Suomalainen politiikka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DayOne
  • Aloitettu Aloitettu
Tässä luin juuri iltalehdestä Ari Vatasen mietteitä http://www.iltalehti.fi/2005/02/22/2776142_uu.shtml ja vaikka en Vatasen poliittisista kyvyistä mitään tiedä, ja vaikka en ehkä ihan kaikkea allekirjoita, minusta entinen rallikuski teki hyvän päänavauksen keskustelulle. Tosin tämä keskustelu tulee rajoittumaan muutamaan foorumiin, sillä poliittinen johtohan täällä ei tunnetusti vastaa kritiikkiin, eikä myöskään suoranaisiin syytöksiin. Mentaliteetti 'ollaan hiljaa niin se unohtuu' hallitaan täällä paremmin kuin missään muualla.

Minusta meillä on pari perustavan laatuista virhettä, ja voin ne mielestäni kehiin pistää kun en politiikassa mukana ole ja koen siis olevani tarpeeksi objektiivinen, mitä esimerkiksi puolueisiin tulee. En esimerkiksi koe, että Suomessa on yhtään varteenotettavaa puoluetta joka jakaisi kanssani arvot ja menettelytavat, jotta voisin heihin liittyä tai kannattaa.

Maailman spektrumissahan me olemme hyvinkin vasemmalla. Noh, aina voi sanoa että kun ei sitä voi spektrumissa mitata, mutta se on yksi tapa mitata joten nyt käytän sitä mallia, ja varmasti pitänee paikkansa. Ei siinä varsinaisesti mitään vikaa ole, ei meidän tarvitse ihan niin oikealla olla kuin monet muut maat. Sosiaalisiin arvoihin perustuen ja nojautuen ei tästä maasta kovin oikeistolaista noin taloudellisesti tehdä, ja ihan hyvä näin minun mielestäni. Perusturva on hyvä olla kaikilla ja ainakin se idea että kaikista pidetään huolta jos on huonoa onnea matkassa.

Kuitenkin viimeisten päivien uutiset, kuten se että Nokialta tulee yli miljardi euroa verorahaa tähän maahan, joka tietysti on hyvä asia, mutta hälytyskellot alkoi itsellä ainakin soimaan. Kun nyt tiedetään miten aina kaikesta pitää leikata, ja miten se todellinen ostovoima ei kuitenkaan täällä kasva, ja kuinka bruttokansantuote on jotain törkeää tasoa verrattuna Eurooppaan yleisesti, niin mitä jso Nokiaa EI olisi? Mitä jos tämä yksi megalomaaninen menestystarina olisi jäänyt tulematta.... ? Tuntuu siltä, että tulevaisuuden kannalta kehitys ei mene eteenpäin, tai sitten se menee liian hitaasti. Tarvittaisiin 10 Nokiaa lisää. Mutta ei niitä Nokioita tule, nuoria ei kiinnosta yrittäminen, lähinnä sen takia että korkea verotus ei innosta yrittämään ja ottamaan sitä riskiä ja omistautumista. Korkeakoulujen opiskelijoiden mielipiteitä näissä asioissa on usein mitattu, ja ponnistelujen jälkeen tilanne näyttää vielä surkeammalta. Miksi näin?

Väittäisin että kyseessä onkin silmälumeteot. Yrittäjyyteen on kannustettu, ja siihen on nyt satsattu. Tämän me tiedämme, koska näin lehdissä aina lukee ja joka hiton kerta siitä poliitikot mainitsee ja omaa puoluettaan sillä hehkuttaa. Missä on käytännön teot? Miten tätä yrittäjyyttä on siis kannustettu??? Minä en tiedä. Olen asiaa monilta kysyneet, eikä hekään tiedä. Se, että on muutettu jotain rekisteröitymislomaketta yksinkertaisemmaksi ja nopeutettu sen rekisteröintiä kahdella päivällä ja se että on pari kioskia lisää missä joku täti neuvoo miten se täytetään ei todellakaan ole mitään kannustamista. Puheet on aina isoja, mutta missäs on nämä teot?

Täällähän ei myöskään ole mitään vastuuta lupauksista, tosin tuskin on muuallakaan. Kaikki aina puolittaa työttömyyden jnejne.. Mutta eihän siinä koskaan niin käy. No mitä sitten? No sitä sitten, että miksi meillä aina sama joukkue pelaa kun ne ei koskaan sitä maalia tee? Kakkoskenttä sisään! Kokeillaan uusia tuulia, samat on saaneet yrittää jo monta kautta. Mutta niinhän siinä käy, että Suomen mahtava puolueiden valta-asetelma tulee ja jyllää. Täällä ei yksilöt pokkuroi, vaan puolueet. Puolueet ajavat maan etuja, sillä puolueiden kautta pääsee vaikuttamaan politiikkaan, niihin voi liittyä, niissä voi ilmaista mielipiteensä ja niillä eväillä sitten eteenpäin. Tosin onko se nyt oikeasti näin?

Ettei vaan olisi käynyt niin vuosien saatossa, että puolueet ovat kasvaneet omiksi entiteeteikseen, jotka palvelevat.. itseään. Puolueen tehtävä nro 1 on säilyttää asema, ja kasvattaa sitä. Tämä tehtävä on niin massiivinen, kun se kaikilla muillakin on, että sitten ei paljon muuta enää tehdäkään. Pidetään huolta että keksitään lisää virkamiespaikkoja, joihin työnnetään omat puoluekaverit. Tällä voidaan palkita omia kavereita ja pitää huolta että itselläkin on mukavasti kun ei enää ääniä tipu. Myös näennäisesti saadaan lisää valtaa puolueelle. Kotimainen lobbaus-systeemi on mielestäni oksettavampaa kuin esim Amerikkalainen, jossa rehellisesti työnnetään rahaa käteen ja sanotaan että sä teet sitten näin. Se ei sentään syö valtion kassaa, täällähän isketään verorahoille semmoset virat pystyyn joilla ei oikeasti mitään tee. Ja ne mitkä luotiin joskus 70-luvulla kulta-aikaan, niitä ei todellakaan lakkauteta. Saavutettuja etuja ei koskaan anneta takaisin.

Toisaalta tämä on järkeenkäypää toimintaa, jos ajattelee puolueen itsensä kannalta. Mutta ei se sitten muita palvelekaan. Mistä johtuu, että aina kun uudet valinnat on edessä, ja tulee suuret väittelyt, niin ne ei koskaan ole edes eri mieltä asioista? Ainoa erimielisyys tulee budjetista, joiden ero on alta kaksi promillea. Ja sitten toisten mielestä toisten budjetti tuhoaa koko Euroopan, ja toisten mielestä toinen on niin epärealistinen ettei mitään tolkkua. Mikä fundamentalistinen käytännön ero näillä valtapuolueillakin on? Pitääkö sitä ruveta ydinfyysikoksi että senkin ymmärtää? Siis tarkoitan, että puheissahan ne eroavat kuin yö ja päivä, käytäntö... ?

Jotkut sanovat että sehän on ihanteellinen tilanne se semmoinen. No vitut on, nämä samat kaverithan tätä sirkusta nyt on jo vuosikymmenet pyörittäneet, olis jo aika vaihtaa uutta verta kentälle mutta kun ei sinne kukaan halua mennä 600 euron budjetilla. Kyllähän sen nyt näkee kun meillä on Mikko Alataloja ja muita ihme seppiä siellä.

Noh sitten siihen todelliseen asiaan. Minä kysyn vaan, että minkä takia meillä ei tulla äänestämään EU-perustuslaista? Johan siitä jo ennakkoon tunnutellen on äänestetty hieman Espanjassa, ja tullaan äänestämään monissa muissa. Miksi meillä ei ole edes keskustelua miksi siitä ei tulla äänestämään? Eikös nämä ole sellaisia kysymyksiä, joista olis hyvä antaa kansan päättää, niinkuin kunnon demokratiassa on tapana? Kuka asiaa hoitaa, mihin suuntaan ja kenen avustuksella ja koska? Eihän tästä edes mainita. Ja mikä se EU:n uusi perustuslaki tulee olemaan? Noh, minä tiedän koska sen olen netistä kaivanut esiin ja lukenut. Miten on monen muun laita? Eikö tätä prujua nyt voi jakaa joka kotiin niinkuin puhelinluetteloa? Eikös se ole vähän niinkuin itsestään selvä asia? Ja miten niin ei ole?

Ja vielä viimeinen asia, täällä jos edes kehtaa mainita eriävää mielipidettä, jos se on oikealle on ehdottomasti natsi. Vasemmalle, no se on trendikästä, tai jos vielä reippaammin niin sitten kommunisti. Täällä saadaan tunteet heti pintaan kun hiukka erotaan siitä mitä nämä lipposet ja muut meuhkaa. Heti on joku pahimman luokan populistipaska ja äärioikeistolainen. Itsekin kun väittelin erään jantterin kanssa siitä, kuinka nykyään useilla alueilla on halvempaa käyttää omaa autoa vaikka bensan hinta on pilvissä, kuin joukkoliikennettä. Ja että harvoin olen missään maassa paljon matkustaneena nähnyt näin kallista joukkoliikennettä, ja tämä on osaperustelu korkeille veroille, josta väitin että se ei ole enää perusteltua koska siihen ei saa asiallista vastinetta. Oma kantani perustui että verot voi olla näinkin korkealla jos sillä oikeasti saadaan vastinetta, eli joukkuliikennettä, ilmaista opiskelua, HYVÄÄ terveydenhuoltoa... ja hyväähän se onkin, jos niillä olisi vaan rahaa ihmisiä hoitaa.

Noh, heti leimauduin äärioikeistolaiseksi, joka haluaa pakolaisetkin karkottaa, vaikka siitä ei edes ollut puhe missään vaiheessa. Että näin meillä.. ja kyseessä ei todellakaan ole poikkeuksellinen mielipide häneltä, vaan tähän törmää enemmän kun toisinpäin. Suomettuminen on kyllä tässä maassa onnistunut niin täydellisesti että hitaampaa heikottaa.

Loppukaneetiksi vielä vatasen kootut:

"Ulkopolitiikkamme johtopari presidentti Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja taistelevat eilisen taistoja. He eivät ole kyenneet jättämään 70-luvun USA- ja armeijavastaisia ideologioistaan. (...) Siis ei Natolle ja ei EU:n yhteiselle puolustukselle! Meidän johtajiemme suuri projekti on sen sijaan Helsinki-prosessi, jossa Suomi panee kuriin globalisaatiota. Suomi ei ole kansalaisjärjestö eikä Attac paras puolustus!"

"Presidentti Halonen vaatii YK:n vihreää valoa myös EU:n valmiusjoukkojen lähettämiselle. Entä tuhannet siviilit Srebrenicassa, jotka saivat surmansa luottaessaan YK:n suojeluun? Dogmaattisuus voi olla realismin tappava korvike. Aiemmat sosiaalidemokraattiset johtajamme Martti Ahtisaari ja Paavo Lipponen eivät jaa tätä chamberlainilaista maailmankuvaa.

Tässä tienhaarassa suomalaiset ansaitsevat johtajuutta, joka kestää historian testin."


Aamen.

Mistä näitä sikiää ... :whip:

Äänestäkää DayOne presidentiksi!! :piis:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vatanen menetti uskottavuutensa silmissäni tuolla Karjala-vikinällä. Miksi meidän pitäisi keskustella Venäjän kanssa Karjalasta? Suomi hävisi sodan ja menetti alueita. Esim. Puolan rajat ovat siirtyilleet viime sodissa melko paljon, eivätkä polakit vingu aiheesta. Tavallisen tyhmä täytyy myös olla, ellei tajua, että emme suinkaan saisi Karjalaa takaisin siinä tilassa, missä se oli menetettäessä. Mikäli Venäjä antaisi meille Karjalan takaisin, se olisi vain yksi helvetillinen menoerä, minkä luulisi tyhmemmänkin tajuavan. Mitä hyötyä oli Saksojen yhdistymistä länsi-Saksalle?

Ja mitä tehtäisiin kaikille Karjalassa asuville venäläisille?

Miksei kukaan halua Petsamoa takaisin, sekin menetettiin?
 
Olen kanssasi samaa mieltä, siksi en sitä tähän kopioinutkaan. Ei tehdä tästä karjala-keskustelua muutenkaan, pyydän ;).

NIIN ja sitten semmonen love it or leave it-retoriikkaa saa kanssa jäädä täältä mielellään pois. Tarkottaa sitä että 'no jos ei kelpaa nii mee ulkomaille!1' tai 'no mitä sä siinä mesoat, et sä paremmin osaa itekkäään!11'.

Näitä ei lasketa argumenteiksi tässä threadissa.
 
Tämä on ihan meikäläisen omaa persetuntumaa, mutta luulen, että Suomi on menossa enemmän ns. vapaan markkinatalouden ja uudistusten suuntaan.

Mistä mun persetuntuma tulee?
-on herännyt paljon puhetta valtion toimintojen yskityistämisestä ja leikkaamisesta
-veroalennukset
-abijätkistä 40% kannattaa Kokoomusta (NYT 18.2.05)

Luulen, että vanhat jäärät alkavat pikkuhiljaa väistyä tehtävistään ja näin Suomi kääntyy enempi kapitalistisempaan suuntaan. Tämä ei IMO välttämättä meinaa tuloerojen kasvamista tai eriarvoisuuden lisääntymistä.
 
Mä olen Vatasen kanssa ihan samoilla linjoilla suomettumisesta, Halosesta ja Tuomiojasta. Tuntee kyseistä kaksikkoa kiinnostavan maailman parantaminen paljon enemmän kuin oman pesän siivoaminen.

Näistä asioista ei vain paljoa uskalla suutaan aukoa, kun heti ollaan leimaamassa kapitalistiksi (ääri-sellaiseksi).

ps. Monilla kansoilla Euroopassa on mielikuva, että Suomi on sosialistivaltio.. wonder why? Tämä siis minun käymieni keskustelujen mukaan. Sitten ne kanssa aina hämmästelee meidän veroja ja pahoinvointipalveluja, kysyen miksi kukaan haluaa tehdä siellä töitä, miksei ne muuta ulkomaille.
 
No se on se tuhannen taalan kysymys :) En väitä olevani itsekään mikään ylipäällikkö mutta kunhan huutelen.

Noh, jos ihan minusta olisi kiinni, niin ihan ensiksi tietysti äänestetään EU:sta (otan siis kantaa asioihin mitä moitin edellisessä postissani). Tästä ei tingittäisi. Kaikille kotiin se perustuslaki ja lukekoon ken haluaa, mutta sitten olisi vähän tietoa että mitä tässä on tarkoitus tehdä. Tietysti järjestetään informointia television, radion ja lehdistön kautta ja myös internetin mitä se käytännössä tarkoittaa, tai voisi tarkoittaa, ja mitä tarkottaa jos äänestää EI, jne. Oikeen perusteellisesti jauhettais tätä asiaa.Suomalaiset ei asiasta 'osaa' äänestää siksi koska niitä ei ole informoitu. Joten se alotetaan ihan ensiksi. Tämä ei ole niitä 'helpommin sanottu kuin tehty'. Se on täysin tehtävissä ja itsestään selvää minun mielestä.

Poliittisiin asioihin tulee saada vaikuttaa vankemmin myös puolueiden ulkopuolelta. Puolueiden valtaa on kavennettava. Yksilön äänen pitää kuulua siellä ratkaisussa paremmin, tarkotan tällä sitä, että minusta edustajilla pitää olla numero mihin voi soittaa ja jutella asioista. Tätä varten sitten sille avustaja koska eihän se yksin voi ottaa tuhansia puheluita. Edustaja kerää mielipiteet ja tekee sen päätöksellä oman äänestyksensä. Jos 300 sanoo että äänestä ei ja500 sanoo että äänestä jaa, niin se sitten äänestää jaa. Eli edustajan tehtävä olisi haistella mitä oman alueen asukkaat ja kansalaiset haluaa siinä päätöksessä tapahtuvan, ja se ei tule puolueen sisältä. Tämä toki rikkoo puolueen ryhmäkurin mutta so not.

Eduskunnan peliä avataan enemmän kuin näyttämällä täysistunto yleltä ja että sinne saa mennä katsomaan. Avataan vaikka uusi digikanava joka näyttää 24/7 sitä salia. Nythän niitä paikkoja on tarjolla niin siitä yks. Tilastomies myös tekemään valtakunnan nettisivuille reaaliaikaista päivitystä kuka on missäkin istunnossa ja kuka on lomilla. Ei näitä iltalehdestä jaksa lueskella kiihkomielellä kirjoitetuista palstoista. Pistetään sinne kaikki äänestystulokset per nuppi, mihin on osallistunut jne. Siitä näkee mukavasti miten se oma edustaja siellä taapertaa, ja äänestikö se mitä sanottiin. Tietysti tällaisia sivuja jo on, mutta yksi semmonen virallinen ja selkeä.

Taloudesta en oikeasti paljoa tiedä, mutta sen verran tiedän että nykyisellä systeemillä pyöritetään samoja pelimerkkejä, eikä siis uutta rahaa synny. Eli tarvitaan niitä Nokioita lisää, tarkottaen sitä että yrittäjiä, varsinkin niitä pieniä sellaisia avustetaan alkuun. Veroprosentin tiputtaminen on yksi keinoista joita tulisi ottaa käyttöön. Onhan se raha jostain aina pois, mutta katsoisin tämän olevan se keino jolla saadaan uutta pelirahaa ja siis pidemmän päälle ainoana keinona. Aloitetaan siitä että Yle ei enää saa verorahaa. Jos firma ei pyöri ilman verorahaa, olkoon se sitten pyörimättä.

Myöskin duunareita tulisi tukea, koska ne ovat kuitenkin se selkäranka tässä maassa. Heillekin soisi jäävän enemmän kukkaroon. Se on taas jostain pois sekin raha sitten, mutta en näe syytä miksi sellaisia pitää väkisin auttaa jotka ei apua halua ja tekee kaikkensa että ei siitä kierteestä pois pääse. Eli jos pamautat maksasi dokaamisella niin osta itse uusi.

Rikokseen, rangaistuksia tulisi koventaa huomattavasti. Murhasta voi minusta saada oikeasti elinkautisen tai monta vuosikymmentä. Väkivaltarikoksista roimasti pyttyä lisää kanssa. Sekin lisää kustannuksia, mutta niin se menee. Toisekseen korvaukset joita uhreille maksetaan kuuluisi olla suurempia, ja ne valtiolle menevät sakot samassa tapauksessa voisi jättää kokonaan pois. Onhan se nyt varsin kieroa, että valtiolle maksetaan enemmän kun itse uhrille, jos kyseessä on esim pahoinpitely. Tarkoitan siis, että jos teen valtiota vastaan ja saan siitä 3000 euron sakot, ja jos teen yksilöä kohtaan väärin ja pistän sen naaman uusiksi ja saan 2000 euron sakot, jossain on mätää.

Lopetetaan niiden betonikylien rakentaminen kaupunkeihin ja rakennetaa hiukka väljemmin 150km -> kehä III ulkopuolelle. Ei kannata tehdä niitä lähiöitä sinne isolla rahalla kun se ei ole järkevä sijoitus. Lääniä riittää kyllä muuallakin.

Hmss mitäs muuta. Voitais ottaa käyttöön semmoinen vuosineljänneskatsaus niinkuin firmoillakin on, sinne eduskunta-kanavalle. Tämä bakkanaali voisi kestää vaikka koko viikon missä käydään kaikkien puolueiden ja edustajien teot, puheet ja muut läpi, ja sitten verrataan niitä lupauksiin. Sitten nämä sepät saisi oman puolustuksen puheenvuoron, ja sitten mitä tulevaisuudessa. Ja tulevaisuus tarkastetaan taas parin kk päästä, joten ei kannata ihan mitä sattuu luvata. Näin voidaan painostaa muutoksiin nopeasti ja ottaa kantaa projekteihin joita ei oikeasti tehdä, puhutaan vaan. Hiukka tulosvastuuta sinnekin päähän.

Ruvetaan kannustamaan kansalaisaktivismiin, pistetään pystyyn pari järjestöä jotka valvovat edustajia. Kunnon paine sinne päähän vaan. Näillä ei todellista valtaa tietysti ole, mutta ne voisivat käydä myös aktiivista kanssakäymistä edustustojen kanssa sekä haistella mitä kansalaiset oikeasti haluaa, ettei synny mitään rakoa edustajien ja kansalaisten väliin, ja jos syntyy niin ne voi sitten aina napautella niitä siitä oikein kuuluvasti.

Ja sitten viimeiseksi pistetään noitavainot pystyyn ja heitetään linnaan edustajat joiden naamat ei meitä miellytä :) Tässä olis ensimmäisen päivän esityslista.
 
gnut, juu kyllä näin. Minulla on ihan sama tuntuma ja pidän sitä positiivisena. Erityisesti tätä abi-tulosta jonka itsekin hesari-liitteestä luin. Kunhan eivät vaan ehtisti tätä maata tuhota ja velkauttaa pahasti ennen kun meidän juniorit pääsee huseeraamaan..
 
Ne jotka noita veronalennuksia mollaavat, niin Turun Sanomissa oli juuri muutama päivä sitten juttu siitä, että veronalennusten vaikutus on ollut valtion tuloihin nähden positiivinen.

Tarkoittaa suomeksi sitä, että vaikka veroja on laskettu, niin valtion verotulot ovat kasvaneet.

Eli siitä vaan valittamaan, että veronalennukset tuhoaa hyvinvointiyhteiskunnan.
 
Tosta eduskuntajutusta pakko kommentoida sen verran, että eiköhän se tärkein työ tehdä valiokunnissa eikä sielä salissa istuskelemalla.
 
DayOne: Mulla on sama fiilis, ettei Suomen puoluekentästä löydy oikein sitä omaa puoluetta. Vihreät, Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset, RKP, Kristilliset... käytännössä hyödyttömiä puolueita. Sitten on Keskusta, SDP, ja Kokoomus. Nojaa, eipä noistakaan oikein kolahda kuin kaksi viimeistä, eikä kumpikaan kunnolla. Puolueiden ideologiassa ei sinänsä ole mitään mikä kovin pahasti särähtäisi, mutta ne naamat mitä siellä tällä hetkellä pyörii... argh. Suomen politiikka on täynnä niin raivostuttavia jengiä, etten tiedä kuka helvetti niitä äänestää: Sasi (saatanan sössöttäjä), Juhantalo (entinen talousrikollinen), Zysckowicz (tai jotain sinne päin...), OSMO SOININVAARA (AAAAAAARGH, sössönsössön, viides ydinvoimala tappaa kaikki, kestävä kehitys pelastaa, liito-oravat on ihania ja muuta paskaa) jnejnejnejnejne... Politiikka ilmiönä on kiinnostava, mutta en tiedä, että valikoituuko juuri Suomen politiikkaan ne kaikkein raivostuttavimmat henkilöt. Ja kyllä, haluan Halosen pois Tasavallan Presidentin pallilta. Maamiinasopimus, YK:n (turvallisuusneuvoston) mandaatti EU:n RDF joukoille, -70 luvun EI EEC:lle JAA YYA:lle meininki, ja yleisesti ottaen koko muumimamman olemus, en jaksa katella sitä.

Tota EU-perustuslakia saa muuten eduskunnan lisärakennuksen alakerrasta ilmaiseksi, siellä sijaitsee Suomen Eurooppa-tiedotus. Sieltä saa kaikennäköstä muutakin EU:hun liittyvää sälää. Ja edelleen ilmaiseksi.

Hämmennetään lisää soppaa: kuka seuraavaksi presidentiksi Halosen tilalle? Oma ehdotus: Niinistö. Tarpeeksi kokemusta, en muista että olisi tehnyt mitään järjettömiä ehdotuksia jne.
 
Jos nyt haukutaan, niin itse kanssa näen pahimpana ongelmana Halosen ja Tuomio-ojan. Niillä kahdella, kun on sellaista valtaa asemansa takia, että ne pystyy asioita ryssimäänkin. SE on ihan sama jos joku Esko Seppänen tai marginaalipuolueen Osmo räksyttää. Ne ei asioihin juuri pääse vaikuttamaan.

Mutta Halonen on Erkin kanssa mielestäni tehnyt helvetisti hallaa Suomelle niillä "maailmanparannustoimillaan". EU:ssakin selän takana nauretaan ja ihmetellään tätä "puolueettomuus"politiikkaa. Ollaan muka mukana EU:n nopeantoiminnan joukoissa, mutta silti puolueettomia ja liittoutumattomia. Ja sitten vaaditaan liirumlaarum lausekkeita niihin puolustusopimuksiin. Muutenkin tämä maailman halaaminen ja maamiinojenkielto on ihan perseestä.

Ja toivottavasti Vasemmistoliitto liittyy SDP:hen, niin uppoaa molemmat. Ainakin fiksut demarit sieltä häipyisi, ja tuo liitto karkottaisi maltillisemmat demariäänestäjä antamaan äänensä muille.

Ja vielä, kuka ottaa Matti Vanhasen tosissaan? Se näyttääkin ja kuulostaakin semmoselta nössöltä, että sen vaimo varmaan panee sitä iltaisin perseeseen. Saatana koko äijä on jossain Halosen talutusnuorassa sekin.
 
Kaikkitietävän idealismin puolellehan tuo menee tuo Suomen valtionjohdon politiikka. Toisaalta samapa tuo, johdon ratkaisut talouspuolella sanelee globaalin markkinatalouden kylmä logiikka ja sen välttämättömyys. Turvallisuuspuollella taas ei ole näkyvissä välittömiä uhkia.

Joten jos ja kun kansa äänestää johtotehtäviin taivaanrannan maalareita niin samapa tuo. Tietysti jos turvallisuusrintamalla tapahtuu jokin yllättävä käänne, niin sitten ollaan housut kintuissa.

Keskeinen muutos suomalaisen jokapäiväisessä on kuitenkin jako globalisaation selviytyjiin ja putoajiin. Elintaso- ja varallisuuskuilut katoavat maanosien ja valtioiden väliltä ja siirtyvät yksilöiden välille. Pitkällä tähtäimellä jokaisesta duunista saa samaa palkkaa riippumatta missä maassa sitä tehdään. Se ei tiedä hyvää niille korkean kustannustason alueiden työntekijöille, joiden työpanos voidaan siiirtää matalan kustannustason alueille. Siirrettävät työt katoavat kalliin työvoiman maista ja siirtyvät halvan työvoiman maihin. Ajan mittaan siirtynyt tuotanto nostaa varallisuutta, kustannuksia ja palkkavaateita siellä minne tuotanto siirtyy. Vastaavasti työttömyys ja köyhtyminen laskevat palkkavaateita siellä mistä tuotanto siirtyi pois. Ennen pitkään työn hinta muodostuu samaksi.

Ennen kuin tämä kaikki on tapahtunut, moni länsimainen ihminen on menettänyt työnsä ja moni länsivaltio on kovasti köyhtynyt.

Halonen ja Tuomioja lupaavat tämän prosessin hallintaa, he antavat ymmärtää että tahtopolitiikalla voidaan rakentaa Suomelle kaunis tulevaisuus. Miellyttäviä, rauhoittavia valheita.
 
RawOstrich sanoi:
Ennen kuin tämä kaikki on tapahtunut, moni länsimainen ihminen on menettänyt työnsä ja moni länsivaltio on kovasti köyhtynyt.

Halonen ja Tuomioja lupaavat tämän prosessin hallintaa, he antavat ymmärtää että tahtopolitiikalla voidaan rakentaa Suomelle kaunis tulevaisuus. Miellyttäviä, rauhoittavia valheita.

Samaa mieltä. Fiksut länsimaat toimivat nyt ja sopeutuvat uuteen maailmantilanteeseen eivätkä taistele kynsin hampain vastaan. Nyt jos ruvettaisiin panostamaan osaamiseen, innovaatioon ja palveluihin niin oltaisiin paremmassa asemassa kuin nykypolitiikalla. Teollisuuden työpaikat ja kaikki paskatyö tulee joka tapauksessa menemään halpamaihin. Antaa vaan mennä ja tehdään sitä mitä pystytään. Esimerkkinä hyvästä sopeutuvuudesta on Iso-Britannia, jossa tätä alettiin tehdä jo Maggien ekalla pm-kaudella.
 
Mutta mistä löytyy meille niitä oikeita edustajia ja miksi aina samat paskat istuvat siellä päättämässä näitä kansalaisten tärkeimpiä asioita? Missä on henkilöt, jotka herättävät asioista keskustelua ja saavat näitä meidän tässäkin threadissa mainittuja toiveita vietyä eteenpäin? Miksi väki ei vaihdu jos ei kansa ole tyytyväinen?

Vastaus on: kaikki on kiinni kannatuksesta ja kuinka me äänestämme kaikenmaailman vaaleissa. Muutetaan siis seuraavissa vaaleissa jotain ja päästetään eri hemmot puikkoihin. :whip:
 
Vara Arska, right on. Sama tyypit siellä on kerrasta toiseen, ja aina kaikki murisee. Jotain tarttis tehrä. Mutta jotta ei totuus unohtuisi niin sen verran demokratiaa tässäkin rantakaistaleessa on jäljellä, että äänestämällä valitaan edustajat ja niillä sitten eteenpäin. Katsoisin, että kuten usein, suuret ikäluokat on se syömähammas joka sanoo millä mennään, koska siellä se äänestävä ja suurilukuinen kansa on. Ja tuttuja naamoja äänestetään, koska muista ei ole kuultu. Nämähän ratsastavat teemalla 'meihin voi luottaa'. Koska muista ei edes tiedetä. Uudet naamat ne voisi ryssiä pahasti tämän homman.... pelkoatiloja ja paniikkia.

Enkä minä sillä että nuoret paremmin osaisivat. Mutta pitäis avata sitä keskustelua ja dialogia, että porukat aktivoituisi. Sillon olisi eri miehitys penkeissä, kun ihmiset innostuisivat enemmän ja ymmärtäisivät miten tärkeitä tulevaisuuden asioita siellä nyt mähelletään. Täällähän ainoa mielenosoituis on vuosittainen kuokkavieraiden protesti, jota ei viime vuonna edes järjestetty, että se siitä aktiivisuudesta.

Täytyy muistaa, että entisajan aktiivit ne nyt siellä jyllää, eli juuri tuominojat ja muut.. hehän oli aktiivisia muutama vuosikymmen sitten ja nyt ne vetää sitä linjaa mitä jo silloin ajattelivat, tosin omasta mielestään paljon konservatiivisempina näin vanhoilla päivillä. Minusta meidän kannattaisi alkaa häikäilemättömämpään politiikkaan, eikä itketä kun muut tekee, vie ja ottaa. Ei muuta kun melskeeseen mukaan vaan, vielä riittää paikkoja. Taaksekin voi jäädä mutta se ei tunnetusti ole näissä kuvioissa mitenkään positiivinen asia. Mitä me presidentillä edes tehdään kun ei näköjään ole mitään virkaa ainakaan lähiaikoina ollut.. jos otetaan pressa niin otetaan semmonen joka saa jotain aikaan, Ahtisaaren Martti se vieläkin neuvottelee tärkeitä asioita tuolla maailmalla, nyt jotain noita aasian sotkuja se selvittelee ja on afrikankin sotkuja selvitellyt ja mitaleja tippunut. Eikä se mikään humanisti ole, vaan realisti joka tekee niillä eväillä mitkä on olemassa, ei niillä mitä kuvitellaan olevan olemassa. Jos kyseinen herra olis ollu nyt pressa ja tekis näitä samoja juttuja, niin kunniaa ja glooriaa tippuisi, mut ei näillä pelimiehillä mitä nyt on.. ulkomaiset vaan suuttuu meidän sammakoille.

Eikä niitä miellyttää tarvikaan, mutta ei turhapäiten vittuillakaan tarvitse jos omat utopiat ei salli muiden ajatusmaailmoja. Se, mitä nämäkin tässä threadissa jo monta kertaa mainitut poliitikot tehdä on hyväksyä ne tosiasiat ja toimia niiden puitteissa, eikä vetää vastahankaan ja säätää jotain omia juttuja joita saa sitten hävetä kaikki jälkeenpäin.
 
Niinistö olis oikein hyvä valinta seuraavaksi valtion päämieheksi.
Tulin erittäin hyvälle tuulelle luettuani ton abi-jutun.
Ehkä lähitulevaisuudessa tosiaan saadaan kunnon porukkaa entisten stalinistien ja sosialistien miehittämille aloille.Edellä mainitut on jo ihan tarpeeksi aiheuttanut murheita ja ongelmia toiminnallaan,viluväreet menee pitkin selkää kun ajattelee mitä virkoja joku Halonen ja Tuomiojakin pyörittää.
Jokaisen tervejärkisen aikuisen täytyy käsittää että auttamisella ja passaamisellakin on rajansa,on aika pistää tietty kansanosa ansaitsemaan oma leipänsä.
Sivistysvaltioiden säkki ei ole pohjaton.Euroopassa kuolleisuus kai on jo nyt korkeampi kuin syntyvyys,kun taas kehitysmaihin on ennustettu räjähtävää väestönkasvua.Arvatkaas laulaako ne 50 vuoden kuluttua "maksamme velkaa"-biisiä?Ei laula.

Työelämään pitää myös saada joku tolkku,tarkoitan nyt isoja firmoja,varsinkin näitä it-mörköjä ja valtion/kuntien työpaikkoja.Äijää ja ämmää menee jatkuvasti lataukseen ja hylkyyn kun stressi ottaa yliotteen.Otetaan "tehoja",vähennetään tunteja,heitellään lomautusvaroituksia sinne tänne aina mitä suurempia tuloksia ollaan tehty.Vakituisen työsuhteen antaminen on ylivoimainen tehtävä ja ikärasismilla rääsitään v*tuiksi viimeisetkin sinnittelijät,vaikka juuri niiltä sitä ammattitaitoa löytyy.Tämän kaiken myötä työn laatu on sitten mitä on.Toi on ihan perseestä.On koneet ja laitteet millä on nopeutettu tuloksen tekemistä joka saralla mutta mikään ei riitä.Lisää-lisää-lisää....
Vaikka olenkin kapitalistinen ihminen niin toi tuohu ei enää vetele,työn laadun ja tekijän kustannuksella ei voi loputtomasti pelleillä.

Karjalasta saa puhua.
Jos Suomen rajat olisi aikoinaan jääneet sinne Ääniselle,olisi aluepalautuksista puhuttu jo viimeiset kolme vuosikymmentä.
 
DayOne sanoi:
Samat tyypit siellä on kerrasta toiseen, ja aina kaikki murisee. Jotain tarttis tehrä. Mutta jotta ei totuus unohtuisi niin sen verran demokratiaa tässäkin rantakaistaleessa on jäljellä, että äänestämällä valitaan edustajat ja niillä sitten eteenpäin. Katsoisin, että kuten usein, suuret ikäluokat on se syömähammas joka sanoo millä mennään, koska siellä se äänestävä ja suurilukuinen kansa on. Ja tuttuja naamoja äänestetään, koska muista ei ole kuultu. Nämähän ratsastavat teemalla 'meihin voi luottaa'. Koska muista ei edes tiedetä. Uudet naamat ne voisi ryssiä pahasti tämän homman.... pelkoatiloja ja paniikkia.

Enkä minä sillä että nuoret paremmin osaisivat. Mutta pitäis avata sitä keskustelua ja dialogia, että porukat aktivoituisi. Sillon olisi eri miehitys penkeissä, kun ihmiset innostuisivat enemmän ja ymmärtäisivät miten tärkeitä tulevaisuuden asioita siellä nyt mähelletään.

Sehän on demokratian tarkoitus, että enemmistö päättää, mutta sekin on totta että suurin osa ei varmasti tiedä ketä äänestää. On todella vaikea löytää niiden vaalimainosten takaa ketään joka todella pyrkisi myös täyttämään lupauksensa. Ja jos se yksi löytyy ja hänet valitaan niin hän häviää sitten massaan eikä saa ääntään kuulumaan.

Rakentavalla keskustelulla hommaa hiljalleen parempaan suuntaan, jotta porukka herää huomaamaan mitä täällä tapahtuu. Pakkohan meidän "nuorempien" on ottaa jossain vaiheessa vastuu ja päätösvalta. Ei ne haloset sun muut soinivaarat siellä onneksi ikuisuuksia hillu. Toivon vaan, että he eivät kouluta oman näköisiään seuraajia.. :urjo:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom