Rauhanturvaajaksi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Core
  • Aloitettu Aloitettu
Kuten täällä on monesti mainittu, niin helpoin tie on SKVJ. Googleta tuo ja tutustu asiaan.

Onko reissuille joku maksimimäärä tai jotain sääntöjä, että paljonko pitää olla taukoa välissä tms. Ammatti tuo ei taida olla kuin muutamalla mpkk:n käyneelle.

+1 siihen että helpoin tie on SKVJ. Afgoissa kun olin niin se oli lähes ainot. Jääkärijoukkuessa kaikki oli SKVJn käyneitä, heitinryhmässä oli vähän muita. Sitten huolto ja tuki hommissa oli vähän muuta porukkaa. (heillä sitten muita reissuja jo repussa)..

Virallisesti taukovaatimusta ei minun tietääkseni ole, yleensä kyllä sanovat että suunnilleen sama kuin mitä on reissussa ollut. Toki tämä riippuu ihan siitä kuka siellä rekryssä päättää.

Semi off-topic: tuttuni pääsi wärtsilään töihin sillä että rekrytoinnista vastaava selaili työhakemuksia, kahvitauolla avautui hakeutujien määrästä johon työkaveri vastasi "meikä tietää yhden jätkän joka olisi kiinnostunut. Ei oo hakenu mut se on ihan hauska ja pätevä" --> muut hakemukset roskiin ja tämä yksi joka ei edes ollut hakenut pääsi sinne pyörittämään peukaloita :) Näin se vaan valitettavasti välillä menee ilman että voidaan vaikuttaa, ei välttämättä aina mutta joskus. Anteeksi kuitenkin pessimistinen äänensävy mikä tuossa saattoi olla.

SKVJ ja jos ei oo se niin muualla tavalla hakemus. Miksi juuri sinä? Mitä tarjottavaa sinulla on mitä ei muilla?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Täältä myös ääni SKVJ:lle. Sinne ehdottomasti, jos rauhanturvahommiin haluaa. Siellä jos et pahemmin töppäile niin missiolle pääsy on lähes varma jossain vaiheessa. Normaalissa yksikössä taas putoat valinnoissa sinne häntäpäähän, jos et omaa mitään muuta sopivaa erityiskoulutusta, koska noihin perus jääkärihommiin SKVJ-koulutetut menee aina ensimmäisenä ja sen jälkeen vasta muut.

Itse tiedän useamman kaverin, jotka ovat lähteneet noin 6kk sisällä uudelle missiolle ja itse lähdin myös vähän alle vuoden päästä uudelle keikalle. Eli ei siellä varmasti ole mitään taukovaatimuksia. Edellisen mission palaute- ja purkutilaisuudessa jopa kysyttiin, että onko halukkaita laittaa toimintavalmius heti uudelleen voimaan. Tosin ei noita keikkoja kannata missään nimessä miettiä minään ammattina. Siviilielämä ja ammatti erikseen ja rt-keikat sitten toissijaisena.
 
Jos joku saa kutsun kevään lähtöön niin ilmoittakaa. Voin sitten päätellä, etten tänäkään vuonna päässyt mukaan :)
Rekryt on menossa.
 
ISAF (14.11.2013)

ISAF -operaation 1/2014 -rotaation (maaliskuu) rekrytointi on päättynyt.



UNIFIL (27.1.2014)

UNIFIL -operaation rekrytointi 1/2014 -rotaatioon (toukokuu) alkaa helmikuun 2014 aikana.



KFOR (27.1.2014)

KFOR -operaation 1/2014 -rotaation (toukokuu) rekrytointi on päättynyt.

- - - Updated - - -

Veikkaan että Libanonin osalta soittokierros alkaa heti ensi viikolla ja helmikuun parin ekan viikon jälkeen rekrytointi on ohi.
 
Rupes vähän harmittamaan kun en toimintavalmiushakemusta laittanut kun nyt alkanut inttikavereille tulemaan soittoja. Jos seuraavaan rotaatioon sit hakis...
 
Onneksi olkoon. Itse odottelen että puhelin soisi ja lähtö tulis, eipä ole vielä soinut. Koskas koulutus alkaa ja sanoivatko mikä päivä olisi toimialueelle lähtö?

Kiitokset, toukokuussa lähtö toimialueelle, huhtikuussa rotaatio. Jotain epämääräisiä päivämääriä sieltä sai, mutta tuntu siltä että mitään virallista ei ole vielä lyöty lukkoon. Säkylässä on kuulemma aikataulut venähtäny ja soittelujen piti alkaa jo tammikuussa.

No parin viikon päästä pitäisi tulla postissa mustaa valkosella.
 
Kiitokset, toukokuussa lähtö toimialueelle, huhtikuussa rotaatio. Jotain epämääräisiä päivämääriä sieltä sai, mutta tuntu siltä että mitään virallista ei ole vielä lyöty lukkoon. Säkylässä on kuulemma aikataulut venähtäny ja soittelujen piti alkaa jo tammikuussa.

No parin viikon päästä pitäisi tulla postissa mustaa valkosella.

Minkälaisiin hommiin oot lähdössä? Kädet ristissä täällä odotellaan taas puhelua, joko nyt..
 
Auttakaa miestä mäessä. En päässyt Valmiusjoukkoihin, eivät ottaneet testeihin koska papereissa oli merkintä toistuvista hengitystieinfektioista, joiden hoito oli vielä kesken kun hakupaperit lähetin, eikä auttanut lääkärin lausunto siitä, ettei tuo vaikuttaisi palveluksen suorittamiseen, koska keuhkot on muuten todella hyvässä kunnossa ja hoidot pitkällä, nyt jo ohi. Mitä voin vielä intissä tehdä parantaakseni mahdollisuuksiani päästä rauhanturvaushommiin, nyt kun en valmiusjoukkoihin päässyt ? Intin jälkeen tarkoituksena käydä pelastusopisto ja valmistua palomieheksi, jolloin mahikset rauhanturvaajaksi ilmeisesti paranee, mutta onko vielä jotain tehtävissä sen lisäksi. Onko huono asia jos käyn reserviupseerikoulun intissä ? Niille kavereillehan on vähemmän kysyntää tietenkin rt-operaatioissa, mutta estääkö joku tekemästä alemman arvon hommia vaikka olis RUK:in käynyt ?
 
Rukkiin vaan jos pääset, yhteysupseeri, cimic & toimisto-/esikuntahommia on tarjolla siltä pohjalta.
 
Mä haluisin kyllä kentälle jos operaatioon joskus pääsen, siks mietin tuota RUK:ia, että kannattaako käydä vaikka pääsis. Isä, joka on kahdessa operaatiossa ollut, väitti, että vaikka kävisin RUK:n, voisin päästä silti tavallisiin miehistöhommiin halutessani, vähän muuta miehistöä kovemmalla palkalla vaan. Onko vanhentunutta tietoa ?
 
No ei todellakaan pidä paikkaansa että Rukin käyneitä laitettaisiin miehistöhommiin, eikä varsinkaan että siitä maksettaisiin enemmän. Tietystä tehtävästä maksetaan tietty palkka riippumatta sotilasarvosta tai koulutuksesta.

Yhteysupseeri ja cimic hommat ovat ns. kenttähommia. Pari reissua kun on takana voidaan valita sotilastarkkailijaksi.
 
Ok, katsellaan sit intissä. Spolin tai lääkintämiehen linjan valitsemisesta ei varmaan oo erityistä hyötyä ? tai onko esim. kuskeille kysyntää rt-operaatioissa ?
 
Ei ole mitään kummempää hyötyä tai haittaa Spol tai lämäri koulutuksista tai kuljettajakoulutuksesta. Katso tehtävät eri operaatioissa intin sivuilta siitä näkee mitä hommia on tarjolla esim. res. upseereille.
 
Suosittelen hakeutumaan kuljettajatehtäviin intissä jos ei c- korttia löydy siviilissä. Ja vielä mieluiten vaunuhommiin (xa 200/185 aka pasit). C kortti ja vaunuluvat ovat hyödyksi operaatioon hakiessa. Lisäksi c- kortti vaaditaan pelastusopistoon hakiessa. Jos katsot esim. Libanonissa olevia tehtäviä niin evakuointiryhmän jäseneksi on kova kombo alikessun natsat, vaunuluvat ja pelastajan tutkinto. RUK:hon en menisi jos oikeasti tavoitteena on puhtaasti operaatio vieläpä ilman skvj- taustaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom