Kyse on lähinnä siitä, että suomalaista pitäisi ostaa jos se about samanhintaista.
Ylihintaista tuotantoa ei ole mitään järkeä tukea, sen ymmärtää varmaan pikkulapsikin tutkaillessaan karkkiosastoa ja sitten rahojaan.
Ulkomaisissa ja kotimaisissa tuotteissa on suhteutettuna aika suuri hintaero. Esimerkiksi nauden sisäfile maksaa kotimaisena ~49,90 € ja ulkomaisena ~24,90 €.
En nyt ole varma mitä ajat takaa ylihintaisella tuotannolla. Edellä esitetyistä vaihtoehdoista valitsen ehdottomasti kotimaisen kalliimmaan lihan. Hinnalla ei siis ole jokaisen ihmisen kohdalla merkitystä.
Joku se ostaa ruotsalaista maitoa kun säästää 5senttiä prismassa. Tästä on kyse.
P.S. Siirryin ostamaan pelkästään ruotsalaista maitoa (7-8 litraa/vko) Valion perseilyn takia, haistakaa Valion pomot vittu. Eli suomalaisten yritystenkin kannattaisi vähän miettiä miten kohtelee suomalaisia kuluttajiia.
Tarkoitatteko te ruotsalaisella maidolla Arla Ingmanin maitoja? Silloin kun pari vuotta sitten S-ryhmästä hävisi hetkellisesti Valion maidot, ei voinut töissä ollessa kuin nauraa partaan, kun ihmiset valittelivat, että meille jäi vain ruotsalaista maitoa.
Arla Ingmanin maidoista 80 prosenttia on kotimaista. Maidontuottajia on Suomessa noin 700 (vertaa Valio -> maidontuottajia 9000). Maidot ovat Joutsenlippu merkittyjä. Ei ole siis ruotsalaista maitoa.
Mitä se Valio on muuten mielestäsi perseillyt?
E. Ja sitten toisin päin. Pouttu on Suomalainen yritys, mutta lihat ovat pääasiassa Tanskasta. Tällöin "suomalaisen" firman osa työpaikoista (kuten tässä lihatuotanto) on ulkomailla.