• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Siivouskeskustelu!

Liittynyt
7.10.2004
Viestejä
1 720
Asun tällä hetkellä opiskelija-asuntolassa ja oman huoneen keskilattialla on HUOMATTAVA määrä pölyä. Sängyn alusta on täynnä villakoiria. Pakko on vissiin imuroida, koska pölyä on niin paljon, että välillä saan aivastuskohtauksia. Tai no, kerkiäähän sen huomennakin :thumbs:
Pölynmäärää ja aivastuskohtauksia hillitsee hyvin ilmanpuhdistin...onks jollain muuten robotti-imuria..?
 
Liittynyt
16.3.2005
Viestejä
4 090
Olen aiemminkin aistinnut minun ja Timba79:n välillä feministisen siteen. :hmm: Hyvä treadi ;- ))

Vanhuksia ei oikein jaksa enää eläkepäiviä odotellessa kiinnostaa siivoaminen joten se on jäänyt meikäläiselle lähes kokonaan.
Siivoan kun jossain on siivottavaa, paljon mukavampi tehdä ruokaakin on paikat puhtaana eikä tiskipöytä täyty astioista.

Kaikki muu sujuu mallikkaasti mutta millähän mahtais lähteä kylpyhuoneen kaakeleista syvimmätkin liat?
Ts. ihan ehdoton pesuaine/tmv. kylpyhuoneen pesemiseen?
 
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 576
Kaikki muu sujuu mallikkaasti mutta millähän mahtais lähteä kylpyhuoneen kaakeleista syvimmätkin liat?
Ts. ihan ehdoton pesuaine/tmv. kylpyhuoneen pesemiseen?
Kloriittia pumppu pullossa suihkuttelet kaikkialle vessaan annat vaikuttaa ja suihkulla huuhdot pois. Teen itse tuon kerran viikossa.
 

nuu

Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
462
Siivoan sitten kun alkaa näyttää likaiselta. Eli ehkä parin viikon välein. Imurointi riittää hyvin, lattialuuttua en edes omista. Aika harvoin jätän tavaroita lojumaan ympäriinsä, joten massiivista raivausoperaatiota ei ennen imurointia tarvitse tehdä. Vessa tulee siivottua vähän useammin, kylppärin epäsiisteys on hieman ällöttävää.

Keittiöstä siivoan sotkut sitä mukaa kun niitä tulee. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin hinkata kuivuneita roiskeita hellasta veks.
 
Liittynyt
5.7.2007
Viestejä
589
Itse lopettelin juuri massiivisen kylpyhuoneen siivousoperaation. Nyt onkin yksiön ikkunoissa kunnon pornohuurut kun tuli vähän läträttyä kuuman veden kanssa. Lattiakaivon ja lavuaarin hajulukkoja putsatessa tuli mieleen kuinka hitosti helpompaa oli kun oli ihan lyhyt tukka. Nyt kun on puolipitkät hiukset, tuntuu että saa joka viikko olla viemäreitä aukomassa.
 
Liittynyt
27.2.2004
Viestejä
1 600
Kaupunki
Espoo
Vähän toisenlaista näkökulmaa.

Solukämpässä asunu nyt elokuun lopusta ja kerran siivonnu oman huoneeni, kuten kämppiskin. Jotain mikrokuvun pesemistä ja muuta pientä lukuunottamatta, keittiö ja eteinen edelleen koskemattomia.

Vois skarpata.
 
Liittynyt
29.8.2004
Viestejä
1 312
Vähän toisenlaista näkökulmaa.

Solukämpässä asunu nyt elokuun lopusta ja kerran siivonnu oman huoneeni, kuten kämppiskin. Jotain mikrokuvun pesemistä ja muuta pientä lukuunottamatta, keittiö ja eteinen edelleen koskemattomia.

Vois skarpata.
HYI SAATANA!

En itsekkään ole aktiivinen siivoaja, mutta joku raja.:eek:
 
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
850
Ikä
43
Meillä imuroidaan ainakin kerran viikossa, lattiat pestään 2-3 viikon välein. Pölyt pitää pyyhkiä myös kerran viikossa, samoin vessojen pesu. Saunan pesua vihaan, sen teen pari-kolme kertaa vuodessa. Pyykkiä tulee pestyä joka päivä, viikonloppuisin voi mennä helposti neljäkin koneellista päivän aikana. Vaatehuolto on myös inhokeistani suurin, lähinnä se puhtaiden viikkaus ja oikeisiin kaappeihin vieminen. Astianpesukonetta tyhjentää ja täyttää myös mies ja vanhin poika, kiitos edes siitä:D
Olen yrittänyt myydä miehelle ajatusta siivoajan palkkaamisesta; uhkasin että alan itse pistämään laskua miehelle, kun kerran yksin teen yleensä siivoan ja sotkuista pienin määrä on itse aiheuttamiani.

Siivoaminen on ihan jees, kun saa vääntää radiosta nupit kaakkoon ja siivota rauhassa. Lapsiperheessä tuo vaan onnistuu harvemmin ja yleensä kämppä siivoamisen jälkeen on melko lyhyen ajan siivotun näköinen..
 
Liittynyt
13.12.2005
Viestejä
227
Perussiivoukseen pyrin suorittamaan kerran viikossa ja pientä siivousta, sisältäen pikaisen imuroinnin, aina viikon aikana. En suuremmin välitä siivouksesta, vaikka joskus siihenkin saattaa ihan kunnon inspiraatio iskeä. Harvemmin kuitenkaan iskee.

Mites te, joilla on siivouspalvelu käytössä: oletteko perheellisiä ja onko kämppä iso?

Vähän tuo siivouspalvelu on alkanut kiinnostamaan. Tosin edessä on muutto pienempään, joten kaipa tuo pitäisi itsekin selvittää. Päivät ovat vain toisinaan sen verran pitkiä, että ei kauheasti jaksaisi käyttää vapaa-aikaa siivoamiseen
 
Liittynyt
1.2.2006
Viestejä
871
Meillä on lauantaisin siivouspäivä, jolloin minä pyyhin pölyt, imuroin ja luutuan. Ukko siivoaa vessat, suihkun ja saunan. Petivaatteet vaihdetaan yhessä.
Viikolla sitten paikkailen sitä mukaa kun näkyy roskia ja likaa. Takan lämmittämisestä tulee aina roskaa ja oon käyttäny nyt rikkalapiota, mutta sen rikkaimurin vois ostaa. Keskuspölynimuria kun ei voi käyttää yhtäaikaisesti takan lämmittämisen kanssa, tulee savut sisälle.
Suhteellisen siistiä on vaikka pari kissaakin asustelee. Vasta ollaan tähän kyllä muutettu ja uudesta pitää aina parempaa huolta. No toivottavasti jatkuu tämä siivous vauvantulon ja töihin lähdön jälkeenkin. Viitseliäisyyttähän siihen vähän tarvitaan, mutta on sitten kaikilla kivempi olo.
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Meillä siis siivotaan kerta viikossa. Se on normaalisti pölyjen pyyhintä, imurointi ja vessan pesu. Tarvittaessa sitten pyyhitään keittiön kaapinovet yms. paremmin.

Itse olen miettinyt, että tyyliin kerta kuukaudessa voisi jossain kohtaa käyttää siivouspalvelua. Siivoaminen on pääsääntöisesti senverran vastenmielistä hommaa, että siitä voisi jopa tällainen pihi kuin minä, jollekin jotain maksaa. Siis siitä tarkemmasta ja isommasta siivouksesta, tollanen imurointi nyt menee heittämällä vielä.
 
Liittynyt
16.6.2004
Viestejä
1 974
kerran parissa viikossa imuroin, vessan pesen kun näyttää likaselta, ja keittiön putsaan silloin kun se täyttyy likaisista astoista. Menee siinä samalla kun astiat pesee. Lattiat pesen jos ja kun alkaa näyttää siltä että imurointi ei riitä...
 

GoA

Liittynyt
11.11.2003
Viestejä
2 196
Kyllähän tätä yksiötä tulee melko aktiivisesti siivottua vaikka poikamies onkin. Syynä on ikean villakangasmatto josta irtoaa pölyä ja nukkaa niin järkyttävästi että on oikeasti pakko imuroida/pyyhkiä pölyt vähintään kerran viikossa. Viikko imuroimatta ja ympäri kämppää on valtavia villanukkapalloja. Tota paskaa sitten pölyttyy kaikille pinnoille, tietokoneen sisään, tarraa kiinni vaatteisiin jne. Loisto-ostos oli. :D
 
Liittynyt
5.12.2005
Viestejä
2 237
Alkaa ahistaa tällainen threadi. Itsehän siivoan noin kerran kahdessa viikossa, tosin viime aikoina on ollut pyrkimys siihen kerran viikossa siivoamiseen. Järjestelen kyllä muuten, keittiötä ja vessaa saatan siivota ihan ex tempore, samoin kuin tuulettaa petivaatteet. Yleensä siivous on mulla sellaista fiilishommaa. Se pitää heti aamusta tai lenkin jälkeen aloittaa, jotta sujuisi. Aivan kauhea lika ja sotku käy hieman tuskastuttamaan. Jos on vieraita tulossa, siivoan.

Mies ei pahemmin siivoile. Ei kai sille mitään voi, jos ei jätkää kiinnosta. Se sentään tienaa, minä teen vähemmän töitä ja teen niitä kotona, joten PERIAATTEESSA mulla on enemmän aikaa siivota... jos treenejä ja tollasia ei lasketa. Siivoojaa en silti tahtoisi. Anoppi voisi toisaalta tätä siivousasiaa ajatellen käydä useammin kylässä. Toki siten, että minä en ole läsnä.

Parasta on, kun noita vaateläjiä on ympäriinsä. Joskus parannan asiaa sillä, että viikkaan pitkin lattioita lojuvat vaatteet pinoon ja laitan ne nurkassa kuukausia olleen neljän vissyvesikorin päälle. Hahaa.

Olin mäkin muinoin siivoamatta varmaan 2-3 kuukautta. Se oli sitä aikaa, kun meni hieman huonosti. Lisäksi on pakko myöntää, että koti joutuu helposti rempalleen, kun päivät on töissä ja illat treeneissä. Kun viikonloppuna on päivä tai pari aikaa olla kahden kotona, ei aina haluaisi käyttää sitä aikaa siivoamiseen. Vaikkei se yhdessä niin kamalaa olekaan.
 

Stu

Liittynyt
25.2.2003
Viestejä
486
Olen ulkoistanut suunnilleen kaikki kotityöt. Siivooja käy kahdesti viikossa, pari-kolme tuntia kerrallaan. Tiskaa astiat, pesee ja silittää vaatteet. En tiedä, miten usein pyyhkii pölyjä ja pesee lattioita, mutta ihan siistinä on kämppä suunnilleen aina.

Taloudessa pari aikuista, neliöitä vähän toista sataa ja siivooja ottaa 30 euroa/kk.
 
Liittynyt
29.6.2003
Viestejä
481
Ikä
42
Taloudessa pari aikuista, neliöitä vähän toista sataa ja siivooja ottaa 30 euroa/kk.
Mistäs tollaseen hintaan saa, normaalisti Suomessa tuntilaskutus on tota luokkaa?

Tossahan tulee jo työtä 15-20 tuntia kuukaudessa, tuntiliksaks tulee jotain alle 2e.

Asusteletko jossain lämpöisemmissä maissa?

--

Meillä käy siivooja kerran kuussa 4 tuntia, pesee lattiat ja vie matot ulos, itse tulee hoidettua pienet imuroinnit, pyykin pesut ja tiskaamiset. Kämppä pysyy siistinä hyvin tällä metodilla.
 

Deleted member 5830

Kerran viikossa imurointi, moppaus + kylppärin siivous. Yleensä mulla on myös joku kohde jonka nuohoan erityisen tarkkaan. (Jollakin viikolla roskiskomeron puunaus, toisella viikolla ulkovaraston järjestely, pakastimen sulatus tms.) Kun tehosiivoo jonkun kohteen joka viikko, ei tarvita sellasta kauhusanaa kuin joulusiivous tai kevätsiivous, jotka kalskahtaa mun korvaan työleiriltä.

Nolosti tätä lukiessani jouduin myöntämään itelleni et on homma johon voisin palkata ulkopuolisen immeisen, eli ikkunoiden pesu. En tiiä mikä siinä on niin välteltävän kamalaa ja hermoja raastavaa, mut kesäisin meidän taloudessa on kyl rikkaruohotkin kitketty ennenkuin ikkunat pesty...
 
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Meillä on hommat jotenkin perseellään. Siivoaminen, tiskaaminen, pyykkääminen ym. ovat perheen yhteisiä asioita. Mutta sitten jostain tulee vielä "miestenhommat". Kaikki mitä ulkona pitää tehdä. Autojen hoito, huolto jne. WTF? Eli taloudessa on yhteiset työt ja sitten sen päälle meikän työt. Asiasta ei voi keskustella, koska "näin on". Sama kuin ratakiskon kanssa väittelisi.

Sitte kun siivotaan, niin meikä yleensä aloittaa ensimmäisenä. Ja työskentelen huomattavasti vaimoa nopeammin. Heti kun saan oman puoliskon työstä tehtyä, aletaan pyytämään apua. Eli ensin teen omat hommat, sen päälle vielä puolet vaimon hommista. Muksua olen koittanut saada siivoamaan (2v) mutta ei se onnistu. Jankkamisen jälkeen se ottaa legopalikan ja vie sen huoneeseensa. Ja kantaa sieltä 10 muuta tavaraa tilalle :D

Siivooja olisi kyllä kova sana. Joskus prkl palkkaan semmoisen. Tai 18v pitkäsäärisen ranskalaisen aupairin. Naispuolisen jos mahdollista.
 
Ylös