Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Linkitänpä tänne huvikseen ja tiedoksi muutaman aiemman kahviaiheisen ja suht hyvän ketju:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=59177&highlight=kahvi
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=59177&highlight=kahvi
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=52342&highlight=kahvi
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=43703&highlight=kahvi

Varmaan kaikille pakkiksella kahvista keskustelleille on jo tullut selväksi, että nikillä Jason82 kirjoittava heppu on kiinnostunut kahvista ja tietää siitä ihan kohtuullisen paljon. :D Hänen kirjoituksensa kannattaa bongata noista ketjuista, unohtamatta tietenkään sitä, että kahvissa olisi hyvä kofeiinin tuoman piristyksen lisäksi aina olla voimakkaasti mukana tuoksu- ja makunautinto. :kuola:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ja http://www.kahvi.net/ sivustolla manaavat, että kahvilla olisi myönteisiä terveysvaikutuksia, joka taas on mielestäni täyttä paskaa kun kahvia kitataan anyways liikaa ollakseen terveellistä.

Mutta se tuoksu, mmmmmmm........

Etiopialaista vetelen nyt, oli 7,50€/250g. Ja kahvihan maistuu jostain syystä paremmalle mitä kalliimpaa se on, lienee ainakin 50% placeboa. Jason82 on ilmeisesti Pakkiksen epävirallinen Barista ja saa ollakin.

Niin ja rahasta puheenollen, ne pienet nautinnot mitä kahvista, etenkin sen valmistamisesta ja hörppimisestä tulee, maksaa kuitenkin keittimineen ja myllyineen päivineen paljon vähemmän kuin perseiden veto kerran kuussa, notta ei siitä aleta nälvimään sitten ketään.
 
Itsellä on erikoisemman puoleinen maku ja tykkää kahvi kahvi merkkisestä kahvista mitä ei taideta enää myydä. SE oli kaikkein halvinta silloin aikanaan. Nykyään juon euroshopper kahvia. Jotkut väittävät että se on pahaa mutta itse tykkään kahvin mausta raakana karkeana ja vahvana. Enkä keittele mitää teetä vaan laitan niitä kahvin muruja noin 50% enemmän kuin muut ihmiset. Myös kronungen ja jacobs ovat hyviä mutta liian kallita budjetilleni (maksavat 5 kertaa enemmän kuin euroshopper).


Edit: En käytä sokeria enkä maitolitkuja. Juon aina kaksi isoa(3desiä) kuppia kahvia kerralla. Eikä närästä vaikka kuppeja saattaa mennä 6-10 päivässä. Juon myös yhden kupillisen juuri ennen nukkumaan menoa sillä muuten en saa unta
 
Jos joku innostuu kokeilemaan tämän ketjun luettuaan ns. parempaa kahvia, niin kannattaa aloittaa turhia machoilematta vaalealla paahdolla. Jos ei viitsi myllyjä sun muita hommailla niin esim. Wayne's Coffeessa tms. pääsee jo vaalean paahdon makuun.

Ite tein sen virheen että suomalaiseen kahviin tottuneena ostin heti alkuun kaikista tummimpaa paahtoa (muistaakseni nimeltään "King Creole" tms.) ja siinä oli kyllä vahva pohjaanpalaneen maku. Puolikas pussi pölyttyy kai vieläkin jossain.

Suodatinpussiin kannattaa laittaa aluksi puruja aika säästeliäästi, esim. 1,5 mittalusikallista per muki ja säätää siitä eteenpäin maun mukaan. Vastajauhettu kahvi piristää kyllä tosiaan ihan toisella tavalla kuin mikä tahansa perus juhlamokka.
 
Itse keittelen tällaisella ferrarilla kahveeni. Ei tarvitse kun laittaa papuja ja vettä koneeseen niin kahvi tulee. Ja ei oo paljon suodattimia tullut ikävä.
Kahvista tulee täysin eri makuista ja näköistä kun sitä ei suodateta.
Papuja oon ostanut Robertsista ja kelpaa ihan hyvin.
 
Seuraavaksi Mike aletaan harjoitella tota taidetta millä tehdään cremaan eri kuvioita. Taitaa olla tuolla hyllyllä joku kuvakirja niistä ja jotain ohjeitakin siinä on.
 
Jos ei halua Kauniasiin tai Karperöhön? matkustaa espresson perässä niin suosittelen edelleen www.kaffecentralen.com :D

Lähinnä laitoin ton linkin jos niitä vehkeitä meinaa kotiinsa hommata.:rolleyes:

Kaffecentralenin valikoimista ei kuitenkaan löydy esim Rancilion laitteita eikä sen puoleen ECM:n kamaa.
Toisaalta tiettyjä laitteita saa paljon halvemmalla tilaamalla netistä jostain euroopasta. Esim www.espressocoffeeshop.com

Suomen parhaat kahvit voi käydä tuolla (KC) juomassa jos sattuu olemaan oikea henkilö töissä.
 
Espallakin näköjään piste tuolla KC:lla. Pitääpä mennä sinne vaikka nyt heti. Kuka tulee mukaan? Salomaa?

Lähinnä jällenmyyntiä hoitavat. Jos tarkoitat tuota Kafkaa? Paikka ei muuten liity vissiin mitenkään KAffecentraleniin, muuten kuin asiakkaana.
 
En päässyt sinne asti kun jumitin Stockan Robetsin pisteelle. Mukaan tarttui papuja, Jamaican Blue mountainia 250g ja Anna Sahlsteniä 250g. On muuten aika hintavahkoa tuo Blue mountain, jää herat kirkkaasti kakkoseksi kun kilohinta on satasen korvilla.

Itse en ole vielä raaskinu ostaa tuota Blue Mountainia. Olen myös siinä luulossa että se on enempi suodatinsumpiksi tarkoitettu kuin essoon.
 
Erittäin pehmeä maku siinä on, ei laisinkaan pistävä. En tiedä onko tarkalleen hintansa arvoista, mutta tuoksu ja maku on kohdallaan.

Mihinkähän noiden hinta perustuu? Vähän on hajua, että hintaan sisältyy pitkälti rahtikustannuksia ja valuuttakursseja.
 
Erittäin pehmeä maku siinä on, ei laisinkaan pistävä. En tiedä onko tarkalleen hintansa arvoista, mutta tuoksu ja maku on kohdallaan.

Mihinkähän noiden hinta perustuu? Vähän on hajua, että hintaan sisältyy pitkälti rahtikustannuksia ja valuuttakursseja.

En kyllä tiedä miksi se niin saatanan kallista on. Väittävät sen olevan parasta?

Kait sille hintaa tulee kun sitä kasvatetaan siellä Sinisillä vuorilla:piis:



http://en.wikipedia.org/wiki/Jamaican_Blue_Mountain_Coffee
 
Erittäin pehmeä maku siinä on, ei laisinkaan pistävä. En tiedä onko tarkalleen hintansa arvoista, mutta tuoksu ja maku on kohdallaan.

Mihinkähän noiden hinta perustuu? Vähän on hajua, että hintaan sisältyy pitkälti rahtikustannuksia ja valuuttakursseja.

Kahvi, kaakao, öljy ja kulta. Näillähän on maailmanmarkkinahinnat. Kahvin hinnassa toki lajikkeen harvinaisuus, sadon laatu, paahto, sekoitus, rahti, tullit, verot... Pitkä lista.
 
Wikin mukaan jotain perää laadulle on, mutta pakkohan noissa on olla merkkilisää ihan helvetisti.

Nyt vain etsimään yhtä mietoa, mutta maukasta lajiketta kuin BM. Ei tota ihan huvikseen viitsi keitellä päivittäin. Onneksi papuja menee kovin vähän yhteen kupilliseen, ei sitten heti lopu kesken.

Suosituksia otetaan vastaan kahveista, jotka muistuttavat BM:n pehmeää makua.

Pitää tuo Eva Sahlsten testaa tänään.

Kuinkas nirsoja nuo pavut ovat kaikelle ulkopuoliselle kuten valolle? Ainakin Robertsi pitää papuja siinä hyllyssä tyytyväisenä lasipurkissa. Jos tässä aletaan hifistelemään(tottakai aletaan) kuten kaikessa, niin haluan papuni pimeästä.

Pavut toki tuskin ovat niin arkoja lämmölle, valolle, kosteudelle kuin jauhettu. Käytän vain suoraan vastajauhettua, jauhan senverran mitä juon.

ps. ihan kikkelinvenyttelyähän tää hifistely on, mutta kuitenkin ihan saatanan siistiä nysvää jollain pavuilla ja duunaa jauhatuskarkeutta itselleen sopivaksi. :D
 
Happi on pahasta. Ilmatiiviiseen boxiin pitäs pavut laittaa ja mielellään valolta suojata. Ne lasipurkit ei ole paras vaihtoehto.
Myllyn jauhatustakin tulisi muuttaa ilmankosteuden mukaan kun oikein aletaan hifistelemään;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom