Raaka kananmuna

Valkuaisessa on 3-5g proteiinia munan koosta riippuen, ei juuri muuta.
Keltuaisesta en tiedä, mutta veikkaan että pääasiassa rasvaa.

Edelleen.. Keltuaisessa on enemmän proteiinia kuin valkuaisessa! muistaakseni noin 15g/100g ja valkuaisessa vajaa 10g/100g. Sekä keltuaisessa on A, D, ja K vitamiineja.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Edelleen.. Keltuaisessa on enemmän proteiinia kuin valkuaisessa! muistaakseni noin 15g/100g ja valkuaisessa vajaa 10g/100g. Sekä keltuaisessa on A, D, ja K vitamiineja.

Valkuaisessa sitä proteiinia on kyllä enemmän. Ja lisäksi laadukkaampaakin kuin keltuaisessa.
 
Edelleen.. Keltuaisessa on enemmän proteiinia kuin valkuaisessa! muistaakseni noin 15g/100g ja valkuaisessa vajaa 10g/100g. Sekä keltuaisessa on A, D, ja K vitamiineja.

En tiedä, onko keltuaisessa paljon proteiinia, mutta sen tiedän, että siinä on paljon rasvaa eikä aminohappoprofiili ole lähelläkään raakan valkuaisen luokkaa. Ja tiedätkö, että nuo vitamiinit, mitä luettelit on rasvaliukoisia ja varastoituu liiallisesti nautittuna elimistöön --> ei hyvä

Niinkuin jonik sanoi, että valkuaisen proteiinit on laadukkaampia. Aminohappoprofiili on noissa ihan huippu. Juuri sen takia syön valkuaisia raakana illalla kasvuhormonin raaka-aineeksi b-vitamiinien kera, enkä muusta välitä.
Hiilaria en syö yhtään illalla, sillä se ei ole hyväksi kasvuhormonin eritykselle.
 
Täs jotain infoo:

Huomasin tuossa juuri, että raaka kananmunahan se vasta nopea välipala on. Tähän mennessä aina keittänyt tai paistanut.

Mutta luin täältä että raakana kananmuna laskisi biotiini-tasoja tms. Ei vaan siinä ketjussa sanottu, että mitä käytännön vaikutusta tällä on.

Eli onko ok syödä esim. 3-6 raakaa kananmunaa per päivä?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolesteroli
 
Jonii-- sanoi:
Valkuaisessa sitä proteiinia on kyllä enemmän. Ja lisäksi laadukkaampaakin kuin keltuaisessa

Otappa Jonii-- pikkuisen selvää asioista ennenkuin lyöt "faktaa" pöytään.

Kerrotko miksi valkuaisen proteiini on laadukkaampaa kuin keltuaisen? Ja näytäkö jonkun taulukon missä lukee että valkuaisessa on proteiinia enemmän?

Valkuainen ei juuri muusta koostu kuin, proteiinista, vedestä ja hyvin pienestä määrästä b-vitamiineja (riboflaviini) ja kivennäisaineita.

Keltuaisessa on edelleen ENEMMÄN proteiinia kuin valkuaisessa ja keltuaisen koostumukseen kuuluu hyvälaatuisia proteiineja, A,D,e ja K vitamiineja, runsaasti B-ryhmän vitamiineja (B12, riboflaviini ja foolihappo) sekä kivennäisaineita (jodi, seleeni ja rauta).
 
.Olen kuitenkin ottanut asiasta selvää monelta jotka bodaamista ahkerasti harrastavat ja lisäksi lukenu kaikenlaista ja olet ainut ihminen joka on väittänyt noin. Jos täällä on joku joka vielä vahvistaisi väitteesi niin voisin osan uskoa.
 
Joita kiinnostaa, niin katsokaa esim. www.fineli.fi ja hakekaa hakusanalla kananmuna. Löytyy valkuaisen, keltuaisen ja koko kaniksen ravintoarvot vitamiineineen.:thumbs:
 
Pikkupapu sanoi:
Kaverit, kattokaa esim. www.fineli.fi ja hakekaa hakusanalla kananmuna. Löytyy valkuaisen, keltuaisen ja koko kaniksen ravintoarvot vitamiineineen.

No ei hirmu kauas heittämistäni arvoista jäänyt:thumbs:



Pikkupapu, etkö pidä minua enää kaverinasi kun vaihdoit tekstiä??:D
 
No ei hirmu kauas heittämistäni arvoista jäänyt:thumbs:
Ei jäänyt ei. :D Ajattelin, että stikkasen vielä linkkiä, vaikka oletkin jo kaiken oleellisen kaniksista kirjoittanut. ;)

Pikkupapu, etkö pidä minua enää kaverinasi kun vaihdoit tekstiä??:D
Oho, jäin kiinni! Olin varma, ettei kukaan kerinnyt lukea postiani ennen sen muokkaamista. :lol2:

Tottahan tokkiinsa, kuoma: friends forever. :love: :lol2:
 
Kerrotko miksi valkuaisen proteiini on laadukkaampaa kuin keltuaisen?

Sisältää lyhyistä tri ja di peptideistä koostuvan aminohapposeoksen, jossa mm arginiinia aika hyvin. Ja saattaahan hyvinkin olla keltuaisen proteiini yhtä laadukasta, mutta kun se keltuainen sisältää sitä rasvaa ja sen takia en sitä itse nauti enkä keltuaisesta juuri mitään tiedä.
 
Munan valkuainen sisältää biotiinin imeytymistä estävää ainetta...jos nautitte paljon kananmunia raakana, niin B-vitamiinilisä kannattaa nauttia n. 3h ennen taikka jälkeen kananmunan nauttimisen jotta biotiini pääsee imeytymään. (edellyttäen että nauttimissanne B-vitamiineissa on biotiini mukana :) )
Keitettäessä ko. aine hajoaa, eikä enää estä biotiinin imeytymistä.

Kananmunan keltuainen omaa erittäin hyvän rasvahappo sisällön...kannattaa ainakin pari munaa vuorokaudessa vetästä kokonaisena...ei siitä tule tällöinkään kuin n.12g rasvaa.

Rasvaliukoiset VITAMIINIT...eivät ole yhtäkuin rasvaliukoiset myrkyt...elkää nyt enää ihmiset vouhottako tuon "rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat kehoon ja ovat siis pahasta" juttujen kanssa...sana vitamiini jo itsessään kertoo, että on kyseessä ihmiselle elintärkeästä ravintoaineesta.
Jos ette kittaa A- ja D-vitamiini pillereitä, kalanmaksaöljyä, maksaa tolkuttomasti naamaan, ei luontaisesta ravinnosta ole mahdollista saada näitä vitamiinejä yliannosta...kanamunan keltuaisesta sitä ette kykene saamaan.
Ainoastaan jääkarhun maksaa paljon syöneet naparetkeilijät ovat saaneet ruuasta A-vitamiinimyrkytyksen.

Kansantärväyslaitoksen suositukset kaikissa muissa ravintoaineissa, paitsi hiilihydraatteissa ovat ns. keripukkirajan suosituksia...jos ko. suosituksen alle mennään niin puhkeaa jokin sairaus...hauskin tässä on, että minkään valtakunnan toleranssia ei sieltä laitoksesta anneta...päin vastoin...asiat esitetään siten, että jokaiselle jää sellainen kuva, että suositusarvo olisikin jokin alaraja sekä yläraja ko. ravintoaineille.

Kissan muuttaessa aikoinaan meille, suositeltiin tällöin kananmunasta antamaan tälle vain pelkän keltuaisen...syynä taisi olla juuri ettei tulisi B-vitamiini puutosta.
 
Ainoastaan jääkarhun maksaa paljon syöneet naparetkeilijät ovat saaneet ruuasta A-vitamiinimyrkytyksen.

Ehkä hieman :offtopic: mutta eikös noiden naparetkeilijöiden vitamiinimyrkytykset tulleet kun söivät rekikoiransa, joiden maksoista tosiaan sitten tosiaan saivat olot? Eikö liki 400-kiloisessa karhussa ole muuta syömistä kuin maksa, sitten tietysti ammuskelivat niitä kasapäin (koska niitähän siellä riittää jokaisen kinoksen taakse pari) ja herkuttelivat karhunmaksapihvillä? :lol2:

Taitaapi silti olla molemmat jutut (karhu / koira) pikemminkin merimiesten juttuja...
 
Rasvaliukoiset VITAMIINIT...eivät ole yhtäkuin rasvaliukoiset myrkyt...elkää nyt enää ihmiset vouhottako tuon "rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat kehoon ja ovat siis pahasta" juttujen kanssa...sana vitamiini jo itsessään kertoo, että on kyseessä ihmiselle elintärkeästä ravintoaineesta.
Jos ette kittaa A- ja D-vitamiini pillereitä, kalanmaksaöljyä, maksaa tolkuttomasti naamaan, ei luontaisesta ravinnosta ole mahdollista saada näitä vitamiinejä yliannosta...kanamunan keltuaisesta sitä ette kykene saamaan.

Herra näsäviisas ei tullut ajatelleksi, että päivän ruokavaliosta saatavien rasvaliukoisten vitamiinien lisäksi kananmunia juova terveysintoilija mitä todennäköisemmin ottaa myös monivitamiini valmisteita, joissa rasvaliukoisia vitamiineja. Mutta ei siinä mitään, juo vain mun puolesta keltuaisia ja syö maksaa niin paljon kuin napa vetää.

Ja kerropa miten ihmeessä koko munan juomalla saat siitä keltuaisestasi niitä b-vitamiineja, kun se valkuainen estää niiden imeytymisen?

Ai, mutta sää juotkin varmaan sen keltuaisen 3 tuntia ennen tai jälkeen valkuaisen :lol2:
 
Kansantärväyslaitoksen
:lol2:

Ainoastaan jääkarhun maksaa paljon syöneet naparetkeilijät ovat saaneet ruuasta A-vitamiinimyrkytyksen.
Jos näin olisi, ei kukaan jaksaisi välittää koko jutusta equus caballuksen ekskrementan vertaa.

Kissan muuttaessa aikoinaan meille, suositeltiin tällöin kananmunasta antamaan tälle vain pelkän keltuaisen...syynä taisi olla juuri ettei tulisi B-vitamiini puutosta.
Hienoa, mutta minä en ole kissa, edes kiinalaisessa horoskoopissa.
 
Herra näsäviisas ei tullut ajatelleksi, että päivän ruokavaliosta saatavien rasvaliukoisten vitamiinien lisäksi kananmunia juova terveysintoilija mitä todennäköisemmin ottaa myös monivitamiini valmisteita, joissa rasvaliukoisia vitamiineja.

...toi nyt ei liittynyt yhtään mihinkään. Minkä ihmeen takia yhtä asiaa selitettäessä pitäisi olettaa, että "no kun noi kuitenkin vetää jotain muutakin"?

...eikö sulle saa esim. selittää maitoproteiinivalmisteen omanaisuuksia "kun kuitenkin vedät illalla rahkaa"?
 
En tiedä, onko keltuaisessa paljon proteiinia, mutta sen tiedän, että siinä on paljon rasvaa eikä aminohappoprofiili ole lähelläkään raakan valkuaisen luokkaa. Ja tiedätkö, että nuo vitamiinit, mitä luettelit on rasvaliukoisia ja varastoituu liiallisesti nautittuna elimistöön --> ei hyvä

Aika miedostihan tuossa sanon, että tiedätkö... Ja pointti on edelleenkin valkuaisen aminohappoprofiilissa.

"...eikö sulle saa esim. selittää maitoproteiinivalmisteen omanaisuuksia "kun kuitenkin vedät illalla rahkaa"?"

Selittele kuule kynäniska vaan omanaisuuksistasi ihan itekses, mua ei kiinnosta.
 
miten saatte ne alas? kerran testasin raakana niin meinas tulla heti takas:urjo:

Meillä tehdään tehosekoittimessa erilaisia drinksuja mm. rahkasta, maidosta ja marjoista. Joukossa menee pari kananmunaa ilman että edes huomaa. Ravintoaineiden keskinäisestä imeytymisestä en tiedä, kun en ole niin pitkälle vielä päässyt hifistelemään.

Salmonellaa tai hullun kanan tauteja en ole jaksanut ajatella, koska eikös salmonellaa voi olla esim. ruukkusalaatissakin. Ja kotiin on moni kuollu :)
 
Meillä tehdään tehosekoittimessa erilaisia drinksuja mm. rahkasta, maidosta ja marjoista. Joukossa menee pari kananmunaa ilman että edes huomaa. Ravintoaineiden keskinäisestä imeytymisestä en tiedä, kun en ole niin pitkälle vielä päässyt hifistelemään.

Kysymys? Eli syökö kukaan kananmunaa ilman tehosekoitinta. Vaikka suoraan lasista? Broilerkasvattamossa salmonella tutkittiin saappaan pohjista. Tutkija käveli broiskujen paskan keskellä. Keväällä muuttolintujen tullessa, alkaa taas lintuinfluenssa paniikki (toivottavasti turha). Ja taas suositellaan munien syönti kypsänä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom