rasvoista

Liittynyt
8.7.2006
Viestejä
115
:wanha: aiheesta on varmasti ollut jo paljon juttua, mutta silti on jäänyt epäselväksi, että miten paljon vähintään ja millaista rasvaa ihiskeho välttämättä tarvitsee? ja mistä ruuista niitä hyviä rasvoja sitten käytännössä saa? ettei tarvitse kalliita pillereitä syödä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
1. millaista rasvaa ihiskeho välttämättä tarvitsee? 2. ja mistä ruuista niitä hyviä rasvoja sitten käytännössä saa? ettei tarvitse kalliita pillereitä syödä.

1. Pääsääntöisesti pehmeitä, jotka juoksevat huoneenlämmössä. Käytännössä en ole ihan varma kyseisen säännön oikeellisuudesta.

2. Kasviksista ja kalasta. Rypsiöljyä ja vähärasvaista lihaa (ja maitotuotteita) ruokaan, niin suuntaus on oikea. Leivänpäällisillä ei niin väliä ole, koska ne ovat (tai pitäisi olla) varsin merkityksetön osa rasvansaannista.
 
Miehillä ~50g minimi et hormonit toimii. ~30% päivä kaloreista optimi.

Leivänpäällysvoit pois kokonaan. Rasvat rypsiöljystä, oliiviöljystä ja kalaöljystä pääosin.

Tyydyttyneet rasvat vähärasvaisesta jauhelihasta.
 
Tyydyttyneitä ei välttämättä tarvitse ollenkaan.?

Kaipa niitäkin tarvitaan vähän (yleensä haitallisiakin aineita tarvitaan vähän), mutta ei sitä erikseen kannata yrittää saada mistään, kun juuri missään ei ole pelkästään tyydyttämättömiä.
 
Miehillä ~50g minimi et hormonit toimii. ~30% päivä kaloreista optimi.

Leivänpäällysvoit pois kokonaan. Rasvat rypsiöljystä, oliiviöljystä ja kalaöljystä pääosin.

Tyydyttyneet rasvat vähärasvaisesta jauhelihasta.

Pitääkö tuo vaatimus 50g rasvaa päivässä paikkaansa? Itse diettailen juuri ja mm. tänään sain laskelmien mukaan noin 48g rasvaa, 28% päivän energiatarpeesta, mikä tarkoittaa noin 440 kilokaloria, päivän kokonaiskalorimäärän ollessa 1600kcal(laskennallisesti -750kcal miinuksella).
 
Kaipa niitäkin tarvitaan vähän (yleensä haitallisiakin aineita tarvitaan vähän), mutta ei sitä erikseen kannata yrittää saada mistään, kun juuri missään ei ole pelkästään tyydyttämättömiä.
Niitä tarvitaan kaiketi hormonitoiminnan ylläpitoon.
 
Yhtä en vaihda ja se on KYLMÄPURISTETTU kookosöljy. Lisää tietoa löytyy googlettamalla! :rock:

Mulla taas nykyään saksanpähkinäöljy! Sitä kun lorauttaa aamupuuron sekaan, niin kyllä maistuu! :rock:

Ja noista rasvoista vielä
1.)Hyviä rasvanlahteitä ovat mm. kasvilähteet, eli pellavan-, seesamin-, kurpitsan ja auringonkukansiemenet ja niistä saatava öljy, pähkinät ja mantelit sekä niistä saatavat öljyt, rypsäri sekä oliiviöljy

Eläinperäisistä lähteistä mm. vähärasvaiset tai rasvattomat vaihtoehdot maitotuotteista, vähärasvainen liha (esim. kana, kalkkuna) sekä rasvaiset kalat (lohi, makrilli, sardiini, taimen).


2.) Rasvaista kalaa, kannattanee syödä sen suositellun 2-3 krt viikossa. Esim. lohesta saa myös D-vitamiinia rasvojen ohella, kuin myös siitä saa lisäksi kalsiumia.

Oliivit on aika halpoja, niitä kandee myös pupeltaa vaikka kylkiäisenä pääruoalla. Omega-kananmunistakin voi hakea täydennystä rasvoihin (eikä ole edes kalliita; Lidlissä jotain 0,89€ 6 munan paketti).

Eiköhän noilla eväillä jo rasvata pari niveltä. :rolleyes:
 
Kuulostaa hölmöltä mut jos tonnikalaa syö öljyineen purkin pari päivässä niin onko siinä oikeeta rasvaa? Kalaöljy.. Eiks se o sama asia? Ko. Tuleeko liikaa jo kaloreita siitä öljymäärästä? :nolo:
 
noista rasvoista tuli mieleeni...vaikuttaako runsas rasvan syönti rasvaprosentin nousuun? tai siihen että sitä on mahdotonta saada kovin alhaiseksi vaikei kulutukseen nähden sopivaa kalori määrää ylitettäisikään?

tarkoitan että onko runsas rasvainen ruokavalio ja matala ravaprosentti mahdoton yhtälö? :D
 
Kuulostaa hölmöltä mut jos tonnikalaa syö öljyineen purkin pari päivässä niin onko siinä oikeeta rasvaa? Kalaöljy.. Eiks se o sama asia? Ko. Tuleeko liikaa jo kaloreita siitä öljymäärästä? :nolo:

Se on jotenkin käsiteltyä (auringonkukkaöljyä) eikä voita kylm.pur.rypsäri&oliiviölj. , joten parempi lisätä sitä öljyä ite vesi tonnariin.. Ei siinä, tonnari tillissä+ öljyä purkki on hiton hyvää
 
noista rasvoista tuli mieleeni...vaikuttaako runsas rasvan syönti rasvaprosentin nousuun? tai siihen että sitä on mahdotonta saada kovin alhaiseksi vaikei kulutukseen nähden sopivaa kalori määrää ylitettäisikään?

tarkoitan että onko runsas rasvainen ruokavalio ja matala ravaprosentti mahdoton yhtälö? :D

Ei pitäisi vaikuttaa, kunhan pitää huolen, että kokonaisenergianmäärä ei nouse liian suureksi. Monet erikoisruokavaliot tähtäävät hiilihydraattien määrän vähentämiseen, joten makroravintosuhde painottuu enemmän rasvoihin ja proteiineihin. Näistä erityisruokavalioista eri "karppaamisen" muodot, (http://karppaus.info/)joista äärimmäisenä ketoosiruokavalio.
Eli siis rasvojen määrä ei ole niinkään oleellinen, tärkeämpää on niiden laatu, kuten tässäkin ja lukemattomissa muissa threahdeissa on jo mainittu.
 
noista rasvoista tuli mieleeni...vaikuttaako runsas rasvan syönti rasvaprosentin nousuun? tai siihen että sitä on mahdotonta saada kovin alhaiseksi vaikei kulutukseen nähden sopivaa kalori määrää ylitettäisikään?

tarkoitan että onko runsas rasvainen ruokavalio ja matala ravaprosentti mahdoton yhtälö? :D

Siis nimenomaan toisinpäin, jos ruokavalio on kovin rasvaton niin eipä se elimistön omakaan rasva-aineenvaihdunta ole tehokkainta mahdollista. Rasvan palamiseen tarvitaan siis rasvaa :)
 
Siis nimenomaan toisinpäin, jos ruokavalio on kovin rasvaton niin eipä se elimistön omakaan rasva-aineenvaihdunta ole tehokkainta mahdollista. Rasvan palamiseen tarvitaan siis rasvaa :)

toki näin, mutta silti jos on vaikka kaksi nais henkilöä joista kummankin kulutus on sama esim. 2000kcal, kummatkin syövät tuon kalorimäärän edestä mutta joista toinen 60g hyviä rasvoja ja toinen noh sanotaan vaikka 200g. voivatko kummatkin saavuttaa yhtä alhaisen rasvaprosentin? entä tuleeko sillä 200g rasvaa syövällä sen rasvaprosentin tippumisen raja vastaan aikaisemmin? ...mä en oikeen tajuu :(
 
^ Tonnikalapurkkien öljy taitaa olla jotain lisättyä kasviöljyä, ei siis kalan omaa öljyä.
Eipä tonnikalasta itsestään paljoa riittäisikään öljyä, se kun on hyvin vähärasvainen kala. Useimmat öljytonnarit taitavat sisältää auringonkukkaöljyä, nähtävästi kyseisen öljyn edullisuuden vuoksi. Oliiviöljyyn säilöttyäkin tonnaria toki kaupoista löytyy.

// ShoGun
 
toki näin, mutta silti jos on vaikka kaksi nais henkilöä joista kummankin kulutus on sama esim. 2000kcal, kummatkin syövät tuon kalorimäärän edestä mutta joista toinen 60g hyviä rasvoja ja toinen noh sanotaan vaikka 200g. voivatko kummatkin saavuttaa yhtä alhaisen rasvaprosentin? entä tuleeko sillä 200g rasvaa syövällä sen rasvaprosentin tippumisen raja vastaan aikaisemmin? ...mä en oikeen tajuu :(

Mua jäi säälittämään tuo toinen, joka syö rasvaa 200g päivässä, sillä hänelle ei jää muuten kuin 180 kcal muille makroravintoaineille, jos päivittäiset ruokailut ovat 2000 kcal:n luokkaa...:D

Mutta siis ymmärsin pointtisi. Kuten aikaisemmin joku jo taisi mainita, niin rasvaprosenttiin vaikuttaa se, miten ruokailut ovat suhteessa kulutukseen.

Eli on kyse energiataseesta: jos rasvaprossaa haluaa pienentää, tulee energiataseen olla miinuksella eli syödään vähemmän kuin kulutetaan. Jos taas energiatase on plussalla, niin ollaan syöty kulutusta enemmän. Tämä myös nostaa rasva%:aa.

Kuinka tämä kaikki toimii käytännössä näiden kahden henkilön kohdalla, on vaikea sanoa tietenkään. Siihen rasva%:aan kun vaikuttaa niin moni tekijä, se nimittäin riippuu myös mm. henkilön pituudesta, iästä, perusaktiivisuudesta, aineenvaihdunnasta, lihaskudoksen määrästä...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom