- Liittynyt
- 7.4.2004
- Viestejä
- 2 166
- Ikä
- 43
pååtta;2916142 begin_of_the_skype_highlighting**************2916142******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************2916142******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************2916142******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************2916142******end_of_the_skype_highlighting sanoi:Itseasiassa muutamat Nobel-palkitut keynesläiset taloustieteilijät pitivät todennäköisenä, että NL menisi ohi USA:sta aikoinaan. John Galbraith oli vielä tätä mieltä 1984. Luin taas jostakin, että kasa Nobel-palkittuja ekonomisteja varoitteli, että miten elvytysohjelmien purku ja säästötoimet ovat virhe ja että ne katkaisevat talouden "kasvun" (joka tietty johtuu vain siitä elvytyksestä). En tiedä mikä saisi nämä kaikki asiantuntijat tajuamaan, että valtiot ovat konkurssien partaalla ja, että samat talouden lainalaisuudet koskevat valtioita samalla tapaa kuin yksityisiä ihmisiä ja yrityksiä.
Käsittääkseni Suomessakin rummutettiin tuota kommunismia ainakin tietyissä yliopistoissa tuonne 90-luvun alkuun saakka. Tästä anekdootinomainen kertomus Neuvostoliiton hajoamisen ajoilta, en muista lähdettä, lainaan muistinvaraisesti:
Tampereen yliopistolla 90-luvun alussa järjestettiin kansantaloustieteen tentti, aiheena mm. kommunismi. Aiemmassa saman kurssin tentissä ollut opiskelija luki kysymykset ja huudahti tilaisuutta valvovalle professorille: "Nämähän ovat aivan samat kysymykset kuin viime tentissä!" "Aivan", sanoi professori, "minä vaihdoinkin vastaukset."
Itse asiassa epäilin tuota vanhojen yliopistoproffien asenteellisuutta syyksi siihen miksi siviksen kaltainen järjen mies on vasemmistolainen, mutta muistaakseni hän kiisti tämän.