Rypsiöljyllä ei välttämättä kannata korvata Omega-3 saantia koska:
A. konversio (alfalinoleenihappo -> eikosapentaeenihappo& dokosaheksaeenihappo) ei ole täydellinen ja riippuu monesta asiasta (mm. alkoholi, liika proteiini, liika hiilihydraatti jne.) Kalarasva on todettu huomattavasti tehokkaammaksi mm. insuliiniresistenssiä vastaan.
B. linolihapon saanti on muutenkin korkea ja käytännössä rypsiöljystä saa yhtä paljon linolihappoa kuin oliiviöljystä. Näin kokonaisuudessa linoleenihaposta on suhteellinen puute.
Syy miksi oliiviöljy olisi parempaa kuin rypsiöljy on sen korkea kertatyydyttymättömien rasvojen määrä, ja näitten osuus rasvasta pitäisi olla suurin ja juuri kertatyydyttämättömät rasvat nostavat eniten testosteronitasoja.
Sen sijaan monityydyttymättömiä ei saisi liikaa olla ruokavaliossa. Pieni määrä on välttämätöntä, mutta suuri määrä on haitaksi. Jaa että mitä haittoja niistä on? No myönnän olevani sitikka ennenkuin kukaan jurpo niin toteaa, en osaa sanoa mitä haittaa niistä on. Jotain kuitenkin, en muista mitä ne on. Ehkä joku muu muistaa? Lisäksi ne on epästabiileja ja pilaantuvat helposti, tosin bodareista ne jotka ymmärtävät sitä rasvaa käyttää oikein, eivät panttaakaan niitä puolen litran pulloja jääkaapissa pitkään, nopeastihan se pullo on tyhjä.
Rypsiöljyn monityydyttämättömien rasvojen rakenne on kuitenkin erinomaisen hyvä, sillä siinä on jopa suurempi osa linoleenihappoa. Tästä on yleensä puutetta, sillä linolihappoa tulee paljon esim. viljatuotteista. Tässä suhteessa rypsiöljy auttaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät syö tarpeeksi kalarasvoja. Rypsiöljy pitää säilyttää viileässä jotta sen laatu ei huonone; tosin näinhän kaikki varmaan tekeekin.
Ite käytän oliiviöljyä ruuanlaitossa ja juomissa ja silloin tällöis rypsiöljyä. Kalaöljyä tulee otettua joka päivä. Emäntä hurahti ostamaan helokkiöljykapseleita oikeen mammuttipurnukan ja pitäähän sekin syödä loppuun..