama tilanne, joka perustuu lopulta kysynnän ja tarjonnan lakiin.

Varmaan tuokin tehotuotanto vaatii tietotaitoa, mutta tosiasia on, että hyvältä maistuvan oluen tuottaminen vaatii jo huomattavaa tietotaitoa, jota ainakin itse arvostan hyvin paljon. Mikäli hyvän oluen valmistaminen olisi yksinkertaista, kaikki tekisivät sitä. Kuitenkin vain harvat oluet maistuvat erityisen hyviltä. Toki tämäkin on makukysymys, josta kannattaa kiistellä. Tämä paremman makuisen oluen tuottaminen tietysti lisää tuotannon kustannuksia (tuotekehitys ym.) ja lisää valmistus ja varastointiaikaa, joka näkyy luonnollisesti myös hinnoissa. Silti ostan mieluummin hyvältä maistuvaa olutta kuin tehotuotannolla pilattua litkua.

Kumpa Suomeen saataisiin enemmän pienpanimoita, joiden ensisijaisena tavoitteena olisi tuottaa hyvältä maistuvaa olutta. Itseäni ei haittaa, vaikka näitä isoja tuotantolaitoksia ajetaan alas. Se toki haittaa, että monet suomalaiset menettävät elintärkeitä työpaikkojaan.
 
Vähän aiheen vierestä omia mietteitä:
Tuntematta tuon kyseisen mielestäni huonon oluen valmistusprosessia tarkemmin, voisin väittää, että suomalaisten bulkkioluiden (mm. Lapin Kulta, Koff, Olvi, Karjala ym.) tuotannon tietotaito perustuu lähinnä siihen kuinka saataisiin mahdollisimman halvalla ja mahdollisimman nopeasti kyseistä tuotetta ulos myyntiin. Tämä on tietysti kovan kilpailun ja halpaoluiden suosion aiheuttama tilanne, joka perustuu lopulta kysynnän ja tarjonnan lakiin.

Varmaan tuokin tehotuotanto vaatii tietotaitoa, mutta tosiasia on, että hyvältä maistuvan oluen tuottaminen vaatii jo huomattavaa tietotaitoa, jota ainakin itse arvostan hyvin paljon. Mikäli hyvän oluen valmistaminen olisi yksinkertaista, kaikki tekisivät sitä. Kuitenkin vain harvat oluet maistuvat erityisen hyviltä. Toki tämäkin on makukysymys, josta kannattaa kiistellä. Tämä paremman makuisen oluen tuottaminen tietysti lisää tuotannon kustannuksia (tuotekehitys ym.) ja lisää valmistus ja varastointiaikaa, joka näkyy luonnollisesti myös hinnoissa. Silti ostan mieluummin hyvältä maistuvaa olutta kuin tehotuotannolla pilattua litkua.

Kumpa Suomeen saataisiin enemmän pienpanimoita, joiden ensisijaisena tavoitteena olisi tuottaa hyvältä maistuvaa olutta. Itseäni ei haittaa, vaikka näitä isoja tuotantolaitoksia ajetaan alas. Se toki haittaa, että monet suomalaiset menettävät elintärkeitä työpaikkojaan.

Jatketaan offtopikkia :) Ei se oluen paneminen ole mitään rakettitiedettä, eikä bulkki lager ole (välttämättä) huononpaa kuin joku rakkaudellakäsinpantu. Keravalla pantu carlsberg hakkaa monet pienpanimon lagerit. IMHO.

Mutta kun se suuri yleisö haluaa mautonta litkua, missä ei saa maistua alkoholi, mallas eikä varsinkaan humalan katkeruus.

Itse haluaisi juoda tehotuotettua olutta (halbaa nääs) mutta valitettavasti suuri yleisö tahtoo sitä vetistä litkua -> Joutuu ostamaan kalliilla särmikkäämpiä tuontioluita.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom