Soijaproteiini - huonoa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Guile
  • Aloitettu Aloitettu
Peppilotta sanoi:
Tuosta soijaproteiinin pahasta mausta on paljon kokemusta, käytän allergian takia vain sitä. Mulla on kaapissa sekä halvinta (8,90 e/kilo) että kalleinta (25 e/800g) soijaproteiinia ja ero on kuin yöllä ja päivällä. Halvinta en suostu sheikkeriin laittamaan, koska maistuu suurinpiirtein samalle ko vehnäjauho, ehkä hieman pahemmallekkin, ja on lisäksi järkyttävän rakeista ja tahnamaista :urjo: . Käytän sitä vain leivonnassa. Kallein puolestaan on maultaan suorastaan hyvää ja koostumukseltaan erittäin hienojakoista, sopii hyvin palautusjuomaksi (siis jos ei heraa voi käyttää). Merkki on wrange ja makuja kolme: mansikka, vanilja ja suklaa. Fastin heraa käyttävä siippakin ottaisi maun puolesta mieluummin minun vaniljasoijaa kuin omaansa.

Nämähän on tietysti makuasioita, joista voi kyllä kiistellä, mutta turhaa kai se on.



Ihan mielenkiinnosta, mikä on ton Wrangen paketin tarkka nimi ja mistä sitä saapi? Soija roks hinnan puolesta! :thumbs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ite ostin pussin soijaprotskua reilu viikko sitten, josta lähtien oon käyttänyt sitä välipalana, noin 60 grammaa päivässä. Nyt huomasin että on jonkun moiset tissit ruennu kasvamaan. Mitä luuletta, onko murrosikään liittyvä gynon kasvu vain sattunu sopivaan aikaan vai voiko tuolla soijaprotskulla olla jotain tekemisitä tuon kanssa? Rasvat ei ole noussu että ei siitäkään johdu.
 
SS-Adler sanoi:
ei sitä proteiiniä maun tähden juoda.....
Täysin samaa mieltä :thumbs:
Lilboi sanoi:
Ite ostin pussin soijaprotskua reilu viikko sitten, josta lähtien oon käyttänyt sitä välipalana, noin 60 grammaa päivässä. Nyt huomasin että on jonkun moiset tissit ruennu kasvamaan. Mitä luuletta, onko murrosikään liittyvä gynon kasvu vain sattunu sopivaan aikaan vai voiko tuolla soijaprotskulla olla jotain tekemisitä tuon kanssa? Rasvat ei ole noussu että ei siitäkään johdu.
No ei soijaproteiinilla tissit kyllä kasva, voisiko johtua vaikka siitä viime viikon rintatreenistä ;) Itse ostin tuossa rahapulassa SF:n Good mix soijaa ja maku oli yllättävän neutraali ja sekoittuvuuskin erinomainen.
 
RimaKauhu sanoi:
Ihan mielenkiinnosta, mikä on ton Wrangen paketin tarkka nimi ja mistä sitä saapi? Soija roks hinnan puolesta! :thumbs:

Wrangen Weider Soy 80+ Protein. Kallista on, ei rokkaa yhtään hinnan puolesta.
 
Peppilotta sanoi:
Wrangen Weider Soy 80+ Protein. Kallista on, ei rokkaa yhtään hinnan puolesta.

No se nyt vaan oli yleistämistä soijasta..
Itse taidan vaihtaa ton Fastin soijan johonkin muuhun ku en keksi enää mihin kaikkeen sitä pitäis vatkata jne.. Hassua valoa pitää lisätä melkein puoli pulloa et maku häviää, et ei sekään pidemmän päälle halvaksi tule??
Kaakaota en oo ees uskaltanut viel koittaa. :evil:
 
Ainakin toi soy pro on ihan buenoo.
Yleistä
Universalin Advanced Soy Pro huippulaadukas soijavalmiste. Soy Pro on valmistettu vesipestyjä soijaisolaatteja. Soy Pro on laktoositon, kolesteroliton ja ei sisällä sokeria eikä aspartaamia. Soija sisältää myös kahta tärkeää isoflavonoidia, jotka ovat genestein ja daidzen. Genestein toimii voimakkaana antioksidanttina. Daidzenin on todettu vaikuttavan sukupuolihormonitasoihin. Eläimillä tehdyissä tutkimuksissa urosten kasvuhormonin ja testosteronin eritys lisääntyi ja naaraitten paino putosi daidzeinin ansiosta.

Soy Pro - valmisteesta saatavat hyödyt:

-auttaa alentamaan kolesterolia -auttaa sydänsairauksien ehkäisyssä -yksi parhaista glutamiinisten happojen ja arginiinien lähteistä -vatsaystävällinen

Yksi 33 g annos sisältää:
Energiaa 117 kcal / 487 KJ
Proteiinia 27g
Rasvaa 1g
- josta tyydyttynyttä rasvaa 0g
Hiilihydraattia 0g
- josta sokereita 0g
Natriumia 280 mg
Kuparia 440 mcg
Sinkkiä 1,2 mg
Fosforia 250 mg
Rautaa 5 mg
Kalsiumia 60 mg
Biotiinia 8 mcg
Foolihappoa 64 mcg
Riboflaviinia 31 mcg
Tiamiinia 57 mcg
 
RimaKauhu sanoi:
No se nyt vaan oli yleistämistä soijasta..
Itse taidan vaihtaa ton Fastin soijan johonkin muuhun ku en keksi enää mihin kaikkeen sitä pitäis vatkata jne.. Hassua valoa pitää lisätä melkein puoli pulloa et maku häviää, et ei sekään pidemmän päälle halvaksi tule??
Kaakaota en oo ees uskaltanut viel koittaa. :evil:

Veteen vaan! Ite vedän joka ilta iltapalaksi Fast:n heraa ja soijaa veteen sekotettuna, kyllä siihen tottuu :D
 
Aamupalaksi silloin tällöin kun on kiire:
4-5 dl vettä
loraus funlightia (vadelma tai mansikka)
1 dl ruis- ja/tai vehnäleseitä
1 dl fastin soijaa
Kaikki sheikkeriin ja puuromainen neste kurkusta alas :D
 
"Fytoestrogeenien merkitys estrogeeneja korvaavana hoitona on tunnettu pitkään. Fytoestrogeenit ovat kasviperäisiä yhdisteitä, jotka muuttuvat suolistossa heikoiksi estrogeeneiksi. Niitä on erityisesti soijassa, kokojyväviljassa, siemenissä ja marjoissa." (Duodecim-aikakauskirja, Vsk. 47 Nr: 22 / 2003 s. 2179, Estrogeenivaikutuksen monet kasvot, Juha Tapanainen)

Eli soijaa välttävät voivat alkaa välttämään myös mm. ruisleipää estrogeenivaikutuksen takia.
 
Kaveri tekee juuri väikkäriä näistä eri phytoestrogeeneistä ja niiden vaikutuksista ja alustavien rotta- ja minkkikokeiden mukaan ollaan saatu enemmän sellaisia viitteitä, että kasvisteroleita sisältävät margariinit sisältäisivät huomattavasti haitallisempia ja nopeammin imeytyviä yhdisteitä kuin soijaproteiinivalmisteet.

Länsimaissa käytetyt isoflavonoidit kuten genisteiini on konjugoitua kun taas aasialaiset tuotteet ovat käsittelytavan takia konjukoimattomia. Näiden vaikutukset ja imeytyminen suolistosta on erilaista.

Kysyin häneltä mielipidettä soijaproteiinivalmisteista ja hänen mukaansa soijaproteiinia pitäisi syödä todella suuria määriä, että sillä olisi jotain muutakin kuin ravitsemuksellista vaikutusta.
 
Dragon sanoi:
Kaveri tekee juuri väikkäriä näistä eri phytoestrogeeneistä ja niiden vaikutuksista ja alustavien rotta- ja minkkikokeiden mukaan ollaan saatu enemmän sellaisia viitteitä, että kasvisteroleita sisältävät margariinit sisältäisivät huomattavasti haitallisempia ja nopeammin imeytyviä yhdisteitä kuin soijaproteiinivalmisteet.

Länsimaissa käytetyt isoflavonoidit kuten genisteiini on konjugoitua kun taas aasialaiset tuotteet ovat käsittelytavan takia konjukoimattomia. Näiden vaikutukset ja imeytyminen suolistosta on erilaista.

Kysyin häneltä mielipidettä soijaproteiinivalmisteista ja hänen mukaansa soijaproteiinia pitäisi syödä todella suuria määriä, että sillä olisi jotain muutakin kuin ravitsemuksellista vaikutusta.

Margariinien kasvisterolit haitallisia yleensä vai pelkästään margariinissä? Mm. kylmäpuristetussa rypsiöljyssä noita mainostetaan olevan paljon.
 
olen saanut sellaisen käsityksen että eläinkunnasta saatavat proteiinit olisivat parempia kuin kasvis peräiset proteiinit, näin voimailu, potailu ja urheilumielessä.
 
cuscus sanoi:
Margariinien kasvisterolit haitallisia yleensä vai pelkästään margariinissä? Mm. kylmäpuristetussa rypsiöljyssä noita mainostetaan olevan paljon.

Stanoliestereistä ja sitosteroleista oli muistaakseni enimmäkseen juttua.
 
Dragon sanoi:
Länsimaissa käytetyt isoflavonoidit kuten genisteiini on konjugoitua kun taas aasialaiset tuotteet ovat käsittelytavan takia konjukoimattomia. Näiden vaikutukset ja imeytyminen suolistosta on erilaista.

Toi on itseasiassa erittäin mielenkiintoinen yksityiskohta ja aihealue, jota ei mielestäni täälläkään ole puitu, jos oikeastaan yhtään missään, edes tiedeyhteisöissä, riittävästi. Tutkimus on kuitenkin parhaillaan sen verran orastavaa, että pakko iskeä vielä aiheeseen näin jälkeenpäin.. Samalla toisaalta pahoitellen tämän kestoaiheen pinnalle nostamista ja pitkää quotea.. :D

Nostan vain esille erään tutkimuksen, jota ei liene täällä aiemmin tuotu esille taikka lainattu. Vieläpä, kun kokonaisartikkeli on ilmaisena kaikille saatavilla, en voi vastustaa kiusausta.. ;) Lainaanpa tuolta hieman lyhenneltynä oleellisia kultahippuja, joita tutkimusartikkeli käsittelee varsin mainiosti:

Taustaa, tutkimuksen tarkoitus:
Soybeans contain numerous biologically active compounds that may be important in breast cancer. These include: protease inhibitors, phenolic acids, phytic acid, phytosterols, lignans, saponins and isoflavones. Soy foods consumed in Asian countries, in general, are made from minimally processed soybeans or soy flour by different cooking processes and not by extraction or purification of soy components. Alternatively, in the USA, isoflavones and soy proteins have received the majority of attention in research evaluating the beneficial effects of soy consumption. Food and dietary supplement industries are producing highly processed soy products such as soy protein isolates (80–90% protein) and/or isoflavone-enriched products, which contain 40–70% isoflavones.

These enriched products have probably lost some of the beneficial biologically active components and may not have the same health benefits as the soy foods consumed in Asian countries. In fact, the highly refined isoflavone-containing soy products may have detrimental effects. The study presented here will address the estrogenic effects of diets containing similar genistein content in the presence or absence of many of the biologically active components in soy.

Discussion:
The objective of this study was to determine if the matrix of compounds present in soy flour impacts the ability of diets with equal amounts of genistein as aglycone equivalents to stimulate the growth of estrogen-dependent breast tumors in vivo. This comparison is critical because soy products in the Asian diet are primarily made from either soybeans or soy flour. This is different than the way soy products and isoflavones are consumed in the USA. In general, soy that is consumed in the US has many of the bioactive compounds in soy removed by processing. Therefore, it is possible that the protective effects of many of the components in soy are not available from soy products produced and consumed in the USA.

In this study, diets were formulated so each soy product-containing diet would contain equal concentrations of genistein (750 p.p.m. aglycone genistein equivalents). If the level of dietary exposure to genistein was the principal factor that influenced tumor growth, various dietary treatments would have resulted in similar tumor growth. This was not the case. The matrix or composition of soy-derived compounds in the diet influenced genistein-stimulated tumor growth. The specific compounds that are responsible for these protective effects are currently unknown. However, the results here demonstrate that there is a significant difference in how soy processing can alter potential health benefits of soy foods.

Differences in tumor growth observed for these two diets are not due to the nutritive content, but are more likely due to the effects of non-nutritive components in the soy flour-containing diet.

It is possible that the composition of bioactive compounds in soy and soy-processed products may alter genistein absorption in the intestine..It is possible that the degree of processing of soy flour-derived products could alter bioavailability and affect the estrogenic potency of the genistein content.
Briefly, while the degree of soy processing did affect isoflavone metabolism and bioavailability, stimulation of tumor growth was best correlated with the plasma peak concentrations of aglycone genistein produced by the diets.


A number of epidemiological and animal model studies have been performed to evaluate how consumption of different soy-derived products influence the development of breast cancer. The present study was designed to investigate how soy processing affects the ability of isoflavones to stimulate the growth of pre-existing breast cancer tumors. Using a well-established pre-clinical estrogen-dependent breast cancer model we have demonstrated that consumption of isoflavones in pure or highly enriched forms may have deleterious effects on estrogen-dependent tumor growth. However, consumption of isoflavones contained in less-processed soy foods, such as soy flour, does not have the same effect on tumor growth, even though the isoflavone content is sufficient to stimulate growth. Eating soy foods that are made from soy flour, such as the types of soy foods that are consumed in Asian countries, may be more advisable than consuming soy-derived supplements that do not contain the full complement of bioactive compounds and nutritive components originally present in soy itself. Therefore, although pure genistein may have a negative impact on growth of estrogen-dependent breast tumors, other bioactive components contained in whole soy products may, by an as yet unidentified mechanism, reduce the estrogenic effects of genistin.
 
^ huoh (raskasta tekstiä)... eli ymmärsinkö nyt oikein että mitä jalostetumpi soijatuote (esim. isolaatti) oletettavasti sitä estrogeenisempi vaikutus aineenvaihdunnassa?

Enivei, itse oon pudotellu jo useamman kuukauden ajan n. 100 g isolaattia/vrk enkä päällisin puolin oo huomannu merkittävämpiä naisistumisen merkkejä. Karvaa pukkaa naamasta yms. edelleenkin. Tiiä sitte. Voihan tietty olla että jos lopettais isolaatin imemisen niin kohta parta olis jo polvissa ja salillakin tulokset lentäis katosta läpi. Pitääpä seurata tilannetta - viimeistään siinä vaiheessa lopetan kun sinkkuelämää kiinnostaa enemmän kuin vormulat. :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom