Riisistä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jimbe
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.9.2003
Viestejä
407
Mitäs eroja näillä eri riiseillä on? Jasmiini, Basmati, pitkäjyväinen, tumma? Mitä kannattaa vetää bodauksen kannalta?

Sitte viel bonus-kyssärinä; ootteko koskaan syöny riisiä (pelkällään) ilman että ootte eka jauhanu sitä suussa vähän aikaa ? :david: Sehän on toisaalta niin pienikokoista että...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kaikki muu paitsi pikariisi on bodauksen kannalta ok. Glykeemisissä indekseissä on yllättävän vähän heittoa esim tumman ja normaalin vaalean riisin välillä. Pikariisin glykeeminen indeksi jotain kolmatta miljardia.
 
Ei toi pikariisi nyt ole muutenkaan ees kovin hääppösen makusta. Jotenkin "vetistä" oli muistaakseni viimeksi maistamani pikariisi. Tota Basmatia ja Jasmiinia tulee kyllä syötyä ihan maun takia aina silloin tällöin.
 
...ja harva syö sitä riisiä paljaaltaan muutenkaan (paitsi Kiinassa), vaan esim. proteiinin kanssa. Sokea GI:n tuijottaminen ei ole IMO sen arvoista että vaihtaisin herkun basmatiriisin tiekuran makuiseen tummaan riisiin. (Riisiä kun menee muutenkin aika vähän.)

En kommentoi sitä mitä tumman riisin kuoresta ja sen alta löytyy, taisi olla vähän vitamiini/kuiturikkaampaa kuorittuun verrattuna.
 
Mutta eihän noi Basmatit ja Jasminit mitään pikariisejä ole. Pikariisit on näitä jotenkin esikypsennettyjä joita ei tarvi keittää kun tyyliin 5 minuuttia.
 
Timba79 sanoi:
Mutta eihän noi Basmatit ja Jasminit mitään pikariisejä ole. Pikariisit on näitä jotenkin esikypsennettyjä joita ei tarvi keittää kun tyyliin 5 minuuttia.
Nimenomaan ja pikariisi on sellasta limasta ja liukasta lillua :urjo:
 
Timba79 sanoi:
Mutta eihän noi Basmatit ja Jasminit mitään pikariisejä ole. Pikariisit on näitä jotenkin esikypsennettyjä joita ei tarvi keittää kun tyyliin 5 minuuttia.

Ei kukaan niitä pikariiseiksi tässä ole väittänytkään. Niiden GI on himpun "huonompi" kuin kokojyvässä, ei kuitenkaan mitään kuorittua/esikeitettyä pikariisiä.
 
Timba79 sanoi:
Mutta eihän noi Basmatit ja Jasminit mitään pikariisejä ole. Pikariisit on näitä jotenkin esikypsennettyjä joita ei tarvi keittää kun tyyliin 5 minuuttia.
Kuka niin on väittänyt?
 
Tomi sanoi:
Kuka niin on väittänyt?

Tomi on myös yhtä kärkkäänä ja haukkana paikalla. :D
 
"Sokea GI:n tuijottaminen ei ole IMO sen arvoista että vaihtaisin herkun basmatiriisin tiekuran makuiseen tummaan riisiin" varmaan tosta kommentista Timba päätteli. Eihän Basmatin GI ole korkea?
 
Pieniä eroja löytyy myös ravintoarvojen suhteen.
 
Daug sanoi:
Onko nää jotain esikypsennettyjä täysjyväriisejä sitten ku keittoaika on 10 min?
Kyllä epäilisin että on. Ja en tiedä onko riisin kanssa sama juttu kun puuron, että että esim. pika kaura hiutaleissa on ravintoarvot surkeemmat kun tavis hiutaleissa??
 
Pikariisi

on irtonaista, nopeasti kypsyvää riisiä. Riisi on käsitelty puuroutumattomaksi parboil -menetelmällä. Tässä menetelmässä ravintoaineet imeytyvät riisin kuorikerroksista jyvän ytimeen ja jyvän pinta kovettuu niin, että se ei puuroudu keitettäessä. Pikariisi on esikypsennetty eli se kypsyy nopeasti ja on kätevä, kun halutaan valmistaa nopeasti kypsyviä riisiruokia.

Mitenkäs se voi vaikuttaa GI:hin onko pikariisiä vai ei?

Mää vedän pelkää uncle benssiä. Mitenkäs sen kypsentäminen kestää 20min vaikka pitäis olla pikariisiä?

EDIT: Näyttää olevankin GI käytännössä sama (55-69) niin tummalla, valkoisella, kuin pikariisilläkin.
 
D.Yates sanoi:
Mitenkäs se voi vaikuttaa GI:hin onko pikariisiä vai ei?

Mää vedän pelkää uncle benssiä. Mitenkäs sen kypsentäminen kestää 20min vaikka pitäis olla pikariisiä?
Sulla on paska hella :lol2: Eihän kukaan ole sanonut että pikariisi on sen takia paskaa GI:ltään kun on pikariisiä vaan varmaan siks koska pikariisi on useimmin jotain muuta kun noi mainitut täysjyvät ja basmatit ja jasminit joiden GI on hyvä. Ja toi hella juttu oli herja :david: :david: :david: Ja Uncle Benssilläkin on vitusti eri riisi vaihtoehtoja joten mitä toi tarkalleen ottaen on toi sun pika Uncle Bens?
 
Tylerd sanoi:
Sulla on paska hella :lol2:

Mä jo ihmettelinkin kun vesi kiehuu jotenkin erilailla kuin muilla helloilla. :david:
 
Tylerd sanoi:
"Sokea GI:n tuijottaminen ei ole IMO sen arvoista että vaihtaisin herkun basmatiriisin tiekuran makuiseen tummaan riisiin" varmaan tosta kommentista Timba päätteli. Eihän Basmatin GI ole korkea?

No ei olekaan, meinasin vain sitä että vaikka olisikin, niin silti vetäisin basmatia. Puhumattakaan tässä tapauksessa jossa valkean ja ruskean riisin GI:t on lähellä toisiaan.

Sama juttu muuhun GI-hihhulointiin, eli niin kauan kuin korkean GI:n ruoka-aine ei ole aterian pääaines niin se ei vaikuta yhtään mihinkään.
 
JSmith sanoi:
No ei olekaan, meinasin vain sitä että vaikka olisikin, niin silti vetäisin basmatia. Puhumattakaan tässä tapauksessa jossa valkean ja ruskean riisin GI:t on lähellä toisiaan.

Sama juttu muuhun GI-hihhulointiin, eli niin kauan kuin korkean GI:n ruoka-aine ei ole aterian pääaines niin se ei vaikuta yhtään mihinkään.
En kato sitä ittekkään sitten yhtään, sit joskus kun dieettaa kunnolla niin sit tietty, mutta nyt ei kiinnosta yhtään mikä GI on milläkin.
 
Itse olen ihastunut riisi & ruis- pakettiin, aika hyvät ravintoarvot ja paljon "ruokaisempaa" kuin normaali valkoinenriisi. :haart:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom