Kahvin säilytys alkuperäispakkauksessa ei ole kyllä käytännössä edes mahdollista. Olen silmäillyt kauppatapahtumia silmä ja tatti kovana, katsonut miten läpinäkyvästä tiskillä seisovasta lasipurkista annostellaan pussiin Jamaican Blue Mountain, mutta Hawaii Kona otetaan erillisessä pussissa kylmäkaapistaja siitä sitten liikkeen omaan pussiin. Tässä tapauksessa matka välillä kauppa ---> koti on niin lyhyt, että kahvi ei paljoa kerkiä kelaamaan mikä sen alkuperäispakkaus nyt sitten onkaan. Kotona kalliimpi kahvi siirretään kiltisti ilmatiiviiseen saranalukolla olevaan mummonrasiaan(posliinia) ja säilytetään sielä.
Olen pannut(laittanut) merkille, että alkuperäispakkaukset, ne hikiset pienet pussit, imevät näin kesällä kosteutta urakalla ja pussi tosiaankin tuntuu kostealta. Se aiheuttaa pienen stressireaktion ja neuroottisesti kahvia sitten pyritään siirtämään parempaan säilytystilaan. Mutta tämä koskee vain kalliimpia laatuja, joissa on tärkeää pitää tuo kallis ja puhdas nautinto.
Mutta usein näyttäisi pullonkaulana laaduntarkkailussa olevan juuri ne jälleenmyyjäliikkeet, jotka pitävät sitä kahvia nyt missä sitten sattuvat.
Ja itse puhun nyt vain pavuista, valmista jauhatusta en käytä.
Ja annetaas offtopic huomio tässä samalla. Istun nyt fredan ja lönkan kulmauksessa Cafe La Vés kahvilassa. Ensivaikutelma on tärkeä näissä mestoissa ainakin itselleni, ostin juuri presso/kahvi sydeemin, se on vallan hyvää, mutta samaan suppuun ostamani korvapuusti oli ihan saatanan kuiva, tiskillä se vielä näytti tuoreelta ja herkulliselta. Nyt siis valitettavasti on käynyt niin, että yhden kuppasen korvapuustin takia en enää vaivaudu tähän kahvilaan.
Jason, koska mennään kahville?
Olen pannut(laittanut) merkille, että alkuperäispakkaukset, ne hikiset pienet pussit, imevät näin kesällä kosteutta urakalla ja pussi tosiaankin tuntuu kostealta. Se aiheuttaa pienen stressireaktion ja neuroottisesti kahvia sitten pyritään siirtämään parempaan säilytystilaan. Mutta tämä koskee vain kalliimpia laatuja, joissa on tärkeää pitää tuo kallis ja puhdas nautinto.
Mutta usein näyttäisi pullonkaulana laaduntarkkailussa olevan juuri ne jälleenmyyjäliikkeet, jotka pitävät sitä kahvia nyt missä sitten sattuvat.
Ja itse puhun nyt vain pavuista, valmista jauhatusta en käytä.
Ja annetaas offtopic huomio tässä samalla. Istun nyt fredan ja lönkan kulmauksessa Cafe La Vés kahvilassa. Ensivaikutelma on tärkeä näissä mestoissa ainakin itselleni, ostin juuri presso/kahvi sydeemin, se on vallan hyvää, mutta samaan suppuun ostamani korvapuusti oli ihan saatanan kuiva, tiskillä se vielä näytti tuoreelta ja herkulliselta. Nyt siis valitettavasti on käynyt niin, että yhden kuppasen korvapuustin takia en enää vaivaudu tähän kahvilaan.
Jason, koska mennään kahville?