Vähän aiheen vierestä omia mietteitä:
Tuntematta tuon kyseisen mielestäni huonon oluen valmistusprosessia tarkemmin, voisin väittää, että suomalaisten bulkkioluiden (mm. Lapin Kulta, Koff, Olvi, Karjala ym.) tuotannon tietotaito perustuu lähinnä siihen kuinka saataisiin mahdollisimman halvalla ja mahdollisimman nopeasti kyseistä tuotetta ulos myyntiin. Tämä on tietysti kovan kilpailun ja halpaoluiden suosion aiheuttama tilanne, joka perustuu lopulta kysynnän ja tarjonnan lakiin.
Varmaan tuokin tehotuotanto vaatii tietotaitoa, mutta tosiasia on, että hyvältä maistuvan oluen tuottaminen vaatii jo huomattavaa tietotaitoa, jota ainakin itse arvostan hyvin paljon. Mikäli hyvän oluen valmistaminen olisi yksinkertaista, kaikki tekisivät sitä. Kuitenkin vain harvat oluet maistuvat erityisen hyviltä. Toki tämäkin on makukysymys, josta kannattaa kiistellä. Tämä paremman makuisen oluen tuottaminen tietysti lisää tuotannon kustannuksia (tuotekehitys ym.) ja lisää valmistus ja varastointiaikaa, joka näkyy luonnollisesti myös hinnoissa. Silti ostan mieluummin hyvältä maistuvaa olutta kuin tehotuotannolla pilattua litkua.
Kumpa Suomeen saataisiin enemmän pienpanimoita, joiden ensisijaisena tavoitteena olisi tuottaa hyvältä maistuvaa olutta. Itseäni ei haittaa, vaikka näitä isoja tuotantolaitoksia ajetaan alas. Se toki haittaa, että monet suomalaiset menettävät elintärkeitä työpaikkojaan.