- Liittynyt
- 19.8.2004
- Viestejä
- 957
Munuaiskivien vuoksi lääkäriltä tuli ohjeistus että runsasproteiiniata ja natriumsuolaista ruokaa pitää vähentää ja tämähän oli iso takaisku itselleni, kun olen jo vuosia vetänyt aina palkkarin treenin jälkeen ja aina pyrkinyt saamaan sen 1,5 g/kg proteiinia päivittäin.
En tiedä mitä se muuttaa että alkaisin treenien jälkeen vetelemään maitorahkoja ja raejuustoja protskujauhon sijaan, kun proteiinia niistäkin on tarkoitus saada mutta ehkä mä nyt tässä yritän uskotella itselleni että luonnollisista lähteistä saadut protskut eivät ole yhtä pahoja munuaiskivien aiheuttajia. Suoraan sanottuna vituttaa ja tekee mieli lopettaa treenaaminen kokonaan kun ihan lääkäriltä tuli ohjeistus, että protskua vähemmälle vaikka mä en koskaan edes ole ollu mikään suuri protskun kuluttaja. Just ja just tulee toi 1,5 g/kg päivässä muutenki.
Mä nyt päätin ignoorata lääkärin ohjeen siltä osin, että protskua meinaa jatkossakin vetää sen 1-1,5g/kg, mutta jätän jauhot pois kokonaan. Olen sitten vaikka valmis kärsimään niistä kivuista satunnaisesti jatkossakin, koska enemmän mun elämänlaatu kärsii siitä jos jatkan salilla käyntiä normaalisti, mutta proteiinivajeen vuoksi en näe tuloksia enää samalla ja alkaa tuntua, että käyn salilla turhaan. Vaikka eihän se koskaan turhaa ole kun hyvä fiilis siitä joka tapauksessa tulee, mutta kuitenkin. Sen verran kauan jo treenannut, että siitä on tullut osa identiteettiä.
Mielelläni kuulisin kanssatreenaajilta vinkkejä protskun saantiin luonnollisista lähteistä. Pitääkö sitä vaan alkaa raahamaan rahkoja ja tonnikalapurkkeja salille mukaan? Pähkinöitäkään en saa oikein syödä, koska ne sisältävät oksalaatteja runsaasti ja niitä tulisi kuulemma välttää.
En tiedä mitä se muuttaa että alkaisin treenien jälkeen vetelemään maitorahkoja ja raejuustoja protskujauhon sijaan, kun proteiinia niistäkin on tarkoitus saada mutta ehkä mä nyt tässä yritän uskotella itselleni että luonnollisista lähteistä saadut protskut eivät ole yhtä pahoja munuaiskivien aiheuttajia. Suoraan sanottuna vituttaa ja tekee mieli lopettaa treenaaminen kokonaan kun ihan lääkäriltä tuli ohjeistus, että protskua vähemmälle vaikka mä en koskaan edes ole ollu mikään suuri protskun kuluttaja. Just ja just tulee toi 1,5 g/kg päivässä muutenki.
Mä nyt päätin ignoorata lääkärin ohjeen siltä osin, että protskua meinaa jatkossakin vetää sen 1-1,5g/kg, mutta jätän jauhot pois kokonaan. Olen sitten vaikka valmis kärsimään niistä kivuista satunnaisesti jatkossakin, koska enemmän mun elämänlaatu kärsii siitä jos jatkan salilla käyntiä normaalisti, mutta proteiinivajeen vuoksi en näe tuloksia enää samalla ja alkaa tuntua, että käyn salilla turhaan. Vaikka eihän se koskaan turhaa ole kun hyvä fiilis siitä joka tapauksessa tulee, mutta kuitenkin. Sen verran kauan jo treenannut, että siitä on tullut osa identiteettiä.
Mielelläni kuulisin kanssatreenaajilta vinkkejä protskun saantiin luonnollisista lähteistä. Pitääkö sitä vaan alkaa raahamaan rahkoja ja tonnikalapurkkeja salille mukaan? Pähkinöitäkään en saa oikein syödä, koska ne sisältävät oksalaatteja runsaasti ja niitä tulisi kuulemma välttää.
ja 1-1.5g/kg on aika vähän proteiinia päiväss ylipäätään O.o ? 1.5g / kg ihan minimissään... tosin jos painaa 160kg niin järkeä voi käyttää. itse saan ainakin 200g päivässä liiankin helposti enkä käytä mitään palkkaria edes tällä hetkellä vaan suoraan riisi/kanan äärelle kun treeni ohi