Riisistä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jimbe
  • Aloitettu Aloitettu
D.Yates sanoi:
Mää vedän pelkää uncle benssiä.

Ouch. Kallista on noi unclet. Vietkongkaupassa maksaa 2 kg noin 4 €, ja jos ostat paljon kerralla laskee hinta, muistaakseni 10 gk = 15 €

Timba79 sanoi:
No osta nopeesti ja kerro sitten mullekin että kannattaako ostaa. Tulee kyllä keiteltyä sitä riisiä ihan mukavat määrät ja jos sellanen keitin on hintansa arvonen niin sitten ostan minäkin. Mutta Tylerd, sä voit nyt toimia koekaniinina... ;)

Ei tarvii Tylerdin koekaniineilla, voin sanoa että loistava vekotin on!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tylerd sanoi:
Toi on likimain sama ohje minkä kerroin, mutta toi vesimäärä Jasmin riisissä ei kyllä aina pidä paikkaansa. Siitä ei saa niin hyvää kun pitäis jos tekee purkin ohjeilla, varmaan poikkeuksiakin löytyy jos ostaa riisin just jostan itämaisesta maustekaupasta, mutta jos Uncle Benssin ohjeita noudattaa niin mettään menee. Rainbow Jasmin riisin keitto-ohjeet. 1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisi ja suola. Sekoita alussa ettei riisi tartu kiinni.
2.Keitä hiljallee kannen alla 10-12 min
3.Siirrä kattila liedeltä ja anna riisin olla kattilassa muutama minuutti ennen tarjoilua.
Kyllä on niin paskat ohjeet kun vaan voi paskat olla :down:

Jees, en mää kyllä ala mitään hifisteleen riisin kanssa tollai ku selitit aiemmin. Vesi vaan kiehuun sitte riisit mukaan 12 minuuttii. Sitte kattilasta riisit kaadetaan vispilään (vai mikä nyt onkaan, ei voi muistaa :) ) sitte kastelen ne vielä kylmällä vedellä ja eiku lusikalla naamaan. Mitään väliä miltä maistuu kunhan mahdollisimman vaivatonta on, kun sitä joka päivä tulee kuitenkin tehtyä, joskus voi jotain ihme mausteita heitellä siihen päälle jos rupee maistuun tarpeeks puulta.
 
Miksi hitossa keittelemään sitä riisä jokapäivä, kun sitä voi keittaa hyvin parin kolmen päivän terpeet kerralla.
 
Timba79 sanoi:
Miksi hitossa keittelemään sitä riisä jokapäivä, kun sitä voi keittaa hyvin parin kolmen päivän terpeet kerralla.

Koska kypsä riisi säilyy vain päivän pari ja pakastettuna taas sulattamiseen menisi jo sama vaiva kuin uuden satsin keittoon?
 
IronMind sanoi:
Koska kypsä riisi säilyy vain päivän pari ja pakastettuna taas sulattamiseen menisi jo sama vaiva kuin uuden satsin keittoon?

Jääkaapissa säilyy kyllä hyvin kolme päivää, ainakin meikäläisen riisit ovat säilyneet ja nämä tummat riisit tuntuvat säilyvän vielä pidempään.
 
Timba79 sanoi:
Miksi hitossa keittelemään sitä riisä jokapäivä, kun sitä voi keittaa hyvin parin kolmen päivän terpeet kerralla.

Söin tänään ekan kerran päivän vanhaa jääkaapissa ollutta riisiä kuiviltaan ja hyi helvetti minkä makusta, ihanku olis jotain sahan puruja syöny. Lisäsin sitte kylmää vettä ja söin sitä vähän niinku keittona mutta maku ei helpottanu, sain vaan nieltyä sitä alas protskudrinkki kulausten kanssa samaan aikaan. Taidan kuitenki pysyttäytyä tossa joka päivä keittelemisessä.
 
Minkä ihmeen takia se riisi on syötävä pelkiltään? Laittaa vaikka ruokalusikallisen salsakastiketta joukkoon, niin et huomaa onko päivän vanhaa vai ei. Ja miksei sitä voi syödä vaikka broilerinsuikaleiden kanssa, näin esimerkkinä? Mutta kukin tyylillään, ei se minulta pois ole mitenkään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom