Kauppalehden juttu vastaavasta
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/l...oukkaa-tasa-arvoa/5hyfTxgQ?ref=iltalehti:f050
Neuvostolle tulleessa lausuntopyynnössä yksityishenkilö valitti, että ilmaisu esineellistää naisia.
Myös neuvoston mukaan ilmaisun voidaan tulkita viittaavan naisiin. Se katsoo, että mainos on hyvän tavan vastainen.
"Esitetyssä yhteydessä naisiin viittaava sana ”liha” toistaa ja vahvistaa naisista annettavaa halventavaa mielikuvaa. Ilmaisun voidaan katsoa olevan tasa-arvoa loukkaava", neuvosto toteaa lausunnossaan.
Mainoskampanjassa
käytettiin myös toista lausetta:"Netissä sinua odottaa sonni". Ensimmäistä mainosta käytettiin ulkomainonnassa esimerkiksi bussin kyljessä. Jälkimmäinen löytyi bussin sisältä penkeistä.
Mainonnan eettinen neuvosto piti lausunnossaan sopimattomana Parempaa lihaa kuin Tinderissä -ilmaisua.
Mainoslauseella lihan lisäksi muita oheistuotteita kaupannut Laidun Hereford vastustaa Mainonnan eettiseen neuvoston tulkintaa vahvasti. Yrittäjät Jussi Harju ja Jyri Tanner puolustautuvat tiedotteessa, ettei kampanjassa ollut tarkoitus ottaa kantaa sukupuoleen.
"Näemme tulkinnan olevan värittynyt, sillä nyky-suomen sanakirja tai edes urbaani-sanakirja ei ota kantaa 'liha'-sanan sukupuoleen. Mainoslauseella varustettuja t-paitoja, mukeja ja pipoja on myyty tasaiseen tahtiin sekä maatalon isännille että emännille, kuten myös tavallisille tallaajille", Harju ja Tanner toteavat.
"Olemme yllättyneitä liha-sanan saamasta tulkinnasta ja pohdimmekin, miten hän voimme jatkossa markkinoida lihatuotteitamme, kun
yksi sana on varattu kokonaan naisille", he kritosoivat.
Moitittu mainoslause on yrityksen omaa tuotantoa. Harju ja Tanner sanovat hyödyntävänsä vastedeskin markkinoinnissaan "lennokkaita mainoslauseita".