Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Meta title: 💥 Ravinto-osion yleiset kysymykset – kaikki nopeat ruokapulmat yhteen helppoon ketjuun

Meta description: Keskustelua ravinnon perusasioista, makroista, lisäravinteista ja arjen valinnoista – nopeita vastauksia ilman turhaa selittelyä.


Näinpä.

Täällä on hyviä ruokailuesimerkkejä, mutta vielä kerran nyrkkisäännöt:

Puhdasta ruokaa, eli ei valmisruokia vaan otetaan kalorit hyvistä ravintolähteistä kuten kaurapuuro, täysjyväkaura/ruisleipä, rasvaiset kalat (hyviä rasvoja varten), kana, tonnikala, vähärasvainen naudanliha yms. ja jätetään ne nopeat hiilarit pois eli ei ranskanleipää, valmispitsoja tms.

Kaloreita sen verran että vaaka näyttää joka viikko edellisviikkoa enemmän jos halutaan lihasta. Painonnousua ei pidä pelkää. Maltillisesti 0,5-1kg /kk nousua.
 
Miten saan tietää sen että paljon kulututan kaloreita. mä tiedän että netissä on näitä kalorilaskureita mutta kun se tuntuu niin kovalta määrältä ruokaa mitä ne näyttää. ja sori mä oon surkee kirjoittaja.
 
katoitteko tiistain Huomenta suomi ohjelman? Sielä oli ravitsemusterapeutti ja lääkäri vastaamassa kysymyksiin. Netistä tilattavat lisäravinteet ym jutut aiheuttavat maksasairauksia ja muutenkaan eivät niihin koskisi. Ainoastaan Apteekista saatavat on luotettavia. En tiiä miten tähän nyt suhtautuisi.
 
Miten saan tietää sen että paljon kulututan kaloreita. mä tiedän että netissä on näitä kalorilaskureita mutta kun se tuntuu niin kovalta määrältä ruokaa mitä ne näyttää. ja sori mä oon surkee kirjoittaja.
Kalorilaskurin antama arvio on melko hyvä, mikäli sattuu olemaan normaalirasvoissa. Jos sulla on sykemittari käytettävissä, koita ottaa vuorokauden kestävä mittaustulos. Voit myös käydä inbody-mittauksessa halutessasi, jolloin saat perusaineenvaihduntasi tuloksen. Eivät maksa yleensä yli 20 €. Keinoja on monia, mutta tärkeintä on aloittelijana vain nostaa syömisten määrää vähitellen. Koita kuukauden verran vaikkapa lisätä muutamalla sadalla kalorilla per päivä ravinnon määrää (sanomattakin selvää, että ei konditoriatuotteilla). Mitään yleispäteviä ohjenuoria on vaikea antaa kellekään. Kokeilemalla ja erehtymällä saa parhaita tuloksia.
katoitteko tiistain Huomenta suomi ohjelman? Sielä oli ravitsemusterapeutti ja lääkäri vastaamassa kysymyksiin. Netistä tilattavat lisäravinteet ym jutut aiheuttavat maksasairauksia ja muutenkaan eivät niihin koskisi. Ainoastaan Apteekista saatavat on luotettavia. En tiiä miten tähän nyt suhtautuisi.
Ei tuossa mitään uutta. Kunhan ei mitään Kiinassa valmistettuja nauti, niin noin suurin piirtein on elimistö turvassa. Länsieurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset lienevät olevan kelpoa tavaraa. Noh, kai sitä parinkymmenen vuoden kuluttua selviää, mitä purua on tullut kaadettua kurkusta alas?
 
En vain ymmärrä mikä siinä voi niin vaarallista olla? Normaalia ruokaahan se periaatteessa on. Tai ainakin samoja ainesosia
 
Minkälaisia leipiä kannattaisi syödä? Onko esim Vaasan Ruispalojen yms ruisleipien välillä suuria eroja? Mahdollisimman kuitupitoisia niiden tulisi olla vai kuinka?
 
Minkälaisia leipiä kannattaisi syödä? Onko esim Vaasan Ruispalojen yms ruisleipien välillä suuria eroja? Mahdollisimman kuitupitoisia niiden tulisi olla vai kuinka?

Riippuu vähän. Jos hakee kuituja leivästä niin sitten kuitupitoista :). Mutta muuten melko sama syökö vaaleata vai tummaa jne.
 
1) Mistä (suomalaisesta kait) (netti-?)kaupasta suhteessa halvimmalla ja parasta kookosöljyä?

1.2) Täältä lukemani perusteella voisin alkaa käyttää sitä paistinrasvana. Luin kyllä muutamat suppeat kookosöljyketjut täältä, mutta lisäinfoa/linkkejä asiasta saa laittaa.

**

2) Mistä ulkom. nettikaupasta on helpoin/halvin tilata noita vitamiineja sun muita? Ostosrajoitukset? Painorajoitukset? iHerb??

2.2) D3-vitaaminia aion ostaa ja mitä muuta kannatas hankkia kerralla? Onko EPA-kapselit halvempia ja kuinka hyvälaatuisia?

Minut saa myös ohjata sivuille, joista löydän tietoa, mutta kunhan nyt johonkin sais jotain vastauksia..

**

Treenejä itse kullekin :puntti:
 
Korkea(-mpi) verensokeri vaikuttaa kehonkoostumukseen eli ei se ole todellakaan ihan sama vetääkö vaaleaa pullaleipää vai täysjyväruisleipää.

Sinulla on varmasti paljon tieteellisiä lähteitä. Voit laittaa linkkejä.

Normaalisti kun leipää syödään vielä aterian kanssa eikä yksinään, eikä niitä syödä kymmentä kappaletta, eikä varmaankaan syödä joka aterialla, niin aivan sama syökö vaaleata vai tummaa. Ai niin, glykeeminen indeksi on surkea mittari.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16629877

''Several studies comparing the effects of meals with contrasting glycaemic carbohydrates for hours, days or weeks have failed to demonstrate any differential effect on fuel partitioning when either substrate oxidation or body composition measurements were performed. Apparently, the glycaemic index-induced serum insulin differences are not sufficient in magnitude and/or duration to modify fuel oxidation.''


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

''This study provides no evidence to support an effect of a reduced GI diet on satiety, energy intake or body weight in overweight/obese women. Claims that the GI of the diet per se may have specific effects on body weight may therefore be misleading.''



http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12458971

''To conclude, there is no evidence at present that low-GI foods are superior to high-GI foods in regard to long-term body weight control. However, the ideal long-term study where ad libitum intake and fluctuations in body weight are permitted, and the diets are similar in all aspects except GI, has not yet been performed.''


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17413101

''There was no effect of dietary composition on changes in hunger, satiety, or satisfaction with the amount and type of provided food during CR. CONCLUSIONS: These findings provide more detailed evidence to suggest that diets differing substantially in glycemic load induce comparable long-term weight loss.''




Ja nämä tutkimukset oli tehty normaaleilla tai ylipainoisilla ihmisillä, jotka eivät välttämättä harrasta mitään liikuntaa. Bodaajille vaikutus on siis vielä pienempi ja urheilijoille sitäkin pienempi. Nyt syömään valkoista leipää ja pullaa.
 
Sinulla on varmasti paljon tieteellisiä lähteitä. Voit laittaa linkkejä.

Normaalisti kun leipää syödään vielä aterian kanssa eikä yksinään, eikä niitä syödä kymmentä kappaletta, eikä varmaankaan syödä joka aterialla, niin aivan sama syökö vaaleata vai tummaa. Ai niin, glykeeminen indeksi on surkea mittari.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16629877

''Several studies comparing the effects of meals with contrasting glycaemic carbohydrates for hours, days or weeks have failed to demonstrate any differential effect on fuel partitioning when either substrate oxidation or body composition measurements were performed. Apparently, the glycaemic index-induced serum insulin differences are not sufficient in magnitude and/or duration to modify fuel oxidation.''


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

''This study provides no evidence to support an effect of a reduced GI diet on satiety, energy intake or body weight in overweight/obese women. Claims that the GI of the diet per se may have specific effects on body weight may therefore be misleading.''



http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12458971

''To conclude, there is no evidence at present that low-GI foods are superior to high-GI foods in regard to long-term body weight control. However, the ideal long-term study where ad libitum intake and fluctuations in body weight are permitted, and the diets are similar in all aspects except GI, has not yet been performed.''


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17413101

''There was no effect of dietary composition on changes in hunger, satiety, or satisfaction with the amount and type of provided food during CR. CONCLUSIONS: These findings provide more detailed evidence to suggest that diets differing substantially in glycemic load induce comparable long-term weight loss.''




Ja nämä tutkimukset oli tehty normaaleilla tai ylipainoisilla ihmisillä, jotka eivät välttämättä harrasta mitään liikuntaa. Bodaajille vaikutus on siis vielä pienempi ja urheilijoille sitäkin pienempi. Nyt syömään valkoista leipää ja pullaa.

Ei, ei ole mitään teknistä hienoa artikkelia tueksi vaan käytetään ihan puhdasta maalaisjärkeä. Jos leipää syödään, niin otetaan sekin mahdollisimman järkevässä muodossa.

Ruisleivässä (täysjyvästä) on muitakin etuja kuin pelkkä verensokeriin vaikutus. Tarkoitan suojaravinteita mitä ei valkoisessa pullajauhossa ole, muutenhan voidaan korvata tuo vaaleajauho samantien maltodrinkillä :)

Ja jos ajatellaan kehonrakennusta niin jälleen kerran - uskon, että mitä enemmän energiaa otetaan puhtaista ravintoainesta niin saadaan kehonkoostumusta bulkilla kontrolloitua paremmin. Jos tämäkin kumotaan, niin aletaan vain vetämään pullaa naamariin ja saadaan lihasta ja pysytään skarppina :)
 
Ei, ei ole mitään teknistä hienoa artikkelia tueksi vaan käytetään ihan puhdasta maalaisjärkeä. Jos leipää syödään, niin otetaan sekin mahdollisimman järkevässä muodossa.

Ruisleivässä (täysjyvästä) on muitakin etuja kuin pelkkä verensokeriin vaikutus. Tarkoitan suojaravinteita mitä ei valkoisessa pullajauhossa ole, muutenhan voidaan korvata tuo vaaleajauho samantien maltodrinkillä :)

Ja jos ajatellaan kehonrakennusta niin jälleen kerran - uskon, että mitä enemmän energiaa otetaan puhtaista ravintoainesta niin saadaan kehonkoostumusta bulkilla kontrolloitua paremmin. Jos tämäkin kumotaan, niin aletaan vain vetämään pullaa naamariin ja saadaan lihasta ja pysytään skarppina :)

Juu ravintoarvot on vähän paremmat. Mutta jos leipä ei ole ainoa suojaravinteiden lähde, niin ei ole mikään pakko tai välttämättömyys syödä vain tummaa leipää, etenkin jos syö vain kerran päivässä tai harvemmin. Jos lähes jokaisella aterialla leipää ahmitaan, niin sitten kannattaa panostaa enemmän tummaan leipään.
 
Juu ravintoarvot on vähän paremmat. Mutta jos leipä ei ole ainoa suojaravinteiden lähde, niin ei ole mikään pakko tai välttämättömyys syödä vain tummaa leipää, etenkin jos syö vain kerran päivässä tai harvemmin. Jos lähes jokaisella aterialla leipää ahmitaan, niin sitten kannattaa panostaa enemmän tummaan leipään.

Joo jos ajatellaan noin, että siivu päivässä piisaa niin se on melkein sama mitä se siivu on kun puhutaan alle 20g määristä tosiaan :rolleyes:
 
mm. 'Massaa! Voimaa!'-kirja toteaa hiilihydraateista näin: "Hiilihydraatit lihottavat. Muuten niin edullinen insuliinivaikutus edistää rasvakudoksen pysymistä siellä missä se on, ja lisää tulee jos hiilihydraatteja saadaan jatkuvasti liikaa". Onko tämä siis täyttä paskaa vai? Kokemushan menee yksiin tämän lauseen kanssa?

Toisekseen korkean glykeemisen indeksin (kuorman) ruualla on yhteys mm. diabetekseen. Ei se haimakaan jaksa sitä insuliinia ikuisesti puskea, vaan lopulta haima heikkenee ja riski sairastus diabetekseen kasvaa.
 
Omatkin kokemukset kyllä puhuis sen puolesta, ettei GI:llä/GK:lla ole merkitystä vaan kalorilailla ihan puhtaasti. Silloin kun ensimmäisiä kertoja kokeilin dieettaamista, oli kalorit about 1000 miinuksella, mutta esim. koulussa välipaladrinkkinä toimi hera-malto (=GI pitkästi yli 100) sekoitus. Siltikin rasva paloi vähintäänkin yhtä hyvin kuin myöhemmillä täysjyvädieeteillä.

Taitaa tuo korkean GI:n ravintoaineiden "lihottava" maine johtua siitä ihon ja lihaksen väliin päivän, parin ajaksi kertyvästä nesteestä, jota erehdytään luulemaan rasvaksi.
 
Back
Ylös Bottom