Ruuat joista et tykkää

Puolet jengistä dissaa maksalaatikkoa, sehän on ihan parasta kun vetää suoraan paketista kylmänä..lämpinä syömistä en edes voisi kuvitellakkaan. Itsellä nounou-listalle asettuu hillosipulit. Kaikki muut uppoaa enemmän tai vähemmän vastustelematta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Leivitys ei lähtökohtaisesti tee jostain epäterveellistä tai rasvaista, senkin kun voi hoitaa monella tapaa. Toisekseen, rasva on hyväksi, elimistösi tarvitsee sitä. Makkaroitakin on niin pirun montaa laatua ja veikkaisin, että joku yli 90% lihaa oleva kunnon maustettu makkara uppoaa kyllä sinuunkin. Oletko koskaan syönyt chorizoja vaikka? Perunoissa puolestaan on jo lajikkeiden välillä todella suuria eroja maussa ja onneksi niitäkin voi maustaa.

Juu tiiän ettei leivitys tee heti epäterveellistä ja kyllä olen itse levittänyt kanan rintafileitä esim. murskatuilla auringonkukansiemenillä, mutta nyt puhuin sellaisista korppujauhoissa pyöritellyistä pihveistä, joita saa vaikka ABC:lta. Ja rasva on hyväksi, tulee välillä vedettyä melkein suoraan pullosta öljyä iltaisin näin bulkilla, mutta ei vain sovi omaan makuuni joku rasvainen ruoka. Tarkoitan sillä sellaista, että rasvan maku peittää ruuan maun alleen ja suuhun jää loppupeleissä sellainen rasvainen pinta ja maku.

Ja kyllä meikäkin siis kunnon makkaraa voisi vetää, tänä kesänä Italiastakin toin pari pötköä tuliaisiksi, mutta yleisesti kun puhutaan makkararuuasta niin ei mene alas sellainen jauhoinen makkarakastike tai -soppa. Eli jos lihaa on se 90% niin ehkä sitten. Tuollaisten hyvien makkaroiden saanti on kyllä vähän niin ja näin ja sitten hintakin on mukavan korkealla...

Mutta silti lasken nuo edellämainitsemani ruuat sellaisiksi joista en pidä, koska yleisesti sellaiset ruuat ovat pahoja. Tietenkin poikkeuksia voi sattua, kuten tuo chorizo tai jos leivittää kunnon lihaa kunnon aineilla. Saisihan muuten lähes kaikista täällä mainituista ruuista luultavasti kieltäjänsäkin hyväksymän annoksen, kunhan käyttäisi kunnon raaka-aineita ja kokkausmetodeja. Ainakin itse uskon näin...
 
Leivitys ei lähtökohtaisesti tee jostain epäterveellistä tai rasvaista, senkin kun voi hoitaa monella tapaa. Toisekseen, rasva on hyväksi, elimistösi tarvitsee sitä. Makkaroitakin on niin pirun montaa laatua ja veikkaisin, että joku yli 90% lihaa oleva kunnon maustettu makkara uppoaa kyllä sinuunkin. Oletko koskaan syönyt chorizoja vaikka? Perunoissa puolestaan on jo lajikkeiden välillä todella suuria eroja maussa ja onneksi niitäkin voi maustaa.

Juu tiiän ettei leivitys tee heti epäterveellistä ja kyllä olen itse levittänyt kanan rintafileitä esim. murskatuilla auringonkukansiemenillä, mutta nyt puhuin sellaisista korppujauhoissa pyöritellyistä pihveistä, joita saa vaikka ABC:lta. Ja rasva on hyväksi, tulee välillä vedettyä melkein suoraan pullosta öljyä iltaisin näin bulkilla, mutta ei vain sovi omaan makuuni joku rasvainen ruoka. Tarkoitan sillä sellaista, että rasvan maku peittää ruuan maun alleen ja suuhun jää loppupeleissä sellainen rasvainen pinta ja maku.

Ja kyllä meikäkin siis kunnon makkaraa voisi vetää, tänä kesänä Italiastakin toin pari pötköä tuliaisiksi, mutta yleisesti kun puhutaan makkararuuasta niin ei mene alas sellainen jauhoinen makkarakastike tai -soppa. Eli jos lihaa on se 90% niin ehkä sitten. Tuollaisten hyvien makkaroiden saanti on kyllä vähän niin ja näin ja sitten hintakin on mukavan korkealla...

Mutta silti lasken nuo edellämainitsemani ruuat sellaisiksi joista en pidä, koska yleisesti sellaiset ruuat ovat pahoja. Tietenkin poikkeuksia voi sattua, kuten tuo chorizo tai jos leivittää kunnon lihaa kunnon aineilla. Saisihan muuten lähes kaikista täällä mainituista ruuista luultavasti kieltäjänsäkin hyväksymän annoksen, kunhan käyttäisi kunnon raaka-aineita ja kokkausmetodeja. Ainakin itse uskon näin...
 
Saisihan muuten lähes kaikista täällä mainituista ruuista luultavasti kieltäjänsäkin hyväksymän annoksen, kunhan käyttäisi kunnon raaka-aineita ja kokkausmetodeja. Ainakin itse uskon näin...

Tämän takia mie täällä noita tarkennuksia huutelenkin! Jotenkin tuntuu vaan niin hassulta kun jengi leimaa suoraan jonkun ruoan ja se perustuu vain johonkin kokemukseen koulun ruokalasta tai pelkkään ajatukseen, että se ei voi olla hyvää. Vika ei siis välttämättä ole ruoassa vaan siinä kokissa ;)
 
Borsch-keittoa en kyllä pistä suuhuni vaikka maksettaisiin. Italiansalaatti etoo jollain tavalla edelleen. Molemmissa tapauksissa syy on päiväkodin, joissa noita piti laittaa suuhunsa.
 
Mikään ruoka ei ole niin etovaa ettenkö sitä voisi tarvittaessa sivistyneesti syömään, mutta makkarat jätän mielelläni väliin. Metvursti-tyyppiset, kinkkuleikkeet ja siskonmakkarat menee, mutta grillimakkarat, nakit, bratwurstit yms ei. Jotenkin se koostumus on niin ällöttävä: napakka kuori ja pahimmassa tapauksessa epämääräinen paakkuinen sisus.
 
-Makkara (poislukien ryynäri)
-Keitot (voin toki syödä mutten pahemmin välitä)
-Jouluruuat
-Sienet

Eipä tule juuri nyt muuta mieleen, alkoi tätä topikkia lukiessa tehdä mieli pinaattiohukaisia <3
 
Borsch-keittoa en kyllä pistä suuhuni vaikka maksettaisiin.

Ootko ikinä maistanu? Siis oikeesti ihan saaaaaaaaaaaaaaaaaatanan hyvää smetanan kanssa :kuola: Ihan törkeen hyvää vaikkei siltä näytäkkään.


Maksa on sellanen minkä hajukin saa jo oksennuksen vienosti korisemaan kurkussa. HYI SAATANA!! :urjo:
 
Lisäystä listaan; Maksa joissan muodoissa (loora kyllä maistuu :D paistettuna ja siihen vielä voisulaa päälle ai ai herkkua:D) ja sisäelimistä on valmiiksi sellaset ennakkokuvitelmat että ne ei voi olla hyviä!? Sitten tillilihakastiketta tuli vihattua koulussa aikoinaan...tosin en tiedä hivelisikö se kuinka makunystyröitä nykyään kun oon alkanut tykkään tilli&ruohosipuli mausteyhdistelmästä :D
 
Suolakurkkuihin tulee suolaa, vettä ja mausteita mutta ei etikkaa. Maustekurkkuihin tulee etikkaa, sokeria ja mausteita.

Kyllä se on vettä+etikkaa, jossa ne suola- ja maustekurkut kelluvat! Valmistustapa vain eroaa vähän, suolakurkut liotetaan suolaliuoksessa, ennenkuin ne tökätään säilymään etikkaliemeen. Maustekurkuissa taas lisätään tähän liemeen enemmän makua antavia aineita (sinapinsiemenet yms.).

Maksamakkara on ainut ruoka-aine, jota en pysty alas vetämään, kaikki muu maistuu :P
 
Kyllä se on vettä+etikkaa, jossa ne suola- ja maustekurkut kelluvat! Valmistustapa vain eroaa vähän, suolakurkut liotetaan suolaliuoksessa, ennenkuin ne tökätään säilymään etikkaliemeen. Maustekurkuissa taas lisätään tähän liemeen enemmän makua antavia aineita (sinapinsiemenet yms.).

Maksamakkara on ainut ruoka-aine, jota en pysty alas vetämään, kaikki muu maistuu :P

Oikeaoppisesti valmistettu suolakurkku on ja pysyy siinä suolavedessä, eikä sitä laiteta missään vaiheessa etikkaan.
 
Maksalaatikko ei maistu, väkisin kyllä pystyis varmaan syömään. Maksamakkara sen sijaan on hyvää. Sillit on kyllä se pahin juttu. Ihan kipeen pahaa, oikeen vituttaa jos jossain on sitä pöydässä esillä :D Joskus oli tapana ottaa kavereiden kanssa "silli-oluset", kun lähdettiin telttailemaan tms. Eli joku osti sillipurkin ja sitten ensimmäisten olueiden kanssa piti syödä/koittaa tosissaan syödä silliä, hauskaa oli kun toinen koitti naama irvessä mutustaa sitä limaklimppiä :D Anteeksi sillin ystävät! Eipä noita muita ole tullut vastaan, joita ei pystyis kunnolla syömään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom