Sushin ystäviä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hemina
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Koitin tässä etsiä reseptiä miten porukka on lohensa sushiin laittanut, muttei osunut silmään. Eli ostin lohta nimellä gourmet merilohen seläke, aika pientä ja mun silmään just sopivaa nigiripalan päälle. Jotenkin tuntuu että noi sushipaikat esivalmistaa noita jotenkin. Joku puhu joskus höyryttämisestä? En tiä yhtään pitääkö paikkansa mutta onko kukaan täällä tehnyt tolle lohelle mitään? Pitäskö laittaa karkeeseen suolaan ja kelmuun eli graavata pikkasen?

En lähtis ainakaan graavaamaan. Jättikatkaravun pyrstöjä saa kanssa tuoreena aina jostain. Onhan jotkut lohinigirit kevyesti "grillattuja", eli paistettu pintaan vähän väriä vaan.

Kannattaa muuten käydä HANKO-sushissa: http://www.hankosushi.fi/ Parasta sushia mitä oon syöny! Grillattu lohi oli helvetin hyvää. Joku päivä vielä vedän tollasen partyplatterin:

partyplatter.jpg
 
Tokiossa tuli viimeksi mentyä sushille semmoiseen mestaan, jossa pyörii niitä lautasia hihnalla. Hinta menee lautasten värin mukaan ja se maksetaan sitten lopussa kun lautaskasa viedään kassalle. Oli semmoinen siisti pikkumesta, hyvä tunnelma, siinä sitten tuli katottua pieniä kuvia menusta ja huudeltua sitä mukaa kokille mitä halusi. Otin Gesoa pari biittiä, vittu se oli jotain lonkeroeläintä, melkoinen kokemus suussa.
 
Söisin itteni vararikkoon tollasessa sushipaikassa missä ne menee hihnalla nenän edestä.
 
Koitan noita lohia ihan raakana sit :) . Ostin kyllä ravunpyrstöjä, graavi siikaa ja kylmäsavulohta, ettei se nyt tohon loheen jää tikuilla syönti. Nykyään tulee syötyä sushia ruotsissa vallan ja kyllä siellä mun mielestä on jonkinverran paremmat, ainakin halvemmat mätöt. Siellä juurkin toi lohi on jotenkin 'mureempaa'. Jossain sanottiin että etnisten ruokapaikkojen kehityskaari menee kebab mestat ---> intialaiset ---> sushi. Samalla todettiin että Tukholmassa on kohta, tai oli jo, enemmän sushipaikkoja kuin kebumestoja.
 
Asustelen belgiassa vielä reilun kuukauden, ja täällä on yksi todella hyvä sushi paikka. http://www.kaiseki-antwerpen.be/menu_NL.html Saa 17 egeen syödä 2.5h ajan niin paljon sushia kuin kerkee. Perus Maki nigri, temaki -rullat. Löytyy lämpimiä annoksia ja nuudelikeittoja. Tuolla söin pari viikkoa sitten itseni aivan liian täyteen. Laskin että esim hankosushissa ainakin 60egen annos. Suomessa aivan liian kallista!
 
Offtopic: Suomessa on kyllä kaikki niin prkleen kallista, että hohhoijaa. Alkaa tympiin.

Sushit olis kyllä jees taas. Pitäs päästä safkaileen niitä taas jossain vaiheessa.
 
Ite en aikoinaan voinut mitenkään ymmärtää sushia, en muutenkaan mikään suuri kalan ystävä ole koskaan ollut.

Neljännellä kerralla kun maistoin sushia, niin sit nappas. :D Siitä lähtien olen kokenut järkyttävää sushihimoa jatkuvasti! Käyn hakemassa sushit yleensä 1-4 kertaa kuussa.
Viimeks söin toissapäivänä sushia. Buffetit ei oikeen nappaa, koska se laatu on aina heikompi.


Lempparipaikkoja on Helsingin Töölön Tokyo55, Mikurasushi Kalliossa ja nyt uusin tulokas, joka kyllä laadultaan peseen edelliset 6-0 on Käpylän Majakka!!
Tykkään ottaa take awayna sushit, kotona on kiva syödä. Jos meen raflaan syömään, tunnelmaltaan Tokyo55 on todella kiva.
Toi Käpylän majakka on hintatasoltaan ehkä hieman kalliimpi kun muut sushimestat, mutta siellä sushi on käsintehtyä ja todella laadukasta. Tuoreus todellakin maistuu tossa.
 
Toi Käpylän majakka on hintatasoltaan ehkä hieman kalliimpi kun muut sushimestat, mutta siellä sushi on käsintehtyä ja todella laadukasta. Tuoreus todellakin maistuu tossa.

En ole käynyt ko. paikassa, mutta voisin melkein vannoa että nuo muutkin Helsingin sushimestat tekee kyllä ne sushit käsityönä
 
^^Kokeiles Tokyo55 vähän manskulle päin olevaa wa.gocoro nimistä sushipaikkaa, jos ei ole jo tuttu. Käytännössä pitää ottaa mukaan, koska tila on aika onneton mutta sushit on hyvät
 
Muutaman kerran tullut pyörähdettyä Sellon Fuku supremessa ja eipä ole koskaan tarvinnut lähteä pois pettyneenä.

Tosin kun ei ole kokemusta mistää korkean tason mestoista niin ei ole verrokkina kuin huonompia.
 
No kyllä tulee syötyä!

Ennen tuli käytyä paljon Hanko sushissa, mutta siellä tuntunut taso vähän laskeneen hintaan nähden. Samoin sushibuffettien yleistyessä enemmänkin niissä tullut käytyä, tosin niissäkin tuntunut vähän taso laskeneen. Imo paras buffa Suomessa tällä hetkellä konichiwalla Kampissa. Fuku tulee hyvänä kakkosena tokyo55 kanssa. Tokyossa vähän vähemmän valikoimaa ja mun mielestä nigirit vähän mauttomia, varsinkin lohi. Fukussa taas ihan ihme susheja välillä missä mm. pekonia ja chilikastiketta. Fukussa hyvät muut ruoat ja niissä hyvä valikoima. Konichiwassa yleensä hyvin nigireitäkin ja tarjonta vaihtelee ilmeisesti saatavuuden takia, esim. välillä saattaa olla makrilli- ja tonnikalanigiriäkin.

Espanjassa oli kyllä parhaat sushit mitä oon ikinä syönyt. Pöytien välissä kulki liukuhihna erilaisia susheja js pöytiin tarjoiltiin erikseen sashimia ym.

Paskin sushipaikka missä Suomessa oon käynyt oli Itäkeskuksen masabi, se tosin on tainnut lopettaakin jo.
 
En ole käynyt ko. paikassa, mutta voisin melkein vannoa että nuo muutkin Helsingin sushimestat tekee kyllä ne sushit käsityönä
Ei tee. Niillä on koneet mitkä pyörittää riisin yms. Tokyo55:ssa tehdään sushi käsittääkseni osittain käsin, mutta kyllä sielläkin koneet pyörittää riisin. Käsin tehty sushi on aivan eri asia ja todella aikaa vievää.
 
Viimeksi tänään tuli syötyä lounaalla sushia. Hanko Sushi on ihan ok tasoa lounaalla, mutta ei se mikään suuri ja mahtava elämys ole.

Parasta sushia tähän mennessä on tullut syötyä Tsukijin alueella Tokiossa. Siellä tulikin syötyä joka päivä vähintään kerran sushia. :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom