Steviaa makeutukseen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vidamic
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Steviaa löytyy täältäkin. Aika makeaa tavaraa on. Mäkin oon huomannu tolllasen pienen sivumaun, mutta haitanneeko tuo. Omani ostin jauheena life:sta.
 
Onko steaviasta joku laimeampi versio? Koska tässä videossa LBLS käyttää steviaa puoli kuppia.

0:58
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Ite sain äitiltä sata grammaa cocovin steviaa kun se oli ostanut luontaistuotetädin kehujen jälkeen. Ei siinä mitenkään järkky sivumaku ole, kun sitä tajuaa laittaa tarpeeksi vähän. ei sitä tarvi läheskään yhtä paljon kun jotain hermesetas nappeja tai makosen aspartaami/asesulfaami-k jauhetta. Aluks menee totutellessa että osaa annostella tarpeeksi vähän, mutta kyllä se sitten toimii ihan hienosti :) Tota vaniljaa vois kans jostain ite koittaa hommata!

E: Ja tää cocovin stevia-jauhe 250 on ainaki ihan järkky stydii kamaa. melki riittää kahvikupin makostamiseen kun dippaa sormen jauheeseen ja sitten kahviin :D
 
Eipä viitsi tälle uutta threadia perustaa joten kysytään täällä:

Nyt kun Stevia on vihdoin ja viimein laillinen elintarvike Suomessakin, onko kukaan vielä nähnyt tai peräti kokeillut steviatuotteita kaupanhyllyllä? Ainakin Hartwall mainostaa stevialimppareita ja pitäisi olla kaupassakin jo. Ei vaan mulla ole osunut silmään. Mutta perkeles, noissakin näkyy Hartwallin sivujen mukaan olevan 20kcal/100ml. Pitihän se arvata, että (suora lainaus) "Juomien maku on hiottu parhaimmilleen lisäämällä juomiin stevian ohella ripaus hedelmäsokeria". Haistakaa vittu siellä Hartwallilla. Piti pilata koko stevian idea.

No eniveis, onko kukaan maistanut? :)

E: Hupsistakeikkaa tuollahan olikin jo toisessa ketjussa puhetta tästä
 
Stevia kyl kiinnostais aika lailla, mut mietityttää vaan tuo WHO:n antama suositus.. Mun kohdalla vuorokausiannos olis 1/7 tl, makeuttako sillä määrällä enää mitään??
 
Stevia kyl kiinnostais aika lailla, mut mietityttää vaan tuo WHO:n antama suositus.. Mun kohdalla vuorokausiannos olis 1/7 tl, makeuttako sillä määrällä enää mitään??

Se Eurooppaan annettu saantisuosituis on naurettavan pieni. Muualla maailmassa jossa steviaa on käytetty jo vuosikymmeniä on sallitut pitoisuudet huomattavasti suurempia. Stevialla on kuitenkin huomattu erittäin suurissa määrissä haittavaikutuksia. Näitä ovat turvotus ja vatsakivut, jotka poistuvat samalla kuin stevia poistuu elimistöstä.
 
Tätä oli paikallisessa Prismassa

http://www.canderel.fi/tuotteet/Canderel_Green/

Ostinkin sitä, mutta hintaa en tähän hätään enää muista. Annostus sama kuin sokerilla, eli 1 tl tuotetta vastaa makeudeltaan 1 tl:aa sokeria.
Tuota samaa tässä taloudessa. Tosin tulee niin vähän käytettyä makeutusaineita missään, että vielä ei suuremmin kokomuksia tarjota.
 
mua kans vituttaa noi hartwallin super limsat, joihin on ängetty hedelmäsokeria mukaan. Ja miksei ole yhtäkään stevialla makeutettua colaa, noi hedelmälimsat on perseestä.

Lisäks vituttaa toi Canderelin steviasekotus mitä kaupoista löytyy, lantrattu maltodekstriinillä joten sekään ei ole kaloritonta nähnytkään
 
mua kans vituttaa noi hartwallin super limsat, joihin on ängetty hedelmäsokeria mukaan. Ja miksei ole yhtäkään stevialla makeutettua colaa, noi hedelmälimsat on perseestä.

Lisäks vituttaa toi Canderelin steviasekotus mitä kaupoista löytyy, lantrattu maltodekstriinillä joten sekään ei ole kaloritonta nähnytkään

Super-limsojen hedelmäsokerin syy on liian alhainen maksimipitoisuus joka on säädetty EU:n tasolla. Tämä määrä pitäisi noin tuplata, jotta saataisiin oikeasti stevialla makeutettuja juomia. Tätä voisi toisaalta kiertää käyttämällä inuliinia tai erythritolia stevian kanssa, mutta tätä Hartwall ei ole tajunnut.

Canderelin sekoituksen idea on siinä, että malto on niin kevyttä, ettei siitä tule kaloreita paljoa yhtään. Sokeri painaa kahdeksan kertaa enemmän kuin tuo canderelin jauhe, joten siitä voi laskea sen kalorimääriä. Henkilökohtaisesti suosittelen kuitenkin Hermesetasin vastaavaa sekoitusta. Siinä on mielestäni parempi ja makeampi maku, joten sitä tarvitsee käyttää hieman vähemmän. Hintaakin sillä on täällä päin puolet Canderelin vastaavaan nähden.
 
Se Eurooppaan annettu saantisuosituis on naurettavan pieni. Muualla maailmassa jossa steviaa on käytetty jo vuosikymmeniä on sallitut pitoisuudet huomattavasti suurempia. Stevialla on kuitenkin huomattu erittäin suurissa määrissä haittavaikutuksia. Näitä ovat turvotus ja vatsakivut, jotka poistuvat samalla kuin stevia poistuu elimistöstä.

Onks jotain luotettavaa lähdettä antaa tästä? :)
 
Onks jotain luotettavaa lähdettä antaa tästä? :)

No en juuri sen suurempia kuin että EU:ssa limsojen steviapitoisuus saa olla maksimissaan 80mg/l, kun taas Kanadassa myynnissä oleva täysin stevialla makeutettu limsa Zevia sisältää 150mg/l, eikä siitä ole huomattu haittavaikutuksia. Tämän lisäksi esimerkiksi Braziliassa on käytössä 27,5% suurempia sallittu steviapitoisuus kuin EU:ssa. Yksi asia mikä tietysti on hyvä puoltamaan stevian asiaa, on se että Japanissa steviaa on käytetty jo 40 vuotta, sillä on vahva markkina-asema makeutusaineena ja toistuvissa tutkimuksissa siellä ei ole havaittu haittavaikutuksia.
 
Onko stevia vihdoinkin se jumalan luoma kaloriton tavara millä saa ruoat maistumaan hyvälle kun hiilarit on boikotissa :O Nyt vasta lähemmin tutustunut tähän makeutusaineeseen ja heti huomenna pitää käydä kyllä ostamassa jonkinlainen puteli!
 
Onko stevia vihdoinkin se jumalan luoma kaloriton tavara millä saa ruoat maistumaan hyvälle kun hiilarit on boikotissa :O Nyt vasta lähemmin tutustunut tähän makeutusaineeseen ja heti huomenna pitää käydä kyllä ostamassa jonkinlainen puteli!

Tämähän sen vähän niin kuin pitäisi olla. Suosittelen kuitenkin parhaana vaihtoehtona ostamaan sieltä amerikkalaisesta liikkeestä, jonka linkkiä nyt en halua laittaa puhtaampaa steviaa, jolloin ei tarvitse ostaa täyteaineita päälle. Rapakon takana stevia on myös halvempaa kuin Suomessa.

Niin ja siis steviassa ei tosiaan ole kaloreita, se on hyvin makeaa joten sitä tarvitsee käyttää vain todella vähän ja se ei vahingoita hampaita, sillä sen sulatus ei käynnisty vielä suussa.
 
Tämähän sen vähän niin kuin pitäisi olla. Suosittelen kuitenkin parhaana vaihtoehtona ostamaan sieltä amerikkalaisesta liikkeestä, jonka linkkiä nyt en halua laittaa puhtaampaa steviaa, jolloin ei tarvitse ostaa täyteaineita päälle. Rapakon takana stevia on myös halvempaa kuin Suomessa.

Niin ja siis steviassa ei tosiaan ole kaloreita, se on hyvin makeaa joten sitä tarvitsee käyttää vain todella vähän ja se ei vahingoita hampaita, sillä sen sulatus ei käynnisty vielä suussa.

Kuulostaa liian hyvältä :kuola: Alkajaisiksi ostan kuitenkin tuolta luontaistuotekaupasta ns. ''testikappaleen'' kun se tuossa kävelymatkan päässä kuitenkin sijaitsee, ja jos todella innostun niin pitää sieltä amerikan puolelta tilailla ;)
 
Hmmh, mielenkiintosta, mä kyllä tyydyn toistaseks syömään sapuskani makeuttamattomana tai jos pakko tunkea ni laitan fruktoosia sitten, kunnes tosta tavarasta saadaan enempi tutkimuksia tehtyä (tosin nykypäivänä onko niihinkään enää luottaminen ku niin korruptoituneita nekin)..
 
Hmmh, mielenkiintosta, mä kyllä tyydyn toistaseks syömään sapuskani makeuttamattomana tai jos pakko tunkea ni laitan fruktoosia sitten, kunnes tosta tavarasta saadaan enempi tutkimuksia tehtyä (tosin nykypäivänä onko niihinkään enää luottaminen ku niin korruptoituneita nekin)..

Muista vain että stevia ei ole mikään uusi tuote. Kyse on kasvista jota on käytetty Etelä-Amerikassa makeutusaineena jo satojen vuosien ajan. Stevia oli sallittu, mutta tuntematon aine pitkään maailmalla, mutta se kiellettiin monessa maailman kolkassa samoihin aikoihin kuin aspartaami tuli markkinoille.
 
Se Eurooppaan annettu saantisuosituis on naurettavan pieni. Muualla maailmassa jossa steviaa on käytetty jo vuosikymmeniä on sallitut pitoisuudet huomattavasti suurempia. Stevialla on kuitenkin huomattu erittäin suurissa määrissä haittavaikutuksia. Näitä ovat turvotus ja vatsakivut, jotka poistuvat samalla kuin stevia poistuu elimistöstä.
Erittäin suurissa määrissä on havaittu karsinogeeninen vaikutus. Siitä tuo ADI-arvokin tulee. Vaikuttava määrä on jaettu turvakertoimella 100.

Onko stevia täysin turvallista?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom