Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
jarze sanoi:miksei?
olikohan dextroosia, muistatko? nimittäin meikällä tuli vähän samanlaisia oireita dextroosista, lisäksi tuntu että oksennus tulee justiinsa ja muutenkin aivan käsittämätömän tuskainen olo oli.vitamiini sanoi:Meikäkin veteli kerran salihommien alussa semmosta tavallisesta kaupasta löytyvää hiilarivalmistetta napaa. Älyttömän makeaa ja sen ku veteli siinä ja heitti 20 minsan kävelyt salille ni perkeles ku alko huippaa ja tulee paha olo. No ohihan se siinä tunnin sisää meni mutta hieman oli epämiellyttävä olo. Eipä siis enää semmoisia.
ylikuntoilija sanoi:malto taitaa päästä imeytymään paremmin eikä aiheuta insupiikkiä.
m80 sanoi:Kyllä aiheuttaa, ja niin on tarkoituskin palautusjuomassa.
Kyllä se insupiikki on mun mielestä hyvä sana, koska nopea se maltonkin vaikutus on. Taloussokerilla tosin vielä lyhyempi, kuten totesitkin.ylikuntoilija sanoi:eli ei tapahdu samanlaista romahdusta insutasoissa kuten taloussokerilla ja saadaan pidempikestoinen "insupiikki", jos näin voi sanoa. Insupiikki nyt on malton tapauksessa huono sana muutenkin
ylikuntoilija sanoi:Taloussokeri = sukroosi (dimeeri, glukoosi + fruktoosi)
Malto = maltrodekstriini eli maissitärkkelystä pilkottuna (glukoosipolymeeri).
Malto ja glukoosi imeytyvät nopeasti, mutta osmolaliteetit huomioon ottaen malto taitaa päästä imeytymään paremmin eikä aiheuta insupiikkiä. Pistä esim. 80 grammaa sukroosia palkkariin, niin neste lähtee suoleen ja taita paska lentää. Myös olo voi olla aika heikko, kunhan insutasot ehtivät romahtaa..
m80 sanoi:Seuraavassa suora lainaus: "Harhaanjohtavien "asiantuntijalausuntojen" ja virheellisen markkinoinnin seurauksena monet luulevat, että malto luovuttaa energiaa tasaisesti ja pitkän ajan kuluessa. ... Maltodekstriinin verensokerivaikutus on erittäin voimakas. Nauttimisen jälkeen se poistuu nopeasti vatsalaukusta sekä pilkkoontuu yksittäisiksi glukoosimolekyyleiksi ja imeytyy nopeasti ja tehokkaasti. Niinpä malton glykeeminen indeksi onkin sama kuin glukoosilla! Prosessin nopeuteen vaikuttaa ensinnäkin se, että malto ei sisällä lainkaan kuituja, jolloin se on helposti pilkottavissa. Toiseksi sillä on suuri molekyylipaino, jonka vuoksi liuoksen osmolaliteetti on erittäin alhainen. Tämä aiheuttaa sen, että liuos ei kerää nestettä vatsalaukkuun ja poistuu sieltä nopeasti, kuten myös ohutsuolesta verenkiertoon. ... Alhainen osmolaliteetti on tietenkin etu verrattuna glukoosiliuokseen, joka aiheuttaa helposti vatsavaivoja suurina määrinä nautittaessa."
ylikuntoilija sanoi:Olen sitten...