Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Mitähän tässä keksisi tehdä kun oon nyt dieettaillu pari kuukautta eikä paino ole laskenut mihinkään, ennemminkin noussut. Rasvaprosentti myös tullut tuommoisen henkilövaa'an mukaan prosentin verran ylös. Mitattu samalla vaa'alla siis ennen dieettiä ja nyt.

Syön vhh:lla ja makrot pyörii siellä 40/15/45 tai 45/10/45. Syön päivässä 2000-2600kcal riippuen kuinka kova päivä on ollut, peruskulutus on 2200 ja siihen liikunnat päälle, vähän kovempana päivänä kulutus voi olla 3500 luokkaa. Nyt aloitin viikko sitten kokeilemaan pätkäpaastoa 6tunnin syönti-ikkunalla eikä kyllä ole tuntunut mitään tapahtuvan suuntaan eikä toiseen. Mitä siis teen väärin?

Liikkumisesta sen verran että viikossa tulee:
2x salibandya (kesto 1h/kerta)
4-6x punttisalia
1x ohjattu kahvakuula (1,5h/kerta)
4-7x kävely/hölkkälenkki kesto 45min-90min

Muu päivittäinen aktiivisuus on lähinnä tietokonella istumista /yliopistolla pyörimistä.

En oikein usko olevani millään säästöliekilläkään kun suht tiheään: 1-2 viikon välein, tulee syötyä periaatteessa cheattipäivä. Onkohan nämä olleet mulla liian tiheässä tai liian paskasti syötyjä? (pitsaa kebabbia jne)
Tuntuisi vaan että painon pitäsi jo puota koska entiseen nähden olen lisännyt liikuntaa, syön tarkemmin ja vähemmän, mutta muutoin elämäntapani ovat pysyneet samanlaisina ( alkoholia kerran 1-2viikossa, tietokone, nuo cheatit).
Nyt ajattelin reiluksi kuukaudeksi jättää alkoholin vaikka se vähän teekkarielämään haastetta tuokin :D Pitäisikö myös nämä mättöpäivät jättää? Puotanko lisää kaloreita? Vähennänkö liikuntaa? Lisäänkö?
 
Mitä se peili sanoo? Jos ahdistaa tämän hetkinen fläsä määrä niin miinuksille suosiolla.

Kyllähän sitä mahaa löytyy, eli rasvaprosentti on siinä 20 hujakoilla (näin kalorilaskurin ja oman arvion perusteella).

Jos sitä olisi nyt vielä tämän ja seuraavan viikon vähän maltillisemmin plussilla, saisin kätevästi tuon Elaston 2-jakoisen ensimmäiset neljä viikkoa käytyä läpi ja tuon jälkeen vaikka 4vk miinuksilla. Siitä etiäpäin sykli voisi olla 4vk plussilla, 2vk miinuksilla? Vai 8vk plussilla, 4vk miinuksilla?
 
Mitähän tässä keksisi tehdä kun oon nyt dieettaillu pari kuukautta eikä paino ole laskenut mihinkään, ennemminkin noussut. Rasvaprosentti myös tullut tuommoisen henkilövaa'an mukaan prosentin verran ylös. Mitattu samalla vaa'alla siis ennen dieettiä ja nyt.

Syön vhh:lla ja makrot pyörii siellä 40/15/45 tai 45/10/45. Syön päivässä 2000-2600kcal riippuen kuinka kova päivä on ollut, peruskulutus on 2200 ja siihen liikunnat päälle, vähän kovempana päivänä kulutus voi olla 3500 luokkaa. Nyt aloitin viikko sitten kokeilemaan pätkäpaastoa 6tunnin syönti-ikkunalla eikä kyllä ole tuntunut mitään tapahtuvan suuntaan eikä toiseen. Mitä siis teen väärin?

Liikkumisesta sen verran että viikossa tulee:
2x salibandya (kesto 1h/kerta)
4-6x punttisalia
1x ohjattu kahvakuula (1,5h/kerta)
4-7x kävely/hölkkälenkki kesto 45min-90min

Muu päivittäinen aktiivisuus on lähinnä tietokonella istumista /yliopistolla pyörimistä.

En oikein usko olevani millään säästöliekilläkään kun suht tiheään: 1-2 viikon välein, tulee syötyä periaatteessa cheattipäivä. Onkohan nämä olleet mulla liian tiheässä tai liian paskasti syötyjä? (pitsaa kebabbia jne)
Tuntuisi vaan että painon pitäsi jo puota koska entiseen nähden olen lisännyt liikuntaa, syön tarkemmin ja vähemmän, mutta muutoin elämäntapani ovat pysyneet samanlaisina ( alkoholia kerran 1-2viikossa, tietokone, nuo cheatit).
Nyt ajattelin reiluksi kuukaudeksi jättää alkoholin vaikka se vähän teekkarielämään haastetta tuokin :D Pitäisikö myös nämä mättöpäivät jättää? Puotanko lisää kaloreita? Vähennänkö liikuntaa? Lisäänkö?

Omalla kohdalla olen huomannut, että viikonlopun aikana tuhotaan helposti arkipäivinä saavutetut tavoitteet. Pitkään olen jo syönyt kevyesti ja terveellisesti arkipäivisin ja sekä liikkunut ma-pe joka päivä, mutta paino ei ole pudonnut mihinkään. Tämä johtunee noista viikonlopuista jolloin tulee herkuteltua (liikaa). Tänä syksynä aloitin uuden päiväjärjestyksen ja olen rajannut plussalla olot korkeintaan yhteen päivään viikossa (ja silloinkin maltillisesti) ja nyt näyttää jotain tapahtuvankin.
 
Syön päivässä 2000-2600kcal riippuen kuinka kova päivä on ollut, peruskulutus on 2200 ja siihen liikunnat päälle, vähän kovempana päivänä kulutus voi olla 3500 luokkaa.

2x salibandya (kesto 1h/kerta)
4-6x punttisalia
1x ohjattu kahvakuula (1,5h/kerta)
4-7x kävely/hölkkälenkki kesto 45min-90min

En tiiä, mutta minusta kuulostaa aika kovilta miinuksilta?? :eek: kokeile syödä enemmän, kerta noin paljon on liikuntaakin :D
Viisaammat kertokoon lisää.. :)
 
Noista lisäravinteista... että nyt on n. 5kk kunnollista salitreeniä alottelijalla takana. Vetänyt aina Massin recoveyä treenin jälkeen. Mitä muita lisäravinteita kannattaisi lisätä mukaan? Kannattaako ottaa vaikka ennen treeniä jotain latausjuomaa, sitten treenin jälkeen palkkari (palkkarivinkkejä?) ja onko jotain muuta?

Kaipaisin vähän vinkkejä mitä, milloin ja miten kokeneemmat noita vetelee! :)
 
Noista lisäravinteista... että nyt on n. 5kk kunnollista salitreeniä alottelijalla takana. Vetänyt aina Massin recoveyä treenin jälkeen. Mitä muita lisäravinteita kannattaisi lisätä mukaan? Kannattaako ottaa vaikka ennen treeniä jotain latausjuomaa, sitten treenin jälkeen palkkari (palkkarivinkkejä?) ja onko jotain muuta?

Kaipaisin vähän vinkkejä mitä, milloin ja miten kokeneemmat noita vetelee! :)

En lähtisi pahemmin noin alussa vielä hifistelemään millään "erikoisilla" lisäravinteillä, itsehän lähdin hifistelemään aikoinaan, ei tainut mennä kuin rahaa hukkaan! :D
Vedät vaan massin recoveryt salin päälle, siinähän on muistaakseni glutamiinia ja kreatiiniakin, sit kotia nopsaan syömään KUNNON ruokaa :) Ehkä jotain proteiinilisää, jossei saa ruuasta tarpeeksi (kannattaa laskea), noilla päästään jo aika pitkälle. Tietty kalaöljyt, vitamiinit + mineraalit ei varmaan ole kellekkään pahaksi :)
Jossain vaiheessa sitten vaikka kreatiinit kehiin.

Hyviä treenejä! :puntti:
 
ostin 500g kanapihvipaketin, paistoin ja totesin että pihvit olivat pienentyneet aikalailla eli nestettä poistui ? no, onko vielä kanaa jäljellä 500g kun olen sen paistanut ? sori jos on tyhmä kysymys mutta koen tärkeäksi tietää :D
 
Raejuustorasiassa on sitä kiinteämpää juustoa ja sitten on se neste. Juotteko sen nesteen ja saako siitä protsku? Olen kaksi päivää miettynyt tätä...
 
Raejuustorasiassa on sitä kiinteämpää juustoa ja sitten on se neste. Juotteko sen nesteen ja saako siitä protsku? Olen kaksi päivää miettynyt tätä...

Siinä nesteessä on paljon heraproteiinia, joten juo. Itse ainakin juon, koska protskua en heitä hukkaan mistään hinnasta. Sama asia pätee myös jogurtteihin ja rahkoihin yms. joihin muodostuu nestettä siihen pinnalle, kun jättää avattuna jääkaappiin.
 

3 kpl M-Nutrition Anabolic Overdrive 6 kg

Orange - Sweet berry - Rasberry kiwi

-25%
Dieeetillä olllaan ja VHH-safkoilla ollaan menty jo pidemmän aikaa. Nyt kysynkin että jos otan treein jälkeen palkkariksi pelkän hera drinkin normaalin hera+malto combon sijaan niin onko vaikutus sama? Vai menäänkö näin vain perse edellä puuhun?
 
ostin 500g kanapihvipaketin, paistoin ja totesin että pihvit olivat pienentyneet aikalailla eli nestettä poistui ? no, onko vielä kanaa jäljellä 500g kun olen sen paistanut ? sori jos on tyhmä kysymys mutta koen tärkeäksi tietää :D
Siis hetkinen hetkinen. Tottakai kun ne pienenee paistaessa ni paino putoaa. 500g kanaa painaa paistettuna jotain 300-400 (ihan mutu, googlatkaa joku jos koette tärkeäksi) ja ravintoarvot paketissa on raa'an lihan arvot. Anyway siitä oon ihan saletti, että raaka ja kypsä liha ei paina saman verran.
 
Siis hetkinen hetkinen. Tottakai kun ne pienenee paistaessa ni paino putoaa. 500g kanaa painaa paistettuna jotain 300-400 (ihan mutu, googlatkaa joku jos koette tärkeäksi) ja ravintoarvot paketissa on raa'an lihan arvot. Anyway siitä oon ihan saletti, että raaka ja kypsä liha ei paina saman verran.

Niin siis lihat pienenevät, koska niistä lähtee nestettä, mutta ei niistä lihoista kuitenkaan katoa proteiinia mitään suurta määrää. Tietty sitä voi sen nesteen mukana liueta marginaalinen määrä samoin kuin rasvaakin vähän sulaa, mutta tuossa tilanteessa pitäisi sitten siivilöidä se neste ja analysoida siitä liuenneiden ravinteiden määrä. Silti voi hyvällä omatunnolla sanoa, että kypsässä määrässä lihaa (olkoon nyt 350g) on samat kalorit ja makroarvot kuin raa'assa määrässä sitä samaa lihaa (vaikka tuo 500g).

Tuosta sitten voi punnita raakana sen paistettavan satsin, arvioida tai laskea nopeasti. Laskemalla esim. jos haluaa 250g raakaa lihaa niin punnitsee sen kypsän lihan ja jakaa kahdella (jos kyseessä tuo 500g).
 
Niin siis lihat pienenevät, koska niistä lähtee nestettä, mutta ei niistä lihoista kuitenkaan katoa proteiinia mitään suurta määrää. Tietty sitä voi sen nesteen mukana liueta marginaalinen määrä samoin kuin rasvaakin vähän sulaa, mutta tuossa tilanteessa pitäisi sitten siivilöidä se neste ja analysoida siitä liuenneiden ravinteiden määrä. Silti voi hyvällä omatunnolla sanoa, että kypsässä määrässä lihaa (olkoon nyt 350g) on samat kalorit ja makroarvot kuin raa'assa määrässä sitä samaa lihaa (vaikka tuo 500g).

Tuosta sitten voi punnita raakana sen paistettavan satsin, arvioida tai laskea nopeasti. Laskemalla esim. jos haluaa 250g raakaa lihaa niin punnitsee sen kypsän lihan ja jakaa kahdella (jos kyseessä tuo 500g).
Elänköhän mä jossain harhakuvitelmissa sitten vai mistä helvetistä oon saanu päähäni, että ravintoarvot muuttuu suunnilleen samassa suhteessaa kuin paino :D

Mä teen tänään tutkimusta! Palaan astiaan..
 
Elänköhän mä jossain harhakuvitelmissa sitten vai mistä helvetistä oon saanu päähäni, että ravintoarvot muuttuu suunnilleen samassa suhteessaa kuin paino :D

Elät. Havainnollistetaan tätä yksinkertaisella esimerkillä. Sinulla on raakaa täysjyväriisiä 100g. 100g täysjyväriisiä on 335kcal jakaumalla 71,3g HH/ 0,7g R / 6,1g PP. Keitetyssä täysjyväriisissä puolestaan 134kcal jakaumalla 28,5g HH/ 0,3g R / 2,4g PP.

Kun keität kyseisen riisin, siihen imeytyy vettä X määrä ja paino nousee vastaavan määrän. Muuttuvatko ravintoarvot kyseisen annoksen kohdalla, jos syöt kaiken keittämäsi riisin? Eivät. Muuttuvatko ravintoarvot jos tarkastellaan raa'an ja kypsän riisin ravintoarvoja /100g? Kyllä, koska keitettyä riisiä on vähemmän 100g määrässä imeytyneen veden takia.

Kaloreita laskiessa ei siis kannata koskaan sekoittaa raa'an ja kypsän tuotteen arvoja. Jos mittaat tuotteen raakana, lasket sen kalorit myös raa'an tuotteen(yleisesti pakkauksessa ilmoitettu arvo) mukaan. Jos käytät kypsän tuotteen arvoja, suoritat punnituksen vasta kypsennyksen jälkeen.
 
Elät. Havainnollistetaan tätä yksinkertaisella esimerkillä. Sinulla on raakaa täysjyväriisiä 100g. 100g täysjyväriisiä on 335kcal jakaumalla 71,3g HH/ 0,7g R / 6,1g PP. Keitetyssä täysjyväriisissä puolestaan 134kcal jakaumalla 28,5g HH/ 0,3g R / 2,4g PP.

Kun keität kyseisen riisin, siihen imeytyy vettä X määrä ja paino nousee vastaavan määrän. Muuttuvatko ravintoarvot kyseisen annoksen kohdalla, jos syöt kaiken keittämäsi riisin? Eivät. Muuttuvatko ravintoarvot jos tarkastellaan raa'an ja kypsän riisin ravintoarvoja /100g? Kyllä, koska keitettyä riisiä on vähemmän 100g määrässä imeytyneen veden takia.

Kaloreita laskiessa ei siis kannata koskaan sekoittaa raa'an ja kypsän tuotteen arvoja. Jos mittaat tuotteen raakana, lasket sen kalorit myös raa'an tuotteen(yleisesti pakkauksessa ilmoitettu arvo) mukaan. Jos käytät kypsän tuotteen arvoja, suoritat punnituksen vasta kypsennyksen jälkeen.

Niin siis toi riisi makarooni läppähän on ihan selvä asia. Tietenkin siinä punnitaan raakana ja lasketaan siitä ravintoarvot, koska keittämisen jälkeen painosta suuri osa on vettä eikä vesi muuta arvoja.
MUTTA, onko lihan kohdalla muka niin, että kun otat 500g jauhelihaa ja paistamisen jälkeen sulla on 300g jauhelihaa niin tuo 200g haihtuminen on pelkkää vettä?

e. Pelkkää vettähän sen pääasiassa täytyy olla. Sekoilin. Jatkakaa!
 
Niin siis toi riisi makarooni läppähän on ihan selvä asia. Tietenkin siinä punnitaan raakana ja lasketaan siitä ravintoarvot, koska keittämisen jälkeen painosta suuri osa on vettä eikä vesi muuta arvoja.
MUTTA, onko lihan kohdalla muka niin, että kun otat 500g jauhelihaa ja paistamisen jälkeen sulla on 300g jauhelihaa niin tuo 200g haihtuminen on pelkkää vettä?

Vettä ja rasvaa jonkin verran, käytännössä ei siis väliä ellet laske kalorin tarkkuudella asioita. Tuota rasvan määrää kun on aika vaikea lähteä arvioimaan pannulta.
 
Vettä ja rasvaa jonkin verran, käytännössä ei siis väliä ellet laske kalorin tarkkuudella asioita. Tuota rasvan määrää kun on aika vaikea lähteä arvioimaan pannulta.
Minähän en laske kaloreja ollenkaan, oon peiliä totteleva elämäntapabulkkaaja. Mutta hyvä et tuli tuokin kuvitelma korjattua, kiitos! Täs kun on tän päivän tota tarkemmin ajatellut niin en käsitä miten oon voinut olla niin helvetin tyhmä, että luulin tuollaista. Toisaalta en varmasti ole ainut.. Ja oon lähes satavarma, että tuokin harhakuvitelma on mun päähän porautunut jostain täältä samaiselta foorumilta joskus aikanaan :D
 
Tuleeks muilla Herasta paha olo?Varsinki jos ei oo syöny vähää aikaa ja vetää sheikin naamaan ni kohta jo iha helvetin kuvottava olo.Esim Gourmet Pro(kaseiinia ja heraa) ei tuu ikinä samanlaista kuvotusta.

Voisko johtua tosta nopeesta imeytymisestä?
 
Dieeetillä olllaan ja VHH-safkoilla ollaan menty jo pidemmän aikaa. Nyt kysynkin että jos otan treein jälkeen palkkariksi pelkän hera drinkin normaalin hera+malto combon sijaan niin onko vaikutus sama? Vai menäänkö näin vain perse edellä puuhun?

Osaako joku vastata?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom