Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Itse tykkään käydä sotkussa aina kun se on mahdollista. Vaikka tsufee on sitä suodatinmyrkkyä, on silti tunnelma ja maku kohdallaan. Hintakaan ei päätä huimaa kun sillä kahdella eurolla saa aivan jäätävän setin.

Harmi vaan että ilman kontakteja on vaikea päästä niissä käymään!

Edit. Metrolla Hertsikkaan ja 86:lla Santikseen niin sieltä se löytyy. Tosin portilla on oltava kamu :(
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pistävät pienempiin (ventttiilillisiin) säkkeihin pyydettäessä.

Nimim. Pakkasessa oottelee 3.2:sta....


Niin no tyhmä minä...Totta helvetissä niillä on niitä essopapuja siellä. Mistäs muusta ne niitä kahvejaan väsäävät?
Hyvä kuulla että tulee myös kunnon pussiin ne pavut. Pitänee käydä hakemassa yks kokeilusetti tota 3.2.
 
Tuo Torre on muuten kiva, mutta se on sokkeloisuutensa takia jotenkin ahdistava ja siellä on melko kuuma. Muutkin kitisseet tuosta huonosta ilmasta. Tosin kahvit yhä jees. Engel ei ollut lainkaan yhtä hyvä.
 
Joku 'tunnelmallinen' hiljanen pieni paikka senaatintorin lähellä? Ehdottakaa.
http://www.neuhaus.fi/

Unioninkadulla, suklaat ja kahveet onnistuu. Vähän paska palvelu, mutta ihan kivalla paikalla.

the%20shop%201.gif
 
kb40.jpg


Tänään ekat kahvit uudella keittimellä. On noi Moccamasterit vaan hyviä ja komeita keittimiä.
 
Nyt voisi olla oikea aika ostaa vihdoin joku kone. Edelleen mietityttää että pärjäisikö Silvialla, mutta toisaalta 100% juoduista kahveista on maitopohjaisia (Latte macchiato / Capuccino) niin mietityttää kuitenkin tuplaboileri/HX-kone... Hitto, mitähän sitä tekis.
 
Nyt voisi olla oikea aika ostaa vihdoin joku kone. Edelleen mietityttää että pärjäisikö Silvialla, mutta toisaalta 100% juoduista kahveista on maitopohjaisia (Latte macchiato / Capuccino) niin mietityttää kuitenkin tuplaboileri/HX-kone... Hitto, mitähän sitä tekis.

Silvialla kyllä pärjää, jos ei tarvitse tehdä kovin montaa maitopohjaista kerrallaan, itsellä ainakin parin jälkeen alkaa hitsaamaan se homman hitaus.

Jos vaan on intoa / pelimerkkejä pistää, niin sitten kalliimpaa konetta, huono puoli tässä omien pohdintojen mukaan on, että "astetta" parempaan, mikä itselle kelpaisi maksaa kaksi kertaa enemmän, kuin Silvia.

Rahamiehenä voisin pistää Ristretossa myynnissä olevan La Marzoccon..:rock:
 
Joo, kaksi kahvia maksimissaan tulee kerrallaan tehtyä (oma + vaimon). Vieraat harvemmin arvostavat noita erikoiskahvia ja pannussa seissut ABC-huoltoaseman juhlamokka on useimmista parempaa.
 
Laitetaas tällainen kun ei näytä vielä olevan.

Villipuutarha

Kaarlenkatu 13 Kalliossa
http://www.villipuutarha.fi/

Tuolla tuli joskus piipahdettua ja on kyllä todella mainstreemistä poikkeava mesta. Kahvila on 30-luvun tyyliin sisustettu ja tämä näkyy kassalla asti koska myös kassakone on old school -mallia eikä mitään korttikonetta todellakaan löydy. Äärimmäisen boheemi tunnelma ja paikalla on jengiä burberry-mammoista hippeihin. Kahvila on todella pieni ja intiimi ja tunnelma on hyvin välitön. Omaan makuun vähän liiankin hippimesta mutta käsintehdyt suklaat ja ne kakut on todellakin maistamisen arvoisia! Kahvia en tuolla tosin juonut eli siitä on paha sanoa mitään. Jos kaipaa jotain erilaista kahvilaa tai diggailee suklaasta niin tuolla kannattaa käydä pyörähtämässä!
 
Onkos kenelläkään kokemusta Bialettin Brikka mutteripannusta tai ylipäätään mutteripannuilla keittelemisestä?

Jos aloittaisi kahviharrastusta tämmöisillä edullisemman pään vehkeillä ja siirtyisi sitten tarvittaessa noihin hifistyneisempiin vehkeisiin : )
 
Mulla oli tuollainen 6kk. Sillä ei saa sellaista cremaista shottia, mutta ihan kelvolliset setit noin muuten. Muistat pitää lämpötilaa riittävän alhaisena, jos hella on liian kuuma, on sulla seinät kohta espressossa. Kokeile esim. 1/3 kuumuudella. Muista ottaa pois levyltä, muuten pamahtaa ja sulaa se kahva siihen :D Suosittelisin sitä kolmen annoksen mutteria.
 
No niin, eilen tuli ostettua tuo Bialetti Brikka muttetteripannu. Sehän eroaa sen verran noista tavallisista mutteripannuista, että sillä saa aikaan myös sitä cremaa. (ei tietysti vastaa täysin oikeaa espressoa)

http://www.youtube.com/watch?v=aIOj994gTwU

Tänä aamuna tuli ensimmäiset koesumpit tehtyä ja oli kyllä sangen makoisaa
 
Se lämpötila vaan on aika tarkka, jos liian kovalla niin espresso oikein ampuu sieltä ylös, jos taas ei laita riittävästi, niin mitään ei tapahdu. Sen oppii aika nopeasti. Itsellä oli tuo ihan sama mutteri, mutta cremaa en kyllä oikein koskaan saanut. Ainakaan kunnollista.
 
Sanokaas proot jokin rauhallinen/tunnelmallinen kahvilla stadin ytimestä joka olisi näin sunnuntaina auki iltaan saakka?

EDIT: Näyttää sunnuntaiaukioloajat olevat vähän heikkoja suurimmassa osassa. Täytyy lienee valita joku perusmesta sitten tällä kertaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom