- Liittynyt
- 16.12.2002
- Viestejä
- 6 673
No tämä threadi ei hirveästi saa postauksia mutta onhan täällä jonkin verran metsästäjiä ja varmaan muutkin ovat syöneet riistaruokaa, joten hieman kokemuksia ja jos on niin reseptejä.
Tuossa itse juuri söin teeripaistia ja muusia.. röyh ja hyvää oli.
Ainut mitä olen huomannut niin riistaruoka tarviaa minun makuun aika paljon suolaa ja aikaisemmin ollaan aina lihoihin hierottu suolaan ennen paistamista kuten nytkin mutta tuli mieleen että millaisen säväyksen esim. kanalintu paisti saisi jos suolaisi ne jo siinä vaiheessa kun nylkee ja pakastaa lihat. Kun nytkin tuntui että se suola ei kunnolla kerennyt tarttua lihaan paistamisen aikana.
Tässä yleisin tapa millä meillä laitetaan teertä ja metsoa:
Elikkä kokonainen lintu johon hierotaan riistamaustetta ja suolaa ja peitetään pekonilla(pekoni vain estää lihan kuivumisen rintapalojen ja muiden lihojen päällä). Linnun sisälle laitetaan porkkanoita ja sipulia.
Koko lintu mausteineen laitetaan paistopussiin ja uuniin. Joku 150 astetta ja pari tuntia. Ja sitten syömään
Tässä viellä viitteeliset ravintoarvot:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=753&lang=fi
Metsoa ollaan joskus jouluna laitettu muuten samaan tapaan mutta kun se on ollut kypsä ja otettu uunista niin ollaan valeltu se viskillä ja liekitetty se. Silloin siihen tulee pintalihaan viellä oma makunsa.
Tuossa itse juuri söin teeripaistia ja muusia.. röyh ja hyvää oli.
Ainut mitä olen huomannut niin riistaruoka tarviaa minun makuun aika paljon suolaa ja aikaisemmin ollaan aina lihoihin hierottu suolaan ennen paistamista kuten nytkin mutta tuli mieleen että millaisen säväyksen esim. kanalintu paisti saisi jos suolaisi ne jo siinä vaiheessa kun nylkee ja pakastaa lihat. Kun nytkin tuntui että se suola ei kunnolla kerennyt tarttua lihaan paistamisen aikana.
Tässä yleisin tapa millä meillä laitetaan teertä ja metsoa:
Elikkä kokonainen lintu johon hierotaan riistamaustetta ja suolaa ja peitetään pekonilla(pekoni vain estää lihan kuivumisen rintapalojen ja muiden lihojen päällä). Linnun sisälle laitetaan porkkanoita ja sipulia.
Koko lintu mausteineen laitetaan paistopussiin ja uuniin. Joku 150 astetta ja pari tuntia. Ja sitten syömään
Tässä viellä viitteeliset ravintoarvot:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=753&lang=fi
Metsoa ollaan joskus jouluna laitettu muuten samaan tapaan mutta kun se on ollut kypsä ja otettu uunista niin ollaan valeltu se viskillä ja liekitetty se. Silloin siihen tulee pintalihaan viellä oma makunsa.