Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Koitin tässä etsiä reseptiä miten porukka on lohensa sushiin laittanut, muttei osunut silmään. Eli ostin lohta nimellä gourmet merilohen seläke, aika pientä ja mun silmään just sopivaa nigiripalan päälle. Jotenkin tuntuu että noi sushipaikat esivalmistaa noita jotenkin. Joku puhu joskus höyryttämisestä? En tiä yhtään pitääkö paikkansa mutta onko kukaan täällä tehnyt tolle lohelle mitään? Pitäskö laittaa karkeeseen suolaan ja kelmuun eli graavata pikkasen?
Söisin itteni vararikkoon tollasessa sushipaikassa missä ne menee hihnalla nenän edestä.
Isompia määriä kannattaa käydä vetämässä esim Tokyo55:n sushibuffetissa.
http://tokyo55.fi/page.php?page_id=20&language=1
. Ostin kyllä ravunpyrstöjä, graavi siikaa ja kylmäsavulohta, ettei se nyt tohon loheen jää tikuilla syönti. Nykyään tulee syötyä sushia ruotsissa vallan ja kyllä siellä mun mielestä on jonkinverran paremmat, ainakin halvemmat mätöt. Siellä juurkin toi lohi on jotenkin 'mureempaa'. Jossain sanottiin että etnisten ruokapaikkojen kehityskaari menee kebab mestat ---> intialaiset ---> sushi. Samalla todettiin että Tukholmassa on kohta, tai oli jo, enemmän sushipaikkoja kuin kebumestoja.Toi Käpylän majakka on hintatasoltaan ehkä hieman kalliimpi kun muut sushimestat, mutta siellä sushi on käsintehtyä ja todella laadukasta. Tuoreus todellakin maistuu tossa.
Paskin sushipaikka missä Suomessa oon käynyt oli Itäkeskuksen masabi, se tosin on tainnut lopettaakin jo.
Ei tee. Niillä on koneet mitkä pyörittää riisin yms. Tokyo55:ssa tehdään sushi käsittääkseni osittain käsin, mutta kyllä sielläkin koneet pyörittää riisin. Käsin tehty sushi on aivan eri asia ja todella aikaa vievää.En ole käynyt ko. paikassa, mutta voisin melkein vannoa että nuo muutkin Helsingin sushimestat tekee kyllä ne sushit käsityönä