rasvoista

Eli on kyse energiataseesta: jos rasvaprossaa haluaa pienentää, tulee energiataseen olla miinuksella eli syödään vähemmän kuin kulutetaan. Jos taas energiatase on plussalla, niin ollaan syöty kulutusta enemmän. Tämä myös nostaa rasva%:aa.

Tuosta kyllä rohkenen olla eri mieltä, vaikka saatta olla, että tiedät tämän itsekin.

Siis rasvaprosentin nousu ei ole mitenkään pakkoilmiö plussalla, siis absoluuttinen rasvan määrähän kasvaa, mutta jos ollaan maltillisesti plussalla ja treenataan oikein, kohonneen absoluuttisen rasvamäärän suhde saatuun lihasmassaan ja lisälihasmassan kautta kehoon kertyneisiin lisänesteisiin saattaa pysyä samana tai jopa laskea.

->Rasvaprosentti ei nousekaan plussalla.

edit.typo
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mikä ois hyvä nyrkkisääntö offille kuinka paljon huonoa rasvaa per 100g saisi olla? Oon kuullu, että 10, mutta onko suuri synti syödä jotain jossa on jotain 13%?
 
Mikä ois hyvä nyrkkisääntö offille kuinka paljon huonoa rasvaa per 100g saisi olla? Oon kuullu, että 10, mutta onko suuri synti syödä jotain jossa on jotain 13%?

Ei se nyt niin prosentilleen ole. Ja ainahan voit sitten syödä toista raaka-ainetta missä on rasvaa vain 7%:)
 
Kay laskemassa Kutri.net -sivuilla Ravinto... Kalori- ja ravintoainetarvelaskuri -osiossa mika on henkilokohtainen rasvantarpeesi :whip:
 
Mikä ois hyvä nyrkkisääntö offille kuinka paljon huonoa rasvaa per 100g saisi olla? Oon kuullu, että 10, mutta onko suuri synti syödä jotain jossa on jotain 13%?
Riippuu siitä mitä sinä tuolla huonolla rasvalla tarkoitat? Transrasvojako? Niiden saanti kannattaa minimoida. Kaikki muut rasvat sitten ovatkin ihmiselle tarpeellisia, eli tyydyttyneet, kertatyydyttymättömät ja monityydyttymättömät. Noita kaikkia pitäisi saada, mikään niistä ei ole huonoa rasvaa, vaan kaikki ovat välttämättömiä. Ja jos yhtään lihasten kasvattaminen kiinnostaa, niin kannattaa muista se, että liian vähäinen tyydyttyneen rasvan saanti tarkoittaa vähemmän testosteronia. Eli patti kasvaa huonommin, ellet syö riittävästi tyydyttynyttä rasvaa.
 
Tuosta kyllä rohkenen olla eri mieltä, vaikka saatta olla, että tiedät tämän itsekin.

Siis rasvaprosentin nousu ei ole mitenkään pakkoilmiö plussalla, siis absoluuttinen rasvan määrähän kasvaa, mutta jos ollaan maltillisesti plussalla ja treenataan oikein, kohonneen absoluuttisen rasvamäärän suhde saatuun lihasmassaan ja lisälihasmassan kautta kehoon kertyneisiin lisänesteisiin saattaa pysyä samana tai jopa laskea.

->Rasvaprosentti ei nousekaan plussalla.

edit.typo
Jesh, näin on, jos siis treenataan (oikein), kuten sanoit. :) Mutta minulla olikin hiljaisena oletuksena taustalla se, ettei henkilöt treenaa eritysemmin, kun siitä ei ollut erikseen mainintaa. Eli pyrkivät rasvaprossan pienentämiseen ruokavalion kautta. :rolleyes:
 
Herra on hyvä ja perustelee väitteensä. Eikös nimittäin keho ala pitää entistäkin tukemmin rasvoistaan kiinni, jos sitä tulee liian vähän.

Perustelen empiiristen kokemusten perusteella. Vilkaise esim bodarien kisadieettejä.
 
Herra on hyvä ja perustelee väitteensä. Eikös nimittäin keho ala pitää entistäkin tukemmin rasvoistaan kiinni, jos sitä tulee liian vähän.
Tämäkin herra on hyvä ja perustelee väitteensä :) Ei sitä rasvaa välttämättä tarvita. Välttämättömiä rasvahappoja olisi kyllä hyvä saada vaikka muuten olisikin rasva ravinnosta vähissä. Kummasti se rasvanmäärä mullakin putosi vaikka vähimmillään rasvaa tuli päivässä alle 10g kalaöljyt mukaanluettuna, mutta eipä tuollaista kauaa halua jatkaa. Lue vaikka tuolta lisää: http://www.bodyrecomposition.com/
 
Kisadietit jotka kiristyvat loppua kohti on aika eri juttu kun normaali ravinnontarve esim harjoitus vaiheessa (kun halutaan lisaa vaikka sita lihasmassaa).

Suurin osan hoikkien naisista selluliittiongelmistakin perustuu kasittaakseni juuri naihin aineenvaihduntahairioihin, kun rasvan kaytto minimoidaan liian alas ja elimisto alkaa varastoida sitten kaiken saamansa rasvan kun rasvat on valttamattomia elimistomme toiminnalle kuten vesikin.

Yksi asia mika minua on vahan ihmetyttanyt kun olen useammassa maassa asunut on se etta missaan muussa maassa ei tunnu olevan niin paljon kevyt/light -tuotteita kuin Suomessa ja eikos suomalaiset ole kuitenkin yksi maailman lihavimmista kansoista...??
 
Suurin osan hoikkien naisista selluliittiongelmistakin perustuu kasittaakseni juuri naihin aineenvaihduntahairioihin, kun rasvan kaytto minimoidaan liian alas ja elimisto alkaa varastoida sitten kaiken saamansa rasvan kun rasvat on valttamattomia elimistomme toiminnalle kuten vesikin.
Mä taas näkisin sen pikemminkin niin, että proteiineista on tingitty laihduttelun lomassa, jolloin "laihtuminen" on ollut ennemminkin lihaken menetystä, läskin jäädessä kroppaan.

Hiilareita kun saa helposti kaiken maailman rasvattomista tuotteista, kuten esim. jugurteista, ja maustetuista rasvattomista rahkoista, hedelmistä, rasvattomiksi mainostetuista irtonameista, kuin myös kouluruoasta, kun lihaa ja liharuokia aletaan pelätä niiden "raskauden" vuoksi. Esim. lukioikäisistä hyvin monet tytötkin suosivat kasvisruokia niiden "keveyden" takia. :rolleyes:

Mutta taatusti rasvan karttamisellakin on monen selluliittiongelmissa vaikutuksensa.
 
Niin voi olla, en osaa sanoa.

Kerran vaan kun juttelin valmentajani kanssa, joka on ollut kehonrakennus puolella ammattilainen (reenannut ja kisannut n35v) ja tuomaroinut myos fitneskisoja niin hanella oli aika hyva teoria siita miten se selluliitti ongelma tulee liiasta hiilarien kaytosta ja liian vahaisesta rasvojen ja nesteen nauttimisesta...
Periaatteessa siis niin kuin sanoit liian vahan proteiinia ravinnossa.
Mutta silla rasvalla oli myos merkittava tehtava sen aineenvaihdunnan suhteen.

Varmaksi en voi tietenkaan sanoa kun hyvia teorioita varmaan riittaa yhta paljon kun kertojiakin:rolleyes:
 
Army sanoi:
:offtopic:
Onko tonnikalassa omega 3 rasvoja? Jos on niin miten paljon
Ei tietääkseni, koska tonnikalan öljyssä on huononlaatuista rasvaa eikä huononlaatuisessa rasvassa ole omega 3 rasvoja, mutta omega 6,9 voi taas löytyä.
 
:offtopic:
Onko tonnikalassa omega 3 rasvoja? Jos on niin miten paljon

tonnari: EPA 102mg/100g, DHA 280mg/100g, eli todella vähän, kun on niin rasvaton kala muutenkin

kun taas kirjolohessa: EPA 282mg/100g, DHA 839mg/100g
 
tonnari: EPA 102mg/100g, DHA 280mg/100g, eli todella vähän, kun on niin rasvaton kala muutenkin

kun taas kirjolohessa: EPA 282mg/100g, DHA 839mg/100g
WTF?

Alla speksit Finelistä:

Tonnikala:
EPA 900 mg/100g
DHA 1800 mg/100 g


Kirjolohifilee:
EPA 371 mg/100 g
DHA 1103 mg/100 g

// ShoGun

Edit. Kaikista Finelin sisältämistä ruoka-aineista tonnikala sisältää kolmanneksi eniten DHA:ta ja neljänneksi eniten EPA:a. Edelle menevät ainoastaan ankerias, nahkiainen ja EPA:n osalta suolattu silli.
 
WTF?


Edit. Kaikista Finelin sisältämistä ruoka-aineista tonnikala sisältää kolmanneksi eniten DHA:ta ja neljänneksi eniten EPA:a. Edelle menevät ainoastaan ankerias, nahkiainen ja EPA:n osalta suolattu silli.

Harvemminpa pakkiksen pikkupodarit tuoretta tonnikalaa syövät jolla ovat nuo todella korkeat EPA- ja DHA-arvot.

Valmistustapa: Käsittelemätön tai tuore
900/1800

Valmistustapa: Säilötty
60/200

Tietoa näistä asioista varmasti löytyy joka paikasta, mutta kannattaa olla aina huolellinen sen suodattamisessa.
 
Mutta silla rasvalla oli myos merkittava tehtava sen aineenvaihdunnan suhteen.

Varmaksi en voi tietenkaan sanoa kun hyvia teorioita varmaan riittaa yhta paljon kun kertojiakin:rolleyes:

Olen kyllä kuullut minäkin tuon saman, mitä sanoit aineenvaihdunnasta. Uskon myös siihen kyllä: rasvoilla on tärkeitä tehtäviä. ;)

Joo, ja teorioita taatusti riittää! :D


...

Tarkoittikohan NGV muuten niitä purkkitonnarien öljyjä? Tosin niissäkin on usein juuri kasvisöljyä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom