Suuri proteiinikeskustelu

Meta title: 💥 SUURI PROTEIINIKESKUSTELU – SAANNIT, LAADUT, LÄHTEET JA OPTIMAALINEN RAVITSEMUS 💥

Meta description: Keskustelua proteiinista: lähteet, laadut, imeytyminen, määrät, treenaajan tarpeet, ruokavalioiden erot ja käytännön kokemukset.


Koska urheilijat joka tapauksessa syövät tavallista enemmän, proteiinin tarve tulee tyydytetyksi normaalin ruuan avulla, eikä erillisiä proteiini- tai aminohappolisiä tarvita.

Kannattaa ehkä kehittää sitä luetun ymmärtämistä.

Eri asia on sitten jos syö liian vähän tai tai päin helvettiä.
 
Onko mahdollista, että lihakset kehittyy jos proteeineja saa n.2g/kiloa kohden, mutta kalorit ovat miinuksella? Eli lihakset kehittyvät, mutta läskin osuus vähenee/pysyy ennallaan?


Kyllä on täysin mahollista. Ite oon koko treenini ajan ollu enemmän tai vähemmän miinuskaloreilla ja lihasta tullu noin 10kg lisää
 
morjens eli käyn salilla 3-4 krt/vko treenaan 4- jakoisella jne.. pläälplää. semmosta mietin että kun kävin ostamassa tossa whey2,kreatiini,glutamiinii,malto6 ja dextroa niin kuinka olis parasta käyttää tottakai varmaan ennen ja jälkeen treenin mutta minkälaisia määriä milloinkin? eli ennen treeniä prodee,kreatiinii? ja jälkeen prodee kreatiinii ja glutaa ja hiilareist puolet dextroo ja puolet maltoo? kuinka suosittelisitte? mutta eniten mietin niit määriä esim laitanko 60g vai kuinka paljon mitäkin??? kiitos vastauksista ja toivottavasti tää nyt meni ihan oikeeseen mestaan. :rock:
 
Olis ihan kiva tietää mittas ensin että voi soveltaa. 40kg jannu tarvitsee eri määriä kuin 120 kg jannu.
 
No vastauksena mitä toi Tuoppi The Man kirjotti. Reenin jälkeen kyseinen setti vaikka. Jättäisin vaan sen dextron siittä pois.
 
Sama vika, unohda se dextro. Jos kreatiinimonohydraattia vedät, niin tankkausvaihe on pop, haulla löytyy kyllä lisää. Pelkkää heraa on hyvä ottaa proteiinilisänä myös muutenkin kun treenin jälkeen. Ite otan aamusin heti herätessä, lähtee taas palautuminen käyntiin heti aamusta. Ennen treeniä on turha ruveta mitään mössöjä sekottelemaan..

Mutta jeps, toi Tuoppi the manin ohje palautusjuomaksi on hyvä, vedä sen lisäksi vaikka aamusin 1 dl heraa ja 5g kreaa niin avot.
 
75 kg sanoisin että vedä vaikka whey 2 + malto 30+30g ennen treeniä ja treenin jälkeen sama 30+30 ja lisäksi 10g glutamiinia ja 5-10g kreatiinia. Jos dekstroosia on pakko käyttää niin palkkariin mukaan sitäkin 10g

Eli siis ratapalkista väännettynä:
latinki: 30g whey2 ja 30g maltoa
treeni: vettä
jälkeen: 30g whey2 + 30g malto + 10g dekstro + 10g gluta + 5-10g krea
 
Bumpataas ny vähä omilla tänhetkisillä tiedoilla...

EPÄSELVÄ TAPAUS Lidl tonnikalahiutale öljyssä 3,93eur/kg, jos USA Department of Agriculturen ravintosisältötiedot pitävät paikkansa eivätkä FINELIN, proteiinigramma
1,3486 senttiä

1.S-Marketeissa just nyt semmonen tarjous että Arla Kermajuusto 4,54eur/kg, proteiinigramma 1,51333 senttiä

EPÄSELVÄ TAPAUS Lidl tonnikalahiutaleet vedessä 3,93eur/kg, jos FINELIN tiedot oikein eivätkä USDAn, proteiinigramma 1,45 senttiä

EPÄSELVÄ TAPAUS Lidl tonnikalahiutaleet vedessä 3,93eur/kg, jos USDA:n ravintosisältötiedot pitävät paikkaansa, proteiinigramma 1,54 senttiä

2.Isommissa Prismoissa kuten Vantaan Jumbo, kanankoivet 0,99eur/kg, proteiinigramma 1,6-1,7 senttiä

3.Vissiin kaikissa prismoissa X-tra salaattitonnikala vedessä 3,5eur/kg, proteiinigramma 1.75 senttiä

EPÄSELVÄ TAPAUS Lidl tonnikalahiutale vedessä 3,93eur/kg, jos FINELIN ravintosisältötiedot pitävät paikkansa eivätkä USDAn, proteiinigramma 1,7538 senttiä

4.Lidl rasvaton maito 0,61eur/kg, proteiinigramma 1,8484 senttiä

5.Lidl maitorahka 2,58eur/kg, proteiinigramma 2,114 senttiä

6.Ehrmann maitorahka 2,36eur/kg, proteiinigramma 2,408 senttiä

Itteäni ainaki ihmetyttää kummasti miten jenkkien tonnikalassa on muka enemmän proteiinia ku meikäläisten (esim 25.5% vs 22.4g% vesitonnikalassa).

Ja vielä paljon enemmän ihmetyttää se, miten muka öljytonnikalassa on enemmän proteiinia kuin vesitonnikalassa. Eikö se muka ole sitä ihan samaa tavaraa mitä siinä lilluu, joko suolavedessä jossa ei tietääkseni ole kuin vettä ja suolaa, tai öljyssä joka tietääkseni = rasva -> ei proteiinia.

Jokatapauksessa ittelleni oli ehkä kiintoisimmat uutiset ne että toi Lidlin maito on noin hyvä ja halpa proteiininlähde. Siinä ei ole rasvaakaan. Ja samaten en ennen ollu täysin tajunnu miten hyvää shittiä toi tonnikalakin (ainakin vedessä) on hintaansa nähden. Vaikka öljytonnikalassa jostain minulle käsittämättömästä syystä on enemmän proteiinia, en siihen koskis koska tälläkin foorumilla on esitetty ikävänkuulosia teorioita sen öljyn laadusta.
 
hiilihydraatti!!! vastatkaa joku viisas :)

Koska hiilihydraattia kuuluisi nauttia kun jos nautti hydrolisoitua heraproteiinia niin ei saisi laittaa sekaan hiilareita hidastamaan imeytymis prosessia , eli missä vaiheessa sitten hiilarit pitää nauttia ??
 
Koska hiilihydraattia kuuluisi nauttia kun jos nautti hydrolYsoitua heraproteiinia niin ei saisi laittaa sekaan hiilareita hidastamaan imeytymis prosessia , eli missä vaiheessa sitten hiilarit pitää nauttia ??

Imeytymisjutuista on pitkät kamppailut täälläkin ollut. Kannattaa keskittyä vaan perusjuttuihin ja jättää imeytymisnopeuksien ajattelut sikseen. Treenin jälkeen maltodekstriiniä=maltoa ihan normaalisti heraproteiinin kanssa samaan aikaan. Normihiilarit sitten pitkin päivää perusruuasta.
 
Hehe, jätkä veti ensin hirveet tiedefaktat tiskiin ja sit linkitti ihan pieleen.. :D

No joo, näitä sattuu, meikkis jeesaa: Rate of Maillard Browning in Sweet Whey Powder (R. Sithole, M. R. McDaniel and L. Meunier Goddik): "CONCLUSION: Our data suggest that whey powder has a shelf life longer than 12 mo, which is the typical shelf life reported by commercial suppliers. The deterioration rates of the sweet whey powders from the 3 processors were different. The sample with the fastest rate of deterioration, as determined by the Maillard reaction, was found to deteriorate the fastest as determined by the physicochemical parameter (Hunter Laboratory color parameter L*). However, the flavor and aroma of all whey powder samples remained constant. Although the Maillard reaction plays a major role in determining the rate of deterioration of whey powders at elevated temperatures, the rate at ambient conditions for the 3 samples was too low to cause any significant difference during storage up to 19 mo. Because free moisture content changed significantly with storage at ambient temperature, parameters related to moisture content, such as hygroscopicity and caking, should be explored in shelf-life studies of whey powder. It appears likely that whey powders deteriorate because of loss of functional properties such as flowability and dispersibility before any changes in taste and aroma are observed."

Eli käsittääkseni jos prode ei oo mennyt paakkuiseksi ja ei haise tai maistu poikkeavalta niin kitaan vaan. :thumbs:
 
Kävin tossa pari tuntia sitten diabeteslääkärin juttusilla ihan rutiinitarkastuksessa. Miulla siis todettiin 1-tyypin diabetes noin puoli vuotta sitten. Kysäisin lääkäriltä noiden proteiinijuomien vaikutuksesta munuaisiin ja se sanoi, että senkun juot ja käytät niitä proteiinivalmisteita jos tuntuu tarpeelliselle. Jos käyttää liikaa, niin tuleehan ne sit kusen mukana pois. Eli jos munuaiset on terveet, niin ei mitään haittaa. Jos on jotain munuaissairauksia, niin sitten tietysti kannattaa miettiä kahteen kertaan...

Lekuri oli tosin myös sitä mieltä, että noiden proteiinivalmisteiden hyödyllisyydestäkään ei ole kiistatonta näyttöä ja niihin tuhlaa helposti vaan rahansa, mutta se on sitten jo asia erikseen. Mutta näin siis tällä kertaa :D
 
Liikaproteeini saattaa myös kertyä niveliin jne että en kyl hirveesti ylimäärästä suostuttelis syömään ainakaa näin peruspodaajana.. Mut empä kisoihi ole menossakaa.. Oli vaa puhetta tosta vähä aika sitte urheiluhierojan ravintotunnteilla
 
Liikaproteeini saattaa myös kertyä niveliin jne että en kyl hirveesti ylimäärästä suostuttelis syömään ainakaa näin peruspodaajana.. Mut empä kisoihi ole menossakaa.. Oli vaa puhetta tosta vähä aika sitte urheiluhierojan ravintotunnteilla

No tämä riippuu ihan siten taas altistusherkkyydestä. Se proteiini ei suoraan mihinkään niveliin mene, vaan kyse on veressä olevasta uraatista, joka oikein suurissa määrin esiintyvänä kiteytyy niveliin. Ja esim maitotuotteet ovat varsin turvallisia tässä kohtaa.

Mutta asia koskee max 5% kansasta. Kyseessä on perityvä vaiva, tai sitten se liittyy metaboliseen oireyhtymään. Joka on sitten jo yleisempää, mutta urheilijoita ei koskene yleensä.

Lisätietoja voi hakea vaika googlesta hakusanoilla uraatti, kihti ja metabolinen oireyhtymä.
 
No tämä riippuu ihan siten taas altistusherkkyydestä. Se proteiini ei suoraan mihinkään niveliin mene, vaan kyse on veressä olevasta uraatista, joka oikein suurissa määrin esiintyvänä kiteytyy niveliin. Ja esim maitotuotteet ovat varsin turvallisia tässä kohtaa.

Mutta asia koskee max 5% kansasta. Kyseessä on perityvä vaiva, tai sitten se liittyy metaboliseen oireyhtymään. Joka on sitten jo yleisempää, mutta urheilijoita ei koskene yleensä.

Lisätietoja voi hakea vaika googlesta hakusanoilla uraatti, kihti ja metabolinen oireyhtymä.



Joo oli vähän hätäne vastaus en tarkoittanut että meneekään suoraan niveliin. Vaan sellainen ylimääräinen proteiini joka ei kerkee poistua elimistöstä ja pilkkoutuu kropassa aiheuttaa taas jonkun liika erittymista jne... Pitkä kaava :) Mut saa kyl pirusti syödä sitä :D
 
Back
Ylös Bottom