Sikainfluenssavirus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja guarts
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En ole kuullut. Yhdelle työkaverille nousi seuraavana yönä 40 kuume (ohittui nopeasti, oli vissiin yhden päivän pois töistä), mutta en ole kuullut mitään sen vakavampaa.
 
Kyllä on erikoista, kuume vaihtele 38-39, mutta kurkku ei oo yhtää kipeenä eikä nenä vuoda :eek: Tuntuu vaa, että silmät pullistuu päästä ulos kun jomottaa niin paljon.


Siis sulla todettu sikainfluenssa? Itellä kanssa vaan kuumetta, tosin vain 37,5-38 ja lisäksi lihassärkyjä ja vitullinen hedari, en siis oo käynyt tsekkauttamassa mistä kyse. Mutta ei kurkkukipua eikä rään vuotamista.
 
Anafylaktinen shokki mm.

Äiti sanoi, että oli niillä töissä joku saanut. Tämän jälkeen lääkeaineallergikoille ei ole annettu piikkiä kuin tarkkailussa eikä kaikille ole suostuttu antamaan piikkiä ollenkaan.
 
Siis sulla todettu sikainfluenssa? Itellä kanssa vaan kuumetta, tosin vain 37,5-38 ja lisäksi lihassärkyjä ja vitullinen hedari, en siis oo käynyt tsekkauttamassa mistä kyse. Mutta ei kurkkukipua eikä rään vuotamista.
En oo käyny lääkärissä ollenkaa, niin ei tietoo mikä tää on. Oisha toi ollu kiva tietää onko tää possunuhaa vai normaalia kuumetta.. Lekurille meen kyllä heti, jos tästä pahenee tai tulee jotain muita pahempia oireita.
 
Katsoo nyt et mitä oireita itselle tulee. Sain rokotteen kolmen maissa ja nyt ei ainakaan ole muuta kuin käsi vähän kipeä. Suurimmalla osalla on kyl tullut mun tutuista kuumeilua joskus 12h päästä pistoksesta.
 
Oliks tätä vielä postattu? Ei jaksa plärää threadia...

http://vimeo.com/7298827

*odottelee folioläppää ja muuta dissausta*

Eli koko kuvio stinks to high heavens. Uskottavin lähde tähän asti, IMO, ja pointit vaikuttaa olevan faktaa. Kivasti vetää yhteen possunuhakuvion.
 
Täällä yksi melko todennäköisesti sairastanut taudin, lääkäriin ei saanut mennä. 4 päivää sänkypotilaana oireilla: kova kuume, kurkkukipu, lihassärky, ripuli ja kerran oksennus.:urjo:
 
No tässä uskossa itsekin olin kunnes lääkäri iski "faktat" pöytään. Oli täysin ehdoton, ettei sikaa voisi sairastaa lievänä.
Eli asiantuntijapäässäkin mielipiteitä on näköjään monia, lienee paras valita kultainen keskitie niistä.
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2691766&postcount=1110

Samoin esim. astma ilman jatkuvaa lääkitystä. Osa on sitä mieltä että tällaiset tapaukset on riskiryhmää ja toiset taas sanoo että ei ole.
 
Millaisia "suojakertoimia, -prosentteja" on tutkimuksissa saatu rokotteen saajien ja rokottamattomien välillä taudinlevityskyvyssä ?

Sama toisin muotoiltuna, 1000 hoitohenkilöä rokotetaan ja 1000 hoitohenkilöä toimii rokottamattomana verrokkina.
Kummatkin ryhmät toimivat vaikkapa sairaaloissa ns. riskiryhmän potilaiden parissa.
Suojauksena kummatkin hoitohenkilökunta ryhmät käyttävät http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,2547,28206,28207,28609 linkissä mainittuja maski, ym. menetelmiä.
Niin kuinka paljon enemmän potilaista oletetaan sairastuvan rokottamattomien ryhmässä verrattuna rokotettujen ryhmään, johtuen kontaktista hoitavaan henkilöön?
 
Nämä voi olla jo linkitettykin tänne, olkoon vaikkapa vanhan kertausta.

http://personal.fimnet.fi/laaketiede/hanski.tapiovaara/influenssa.htm

http://www.duodecimlehti.fi/web/gue...article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=uusinnumero

Esim. Espanjan taudista tulee mieleyhtymä 50 - 70% väestön tappajasta. Tosiasiassa kuoleisuus oli, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta n. 3 % luokkaa ja sairastuvuus ilmeisesti n. 30% luokkaa. (Suomessa kuoleisuus 0li pienempi n. 0,7%)

Osa pandemioista starttasi jo kesällä, mutta varsinaiseksi epidemiaksi ne aina yltyivät vasta syksyllä ja kevät talvella.

Olisikin mielenkiintoista saada jonkinlainen kallubbi, kuinka moni näistä vähintään 100 µg/vrk D3-vitamiinia viimeistään syyskuussa syömään aloittaneista sairasti flussaan ja kuinka voimakkaan, sekä kuinka moni ei ei sairastanut
Tosin vielä ei ole järkevä ajankohta ko. kallubin keräämiseen, vasta touko-kesäkuun vaihteessa.
Rokotuksen ottaneet ja rokottamattomat olisi hyvä myös eriyttää.
(Itse ja perheeni nautitaan tämän talven ylitse 125 µg/vrk annoksia.)
 
Täällä yksi melko todennäköisesti sairastanut taudin, lääkäriin ei saanut mennä. 4 päivää sänkypotilaana oireilla: kova kuume, kurkkukipu, lihassärky, ripuli ja kerran oksennus.:urjo:
Miksi et saanut mennä lääkäriin?
 
Millaisia "suojakertoimia, -prosentteja" on tutkimuksissa saatu rokotteen saajien ja rokottamattomien välillä taudinlevityskyvyssä ?

Tuskinpa tuollaista on edes tutkittu, kyllähän se virus käsien, tutkimusvälineiden yms kautta siirtyy vaikka olisi kuinka rokotettu tai vetäisi ämpärillä vitamiineja. Siksi ne suojavarusteet potilaskontakteissa.
 
Inttikaverilla oli nyt virallisesti komppanian eka sikaflunssatapaus. Mitään äksöniä siihen ei sen kummemmin liittynyt, ja oireina oli vain kovaa kuumetta. Saa nähdä, miten tauti lähtee sitten etenemään, kun ko. jannu oli veksissä vain sunnuntaista keskiviikkoon ja positiivinen testitulos tuli eilen, jolloin jätkä otettiin vielä toipumaan nuhastaan veksiin. Voi pian olla, että tupakaverit oo seuraavaks kipeinä.
 
Kuinka ton Tornion tapauksen kanssa, saiko se tyttö koskaan Tamifluta?

Mulle tulee tapauksesta mieleen vahvasti siskoni esikoisen syntymä, kun lapsivedet meni eikä hoitotaholla kukaan ottanut tosissaan, vaikka kävi samana päivänä päivystyksessä, soitteli päivittäin päivystykseen seuraavan kolmen viikon aikana valitellen erilaisia oireita ja sitten pääsi lääkäriin ja lapsi syntyi erittäin huonokuntoisena samana iltapäivänä 3kk enneaikaisena.

Mä mietin sitäkin, että onko siitä jotain vaaraa, jos Tamifluta ottaa varmuuden vuoksi?
 
no se sitten selittää, viimeksi kuin luin asiasta se oli keuhkokuume. Tiedä sitten mitä sairaalassa tolle olisi voitu tehdä yhdessä päivässä.

No paljonkin voi tehdä yleistulehdukselle ja muutenkin. Kuinka vaikeaa se on hoitotaholta edes tarkistaa tilanne? Aina sanotaan, että diagnoosin tekoon pitää TAVATA potilas. Miten ihmeessä ne kehtaa puhelimitse sanoa, ettei huolta ole. Mitäs sitten, että 99 äitiä soittaa sinne turhaa huolta, kun se 1 soittaa todellista huolta. Suomessa ei kenenkään pitäisi kuolla siihen, ettei hoitoa saa, vaikka tarvetta olisi.

Mulla ei luottoa hoitotahoon ole. Niin monta mokaa olen omin silmin ollut todistamassa. Onneksi ei hirveän vakavia seurauksia ole tullut. Ainakin nyt osaan isoon ääneen vaatia hoitoa ja silloin sitä yleensä on saatukin.
 
Mites jos tästä nyt pamahtaa ihan kunnon epidemia ja julkinenterveydenhoito menee ihan tukkoon hoidetaanko yksityisillä klinikoillakin possunuha potilaita? Itseltä kun kumminkin hoitokuluvakuutus löytyy niin mielummin sitä omavastuun maksaa kuin menee puolikuolleena jonottelemaan arvauskeskukseen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom