Täyspäiväsen treenaajan ohjelma

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huukka
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
28.9.2012
Viestejä
456
Morz,
kertokaahan miten treenaa täyspäivänen kehonrakentaja/voimaurheilija? On voorumeilla erilaisia ohjelmia aina aloittelijasta jalkapöydän treenaajaan ja ohjelmat on yleensä kompromisseja jostain. MUTTA haluaisin koota ajatuksia siitä, mikä on ihanteellinen treenimäärä ja ohjelma, kuinka monta kertaa keho läpi viikossa jne... esim. tämänhetken ammattikehonrakentajilla? Ilman kompromisseja, ajatellen että elämä olis vain treeniä! :D

Tavoitteena siis koko kropan treeni ei esim pelkkä penkkituloksen kehitys.
 
Kyllähän noita on internet täynnä noita eri ammattilaisten treeniohjelmia mutta ei niistä kannata tavan punttiukkelin tai akkelin ottaa mallia kun niissä kuitenkin panostetaan treeniä sen ammattilaisen kohdalla parhaalla mahdollisella tavalla. Eli eiköhän tavallisen salitreenaajan kannata keskittyä vaan siihen lepoon ja ruokaan ja lihashuoltoon jos sitä ylimäärästä aikaa paljon on, eikä lisätä treenimäärää mitenkään verrattuna tavalliseen työläiseen jonka elämä pyörii kaiken muun kun treenin ympärillä. Korkeintaan jakaa yhden treeniin kahteen lyhyempään treeniin päivässä, mutta mikäpä hyöty siitäkään sitten on muuta kuin "monipuolisempi" ajankäyttö päivälle.
 
Samaa mieltä. Lause mikä on ihanteellinen treenimäärä ja ohjelma on täysin henkilökohtaista. Juuri siksi ei pidä kattoa mitään ammattikehonrakentajien ym. ohjelmia jonain all around optimiohjelmina, tai miten haluaisi treenata. Ne ovat parhaiten soveltuvia aina kyseiselle henkilölle. Sitten kun on hyvää perustreeniä takana se 10-15 vuotta, sitten voi alkaa hifisteleen. Siihen asti pärjää täysin hyvin vuosikymmenien aikana hyväksi havaituilla ohjelmilla, missä panostetaan isoihin perusliikkeisiin. Ja se on ihan sama onko se jalkatreeni kovaa kyykkyä tai prässiä. Kyykky ottaa muuallekkin mutta prässilläkin tulee lihasta. Kuten luin jostain, en muista mistä.

Its the muscle, not the movement.

edit. Jos siis ei halua kilpailla nostolajeissa. Sitten se on tekniikkaa ja lihasta hyvässä suhteesa. Jos haluaa hyvän kehon, ei ole väliä millä sitä lihasta tulee kunhan sen tekee turvallisesti.
 
Kysymys on silti mielenkiintoinen meille kuolevaisillekin. Kai sekin jotain kertoo, että edes ammattilaiset eivät käsittääkseni asu salilla? Lihasta siis ei määräänsä enempää saa aikayksikössä hankittua, vaikka mitä tekisi.
 
No nii, nää foorumit on siitä hienoja, kun aina näkyy liittymispäivä ja postausten määrä. Sitä kovempi treenaamaan mitä enemmän postauksia! :D

Mistäs tiedätte paljonko perustreeniä on takana? Liittymispäivästäkö?

Kertokaa vaan kokemuksia siitä kuinka täysipäiväsesti kannattaa treenata kehonrakennusmielessä. Itsellä treenit jaottuu n. 5- 6 päivään viikossa ja osa päivistä sisältää useamman harjoituksn plus lihashuolto joka päivä plus hieronnat tietyillä jaksoilla. Nyt haluaisin vaan kokemuksia lihankehittäjiltä...

Ja sit viel yks filosofinen kysymys. Mikä erottaa ammattiurheilijan harrasteurheilijasta? Usein kuulee sanottavan esim. palkkarit on hyödyksi vain "huippu-urheilijoilla". Mutta jos harrasteurheilija treenaa paljon niin eikö hän silloin ole huippu-urheilija? ;)

cheers.

Niin ja tuskin on haitaksi kaverille, joka käy kerran viikossa kääntämässä hauista, tieto siitä miten tulisi treenata optimaalisen kehityksen kannalta saaden parhaan vasteen treenille. Silloin on helpompi skaalata omaa tekemistä...
 
No nii, nää foorumit on siitä hienoja, kun aina näkyy liittymispäivä ja postausten määrä. Sitä kovempi treenaamaan mitä enemmän postauksia! :D

Mistäs tiedätte paljonko perustreeniä on takana? Liittymispäivästäkö?

Olisit ilmottanu alotuspostissa miten omalla kohallas jos jäi vaivaamaan tunne että noihin kohtiin reagoitiin.
 
Itse vastasin kysymykseen omalta kantiltani, ihan yleisesti. Jos olet vuosia ja vuosia jo tahkonnut, silloin varmaan pitäisi olla jo joku kuva muodostunut mitä täysipäiväiset ammattilaiset ym. tekee toisin. Jos vaikka vertaat omaan 5-6 kertaa viikossa ja katsot mitä he tekevät. Ja taas se "ihanteellinen" se on henkilökohtaista. Toki siittäkin voidaan keskustella, että mitä on kenenkin ihanteellinen treenitapa jos kaikki natsaa.

edit. Ja kun luin ton sun aloituksen uudestaan niin tämä lause antoi ymmärtää, että itsekkin olet alottelija (kuten minäkin)

Tavoitteena siis koko kropan treeni ei esim pelkkä penkkituloksen kehitys.
 
Mikä erottaa ammattiurheilijan harrasteurheilijasta?

Joko saa raudan nostelusta tavalla tai toisella enemmän rahaa kun salimaksut ja mahdolliset palautusjuomat, lisäravinteet, varusteet jne. maksavat, tai ainakin on tavoitteena että saisi.

Usein kuulee sanottavan esim. palkkarit on hyödyksi vain "huippu-urheilijoilla". Mutta jos harrasteurheilija treenaa paljon niin eikö hän silloin ole huippu-urheilija? ;)

Huippu-urheilija on hyvä. Ei se loogisella välttämättömyydellä ammattilaisuuteen liity.
 
Kaveri joka otti SM-kultaa ja PM-hopeaa bodauksessa sarjassa -90kg, treenasi kolmijakoisella kolme kertaa viikossa ja dieetillä veti vielä lenkin pari viikossa.

Työttömänä itse vedin 4-jakoisella pirun kovaa neljä kertaa viikossa, enkä usko että enempi olisi ollut hyödyllisempää.


Eräs Irakilainen kaverini asui salilla lähes joka päivä ja huiteli kaikkia välineitä ilman kummempaa ohjelmaa, kehitystä ei juuri tapahtunut.
Tein kaverille normaali ohjelmat ensin 2-jakoisella ja sitten 4-jakoisella ja pikkuhiljaa lisättiin erikoistehosteita, kaveri sai tämän jakson aikana 15kg lihasta alle vuodessa, ilman näkyvää rasvaa ja kehityy edelleen. Nyt muut lähi-idän hemmot kyselevät tältä kaverilta treeniohjeita :D
 
Mitä nyt olen jonkin verran seurannut blogeja ja videoita aika monen ns. pron mielestä on hyvä vetää isot lihasryhmät (selkä, rinta, jalat) kerran viikossa ja pienemmät (hauis, ojentajat, kyynärvarret, pohkeet, vatsat) kaksi tai kolme kertaa, riippuen tietty siitä mihin lihaksiin yrittää itse petrata. Tässä taustalla optimaalinen palautuminen. Näin olen itsekin viime aikoina vetänyt viisi jakoisella ja en nyt sitten tiedä mun gaineista, mutta hyvä fiilis on aina salilla ja sieltä lähtiessä, ja mulle se on aikakin toistaiseks riittänyt.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Itse treenailin nuorempana harrastelijana täyspäiväisesti seuraavanlaisella, eräästä kirjasta kopioidulla ohjelmalla:
1. Etureidet
2. Pohkeet + Vatsa
3. Selkä
4. Rinta
5. Takareidet
6. Hauis
7. Olkapäät
8. Ojentajat

Kutakin ylläolevaa lihasryhmää 45 min kerrallaan. Sain kaikki mahtumaan viikon sisään + yhden lepopäivän, kun treenasin kahtena päivänä kaksi kertaa päivässä, en nyt juuri muista miten ne oli jaoteltu, kun siitä on kuitenkin 10 vuotta aikaa. Lihaa ja voimaa tuli tosi hyvin, kuten nuorilla yleensäkin tulee.

Nykyään en kyllä varmaan lähtisi moiseen muutakun kaurapuurolla vähän isommalla voisilmällä.

PS.
Mutta, eikös täällä ole se JP_Fuxx vai mikä se oli, joka treenaa usein jopa kolme kertaa päivässä! Onkohan hän sitten täyspäiväinen, eli ei käy muualla töissä sitä en tiedä, toivottavasti hän tulee vastaamaan tähän ketjuun!
 
Riippuu aivan myös treenajasta, millaista ohjelmaa käyttää, oli sitten kokopäiväinen tai ei. Dorian Yates veti 4-jakoisella 2on 1off -tyylillä. Tämän hetken jotkut prot voivat vetää 6 treeniä viikkoon tai vaikka joka päivä ja pitää levon aina, kun keho ei enää meinaa jaksaa. 70-luvulla taas vedettiin niitä 1,5h sessioita ja parhaimmillaan 2 kertaa treenit päivässä ja lihakset läpi ainakin 2 kertaa viikkoon. Myös HIT-treeni kehitettiin muinoin ja sitäkin suht kovat tekijät tällä saralla ovat vedelleet. Treenitavatkin kulkevat ajan mukana ja en menisi sanomaan, että älä treenaa niinkuin ammattilainen, koska jokainen on yksilö ja näin jokaiselle sopii joku oma treenitapa. Tietty ammattilaisilla on se 100% panostus eli ravinto ja lepo ovat juuri oikeanmukaiset ja tähän ei normaali työssäkäyvä ihminen yleensä pysty.

Itse en ole myöskään kuullut tuota sanontaa, että palkkarista olisi hyötyä vain huippu-urheilijalle... En tiedä, kuka sitä on sanonut, mutta eiköhän ne proteiinit oo ihan yhtä hyvää kenelle tahansa treenin jälkeen. Ja ammattiurheilija on kaveri, joka saa elantonsa omasta lajistaan tai sponsoreiltaan eli ei joudu tekemään mitään ylimääräistä leipätyötä. Huippu-urheilija taas kilpailee kansainvälisellä tasolla tai tähtää sinne.
 
Usein kuulee sanottavan esim. palkkarit on hyödyksi vain "huippu-urheilijoilla".

Olen kuullut myös sanottavan, että tasan 200 kiloa on maksimi, mitä natu voi penkata, ja että kiloa enempää vuodessa ei voi tulla puhdasta lihasmassaa.
 
[venom];3862821 sanoi:
Olen kuullut myös sanottavan, että tasan 200 kiloa on maksimi, mitä natu voi penkata, ja että kiloa enempää vuodessa ei voi tulla puhdasta lihasmassaa.

Ihmiset puhuvat paljon, mutta tietävät vähän. Siksi on olemassa termi nimeltä Broscience.
 
Miksi taas piti sivuuttaa täysin mitä aloittaja kysyi, ja sen sijaan vastailla johonkin kuviteltuun kysymykseen, joka perustui omaan olettamukseen aloittajasta ilman mitään taustatietoja? Onneksi saatiin myös järkeviä vastauksia pienen alkutahmeuden jälkeen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom