Ehkä se on vaan niin, että kun tekee paljon, tekee todennäköisemmin myös enemmän oikeita asioita.
No ei varmasti ole.
Mutta kyllähän se raja jossain vaiheessa tulee vastaan, mutta kyllä yleensä enempi parempi. Eihän lihas kasva kuin max. 1-2 päivää treenin jälkeen, joten heti sen jälkeen kannattaakin antaakin sille uutta rasitusta.
Lähinnä jos treenaa useasti, kannattaa vaan suunnitella treeninsä hyvin, jottei palautumisen kanssa tule ongelmia. Kyllä kroppa paljon treeniä kestää jos se on siihen totutettu ja treeni oikein suunniteltu.
edit. ja tarkennetaan nyt vielä... Eli jos 6 kertaa viikossa treenaa ei silloin kannata treenata 10 sarjaa penkkiä failureen joka kerta.
Vaikka olenkin useista viestisi pointeista samaa mieltä, niin on silti täsmennettävä väärinkäsityksien välttämiseksi, että enemmän
ei todellakaan ole parempi, kuin erittäin harvoissa tilanteissa.
Jos oletetaan, että yhdellä kovalla sarjalla saadaan optimaalinen ärsyke lihaskasvuun, niin tämän yhden sarjan lisäksi tehdyt sarjat vain turhaan rikkovat lihasta yli tarpeen ja pidentävät tarpeettomasti palautumisaikaa ennen seuraavaa treeniä (ITR). Näin ollen ylimääräinen treenaaminen siis vain hidastaa kehitystä.
Oikeastaan lähes aina on järkevämpää tehdä vähän mutta kovaa, kuin paljon mutta vähäisemmällä intensiteetillä. Monet toteavat matalan volyymin treeniohjelmat huonoiksi sen perusteella, että kokeilevat niitä itse ja eivät treenaa tarpeeksi kovaa, jolloin kehitystäkään ei tule. Tällöin on siis treenattu vähän ja vähäisellä intensiteetillä, joka ei tietenkään toimi yhtä hyvin verrattuna enemmän treenaamiseen vähäisellä intensiteetillä. Kovaa (tässä tarkoitan nyt matalaa volyymia ja korkeaa intensiteettiä) treenaaminen ei ole mitään, mihin voisi siirtyä heti ensimmäisellä treenikerralla, vaan siihen yleensä opitaan vasta useiden kuukausien intensiivisten treenien jälkeen vähitellen.
Toisekseen on hyvä huomioida, että Sylttykään tuskin treenasi 12 kertaa viikossa uransa alkuvaiheilla. Eikä sekään, että Syltty treenaa 12 kertaa viikossa välttämättä tarkoita sitä, että se olisi edes Syltyllekään paras tapa.
Erityisesti kuntosalitreenissä kannattaa muistaa
Pareton periaate: 20% treenistä tuottaa 80% kehityksestä!
Eli 15h viikossa treenva on "vain" 20% parempi kuin 3h viikossa treenaava. Mutta kun aikaa kuluu niin alkaa tuo 20% kin tietysti näkyä tuloksissa.
Treenin kesto ei nyt ehkä kuitenkaan ole kehonrakennuksen ainut muuttuja (ja vaikka olisikin, niin ei voida edelleenkään pitää itsestään selvyytenä, että enempi olisi parempi.). Muuttujia on lähes äärettömästi aina päivittäisestä proteiininsaannista nukkumisasentoon, ja sellaisiin joita emme edes tunne.
Jos paras tapa kehittyä olisi vaikka se 15h viikossa, niin treenaisin 15h viikossa. Näin en kuitenkaan usko olevan ja juuri siitä syystä treenasinkin esim. DC-aikana "vain" kolmesti viikkoon.