Rahkan maustaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fabien
  • Aloitettu Aloitettu
Minkä verran muuten kalsiumia esim 250 gramman Ehrmann-purkissa on?

Ei erman kyljestä tuota tietoa löydy, mutta tossa loju valion rahkapurnukka nenän edessä ja siinä oli 110mg/100g. Ravintosisältö about sama kuin Ehrmannilla niin tuskin kovin kaukana tuo kalsiumin määräkään on tuosta 110mg/100g:thumbs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei erman kyljestä tuota tietoa löydy, mutta tossa loju valion rahkapurnukka nenän edessä ja siinä oli 110mg/100g. Ravintosisältö about sama kuin Ehrmannilla niin tuskin kovin kaukana tuo kalsiumin määräkään on tuosta 110mg/100g:thumbs:
Kiitos sinulle. :)
 
Ei erman kyljestä tuota tietoa löydy, mutta tossa loju valion rahkapurnukka nenän edessä ja siinä oli 110mg/100g. Ravintosisältö about sama kuin Ehrmannilla niin tuskin kovin kaukana tuo kalsiumin määräkään on tuosta 110mg/100g:thumbs:
No eipä ole ravintosisällöt kuitenkaan kauheen samat kun Valio on maitorahkaa ja Ehrmann jogurttirahkaa, mutta en sit tiedä paljonko jogurtin ja maitorahkan kalsiumarvot heittää toisistaan.
 
Huomasin että Pirkka-rahkassa on proteiinia 12g/100g ja hiilaria vain 4,0g/100g. Maistui niin ananaksen kanssa kuin pelkiltäänkin. Ja maksoikin alle euron:)
 
Parasta on kyl rahkaa kanelin, makeutusaineen(nestemäinen mulla), soijarouheen ja pellavansiemenrouheen kanssa. Ihan kuin piparirahkaa söisi. :kuola:
 
Kiitokset jonkun pakkiksen ruokathredin löysin talkkunan. Eilen ja tänään tullu syötyä ehramia, mustikkasoppaa ja talkkunaa sekoitettuna. Hyvää (jos tykkää;) )
 
raakana menee. Btw Islannissa ku olin nii tuli vedettyy tätä: http://www.skyr.is/Products/Strawberry/ ja kans noita muita makuja. Aivan pirun hyvää, joskus meni neljä tommosta pientä päivässä. Prodee rahkan verran, mut vidusti parempaa.
 
Eikös tuo ole sitä samaa hapanvelliä mitä viikingitkin jo söivät aikoinaan? Ymmärtääkseni sitä ei saakaan nykyään enää muualta kuin Islannin lähikaupoista. Pirullista, mutta totta.:kuola:
 
miksei menis muka ihan tollasenaan , mutta joskus laitan ananas purkin mehuineen joukkoon .
 
Tänään tein hienosti, ja löysin hyvänmakuisen ja taatusti terveellisen sörsselin.

500g maitorahkaa
2-3dl rasvatonta maitoa
1-2 rkl Sokeria
0.5-1dl mansikoita ( tai jotai muuta hedelmää jonka luulee maistuvan hyvältä )
1-2dl sydänystävän vehnäleseitä

= tehosekoittimeen ---> Terveellinen ja hyvänmakuinen pirtelöntapainen sörsseli:hyvä:
 
Eikös tuo ole sitä samaa hapanvelliä mitä viikingitkin jo söivät aikoinaan? Ymmärtääkseni sitä ei saakaan nykyään enää muualta kuin Islannin lähikaupoista. Pirullista, mutta totta.:kuola:

Joo onhan resepti pysyny vuosisatojen ajan melko samana. Eli Periaatteessa rahkaa, mutta siinä on sitten myös juoksutetta( vai mitä se sit onkaan) mukana.
 
Yks sellanen jota ei välttämättä ole vielä mainittu on, että laittaa pienen ripauksen pikakahvijauhetta ja makeutusainetta (ja vaniljasokeria) rahkaan. Tosin se pikakahvi kannattaa eka ihan minimäärään nestettä liottaa, koska muuten se ei liukene vaan jää kikareiks. Eikä paljoo tarvii sitä kaffeeta siihen.
 
Eikös tuo ole sitä samaa hapanvelliä mitä viikingitkin jo söivät aikoinaan? Ymmärtääkseni sitä ei saakaan nykyään enää muualta kuin Islannin lähikaupoista. Pirullista, mutta totta.:kuola:
Ainakin nimi on sama. Jossain meidän Ruotsin kirjassa oli juttua tosta "rahkasta", kun oli puhe islannista. Olis kyllä mielenkiintosta maistaa tota sotkua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom