Subway

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jawhead
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Miten näistä lasketaan kalorit? Kun tuolla subwayn sivuilla sanotaan että esim. 15cm kana teriyaki 326 kcal R 4.5 HH 50.5 P 24.3 niin jos otan tollasen 30cm ni onko sitten 652 kcal R 9 HH 101 P 48.6? Vai onko jotkin erit?
 
Eikös niiden pitäisi olla juurikin tuplat, suunnilleen.
 
Miten näistä lasketaan kalorit? Kun tuolla subwayn sivuilla sanotaan että esim. 15cm kana teriyaki 326 kcal R 4.5 HH 50.5 P 24.3 niin jos otan tollasen 30cm ni onko sitten 652 kcal R 9 HH 101 P 48.6? Vai onko jotkin erit?

Pyydä kaksi 15 cm subia niin ainakin menee noin. :jahas:
 
Tutkimuksessa todettiin, että Suomen subway sämpylöissä on 31cm vaikka sanotaan 30cm. Tämä tuli ilmi, kun Yhdysvalloissa haastettiin Subway oikeuteen sen myydessä 29cm sämpylöitä, vaikka pitäisi olla 30cm. Eli muista lisätä tuo 1cm niihin ravintoarvoihin mukaan.
 
Miten näistä lasketaan kalorit? Kun tuolla subwayn sivuilla sanotaan että esim. 15cm kana teriyaki 326 kcal R 4.5 HH 50.5 P 24.3 niin jos otan tollasen 30cm ni onko sitten 652 kcal R 9 HH 101 P 48.6? Vai onko jotkin erit?

Noissa ei taida vielä olla kaikkia täytteitä(juusto, kastikkeet, öljyt) siellä sivulla. Niitten laskeminen siihen päälle on vähän haastavaa.
 
Tutkimuksessa todettiin, että Suomen subway sämpylöissä on 31cm vaikka sanotaan 30cm. Tämä tuli ilmi, kun Yhdysvalloissa haastettiin Subway oikeuteen sen myydessä 29cm sämpylöitä, vaikka pitäisi olla 30cm. Eli muista lisätä tuo 1cm niihin ravintoarvoihin mukaan.

Paras by the way -heitto vähään aikaan :D
 
30cm Subway Club, kokohyväleivällä, tuplalihalla, lisäpekonilla, kurkku, tomaatti, salaatti, sipuli, paprika, kevytmajoneesi ja makeasipuli kastike ja vähän mustapippuria ja oreganoa! Kiitos :kuola:
 
Varmaan saman tapaista tavaraa kuin savustusneste, eli saadaan pikkaisen grillatun makua ja näköä tuotteeseen.

Kaikkea paskaa sitä tulee tietämättä syötyä. Nuo Subin kananrinnat on tosiaan muutenkin sellaisia "elintarvikkeen" oloisia ja tuntuisia, eikä ruokaa. Mutta silti söisin edelleen :D Hyviä ovat.

Ei koske pelkästään Subwayta, vaan yleisesti tällaisissa ruokapaikoissa mennään ruoansäilytyksen ja hygienian osalta harmaalla alueella. Eli "ei rikota varsinaisesti sääntöjä, mutta asiakkaille myydään silti moraalittomasti vanhaa ja paskaa laatua." Tuo yrittäjänkin moraali on ymmärrettävissä, miksi heittäisi ruokaa eli rahaa roskiin, vaan tietysti ne pitää yrittää syöttää katteella asiakkaille.
 
Siksi kannattaakin aina mennä syömään raflaan, missä on paljon asiakkaita. Täällä meillä on yksi kebumesta, missä ilmeisesti kukaan ei käy. Joskus on tullut mietittyä kuinka vanhaa kinkkua siellä mahdetaankaan vedellä pitsan päälle...
 
Kylla subi on ok. Saa niin paljon kasvikseja kuin viitsii pyytaa, i love olives. Tosin hieman kallishan se on - 3 e joku 6 inch subi ja 12 icnh 5 e, mutta jos haluaa jotain nopeasti , niin mielummin subi kuin kfc. This is Fucking Vietnam.
 
Kylla subi on ok. Saa niin paljon kasvikseja kuin viitsii pyytaa, i love olives.

Ai jaa? Viimeksi kun kävin, oli paprika loppu. Sanoin, ettei haittaa. Että laita sitte vaikka kurkkua vähän enemmän. Ei kuulemma onnistu. 5 kurkkuviipaletta on se määrä mitä saa laittaa.
 
Ai jaa? Viimeksi kun kävin, oli paprika loppu. Sanoin, ettei haittaa. Että laita sitte vaikka kurkkua vähän enemmän. Ei kuulemma onnistu. 5 kurkkuviipaletta on se määrä mitä saa laittaa.

Jossain ambomaissa ei olla niin tarkkoina noista maarista. Ainakin Vietnamissa subin palvelu toimii hyvin. Tosin olihan keskiyolla salaatti loppunut, mutta nopeasti tuotiin lisaa. Salami voisi olla parempaa, hieman jauhoista feikkisalamia.
 
Tästä ketjusta tuli mieleen yksi tapaus viime vuodelta joka osaltaan murensi uskoni ihmisten maalaisjärkeen. Minulla oli "kaksi 15 cm subia yhden hinnalla" -kuponki ja kävin tilaamassa 30 cm leivän. Luonnollisesti tuo kuponki ei sitten käynyt. Asiaa tuli oikein ison veden toisella puolella koulutettu yrittäjä selvittämään, ei auttanut. Tarjottimella minulla oli kaksi 15 cm subin pätkää, mutta kyse oli siis optisesta harjasta, sain heidän mielestään 30 cm subin. Tarjouksessa ei kylläkään mainittu että olisi käynyt vain kahteen erilaiseen 15 cm subiin. Noh, toisaalta hyvä että löytyy työpaikkoja myös henkilöille, joilta ei ajattelu onnistu.
 
Kyllä meikäläinen on ainaki reilumalla kädellä pyytäny enemmän sipulia, myöskin aina tulee kahta kastiketta pyydettyä ja aina on saatu!
 
Tästä ketjusta tuli mieleen yksi tapaus viime vuodelta joka osaltaan murensi uskoni ihmisten maalaisjärkeen. Minulla oli "kaksi 15 cm subia yhden hinnalla" -kuponki ja kävin tilaamassa 30 cm leivän. Luonnollisesti tuo kuponki ei sitten käynyt. Asiaa tuli oikein ison veden toisella puolella koulutettu yrittäjä selvittämään, ei auttanut. Tarjottimella minulla oli kaksi 15 cm subin pätkää, mutta kyse oli siis optisesta harjasta, sain heidän mielestään 30 cm subin. Tarjouksessa ei kylläkään mainittu että olisi käynyt vain kahteen erilaiseen 15 cm subiin. Noh, toisaalta hyvä että löytyy työpaikkoja myös henkilöille, joilta ei ajattelu onnistu.

Rupes ärsyttämään jo ihan tota lukiessa. Miten tyhmiä jotkut voi olla jumalauta?
 
Kyllä meikäläinen on ainaki reilumalla kädellä pyytäny enemmän sipulia, myöskin aina tulee kahta kastiketta pyydettyä ja aina on saatu!
Mää vedän välillä kolmellakin kastikkeella? Eihän missään lue että valitse yksi?

Valkosipulimajo, öljy, hot lousiana ja kevytmajo. Sori siinä on periaatteessa neljä.
 
Pakko nostella vanhaa ketjua ku ärsyttää ku ihmiset luulee Subista vaikka mitä! Haluun korjata muutaman asian. :)

Ekaks, noista tarjouksista. Liikkeet on siis franchising-omistuksessa, eli yrttäjävetosia. Yrittäjät saa ite päättää tollaset "ennen klo 14 opiskelijakortilla 30 cm 15 cm hinnalla" jne tarjoukset. Oikeestaan ainoot kaikille pakolliset (voi olla tästäki poikkeuksia) on Lukiolaisten liiton ja korkeekoulujen opiskelijakortilla opiskelija-alennus. Ja senki saa päättää ite että mistä sitä antaa. Mutta jos joku on saanu joskus jossain ravintolassa jonku alennuksen, ei kannata ihmetellä että ite et saa. Nykyään näistä ollaan viä tiukempia, eli esim jos Kaupungin X ravintolassa Y on tarjous, josta saman kaupungin ravintolan Z yrittäjä ei pidä, aika nopeesti tulee ketjulta noottia että tollanen tarjous pois. Periaatteessa yrittäjiä kannustetaan tarjoon alennuksia, mutta käytännössä niitä ei kuitenkaan saa ite keksiä tai jollekki tulee paha mieli.

Sit kanoista ja lihoista. Jep, kanat tulee Thaimaasta, mutta kaikki muut EU:n alueelta. Yleisin taitaa olla Irlanti. Tää on tosi valitettavaa, mutta kaikissa subeissa ympäri maailman pitäs saada samaa safkaa niin ei voida hakee viereisestä k-kaupasta mitään Kariniemen kananpojan fileepihvejä. Ja se kana on ihan älyttömän halpaa. Hinnat nousis varmasti jos siirryttäisiin suomalaisiin lihoihin. Ja ku ne hinnat tuntuu muutenki monen mielestä olevan turhan kovat niin en usko että olis hyvä vaihtoehto. Ja monissa subeissa käytetään kyllä ihan suomalaisia kasviksia! Tääki on yrittäjästä kii.

Hinnoissa on kuitenki oikeesti tosi vähä ilmaa. Noin niinku yrittäjän puolesta ainaki. Subin lisenssit maksaa ihan järkyttävästi, ne kaikki laitteet ja ylipäätään kaikki, missä lukee se "Subway" Ei sinne saa ite käydä ostamassa pöytiä viereisestä Sotkasta vaan kaikki pitää tilata että on varmasti virallista subikamaa. Ketju siis saa voitot, mutta yrittäjät ei niinkään. Ja työvoimakustannukset on isot. Monet varmaan luulee että se patonkien täyttäminen on ainoo homma. Ei toki. Ne leivät sulatetaan, kuorrutetaan, kohotetaan, paistetaan, kaikki vihannekset leikataan, kastikkeet pullotetaan, lihat prepataan (leikataan, sekotetaan jne mitä mikäki tarvii) Siivoomista ja tiskaamista siellä on myös ihan helvetisti.

Sitte noista käytännöistä: ravintolapäällikkö tai yrittäjä saa päättää myös kastikkeiden määrän, mutta ketjun puolesta rajotteita ei oo. Kolme on sellanen aika yleinen raja, mut kyl niitä yleensä saa enemmänki. Muutenki ketjun puolelta tosi voimakkaasti korostetaan sitä valinnan vapautta, että yleensä kaikki turhat rajotukset on yrittäjien ite keksimiä. Kasviksiin meillä on kyllä ketjunki puolelta ihan standardimäärät, mut niitäki noudatetaan yrittäjästä riippuen. Salaatin ja sipulin määrä on grammoissa, ja muut pitäs ihan laskee. Mutta esim. oliivia ja jalapenoja tulee laitettua sellanen kolminkertanen määrä, ku ei ny kukaan ala laskeen kuutta oliivikiekkoo. :D Ja lisää saa aina pyytää! Jos ei siinä raflassa onnistu, nii sit myyjä kertoo et ei onnistu. Mut yrittää kannattaa aina. :) Missään liikkeessä missä mä oon ollu töissä, ei oo rajotettu kasvisten määrää (muutaku et kohtuullisesti! ei sinne kiloo voi salaattia tunkee...)

Niin joo ja toi Archen linkkaama Taloussanomien juttu on ihan bullshittiä. Joku idari potkut saanu myyjä on puhunu ihan mitä sattuu tai sitte jotku on oikeesti niin tyhmiä että sulattaa kanaa jossain lämpimässä vedessä. Mut missään nimessä näin ei sais tehä, ja luulen/toivon et hyvin nopeesti jaellaan varotuksia tai suljetaan koko liike jos tollanen tulee joko ketjun oman tarkastajn tai Eviran tietoon. Jos kanoja ei oo otettu tarpeeks ajoissa sulaan, ne laitetaan jäisenä tiskiin ja käytetään sinne leipään mikron kautta. Yleensäkään mitään ei sulateta huoneenlämmössä/lämpimässä vedessä. Ja merenherkku-subi sisälsi kyllä ihan oikeesti rapua. :) Majoneesia siinä toki on, mutta sitä ei oo kukaan mun tietääkseni yrittänykkään kieltää. :)

Ainiin ja sit esim. noista kananmunista. Oikein arveltu, eli ei oo Suomessa sallittua tollanen. Mikrossa kypsytetty ei riitä, eli pitäs oikeesti paistinpannulla niitä munia paistella. Ja muutenki Suomessa menee nää määräykset eri lailla. Niinku sanoin aiemmin, monista asioista saa yrittäjä ite päättää, mutta Suomen tasolla ei voidakkaan päättää sitte yhtään mitään. Kaikki päätökset menee Europpan pääkonttorin (olikohan Saksassa vai Hollannissa tjsp) tai sit jenkkilän kautta. Eli Suomen Subin päällikkö ei voi päättää et hei aletaanpa myydä suomalaista lihaa. Kaikki käskyt tulee ylemmältä taholta. Ja Suomessa/EU:ssa on monet jutut ja lisäaineet kiellettyjä, mitä jenkeissä saa subeihin. Eli siks ne eroo eri maissa.

Ja täytteiden, niinku "valmiiden" subienki määrää on rajotettu, eli lisää täytteitä saadaan ehkä joskus jos joku poistetaan tai saadaan määräyksiä höllennettyä. Tää tuntuu tosi hassulta munki mielestä, ku muissa maissa täytteiden määrä tuntuu paljo isommalta. Miks ne haluais sit Suomessa rajottaa?

Palvelusta oon samaa mieltä ku monet muutki. Osassa subeista on ihan hämmentävän huono palvelu. Subit on kuitenki suosittuja työpaikkoja, koko ajan tulee lisää hakemuksia ja koulutukseen on ihan selvät ohjeet ja säännöt. Miten joitain yrittäjiä tai ravintolapäälliköitä ei yhtään kiinnosta millasta porukkaa ne sinne haalii? Vai eikö sitä tajua etukäteen ja kynnys potkujen antamiseen on liian iso? Nii joo ja siitä linjastohommasta! Se on ketjun ihan yleinen suositus et jos on kolme tai useempia työntekijöitä vuorossa ja vähääkään jonoo, niin tehään linjastossa. Meillä tää on ainaki toiminu tosi hyvin ja se on huomattavasti nopeempi ku se, että vaan yks tekis yhtä leipää kerrallaan. Harmi jos joillain on sen idea hukassa. :( Pyydän anteeks kaikkien tollojen/hitaiden/muuten vaan ärsyttävien ja epäkohteliaiden Sandwich Artistien puolesta! Mä yritän olla parempi ku kaikki huonot yhteensä. ;)


Olikohan mulla vieä muuta... Ei kai. Sori avautumisesta!
 
Hinnoissa on kuitenki oikeesti tosi vähä ilmaa. Noin niinku yrittäjän puolesta ainaki. Subin lisenssit maksaa ihan järkyttävästi, ne kaikki laitteet ja ylipäätään kaikki, missä lukee se "Subway" Ei sinne saa ite käydä ostamassa pöytiä viereisestä Sotkasta vaan kaikki pitää tilata että on varmasti virallista subikamaa. Ketju siis saa voitot, mutta yrittäjät ei niinkään. Ja työvoimakustannukset on isot. Monet varmaan luulee että se patonkien täyttäminen on ainoo homma. Ei toki. Ne leivät sulatetaan, kuorrutetaan, kohotetaan, paistetaan, kaikki vihannekset leikataan, kastikkeet pullotetaan, lihat prepataan (leikataan, sekotetaan jne mitä mikäki tarvii) Siivoomista ja tiskaamista siellä on myös ihan helvetisti.

Itteäni ainakin ärsyttää lähinnä se, ettei Suomessa ole koskaan hyviä tarjouksia kuten 5$ foot-long, joka ilmeisesti löytyy melkeen kaikkialla muualla. Ja onhan noi hinnat muutenkin aika kuraa Suomessa kun ottaa huomioon että liha/kana tilataan halvalla jostain jumalan selän takaa.

Edit: Jopa Australiassa, joka tunnetusti on kallis maa asua ja jossa minimipalkka on 17$/h, foot-longit lähtee seittemällä dollarilla (n. 5e).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom