Ruokairstailijoiden klubi (halpaa, nopeaa ja epäterveellistä ruokaa)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Grip
  • Aloitettu Aloitettu
Ylläolevan postin voisi laittaa aloittelijoiden osioon vastaukseksi siihen, että miten niitä kaloreita saadaan tarpeeksi :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuunattu pakastepizza

Pakastepizzoista saa oikeasti varsin herkullisia, kun niihin lisää juustoa ja täytteitä oman mielen mukaan. Eilen tuunasin Grandiosaa seuraavilla lisukkeilla:

Kivikylän Palvarin lihapyöryköitä
Pekonia
Säilykeherkkusieniä
Juustoraastetta (ostin valmisraastetta, koska en viitsinyt moisen takia kokonaista mötikkää ostaa)

Oli todella hyvää!

PA150002 (500x375).jpg
 
Tuota voisi jo kutsua taideteokseksi. Loistelias!
Eipä ole tullut koskaan mieleen (tyhmyyttä?) noin paljon parannella kaupan valmis pitsoja. Tehnyt itse tai käynyt pizzalla.
Ei tuollaista välimuotua.
 
Mun feivöritti on metripizza (Hawai) johon sitten vaan päälle valkosipulirouhetta ja tonnikalaa tomaattimurskassa <3 Ai jumankauta :kuola: kohta pääsee nauttimaan...
 
Makkara-lihapullaristikkoperunat

Pussillinen Rainbow'n bbq-ristikkoperunoita
Paketti Xtran lenkkiä
HK:n "liha"pyöryköitä
Juustoraastetta

Makkarat paloiksi, einekset pellille ja uuniin. Jälkeenpäin tajusin unohtaneeni pekonin, mutta maistuihan tuo silti hyvälle.

PA160005 (500x375).jpg
 
Tanskalainen välipalaleipä.

Ja nyt ei siis ole kyseessä perinteinen smørrebrød, vaan ihan "välipalaksi" soveltuva pieni herkku. :D Kyseisen reseptin olen oppinut työpaikkani konttorin väeltä, jotka syövät näitä leipiä/sämpylöitä usein aamupäivisin. Siis aamupalan ja lounaan välissä, kahvin tai kaakaon kera. Ystävällinen kollega oli tänään jättänyt tarvikkeet minulle iltavuoroon, pitihän sitä kokeilla, jotta voin esitellä tämän paikallisen herkun.

1. Tarvitaan sämpylöitä tai mitä tahansa vaaleaa leipää. Ranskanleipä käy hyvin, ei ole mitään ylimääräistä terveellistä ainesosaa mukana vaan pelkkää "pullaa".

2. Leivän päälle levitetään ensin runsaasti voita (tällä kertaa tosin jouduin tyytymään margariiniin kun voit oli jo syöty päivällä). Ja sitä voita kannattaa mättää ihan kunnolla, silloin harvoin kun leipää satun syömään, konttorin rouvat kauhistelevat, kun en osaa laittaa voita ikinä tarpeeksi! :rolleyes:

3.Voin päälle levitetään (reilusti) marmelaadia tai hilloa, mielellään mahdollisimman makeaa ja sokerista, ei väliä mitä marjaa, ihan oman mieltymyksen mukaan voi valita.

4. Kun sitä hilloa on saatu tarpeeksi, seuraavaksi kuuluu laittaa juusto. Siivujen olisi hyvä olla kunnolla paksuja ja juuston toki jotain mahdollisimman rasvaista ja täytelälistä lajiketta. Paikallisena erikoisuutena löytyy myös erittäin pahalle haisevia lajikkeita, joita jotkut suosivat ahkerasti. Tänään kaapista löytyi jotain halpaa tarjousjuustoa, joka ei ollut ihan niin rasvaista.

5. Lopuksi se kaikista tärkein, eli leivänpäällys-suklaa! Tätä tarkoitusta varten Tanskassa myydään pieniä ohuita suklaalevyjä, joita kutsutaan nimellä: Pålægschokolade. Valikoimissa on sekä maitosuklaata että tummaa suklaata ja eri valmistajien tietenkin. Mutta koska Suomesta ei taida vastaavaa saada, voi tilalla varmasti käyttää perinteistä Fazerin sinistä! Saa mukavasti rapsakkuutta siihen sämpyläänsä kun laittaa kunnon levysuklaata tilalle ja kaloreitakin paljon enemmän! :D Hätätapauksessa ehkä joku levitemuotoinenkin voisi käydä...

Tässä kuvaa...
003.jpg
Onneksi olen hyvin harvoin töissä sellaiseen aikaan, että näitä "herkkuja" joutuisi usein maistelemaan! En ehkä vielä ole oppinut paikallisten tavoille, kun jostain syystä makea ja rasvainen yhdistelmä etoo ja etenkin kun niitä hiilareita on tottunut välttelemään. :D

Vähän tietoa tuosta suklaasta:
http://www.superbest.dk/produkt/maelkepaalaegschokolade-2pak
 
Voi jumatsuikka mitä materiaalia! Tekee mieli painaa jo tuota ilmoita väärinkäytöstä namiskaa, nuo setit alkaa lähentelemään jo laittomuutta :D

(siis piti heittää vastaus tuohon _samqqa:n sternos bbq linkkiin... opetellaan käyttämään sitä forumia :face: )
 
En oo varma onko ollut jo täällä mutta tos yks päivä tein pastaa & bolognese kastiketta (valmispussi), jota sitten jäi illaksi ja päätin koittaa nakata sitä soosia parin paahtoleivän väliin ja hitto että oli hyvää! :) Jenkeissähän on muistaakseni vähä sen tyylinen "hampurilainen", sloppy burger tjsp.
 
400g jauhelihaa + tacomausteseos
purkki salsaa
purkki juustodippiä
nachoja
juustoraastetta

Paista jauheliha. Laita uuni 175c. Tuikkaa tacoseos mukaan. Laita kokonaisuus uunivuokaan. Päälle nachoja. Sekaan salsa ja juustodippi. Kevyt pyöräytys, jotta ainekset sekoittuvat. Lopuksi pinnalle juustoraastetta ja koko komeus uuniin n. 10minuuttia, kunnes nachot ovat vähän pehmenneet. Ja tässä lauantai illan ratoksi kunnon nachoplate! :) Bon apettit.
 
Ei helskatti. Toi tanskalainen välipalavoileipä hakkaa judiksen safkat outoudessaan. :lol2:

Mä ajattelin linkittää ihan vaan tällaisen suht tavallisen safkan, johon äsken törmäsin. Kyseessä siis jauhelihapannari. http://www.lemmikkipalstat.net/foorumit/Archives/Archive-000007/HTML/20070113-20-163087.html

Pannukakkupohjan reseptin löytää helposti googlaamalla. Esmes tällä voi tehdä, kunhan jättää sokerin pois: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukakku/

En siis oo ite testannut tätä safkaa, mut joskus voisin testata vaikka soijarouheversion tuosta. :)
 
Tätä tarkoitusta varten Tanskassa myydään pieniä ohuita suklaalevyjä, joita kutsutaan nimellä: Pålægschokolade. Valikoimissa on sekä maitosuklaata että tummaa suklaata ja eri valmistajien tietenkin. Mutta koska Suomesta ei taida vastaavaa saada, voi tilalla varmasti käyttää perinteistä Fazerin sinistä!
Tigerissa myydään näitä, saa tehtyä ihan ehdan versionkin.

Mun mielestä leivänpäällysströsselit oli siellä paljon oudompi ilmiö. Leipä, voita, strösseleitä. What?
 
En tiedä meneekö ihan tän ketjun sisältöön, mutta ois hyvä juustokakkuresepti bodareille.

250g digestive keksejä
100g voita
4-5 liivatetta (rahkan määrän mukaan)
200g tuorejuustoa (itsellä valion maustettu, vanilja)
300-400g rahkaa (Suosittelen vahvasti maustettuja. Itse tein Valion maustetusta mangosta ja sekoitin vielä puolikkaan mansikkajuustokakku-skyrin sekaan, eli kuvassa ~275g rahkaa täytteenä)
sokeria 5-6tl

Murskaa keksit kulhossa. Sulata voi ja sekoita keksien sekaan, kaada sekoitus kakkuvuokaan ja tasoita. Laita 10 minuutiksi uuniin 180c. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri kulhossa.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 5min, sen jälkeen liuota ne noin 1dl kuumaan veteen. Kaada vesi tuorejuuston ja rahkan sekaan, sekoita n.1min kunnes huomaat sekoituksen alkavan jähmettyä. Kaada sekoitus kakkuvuokaan ja napauta vuokaa muutama kerta pöytään. Anna jäähtyä pöydällä n.15-25min ja laita jääkaappiin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen korkkaamista.

Kuvan kakku on tehty 22cm vuokaan, jos haluat paksumman niin tee pienemmässä vuuassa, ja suosittelisin rahkaa laittamaan 400g ja liivatelehtiä 5. Maistuu muuten fazerin passionhedelmäkarkeilta kun laittoi mansikkajuustokakku-skyriä sekaan.

IMG-20170422-WA00041_zpsjv5mlgx2.jpeg
 

Suositut

Back
Ylös Bottom