Sykemittari ja juoksuharjoittelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja zrr
  • Aloitettu Aloitettu

zrr

Liittynyt
11.7.2007
Viestejä
15
Nyt olisi haussa sykemittari juoksuun/juoksuharjotteluun.

Tarkotus olisi nostaa perus(juoksu)kunto niin korkealle kuin ehtisi ennen ensi kevään/kesän kuntosaliharjoittelua (sekä tottakai myös aerobista).

Nyt syksyllä coopperissa juoksin 3010m (viime kerralla vuosi aikasemmin 2880m), 2000m 7.27.

Harjoittelu voisi olla mielestäni jotain tämän tyyppistä:
- 2-3 kertaa/vk n. 6km lenkkiä
- iltaisin (treenien, lenkin jälkeen) 2-5/vk perus lihaskuntoa
esim. punnerruksia, vatsoja, kyykkyhyppyjä (kertokaa hyviä lihaskuntoliikkeitä ! :whip:)
- sekä 4 kertaa viikossa sählyharkat (joista yksi "kuntotreeni"-kerta) ja joka kerta (paitsi toi kuntotreeni-kerta)
n. 40 min alkulenkki tms.

Sykemittarilta vaatimuksia:
-Osaisi auttaa juoksuharjoitusten tekemisessä
-Arvioisi juoksua juostessa (vaikka sykkeen avulla, eli pitääkö mennä lujempaa vai hitaampaa jne.)
-kestävä (eritysesti näyttö, vaihdettavat "hihnat" iso plussa)
-liitettävissä koneeseen(siellä ne harjoitukset tehdään (?)
-Hinnalla ei rajaa alkuun, halvempi = aina parempi :rolleyes:

Omia kokemuksia haluaisin erityisesti kuulla. :kuola:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mulla itselläni on joku kiinalainen sykemittari, jonka ostin cittarista n. 30 eurolla.

Toimintoina ajanotto, sykkeen mittaaminen, ja kalorien kulutus.
Treenin ajaksi saa siis asetettua halutun sykealueen ja treenin jälkeen näkyy kalorien kulutus ja keskisyke. Ei sen kummempia toimintoja.

Ja olen ollut tyytyväinen. Treenit suunnitellaan omassa pääkopassa ja niitä sitten noudatellaan. Eli jos syke on liian korkea niin juostaan hiljempaa. Simppeliä.

Tietokoneelle ne tiedot saa ihan manuaalisesti, jos on tarvetta pitää sen suuntaista päivyriä. Tai sitten voit ostaa kalliimman Suunnon tai Polarin vehkeen. Itse en koe saavani niistä hintaeroon nähden vastaavaa hyötyä, kun kerran lenkkeily pakkaa olemaan lähinnä peruskunnon kohottamista.
 
Mulla ollut tän vuoden käytössä Suunnon T4 jossa mukaan tuli footpod ja pc pod. Olen ollut tosi tyytyväinen. Näyttää matkaa/vauhtia riittävän tarkasti ja harjoitukset voi siirtää tietokoneelle päiväkirjaan. Mulla ainakin toi huomattavasti harjoitteluun lisää mukavuutta kun näkee matkoja, sekä myös vauhdin. T4 hieman edullisempi vaihtoehto T6, mutta jos rahasta ei ole kiinni osta suoraan T6. T4 taas verrattuna T3 maksaa enemmän ja tuo mukanaan vain tuon "valmentajan" jolla ei kyllä mielestäni tee mitään, eli siitä on turha maksaa. Itse vain sain sopivaan hintaan tämän paketin joten tästä syystä T4 käytössä.

Polaria ollut ennen käytössä ja en kyllä näillä näkymin ole heidän leiriin palaamassa. Vaimokin juuri takkuillut Polarinsa kanssa ja taitaa mennä laite myyntiin ja vaihto Suuntoon myös. Mutta tämä on vain minun kokemus ja mielipide.
 
Terve,

onko auttanut juoksemiseen/sen harjoitteluun? Motivoinut tai sillein... ? Kerro toki vähän enemmän :)

JepJep, mua ainakin motivoi kun saa seurata kaikkia tilastoja mitä T6 ja mukana tuleva training manager tuottaa. Oleppa pari päivää reenaamatta jo alkaa softa herjaamaan aktiivisuustason laskua>>>>ei kun liikkumaan. EPOC on myös mielenkiintoinen mittari harjoituksen tehosta, minulla ainakin koneen antamat arvot menevät hyvin yhteen omien tuntemusten kanssa. Kannattaa tutkailla näitä juttuja suunnon sivuilta, siltä löytyy kyllä tietoa ja paljon.
 
Mulla on Polarin F11. Hinta oli pari vuotta sitten noin 120€.
Hyvä perusmittari, joka laskee henkilökohtaisen kuntoindeksin, ja tekee sen mukaan harjoitusohjelman. Laite osaa laskea yksilölliset syjerajat jokaisen harjoituksen alussa sen hetkisen kunnon/vireystilan mukaan. Laite mittaa kulutetut kalorit, tekee harjoitusohjelman, ilmoittaa onko tavoitteisiin päästy, ym.
Hyvä!
 
ostin keväällä sunnon T3 multisport packin, ja olen ollut todella tyytyväinen. Toimii
ainakin omalla kohdalla kaikissa harrastuksissa, mm. melonta,juoksu,pyöräily, rullaluistelu..
näyttää mm. kuljetun matkan,ajan, reaaliaikaisen harjoitusvaikutuksen,sykkeen, niin keski-kuin maksimisykkeenkin, ja kalorinkulutuksen ja tietenkin paljon muuta. Tuosta kalorinkulutuksesta vois sen verran sanoa että kun kelloon ohjelmoidaan kaikki omat tiedot niin kulutus voi jopa olla lähellä oikeaa. Lisäksi kello näyttää suoraan viimeisimmän 6kk harjoitukset.. Ja aika kestävältä vaikuttaa, ollut mukana niin koskissa,kiipeillessä, pyöräilyssä ja pari kunnon tälliäkin tullut kun gps podi on kiinni tumpun ympärillä..
 
Itselläni on myös tuo multisport pack ja olen käyttänyt sitä rullaluistellessa. Pelkkää t3+sykevyötä sitten salilla, sulkapallossa, tenniksessä yms. Tähän asti toiminut kuin unelma. GPS hakee signaalia joskus useamman minuutin, mutta usein toimii riittävän nopeasti.

Ei ole valittamista t3:sta, ainoa ehkä negatiivinen puoli on se, että kun se on suunniteltu oikeakätisille niin yksi painikkeista voi joskus painautua kun ranne on jyrkässä kulmassa... koska pidän kelloa vasemmassa kädessä :)
 
Itselle toi suvulta joulupukki vuosi sitten tämmösen.
Sivu kertoo kaiken oleellisen, ja hyvin on miellyttänyt. Tosin tarvetta/osaamista ei itsellä ole kompassiin ja ilmapuntariin :D
Pitäisi vielä tuo USB namiska ostaa niin saisi purettua tuon :)
 
kokemuksen kertomaa...

Oli aika kun käytin sykemittaria treeneissäni, ja nykyään sitä ei tarvitse, koska tuntee kroppansa sillä saralla niin läpikotoisin, ja tässä hyvä ohje kaikille joilla ei oo sykemittaria syystä tai toisesta. Eli on olemassa 3 osa aluetta perus,vauhti,ja max kestävyys,ja ne eroittaa toisistaan todella yksinkertaisesti sillä lailla, että kun pystyy puhumaan lenkkeillessä on peruskestävyys tasolla. Nro 2 kun alat hengästyä olet tullut vauhtikestävyyden alarajoille, ja se piinaavin vaihe "alkaa" siitä, kun hengitys menee "läähättämiseksi" (ei koske rakastelua):D Tässä siis kolmen eri osa alueen nyrkkisääntö ilman sykemittaria lenkkeileville :dance:
 
Oli aika kun käytin sykemittaria treeneissäni, ja nykyään sitä ei tarvitse, koska tuntee kroppansa sillä saralla niin läpikotoisin, ja tässä hyvä ohje kaikille joilla ei oo sykemittaria syystä tai toisesta. Eli on olemassa 3 osa aluetta perus,vauhti,ja max kestävyys,ja ne eroittaa toisistaan todella yksinkertaisesti sillä lailla, että kun pystyy puhumaan lenkkeillessä on peruskestävyys tasolla. Nro 2 kun alat hengästyä olet tullut vauhtikestävyyden alarajoille, ja se piinaavin vaihe "alkaa" siitä, kun hengitys menee "läähättämiseksi" (ei koske rakastelua):D Tässä siis kolmen eri osa alueen nyrkkisääntö ilman sykemittaria lenkkeileville :dance:


Itselläni on juuri samanlainen kokemus.
Ostin Polarin sr200:n ja aloitin juoksuharrastukseni.
Laite oli niin hyvä, että innoistuin juoksemisesta vielä lisää.

Eniten hyötyä tuosta laitteesta oli siinä vaiheessa, kun alussa tahtomattani vauhti kiihtyi liikaa ja juoksin liian kovalla sykkeellä.
Sykemittari "pakotti" juoksemaan hitaat lenkit hitaasti.
Tässä olikin suurin hyöty harjoitteluuni. 170 sykkeet tipahtivat 140 tasolle, kun opettelin vain juoksemaan hiljaa.

Nyt en enää tähtää maratonille, vaan juoksen muuten vain. Otan sykemittarini mukaan enää ehkä joka kymmenes kerta. Sellaiset nautiskelulenkit, jolloin vain käyn heittämässä jonkun 40minsaa, eivät kaipaa sykemittaria. Fiilis määrittelee vauhdin.
Opin kuitenkin tuntemaan kroppani varsin hitaasti. Tälle tasolle pääseminen vaati yli 1000km juoksua ja tarkkaa polarin seuraamista.

Eli varsinkin juoksu-uran alussa noista mittareista saa varsin monipuolisen ja hyödyllisen harjoittelukumppanin.
 
just näin saarnamies.

Tosiaan polarista on hyötyä alkuvaiheessa, kun ei tunne kehoaan, ja yllätys on aikamoinen, kun huomaa vaikka juoksevansa 30pinnaa liian korkeilla sykkeillä, ja silloin mennään metsään, ja lujaa, jos on tarkoitus harjoittaa vaikka peruskestävyyttä...Se mitä luulee, on usein niin kaukana todellisesta työstä sydämmessä, ja siihen on sykemittari just oikea "jarrumies" Ja kivahan se on, jos harrastaa vähän totisemmin, niin kovissa vedoissa tulee varmasti juostua siellä ylä-alueella. En vain tarvitse mittaria enää:worship: Ja onhan se hyvä motivaattori aloittelevalle kuntoilijalle :dance:
 
Polarin nimeen vannon.
Sykemittarin laittamisen jälkeen (useampi vuosi sitten) ei ole tullut ns, ylilyöntejä aerobisessa. Jos on halunnut kevyttä harjotusta, siinä on pysynyt. Jos taas raskaampaa, mittari piiskaa tekeen kovemmin töitä. Nolo se on päkyttää ja piipittää koko lenkkiä :)
Kalorikulutusta olen myös seurannu ihan normaaleina päivinä ja verrannut esim. aerobiseen ja punttipäiviin. Sen mukaan oppinu sitten syömään enemmän tai vähemmän. Välissä tulee sitten tarkistettua niitä kulutuksia mittarin kans ja aika usein on muutoksia ruokailuihin pitänyt tehdä ja edistystä tullut jaksamiseen ja terveyteen.
 
Terve vaan taas, joulupukki toi Suunnolta x3HR:n, mutta kun vertailin sivulla t3/t4, tuntui ominaisuudet aika vähäisiltä. Esimerkiksi tuo "harjoitusvaikutus"-ominaisuus olisi mielestäni hyvä lisä. Mutta tekeekö sillä loppujen lopuksi mitään?

Onko polarin laitteet suomeksi vai englanniksi? Miten eroaa, jos jollain on kokemusta?

Ajattelin treenata salibandytreenien (4x/vko) lisäksityyliin 1+1+1, eli 1 peruskuntoa (vähän kevyempää) 40-50min, 1 kovaa/lujaa juoksua 30-50min ja viimeisenä inttervalleja samaten 30-50min. Tarkoituksena siis kehittää nopeutta ja maksimikestävyyttä, (en keksinyt hienompiakaan sanoja :) ) vaikkapa maagiseen coopperiin sitten.
 
Ajattelin treenata salibandytreenien (4x/vko) lisäksityyliin 1+1+1, eli 1 peruskuntoa (vähän kevyempää) 40-50min, 1 kovaa/lujaa juoksua 30-50min ja viimeisenä inttervalleja samaten 30-50min. Tarkoituksena siis kehittää nopeutta ja maksimikestävyyttä, (en keksinyt hienompiakaan sanoja :) ) vaikkapa maagiseen coopperiin sitten.

Ajattelit siis reenata 7 kertaa viikossa? (vai ymmärsinkö jotain väärin?)

Mielestäni salibändytreenit käyvät hyvin intervalli treeneistä. Niitä en siis ehdoin tahdoin alkaisi enää lisäämään samalle viikolle. Myös 1 kova harjoitus tuon kaiken päälle tuntuu vähän ylilyönniltä.

Noiden ylimääräisten juoksulenkkien sijaan lisäisin kuntosaliharjoittelua ja hyppytreenejä, loikkia eli perus nopeusharjoittelua. Kannattaa myös muistaa, että nopeusharjoittelua voi tehdä ainoastaan täysin levänneenä.

Googleta nopeusharjoittelusta tai nopeuskestävyydestä.
Sieltä löytyy inffoa nopeuden kehittämiseksi.
 
Perjaatteessa siis 7 harjoitusta viikossa, samalle päivälle maksimissaan 2(+mahd. kuntopiiri).

Nopeutta olisi kyllä hyvä hankkia lisää, ja eikös siihen inttervallit auta? Salibandytreenit auttavat vähän siihen nopeuteen, mutta mielestäni selvästi liian vähän.

Salibandytreenit jaksottuvat näin: Maantaina,tiistaina,keskiviikkona ja sunnuntaina treenit. Maanantaina puhtaasti kuntotreenit, mutta tippui vain joka toiseen viikkoon.
 
Sykemittareihin liittyen, palaako 1h 30min punttitouhuilla yleens 1038 kaloria, tuli tuollainen lukema tänään, olo kyllä oli aika kuollut ja laatta meinas lentää, toistot eivät olleet maraton luokkaa vaan kutosia ja kymppejä.
 
Mikähän olisi hyvä sykemittari alle 200e luokassa, mielummin lähempänä 150e eli 200e on ehdoton maksimi.

Suunto t3/t4:sta kattonut nyt. Kokemuksia olisi kiva saada. (1 sivulla lisää tietoa minkälaista haen)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom