- Liittynyt
- 17.4.2008
- Viestejä
- 278
Luontaistuotekaupasta ostin tuommoista steviapulveria, myyjä sanoi sen olevan käytännössä kaloritonta ja siten siis tietty myös hiilihydraatitonta. Pikainen googlaus vahvistaisi asian. Onko kokemuksia kyseisestä aineesta? Sitähän ei vissiin elintarvikkeena saa myydäkään, mutta kuulemma porukka käyttää sitä makeuttamiseen. Nyt dieetillä sokeri on tietysti pannassa ja aspartaamista, sakariinista ym Hermesetas aineista tulee mm ilmavaivoja ja en nyt tiedä onko ne niin terveellisiä kuitenkaan. Pikkusen makiaa kumminkin tekisi mieli, ja puolukat ja mustat viinimarjat varsinkin pakastimesta päin on aika happamia ilman mitään makeutusta. (Kaikki viime kesän mustikat, mansikat ja vatut jo syöty, ne menee kyllä paljaaltaankin) Mitenköhän tuo stevia toimisi siinä? Tai dieetin loputtua esim leivonnassa?
Ihan kuin vetäis lusikalla sitä Bountyn täytettä ja toi on vielä terveellistäkin! Rahkan lisäksi käytän steviaa päivittäin myös kahvin makeutukseen ja toimii loistavasti.
Se onkin sitten niin tujua tavaraa, että ihan nuppineulanpään kokoinen nokare riittää makeuttamaan purkin maitorahkaa. Stevian jälkeen ei enää teollisiin makeutusaineisiin pysty koskemaan.