Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Meta title: 💥 Ravinto-osion yleiset kysymykset – kaikki nopeat ruokapulmat yhteen helppoon ketjuun

Meta description: Keskustelua ravinnon perusasioista, makroista, lisäravinteista ja arjen valinnoista – nopeita vastauksia ilman turhaa selittelyä.


Ei niin mutta veden lisääminen reseptiin laskee tuota kalorimäärää per 100g (koska tulee annokselle lisää painoa mutta ei kaloreita). Kumpi siis on oikein, veden kanssa vai ilman?

Nosiis, tottakai 100g keitettyä makaronia sisältää vähemmän kaloreita, kun keittämättömät, koska makaronit on imenyt vettä itseensä ja siinä 100grammassa ei olekkaan enään kun joku 70% sitä makaronia, loput vettä.
 
Ei niin mutta veden lisääminen reseptiin laskee tuota kalorimäärää per 100g (koska tulee annokselle lisää painoa mutta ei kaloreita). Kumpi siis on oikein, veden kanssa vai ilman?

Samaten paistaessa lihasta poistuu nesteitä ja paino laskee. Pannulle jää vielä osa rasvoistakin jne. pientä. Ei niitäkään kukaan ota huomioon, erot kun ovat niin marginaalisia tuossa vaiheessa. Koko kulutuksesi on vain arvio, joten eikö kannattaisi keskittyä vähän olennaisempiin asioihin? Voithan toki punnita ja laskea eron keittämättömän ja keitetyn makaronin välillä ja siitä sitten antaa uuden arvon sille keitetylle.
 
Lisäystä vielä tähän kysymykseeni Kalorilaskurin reseptinteosta. Pitääkö minun merkitä reseptiin myös makaronien keittämiseen käytetty vesi jotta kalorit menisivät mahdollisimman tarkasti?

"Reseptinteossa?" Lyöt vaan siihen peruslaskuriin mitä laitat siihen ruokaan (kuivapainot) ja saat energiasisällön. Kuinka tuo voi olla monimutkaista tai vaikeaa?
 
Samaten paistaessa lihasta poistuu nesteitä ja paino laskee. Pannulle jää vielä osa rasvoistakin jne. pientä. Ei niitäkään kukaan ota huomioon, erot kun ovat niin marginaalisia tuossa vaiheessa. Koko kulutuksesi on vain arvio, joten eikö kannattaisi keskittyä vähän olennaisempiin asioihin? Voithan toki punnita ja laskea eron keittämättömän ja keitetyn makaronin välillä ja siitä sitten antaa uuden arvon sille keitetylle.

Siksi tästä kyselenkin kun tässä ei ole kyse marginaalisesta erosta. Jos teen tuo reseptin ilman vettä, laskuri antaa ruualle arvoksi 166kcal/100g. Jos lisään reseptiin keittämiseen käyttämäni veden, laskuri antaa ruualle arvoksi 74kcal/100g. Eli jos teen väärin, ruuasta laskemani kalorit menevät melkein 2,5-kertaisesti ala- tai yläkanttiin. Onhan sillä jo vähän merkitytä koko päivän kaloreissa.
 
"Reseptinteossa?" Lyöt vaan siihen peruslaskuriin mitä laitat siihen ruokaan (kuivapainot) ja saat energiasisällön. Kuinka tuo voi olla monimutkaista tai vaikeaa?

Niin siis reseptinteolla tarkoitan tätä omaa aterian luomista. Eli teen aterian, laskuri laskee siitä arvot/100g, ja sitten laitan peruslaskuriin, kuinka paljon minäkin päivänä syön sitä ateriaa. Ja ongelma on se, että sen aterian arvot vaihtelevat niin suuresti sen mukaan, miten sen tekee. Testasin että tuolla makaroni painolla raakana tai keitettynä ei ole suurta merkitystä, mutta kuten aiemmassa viestissä totesin, tuo vesijuttu muuttaa kaloreita melkei 2,5-kertaisesti. Onhan se merkittävä juttu kokonaiskaloreiden kannalta että jos syön vaikka 800g tätä ruokaa päivässä niin onko siinä 74kcal/100g vai 166kcal/100g.
 
Pistät laskuriin ne raakapainot. Sit mittaat paljo se sun annos painaa verrattuna koko makaronilaatikkoon ja käytät sitä suhdelukua sit siihen kalorilaskuriin :D
 
Nojoo, ehkä mulla on vaan helpompaa kun teen suht yksinkertaisia ruokia ja syön kaiken saman tien. En vaan ymmärrä mikä vaikeus on laskea ruokalajin kaloreita ja arvioida kuinka suuren osan siitä kulloinkin syö. Ei tartte puljata kypsän- ja raakapainon välillä eikä miettiä vesiä
 
Nojoo, ehkä mulla on vaan helpompaa kun teen suht yksinkertaisia ruokia ja syön kaiken saman tien. En vaan ymmärrä mikä vaikeus on laskea ruokalajin kaloreita ja arvioida kuinka suuren osan siitä kulloinkin syö. Ei tartte puljata kypsän- ja raakapainon välillä eikä miettiä vesiä

Se vaikeus, että jos ruokalajin kaloreihin laskee makaronien keittämiseen käytetyn veden mukaan, kaloreita tulee 2,5-kertaa vähemmän 100 grammaa kohti. Mitään muuta ongelmaa ei ole kuin se, että kuuluuko se vesi laskea mukaan vai ei, jotta ruokalajin kalorit 100 grammaa kohti menevät oikein.

Pahoittelen että yksinkertainen kysymys vääntyy näin vaikeaksi :) Minusta tuo nyt vaan on aika iso tekijä päivän kokonaiskaloreissakin.
 
Mitään muuta ongelmaa ei ole kuin se, että kuuluuko se vesi laskea mukaan vai ei, jotta ruokalajin kalorit 100 grammaa kohti menevät oikein.

No en suosittele. Ja lopeta se reseptinteon käyttö, ei sitä tarvita. Varmaan osaat punnita energiaa sisältävät ruoka-aineet ennen kypsentämistä ja arvioida, kuinka suuren osan niistä syöt kerralla.
 
Paino ei merkittävästi laske, mutta peilikuva muuttuu? Alkupaino oli 94,5kg ja nyt hyppii 91,5-93kg ajasta riippuen. Suonia rupee näkymään enemmän kuin muuten yms. eli onko tää nyt sitä hiilaripöhön lähtöä vaan? Kohta 3 vk kärvistelty taas ja paino polkee samoissa, ekalla viikolla rojahti 2kg alas. Oon jatkuvasti miinuksilla (500-1000kcal/per pv) ja lauantaina n. 1000-1500 plussalla eli ei pitäis nollata ku 1-2 päivän tulokset ja vauhdittaa mieltä ja aineenvaihduntaa.

Aina tää sama juttu valaiskaa mua. Pistääkö keho vaan hetken vastaan ennenku rupee tapahtumaan? On vittumaine mennä puntarille ennen salia kun kelaa 'nyt oltu taas pari päivää 1000kcal miinuksilla, saletisti jotain tapahtunu', ja paino vaan noussu :D
 
Eikö siellä kalorilaskurissa ole jo aika paljon valmiitakin arvoja tolle makaronilaatikolle? Että jos ei se oma resepti nyt suuresti poikkea siitä ihan perusreseptistä niin eikö voisi vain ottaa siitä valmiin laatikon kalorit, koska ei se yksi kalori sinne tänne paljoa ratkaise...
 
Paino ei merkittävästi laske, mutta peilikuva muuttuu? Alkupaino oli 94,5kg ja nyt hyppii 91,5-93kg ajasta riippuen. Suonia rupee näkymään enemmän kuin muuten yms. eli onko tää nyt sitä hiilaripöhön lähtöä vaan? Kohta 3 vk kärvistelty taas ja paino polkee samoissa, ekalla viikolla rojahti 2kg alas. Oon jatkuvasti miinuksilla (500-1000kcal/per pv) ja lauantaina n. 1000-1500 plussalla eli ei pitäis nollata ku 1-2 päivän tulokset ja vauhdittaa mieltä ja aineenvaihduntaa.

Aina tää sama juttu valaiskaa mua. Pistääkö keho vaan hetken vastaan ennenku rupee tapahtumaan? On vittumaine mennä puntarille ennen salia kun kelaa 'nyt oltu taas pari päivää 1000kcal miinuksilla, saletisti jotain tapahtunu', ja paino vaan noussu :D

Tuo lauantain plussapäivä pilaa sun dietin.
Varsinkin dietin alkuun (esim. ekat 4 vko) on äärimmäisen tärkeää olla koko ajan miinuksella, jotta kroppa alkaa polttamaan rasvaa energiaksi. Jos viikosta 1 asti on edes yhden päivän viikosta plussalla, niin kroppaa ikään kuin empii, että ollaanko tässä nyt sitten miinuksilla vai plussilla eikä dietti lähde kunnolla käyntiin ollenkaan.

Suonten alkava näkyminen on vain illuusiota ja itsepetosta ;)
 
Onko sillä kalorin laadulla sitten merkitystä? Eli ymmärtääkö keho käyttää rasvaa, vaikka lauantaina ois tullu vaikka juotua alkoholia, syötyä mässyä yms. mutta silti miinus kaloreilla oltaessa? Tiedän toki, että alkoholi haittaa rasvanpolttoa yms. mutta nyt on poikkeustilanne, joka tapahtuu kerran 2kk :D

Mutta mistä keho sitten ottaa energian, jos ei rasvasta oltaessa miinuksella? Jos mietitään että ollaan 6pv 700kcal miinuksilla ja 1pv 1000 plussalla, niin siitähän jää jo muutama tuhat kaloria ylijäämää, eihän se voi kadota? Koko viime kevään dieettasin suunilleen tähän tyyliin, paino putos 8kg, tulokset jopa nous paitsi penkissä. Tälleen jälkeenpäin ihmettelen tota sun lausetta, mutta en yhtään epäile ettenkö sun antaman ohjeen mukasella tekniikalla ois laihtunu enemmän.
 
Kysynpä vaikka tässä ku en viitti uutta ketjuu perustaa. Eli, onko kellää kokemusta noista redramin hard testosta tai ana blodista? oliko minkää näköstä vaikustusta? kommenttia näitä kokeilleilta kiitos.
 
Tuo lauantain plussapäivä pilaa sun dietin.
Varsinkin dietin alkuun (esim. ekat 4 vko) on äärimmäisen tärkeää olla koko ajan miinuksella, jotta kroppa alkaa polttamaan rasvaa energiaksi. Jos viikosta 1 asti on edes yhden päivän viikosta plussalla, niin kroppaa ikään kuin empii, että ollaanko tässä nyt sitten miinuksilla vai plussilla eikä dietti lähde kunnolla käyntiin ollenkaan.

Höhhöhöö! Kyllä se rasva palaa. Esim. itse olen tätä nykyä treenipäivät ollut plussilla tai kaloritasapainossa ja paino putoaa kivasti.
 
Aloitus painoni oli tuolla keväällä, tais olla helmikuun loppua, 62kg ja tänä aamuna vaaka näytti 67,5kg. Olin asettanut ikään kuin tavoitteeksi, että olisin vuonna 2012 70kg, niin onko mitään järkeä edes yrittää saada itseäni 2,5kg painavemmaksi tässä ajassa?
Jos vaikka tekisi nämä viimeiset viikot niin, että vetäisi joka perjantai, kun on lepopäivä, jonkun pizzan vielä kaikkien muiden ruokien lisäksi. Tuolloin tulis ehkä +2000kcal yhdelle päivälle :D Tälläinen tuli mieleen vain, koska olen syönyt niin julmetun terveellisesti monta kuukautta ja viime viikon perjantaina vedin myös kebabin kaikkien ruokien lisäksi ja paino oli aivan sama kuin viikkoa aikaisemmin. Miten voi olla?
Eli tiivistän: Onko mitään järkeä näin massakaudella syödä kaikki treenipäivät ja toinen lepopäivä terveellisesti jollain +500kcal, mutta sitten se toinen lepopäivä (2 lepopäivää putkeen) terveellisesti paitsi iltapalaksi sitten pizza/rullakebab?

Kiitos jos joku sai selvää ja osaa vastata :)
 
Back
Ylös Bottom