ruokavalio kehonrakennukseen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja arnold1
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
16.1.2004
Viestejä
51
Haluaisin tietää et miten nyt tulis noin ottaen syödä ku oon siirtyny kehonrakennus harjoittelun puolelle normaalin kotiruoan ja proteiinijuomien lisäks esim: aamupala, iltapalaks? ja en haluais mitään hirveet diettiruokavalioo vaan tarkoitus olis kasvattaa kiinteää lihasmassaa. Tällä hetkellä syön yleensä tähän malliin:

aamupala: raejuusto, kaurapuuro, jugurttia

koulussa: normaalia perusruokaa

koulun jälkeen: kotiruoka jonka jälkeen salille

salin jälkeen: palautusjuoma, ja kotiin päästyäni purkin tonnikalaa

alkuillasta: leipää, kanaa, lihaa

ennen nukkumaan menoa: proteiinijuoma (ilman hiilareita)+banaani

eli onko tää edes suunnilleen hyvä ruokavalio? jotain ehdotuksia!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
kylmäpuristettuu rypsärii kyl pitäs ostaa. Ja luin ton artikkelin ja siel oli asiat kyl selkeesti esillä ja varmaan pitää paikkaansa mut tiedätkö sinä/ketään et mikä siin on ideana et pitäis olla n. 2 tuntia ennen treeniä syömättä?
 
arnold1 sanoi:
kylmäpuristettuu rypsärii kyl pitäs ostaa. Ja luin ton artikkelin ja siel oli asiat kyl selkeesti esillä ja varmaan pitää paikkaansa mut tiedätkö sinä/ketään et mikä siin on ideana et pitäis olla n. 2 tuntia ennen treeniä syömättä?
Keho käyttää omia hiilihydraatti varastojaan, eikä lennä yrjöt kovan treenin takia. Teet täydellä mahalla kyykkyä pari kovaa sarjaa niin käy huonosti.
 
Tästä on ollut pitkä viestiketju aikanaan, oliskohan löylymiäs Sakkeuksen aloittama. En jaksa ruveta hakemaan.

Lyhyesti: Maltoa ennen reeniä --> verensokeri hyppää ylös ja insua reippaasti vereen --> verensokeri laskee reenissä --> ei jaksa treenata.

edit. on tuo Hra Search viisas kaveri. aiheesta lisää vääntöä
 
Tieteellisessä kirjallisuudessa oli ensimmäinen kehonrakennusravitsemusta käsittelevä artikkeli. Tässä tiivistelmä:

Sports Med. 2004;34(5):317-327. Related Articles, Links


Macronutrient Considerations for the Sport of Bodybuilding.

Lambert CP, Frank LL, Evans WJ.

Nutrition, Metabolism, and Exercise Laboratory, Donald W. Reynolds Center on Aging, Department of Geriatrics, University of Arkansas for Medical Sciences and Geriatric Research, Education and Clinical Center, Central Arkansas Veterans Healthcare System, Little Rock, Arkansas, USA.

Participants in the sport of bodybuilding are judged by appearance rather than performance. In this respect, increased muscle size and definition are critical elements of success. The purpose of this review is to evaluate the literature and provide recommendations regarding macronutrient intake during both 'off-season' and 'pre-contest' phases. Body builders attempt to increase muscle mass during the off-season (no competitive events), which may be the great majority of the year. During the off-season, it is advantageous for the bodybuilder to be in positive energy balance so that extra energy is available for muscle anabolism. Additionally, during the off-season, adequate protein must be available to provide amino acids for protein synthesis. For 6-12 weeks prior to competition, body builders attempt to retain muscle mass and reduce body fat to very low levels. During the pre-contest phase, the bodybuilder should be in negative energy balance so that body fat can be oxidised. Furthermore, during the pre-contest phase, protein intake must be adequate to maintain muscle mass. There is evidence that a relatively high protein intake (~30% of energy intake) will reduce lean mass loss relative to a lower protein intake (~15% of energy intake) during energy restriction. The higher protein intake will also provide a relatively large thermic effect that may aid in reducing body fat. In both the off-season and pre-contest phases, adequate dietary carbohydrate should be ingested (55-60% of total energy intake) so that training intensity can be maintained. Excess dietary saturated fat can exacerbate coronary artery disease; however, low-fat diets result in a reduction in circulating testosterone. Thus, we suggest dietary fats comprise 15-20% of the body builders' off-season and pre-contest diets.Consumption of protein/amino acids and carbohydrate immediately before and after training sessions may augment protein synthesis, muscle glycogen resynthesis and reduce protein degradation. The optimal rate of carbohydrate ingested immediately after a training session should be 1.2 g/kg/hour at 30-minute intervals for 4 hours and the carbohydrate should be of high glycaemic index. In summary, the composition of diets for body builders should be 55-60% carbohydrate, 25-30% protein and 15-20% of fat, for both the off-season and pre-contest phases. During the off-season the diet should be slightly hyperenergetic (~15% increase in energy intake) and during the pre-contest phase the diet should be hypoenergetic (~15% decrease in energy intake).

PMID: 15107010 [PubMed - as supplied by publisher]

En ole vielä saanut kokotekstiartikkelia mutta en allekirjoittaisi tuota 60 prossan hiilarisaantia (ei mitää näyttöä että tarvitaan noin paljon) ja vähäistä rasvan saantia.
 
Onkos väliä vaikka tulisi päiviä jolloin ei syö yhtään kunnon ateriaa (lue: koti/koulu ateriaa) ? Eihän elimistö tunnista tuleeko ne kamat perunasoselaatikosta vai rahka/kaurahiutale kombosta?
 
Daug sanoi:
Onkos väliä vaikka tulisi päiviä jolloin ei syö yhtään kunnon ateriaa (lue: koti/koulu ateriaa) ? Eihän elimistö tunnista tuleeko ne kamat perunasoselaatikosta vai rahka/kaurahiutale kombosta?

Ei mitään merkitystä, ei se elimistö ymmärrä että onko ruoka lämmintä vai kylmää, kunhan vaan on ravintoarvot kunnossa niin hyvää tulee.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom