Snack- ja välipala -asiaa

Liittynyt
27.1.2005
Viestejä
1 208
Ikä
45
Tähän ketjuun voidaan porukalla koota jengin omia (mieluiten terveellisiä) välipalasovelluksia.

Varsinkin dieetin aikana kun ateriakoot on pieniä, on kiva kun kaapista löytyy nopeasti jotain pientä suuhunpantavaa niille heikoille hetkille. Se ainainen herajuomavälipala kun välillä alkaa maistumaan perseeltä. Annoskoon kanssa kannattaa tosin olla suht tarkka.

Mun dieetit menee yleensä hiilareita karsimalla, eli en kovinkaan paljoa välitä välipalojen rasvaisuudesta. Tässä alkuun pari:

Kokonaiset herkkusienet (säilyke), käristetään pannulla öljyssä. Päälle REIPPAASTI cayennepippuria. Ai mahoton:kuola:.

Pemmikaani eli kuivaliha. On aika suolaista (hintakin) mutta ihan tajuttoman hyvvee.

Katkaravut. Paistetaan voissa ja valkosipulissa. Halpaa ja hyvää.

Muikut. Voissa paistettuna. Kannattaa tosin syödä samantien, mutta menee päivän pari jääkaapissakin. Joskus teen niille leivityksen jauhoista ja oluesta, tosin hiilareita kyllä tulee silloin reippaasti.

Saa jatkaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juu rahkaa ja tuoreita hedelmiä ja marjoja sekaan esim vattuja ja omenoita.. on sitten niin hyvää.
Eikä se kuivaliha nyt niin kallista oo kun tekee itse. naudan paisti pieniks suikaleiks yö tai kaks marinaadissa ja sit 24 tuntia uunissa 50 asteessa luukku vähän raollaa
 
Ku paistaa kanan fileepihvei enemmän kerralla ja pistää jääkaappii, ni sieltä vaa mikroo ja leivän välii. Ja sitku bulkil saa tehä kastikkeenki kanalle ni sitä kans vähä sinne välii suolkurkkuje kaa. On muute hyvää :rock:
 
Lämpimät leivät: Ruisleipää, sivele ketsupilla/sinapilla, päälle tonnikalaa, ananasta ja halutessa juustoa oman maun mukaan, lopuksi pizzamaustetta päälle ja joko mikroon tai uuniin.

Rahkaa ja mehutiivistettä loraus makua tuomaan. Myös tonnikala&raejuusto sekoitus toimii AINA!
 
Poikaystävä tekee metukasta kuivalihaa laittamalla talouspaperia paksuhkosti lautaselle, päälle yks kerros (kerrallaan) metvurstia ja mikroon hikoamaan. Uunista otttaessa myös päällypuolelta imetään talouspaprulle rasvaa veke.

-> vähärasvaisempia lihalastuja jotka kuulemma tosi hyviä. Myös grillatessa kuulemma toimii.
 
En tiedä.. ehkä olen jo vanha pieru, mutta aika epäterveellisiltä tuntuvat monen välipalat. Sitten ihmetellään 10 v. päästä kun kolesteroliarvot on perseestä...

Toi ranskan ohje tosin on hyvä ja vie varmasti (aidon) pizzan himon pois.
 
Lempparivälipalat on kyllä ehdottomasti ehrmannin maitorahka+ toranin sokeriton siirappi, esim. vaniljan makusella rahkasta tulee kuin vaniljajugurttia! ihan törkeän hyvää. tarvittaessa heitän mukaan vehnäleseitä tai välillä jopa finaxin perusmysliä, missä on suht ok ravintoarvot, eli ei myöskään hulluja sokerimääriä.slurps!:kuola:
 
Ranskan ohje on kyllä hyvä, perus lämpimät voileivät tonnikalalla, aijai.

Rahkaletut on hyvä makeannälkään, ja vadelmia kylkeen.

Karppisivustolta bongasin noi lantturanskikset, pitää niitä testata seuraavaks jonkun dipin kanssa.
 
Ehrmanni ja siihen sekaan kivettömiä kokonaisia viinirypäleitä. Ei kaipaa sokeria eikä mitään muuta makeutusta..:D
 
pari kiiviä, pari desiä viinirypäleitä, jäitä ja 50g soijajauhetta ja blenderiin :)
sopii hyvin myös palautusjuomaksi ja hedelmät voi valita maun mukaan
 
Kyllä se on mulla välipalana ehrmannin rahka, rypsiöljy ja joku hedelmä. Yleensä tulee tehtyy ruokaa vähän isompia määriä, joten just kanan rintafileet on kans aika hyvä vaihtoehto tai jos on kiire eikä mitään valmiina ni heraa sitte vaa veden tai maidon kanssa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom