Suomalainen politiikka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DayOne
  • Aloitettu Aloitettu
Juuri radiosta kuuntelin uutiset. Siellä se Annika Saarikko paasasi jatkavansa puheenjohtajana, vaikeata tuntuu olevan myöntää että itsessä olisi jotain vikaa. Jos hänen kotipaikallaan on kesäteatteri niin voisivat esittää Titanic musikaalin ensi kesänä. Siinä kun ajetaan jäävuorta päin niin Annika voisi vetäistä soolon laivan keulassa.

annika.jpg




PS. Siellä on tainnut muutama ministeri olla seitinohuissa koko hallituskauden, jos näin leikkisesti sanoisi.

 
Viimeksi muokattu:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Maarin saa tunnustusta:

VMP sanos joku:
– Tämä on harvoin ollut näin selvää. Ihmiskunta ja sen planeetta kaipaavat muutosta rauhan ja vapauden, ympäristön ja ilmaston sekä mahdollisuuksien tasa-arvon ja yhteiskunnallisen tasapainon suhteen, palkintolautakunnan puheenjohtajan Uwe Jean Heuser sanoo.


Palkintolautakunnan mukaan Marin on ”uraauurtava eurooppalainen, jolla on selvät arvot ja oma poliittinen tyyli”.

– Hän on johtanut Suomen koronapandemian läpi kaikkein tehokkaimmin. Sanna Marin ei pyri olemaan ainoastaan poliitikko, vaan hän pyrkii muuttamaan maailmaa paremmaksi, lautakunta toteaa perusteluissaan.

– Hän on jo muovannut uuden ja tehokkaan poliittisen tyylin, osoittanut särmää hyökkäävää Venäjää vastaan ja edistänyt ilmastonsuojelua.
 

Että 6 miljardin säästöt ja samalla 100k lisää työllisiä, tilanteessa jossa inflaatio laukkaa.
Eihän se vaadi muuta kuin että laskee työläiseksi nekin jotka tekee kerran vuoteen 1 tunnin töitä, vaikka vaan naapuria auttamalla kun se tulee kauppakassien kanssa ja avaa sille oven. Edellinen hallitus muutti että työläiseksi lasketaan kaikki jotka tekee 1 tunnin viikossa töitä ja saivat luvut nousuun komeasti.
 

Että 6 miljardin säästöt ja samalla 100k lisää työllisiä, tilanteessa jossa inflaatio laukkaa.
No eihän kaikkia toivottavasti ole suunniteltu palkattavan julkiselle puolelle töihin, joten noi säästöt ovat sikäli osittain epäoleellisia tässä asiayhteydessä. Inflaatio onkin toki eri tarina.
 
No eihän kaikkia toivottavasti ole suunniteltu palkattavan julkiselle puolelle töihin, joten noi säästöt ovat sikäli osittain epäoleellisia tässä asiayhteydessä. Inflaatio onkin toki eri tarina.
Nuo säästöt syö ostovoimaa, kyllä silläkin merkitystä on.
Minustakin valtion tarvitsee leikata menoja tuollanen suunniteltu tahti vain on liikaa.
 
Vähän meinaa sanattomaksi vetää...


342703323_1950640075300031_8287881396247972167_n.jpg



Tytti Tuppuraisen ja virkamieskuntamme toimet alkavat tuottaa tulosta. Ei tosin Suomessa,
Uniper teki siis ensimmäisellä neljänneksellä 6,7 miljardia euroa (6700 miljoonaa euroa) nettovoittoa.
Uniper on nykyään Saksan valtion omistama.
Fortum osti Uniperin osakkeita noin 7 mrd:lla eurolla (7000 miljoonalla eurolla) aikanaan, enemmistön eli 80% yhtiöstä se hankki vuosien 2018-2019 aikana.
Tammikuussa 2022 Fortum pääomitti Uniperia kahdeksan miljardin euron lainalla.
Suomen valtio myi osuutensa Tuppuraisen johdolla Uniperista puolella miljardilla eurolla 21.9.2022. Laina palautettiin, kun Saksan valtio lunasti Uniperin.
Propagandamediassa Ylellä kirjoitettiin, kuinka Fortumin Uniper-tappio oli 5,6 miljardia euroa. Tämä tappio oli tosin Yle:n toimesta siloiteltu laskemalla ainoastaan osakkeiden hankinnan ja myynnin välinen erotus, osingot sekä palautettu laina.
Yritystoiminnassa tappioita voidaan perustellusti laskea myös tulevaisuuden osingoista ja tulovirroista. Fortumin kohdalla näiden tappioiden realisoituminen on vasta alkamassa.
Koko kauppa tuli taas veronmaksajille kalliiksi ja Fortumin kohtalo oli ainoastaan ja täysin poliitikkojen pakotekiimassa tehtailtu veronmaksajien varallisuuden siirto Saksaan; 2020-luvun UMTS-kauppa.
Jossittelu kommentti:
Jos Uniper jatkaa samanlaista epätodennäköistä tuloksentekoa koko vuoden, tarkoittaisi se 27 miljardin euron nettovoittoa. Jos Fortum omistaisi Uniperista edelleen 80% ja yhtiö maksaisi osinkoa 50% tuloksesta, tarkoittaisi se noin 11 miljardin euron tulopottia Fortumille ja yli viiden miljardin osinkoa valtiolle (valtio omistaa yli 50% Fortumista). Tuolla määrällä valuuttaa säätytalon säästötalkoot olisi taputeltu.
Päätoimittaja
Ilkka Tiainen


https://www.reuters.com/…/uniper-swings-quarterly-profit…/

https://www.fortum.fi/…/fortum-myy-koko-uniper-omistuksensa…

https://yle.fi/a/3-12632427

https://fi.wikipedia.org/wiki/Uniper#Fortumin_omistus

https://positv.fi/…/uniper-teki-6-miljardin-tuloksen-q1…/
 
Toivottavasti nyt ei ala vikinä siitä, että Fortum myi Uniper omistuksensa. Vasta vikistiin siitä, että Fortumin pitää päästä Uniperista eroon, ihan "talousviisaiden" suusta.
 
Toivottavasti nyt ei ala vikinä siitä, että Fortum myi Uniper omistuksensa. Vasta vikistiin siitä, että Fortumin pitää päästä Uniperista eroon, ihan "talousviisaiden" suusta.
Talousviisaat varmaan tarkoitti että saksan kaasubisneksistä pitää päästä eroon. Kyllä aika moni kritisoi ydin- ja vesivoiman myymistä samassa konkurssissa. Tai siis konkurssiin kun olisikin laitettu niin ne kannattavat osat olisi voinnut myydä käypään hintaan.
 

Sanna Marin jättää SDP:n puheenjohtajuuden syyskuun puoluekokouksen jälkeen​


Sanna Marin ja Markus Räikkönen: Ero!​


Tauno O. Mehtälä:
MARININ POLIITTINEN AMOK PÄÄTTYI TAPPIOON
Sanna Marinin johtamassa SDP:ssa on monia sosialidemokratialle vieraita piirteitä. Silmiin pistävimpiä ovat vahvan henkilökultin rakentaminen ja sotaisa retoriikka. Tässä työssä Yle ja Mediapooli antoivat vahvan tukensa. Yle kohotti Marinin "kansainvälisen supertähden" asemaan, ja antoi täyden tukensa Marinin sotariehumiselle. Tämä satoi kuitenkin pääosin Kokoomuksen laariin, jonka riveistä nousi sotapsykoosin siivellä kaksikin kenraalitaustaista eduskuntaan. Marin siivitti Kokoomuksen vaalivoittoon.
Sanna Marinin tapa johtaa puoluetta on jäänyt vähemmälle huomiolle. Keskeistä siinäkin on ollut oman henkilökultin rakentaminen, sekä eriävien mielipiteiden vaientaminen. Kun selaa SDP:n puolueosastojen ja piirijärjestöjen nettisivuja, vastaan tulee tunkkainen tuulahdus 1970-luvulta. Silloin politiikassa mukanaolleet muistamme Pohjois-Korean Kim Il Sungin kuvat joka paikassa sekä runsaan kirjatarjonnan. Kim Il Marin poseeraa vahvasti SDP:n järjestöjen nettisaiteilla. Marinin kirjoittamia ajatuksia ei ole kylläkään jaossa, minkä syykin on ilmeinen; niitä -- eli omia sellaisia -- ei yksinkertaisesti ole olemassakaan.
Sanna Marinin imagonrakennus ei riittänyt edes valtakunnallisen äänikuningattaren osaan, vaan sen nappasi opposition Riikka Purra. Marinin ja Purran osalta voidaan tehdä vertailua; Purra ei tarvinnut luotiliivien tapaisia tehosteita kannatuksensa keräämiseen. Se tuli oman poliittisen työn ansioilla.
Sosialidemokratia on rauhan aate, se rakentaa tulevaisuutta asteittaisen kehittämisen kautta. Nyt Marin on hylännyt rauhan aatteen, ja yrittää Venäjä-vihaa lietsomalla rakentaa uutta kannatuspohjaa. Tämä silmitön riehuminen näyttäytyi poliittisena amok-juoksuna, joka siis päättyi tappioon. Kolmas sija vaaleissa oli parasta, mitä noilla lähtökohdilla oli saavutettavissa.
Varsin moni demareita aiemmin äänestänyt jätti nyt joko äänestämättä tai äänesti muita puolueita. Marinin moneen kertaan ilmaisema buumer-halveksunta pantiin merkille. Puolueenkin asema rakentuu sukupolvien työllä, ja menneiden sukupolvien työn aliarvostus kostautuu nähdyllä tavalla.
On todettava myös, että Marinin kansainvälinen rooli on käynyt huipussaan ja on laskemaan päin. Saksalaiset ovat saaneet Marinin neuvoista tarpeekseen, eikä kutsuja sinne ole kuulunut. Ainoana viitekehyksenä on jäänyt jäljelle EU:n ns. likainen puolitusina, joka on kiihkeimmin ajanut Venäjä-vastaista politiikkaa. Siihen kuuluvat Baltian maiden Viron, Latvian ja Liettuan lisäksi Puola ja Tsekki, ja ulkojäsenenä siis Marinin Suomi. Suomi tuskin jatkaa tätä politiikkaa uuden vaalien jälkeisen hallituksen voimin.
Sanna Marin on nyt lähinnä poliittista ongelmajätettä. SDP:n on syytä irtautua hänen johdostaan, mikäli halajaa paluuta valtaan. Marinin amok-riehuminen tuotti myös kielteisiä tuloksia SDP:n kannalta. Pitkän linjan aktivisti Sirpa Paatero tippui eduskunnasta. Sanoisin, että Paatero voi syyttää siitä osin itseäänkin; kritiikitön Marinin myötäjuoksu oli myrkkyä hänen sosialidemokraattisille ihanteilleen. Samaa on sanottava myös eduskunnasta tipahtaneesta Antti Rinteestä, jonka tiputtamiseen pääministerin paikalta puolueen oikeisto innolla osallistui.
SDP:lla on edessään poliittisen pyykinpesun paikka. Kykeneekö se siihen, jää nähtäväksi. Merkit eivät ole kovin suotuisat; perusjärjestöissä tukitaan arvostelijoiden suita voimallisella syrjinnällä. Itselleni ei ole sallittu julkaista mielipiteitäni oman perusjärjestöni Limingan demareiden nettisivuilla, useista pyynnöistäni huolimatta. Se on toki puoluedemokratian vastaista sensuuria, taitaa olla jopa lakien vastaista. Myös oman puoluepiirini Oulun sos.dem. piirin nettisivut ovat osaltani suljetut.
Sanna Marinin toimintaa leimaa laittomuus sen kaikilla tasoilla. Perustuslaki edellyttää toimintaa rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta, demokratia puolestaan syrjimättömyyttä.
 
Jussi Halla-aho:

Oletteko nähneet piispojen älähtävän, kun itsetuhoiset nuoret eivät saa apua? Kun syöpäsairaat eivät pääse leikkaukseen? Kun lapsia ryöstetään ja pahoinpidellään kouluissa?

Tai edes silloin, kun puhutaan indeksien jäädyttämisestä tai muista sosiaaliturvan leikkauksista?

En minäkään. Piispat kömpivät koloistaan vasta, kun ilmassa leijuu uhka, että ulkomaille ei ehkä enää lähetetäkään vuosittain yli miljardia euroa jälkipolvien piikkiin korkealla korolla lainattua rahaa vaan hiukan vähemmän.

Tällaisia ovat piispojen, median ja vasemmiston prioriteetit. Perussuomalaisia prioriteetteja ovat suomalaisten, sekä nyt elävien että vielä syntymättömien, hyvinvointi ja turvallisuus.

 
Talousviisaat varmaan tarkoitti että saksan kaasubisneksistä pitää päästä eroon. Kyllä aika moni kritisoi ydin- ja vesivoiman myymistä samassa konkurssissa. Tai siis konkurssiin kun olisikin laitettu niin ne kannattavat osat olisi voinnut myydä käypään hintaan.
Joo ja kukahan suomalainen olis ne neuvottelut niin sanotusti voittanut Saksaa vastaan?
Sehän ei olis menny ihan noin, että me otetaan noi, ostakaa te nämä.
 
Joo ja kukahan suomalainen olis ne neuvottelut niin sanotusti voittanut Saksaa vastaan?
Sehän ei olis menny ihan noin, että me otetaan noi, ostakaa te nämä.
Voipi olla. En oikesti yritysjuridiikasta mitään ymmärrä, kunhan mutuilen. Mut kai fortumin johto saa tytäryhtiönsä hakea konkurssiin ihan ilman sakemannien lupaa? Eiköhän siellä siinä vaiheessa maksuvalmiutta olisi löytynyt kun muuten kaasuntulo olisi voinnut loppua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom