- Liittynyt
- 31.3.2006
- Viestejä
- 4 857
Mulla kuluu nuo syksyt aikas tehokkaasti pohjoisessa, kanalintujahdissa koirulini kanssa ja erilaisia reseptejä siellä tarttuu matkaan.
Tässä yksi, Kalmanpata, eli Riekkoa pohjoisen konstien mukaan. Ohjeet tulleet tuolta Nunnasen yläpuolelta, Kalmakaltion Loman pitäjiltä.
Ainekset iso savipata (rautapatakin käy), paistinpannu, savupekonia, pari riekkoa ja perunoita, tuoreita herkkusieniä ja ruokakermaa (saa olla low fat). Mausteet mustapippuri ja suola.
Ruskistetaan pannulla lihat ja ladotaan pataan seuraavassa järjestyksessä.
Pekoni pohjalle, sitten kuoritut ½:aat perunat siihen päälle liha ja sekaan herkkusienet, jälleen pekoni-perunat-liha ja niin monta kerrosta, kuin tulee setistä. Maustekerros on perunoiden päällä, ripauksen mustapippuria voi laittaa myös lihaan kun sen ruskistetaan.
Täytetään pata ruokakermalla ja pistetään uuniin. Ensin 200°C n. 30min, että 'kiehahtaa' ilman kantta ja sitten pudotetaan noin 2½h ajaksi ~100-120°C kansi päällä. Pidä huoli siitä, ettei pata pääse kuivumaan ja lisää kermaa tarpeen vaatimin väliajoin.
Ja eiku syömään ja älä väheksy perunoiden rohmuamista, sillä ne on aikas mehevän makuisia :D
Ps. ei taatusti mikään dieettiruoka, mutta vie kyllä kielen persiiseen mennessään ;)
Tässä yksi, Kalmanpata, eli Riekkoa pohjoisen konstien mukaan. Ohjeet tulleet tuolta Nunnasen yläpuolelta, Kalmakaltion Loman pitäjiltä.
Ainekset iso savipata (rautapatakin käy), paistinpannu, savupekonia, pari riekkoa ja perunoita, tuoreita herkkusieniä ja ruokakermaa (saa olla low fat). Mausteet mustapippuri ja suola.
Ruskistetaan pannulla lihat ja ladotaan pataan seuraavassa järjestyksessä.
Pekoni pohjalle, sitten kuoritut ½:aat perunat siihen päälle liha ja sekaan herkkusienet, jälleen pekoni-perunat-liha ja niin monta kerrosta, kuin tulee setistä. Maustekerros on perunoiden päällä, ripauksen mustapippuria voi laittaa myös lihaan kun sen ruskistetaan.
Täytetään pata ruokakermalla ja pistetään uuniin. Ensin 200°C n. 30min, että 'kiehahtaa' ilman kantta ja sitten pudotetaan noin 2½h ajaksi ~100-120°C kansi päällä. Pidä huoli siitä, ettei pata pääse kuivumaan ja lisää kermaa tarpeen vaatimin väliajoin.
Ja eiku syömään ja älä väheksy perunoiden rohmuamista, sillä ne on aikas mehevän makuisia :D
Ps. ei taatusti mikään dieettiruoka, mutta vie kyllä kielen persiiseen mennessään ;)