Ravintolassa syönti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja RJDIO
  • Aloitettu Aloitettu
ois tossa viikonloppuna tarkotus mennä vähän hienompaan ravintolaan syömään ja kun en noissa niin usein käy niin voisiko joku kertoa, että miten sielä asioidaan oikeaoppisesti? pitääkö alkuruoka syödä välttämättä, vai voiko aloittaa samantien pääruoalla ja jos jotain muita vinkkejä on niin pistäkääpä tulemaan.


Ajattelitko tilata viiniä? Paremmissa ravintoloissa tarjoilija kaataa viinipullosta tilkan viiniä lasiin ja sitten seurueen isäntä/emäntä maistaa viiniä tarkistaakseen ettei viini ole esim. pilaantunutta.

http://www.winesense.fi/viinit/viinikonsultointi/ravintolassa/
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
^mitenkäs tuossa vinkussa mahtaa mennä palautuspolitiikka? Jos vaikka toteaa tuotteen hapettuneeksi niin tuoko tarjoilija suosiolla uuden pullon ja veloitetaanko myös nämä nuuskitut ja huonoksi todetut kappaleet?
 
Joskus aikoinaan porukat palauttivat yhden pullon, koska viini oli pilaantunutta. Tarjoilija toi kiltisti uuden pullon, eikä tätä ensimmäistä veloitettu.
 
^mitenkäs tuossa vinkussa mahtaa mennä palautuspolitiikka? Jos vaikka toteaa tuotteen hapettuneeksi niin tuoko tarjoilija suosiolla uuden pullon ja veloitetaanko myös nämä nuuskitut ja huonoksi todetut kappaleet?

Niistä tulee "talon viiniä".
 
Usein on menujen rinnalle kasattu viinimenu, joka kyllä sopii ruokien kanssa lähes poikkeuksetta.
Aika hyvin tuonne saa rahaa uppoamaan. Menut maksaa jotain 30-130 euroa ja viinit toisen samanlaisen.
 
Tarjoilijalle tippiä, mikäli haluaa jättää erityisen hyvän kuvan itsestään :)
Tarjoilijalle jätetään tippiä siinä tapauksessa, jos tämä omalla tekemisellän ja hyvällä palvelulla sen ansaitsee. Suomessa ei kuitenkaan ole mitään tippikulttuuria ja tipit itseasiassa on tavallaan jo sisällytetty tuotteiden hintoihin. Eli jos saa normipalvelua tai siitä huonompaa, niin tarjoilija tyytyköön peruspalkkaansa.
 
Te jotka tippiä maksatte, niin onko teillä joku % osuus ruoan hinnasta minkä perusteella sen annatte, vai ihan vain fiiliksen mukaan?
 
Usein on menujen rinnalle kasattu viinimenu, joka kyllä sopii ruokien kanssa lähes poikkeuksetta.
Aika hyvin tuonne saa rahaa uppoamaan. Menut maksaa jotain 30-130 euroa ja viinit toisen samanlaisen.

Kertokaahan nyt niitä mestoja missä 130 € saa pulittaa safkasta...
 
Mä en ylipäätään ymmärrä, miksi sille tarjoilijalle pitäis mitenkään hyvä kuva itsestään antaa. Naapuripöydän janttereitakaan ei varmasti kiinnosta muiden tipit.
 
Tarjoilijalle jätetään tippiä siinä tapauksessa, jos tämä omalla tekemisellän ja hyvällä palvelulla sen ansaitsee. Suomessa ei kuitenkaan ole mitään tippikulttuuria ja tipit itseasiassa on tavallaan jo sisällytetty tuotteiden hintoihin. Eli jos saa normipalvelua tai siitä huonompaa, niin tarjoilija tyytyköön peruspalkkaansa.


wtf? miten niin hinnoissa tipit? onko sulla mitään käryä paljon tarjoilijat tienaa? siinä 9 euron korvilla.
ei todellakaan tipit sisälly hintaan.
 
wtf? miten niin hinnoissa tipit? onko sulla mitään käryä paljon tarjoilijat tienaa? siinä 9 euron korvilla.
ei todellakaan tipit sisälly hintaan.
wtf

kyllä noilla tuntipalkoilla aika paljon tippiä leivottu hintoihin jos vertaa esim ameriikkaan.
 
wtf? miten niin hinnoissa tipit? onko sulla mitään käryä paljon tarjoilijat tienaa? siinä 9 euron korvilla. ei todellakaan tipit sisälly hintaan.
ossipena asiaa jo tuossa avasikin, eli Suomessa tarjoilijat saa kuitenkin "hyvää" peruspalkkaa verrattuna esim. moniin ulkomaihin, joissa peruspalkka (jos sellaista edes on) on niin pieni, että tippien antaminen kuuluu asiaan. Siinä tavallaan palvelusta maksetaan erikseen, oli se sitten hyvää tai huona.

Edelleen - hyvästä palvelusta voi Suomessakin palkita tipillä, mutta tarjoilija saa kuitenkin sen peruspalkkansa, vaikka kuinka perseilisi asiakkaita kohtaan. Ketjuravintoloissa tulee hyvin harvoin annettua tippiä, mutta pienemmissä ja paremmissa paikoissa sitten saadun palvelun mukaan.
 
Saadaan joo ihan ok peruspalkka, mutta kyllä mä ainakin tipitän silti ellei palvelu ole erityisen huonoa. Se on vaan kohteliasta eikä se pari euroa missään tunnu. Siitä jää hyvä mieli itsellekin asiakkaana.

Ei se mitenkään väärin todellakaan ole vaikka ei tipittäisikään, mutta itse pidän sitä ihan vaan hyvänä tapana.

Te jotka tippiä maksatte, niin onko teillä joku % osuus ruoan hinnasta minkä perusteella sen annatte, vai ihan vain fiiliksen mukaan?

Mä käytän yleensä tuota 10%-sääntöä tai sit ihan silleen et jos ruoka maksaa vaikka 20,50e ja maksan 25 eurolla, sanon että pidä loput.

Ainiin ja jos ruoka on huonoa, se ei ole tarjoilijan vika. Me ei edelleenkään tehdä niille ruuille muuta kuin tuodaan ne pöytään, joten paska ruoka ei ole sama kuin paska palvelu.
 
wtf? miten niin hinnoissa tipit? onko sulla mitään käryä paljon tarjoilijat tienaa? siinä 9 euron korvilla.
ei todellakaan tipit sisälly hintaan.
No tästähän vois taas vääntää vaikka loputtomiin, mutta miten se tarjoilijan työ eroaa muista suhteellisen matalasti palkatuista aloista? Eihän kaupan kassoille yms. myöskään anneta tippejä.

Edelleen, erityisen hyvästä palvelusta voi ja kannattaa toki antaa tippiä, mutta mun mielestä ihan normipalvelusta ei kyllä ole mitään syytä tipata. Toki jos jostain syystä haluaa nimen omaan juuri tarjoilijoita sponsoroida, niin siitä vaan.
 
Jos ruoka on pahaa, niin en varmasti jätä tippiä. Ravintolassa käynti on minulle kokonaisvaltainen kokemus ja jos jokin kusee, niin homma on pilalla.
 
No tästähän vois taas vääntää vaikka loputtomiin, mutta miten se tarjoilijan työ eroaa muista suhteellisen matalasti palkatuista aloista? Eihän kaupan kassoille yms. myöskään anneta tippejä.

:offtopic: On totakin joskus tehty :D


Edelleen, erityisen hyvästä palvelusta voi ja kannattaa toki antaa tippiä, mutta mun mielestä ihan normipalvelusta ei kyllä ole mitään syytä tipata. Toki jos jostain syystä haluaa nimen omaan juuri tarjoilijoita sponsoroida, niin siitä vaan.

Juuri näin.
 
Monessa paikassa kuulemani mukaan tipit laitetaan talon käytännön mukaan ravintolan yhteiseen tippikassaan, josta ne sitten jaetaan työntekijöille.. Keittiölle joku osa jaettavaksi kokkien kesken tehtyjen tuntien mukaan, sama homma tarjoilijoille. Eli ei välttämättä mene edes suoraan tippaamasi tarjoilijan taskuun se raha, riippuen tietenkin osin myös tarjoilijan rehellisyydestä...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom