Munan valkuainen sisältää biotiinin imeytymistä estävää ainetta...jos nautitte paljon kananmunia raakana, niin B-vitamiinilisä kannattaa nauttia n. 3h ennen taikka jälkeen kananmunan nauttimisen jotta biotiini pääsee imeytymään. (edellyttäen että nauttimissanne B-vitamiineissa on biotiini mukana
)
Keitettäessä ko. aine hajoaa, eikä enää estä biotiinin imeytymistä.
Kananmunan keltuainen omaa erittäin hyvän rasvahappo sisällön...kannattaa ainakin pari munaa vuorokaudessa vetästä kokonaisena...ei siitä tule tällöinkään kuin n.12g rasvaa.
Rasvaliukoiset VITAMIINIT...eivät ole yhtäkuin rasvaliukoiset myrkyt...elkää nyt enää ihmiset vouhottako tuon "rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat kehoon ja ovat siis pahasta" juttujen kanssa...sana vitamiini jo itsessään kertoo, että on kyseessä ihmiselle elintärkeästä ravintoaineesta.
Jos ette kittaa A- ja D-vitamiini pillereitä, kalanmaksaöljyä, maksaa tolkuttomasti naamaan, ei luontaisesta ravinnosta ole mahdollista saada näitä vitamiinejä yliannosta...kanamunan keltuaisesta sitä ette kykene saamaan.
Ainoastaan jääkarhun maksaa paljon syöneet naparetkeilijät ovat saaneet ruuasta A-vitamiinimyrkytyksen.
Kansantärväyslaitoksen suositukset kaikissa muissa ravintoaineissa, paitsi hiilihydraatteissa ovat ns. keripukkirajan suosituksia...jos ko. suosituksen alle mennään niin puhkeaa jokin sairaus...hauskin tässä on, että minkään valtakunnan toleranssia ei sieltä laitoksesta anneta...päin vastoin...asiat esitetään siten, että jokaiselle jää sellainen kuva, että suositusarvo olisikin jokin alaraja sekä yläraja ko. ravintoaineille.
Kissan muuttaessa aikoinaan meille, suositeltiin tällöin kananmunasta antamaan tälle vain pelkän keltuaisen...syynä taisi olla juuri ettei tulisi B-vitamiini puutosta.