Raaka jauheliha

Eiköhän puoliraa'at pihvit kuitenkin aika turvallisia ole, kun niitä on syöty iät ja ajat ilman sen suurempia hasardeja. Kai se lämpötila kuitenkin senverran kohoaa paistettaessa, että pahimmat bakteerisumput kuolee puis. Noin 70 C kun on kuitenkin alle veden kiehumispisteenkin, joten ei se mitenkään hirmunen lämpötila ole ruoanlaitossa minusta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No 70c ei ole kovin kuuma sinällään, mutta sen lihan pitää olla SISÄLTÄ 70 asteista. Ite oo leikannu fileestä aika ohkaseks pihvit niin paistuu nopeemmin. Jos on ollu sisältä punasta niin takas pannuun vaan. Ei oo mitään kuparin luokkaa naudanpihvin lämmönjohtavuus kuitenkaan.
 
Paskat.

Ne mediumpihvithän nimenomaan ei ylitä sitä 70 asteen rajaa, joten niissä on kaikki samat pöpöt kuin täysin raa'assakin.

Itse olen vetänyt vuosikausia varsin roseeta ja joskus raakaakin lihaa säännöllisesti pari kertaa viikossa, eikä tähän mennessä ole mitään ongelmia ollut. Harmaaksi kypsennetty, sisältä kiehunut liha saa mun puolesta jäädä niille, jotka ei paremmasta ruoasta tai sen laitosta ymmärrä. Pilaantunut liha tulee kypsentää täydellisesti, siitähän se suomalainen valmistustapa on lähtöisin.

Meidän taloudessa samaa ruokaa syövä lääkärikin olisi kovin kiinnostunut kuulemaan, mitä ne vittumaiset loppuelämän pilaavat taudit on, joita monet tutut ovat saaneet. Duunissa kun niihin ei juuri kuulemma törmää.

Raa'an lihan syöminen tosiaan on kuin venäläistä rulettia. Revolverilla, jonka kymmenentuhatpaikkaisessa rullassa on yksi kuti, josta saa ripulin.
 
tulee kerran viikossa vedettya tartaria. ihan hyvaa on, protskua piisaa...

ranskassa on yli 60 miljoonaa ihmista jotka vetaa tartaria kerran kuussa, ei ne mitaan kipeeks tuu.
 
Siis mikä ton ehec-bakteerin mahdollisuus on?

EHEC-bakteerin aiheuttamia elintarvikkeisiin yhdistettyjä epidemioita on Suomessa raportoitu vuonna 1998 yksi ja vuonna 2001 yksi.







se on sitten eri asia kuinka moni tuota on oikeasti sairastanut eli lievillä oireilla selvinnyt ja se on ollut siinä. ei lääkärissä käyntiä, ei raporttia.
Raa'an lihan syöminen tosiaan on kuin venäläistä rulettia. Revolverilla, jonka kymmenentuhatpaikkaisessa rullassa on yksi kuti, josta saa ripulin.

Pienellä osalla sairastuneista jälkitautina voi ilmetä vakava munuaisten toiminnan häiriö. Riskiryhmiä ovat etenkin lapset ja vanhukset.





se on totta että riski on äärimmäisen pieni
Meidän taloudessa samaa ruokaa syövä lääkärikin olisi kovin kiinnostunut kuulemaan, mitä ne vittumaiset loppuelämän pilaavat taudit on, joita monet tutut ovat saaneet. Duunissa kun niihin ei juuri kuulemma törmää.

.

turhaapa noista inttää ku on mustaa valkoisella. lääkärit nyt ei järin paljon tunnu muutenkaan mitään tietävän, vaan netistä pitää itselleen hakea diagnoosi ja sitten kysyä lääkäreiltä josko pääsis kokeisiin jossa asia varmistetaan :);)
 
lääkärit nyt ei järin paljon tunnu muutenkaan mitään tietävän, vaan netistä pitää itselleen hakea diagnoosi ja sitten kysyä lääkäreiltä josko pääsis kokeisiin jossa asia varmistetaan :);)

Heehee, toi on terveen miehen puhetta. Paino sanalla terveen :)
 
Jauheliha on siitä eri juttu, että baktreeikannat pesii juuri lihan pinnassa isoimmaksi osaksi. Siksi jauheliha pitäisi paistaa kypsäksi. Ruokamyrkytyksen vaara on pienempi medium pihveissä, koska pinnat on paistettu ja sisäosa on saanut lämpöä.

Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin esim listerian voi saada metsämarjoista jne. Pitäisikö nekin paistaa? ;) Kaikessa syömisessä piilee aina joku riski. Riskit voi minimoida ja syömättömyys se vasta vaarallista on. :D
 
Ehkä se onkin parempi ettei aivan steriilissä kuplassa elä. Vastustuskyvyn kannalta.
Eikai ihminen biologisesti ole niistä ajoista juurikaan muuttunut, kun vielä puputti raakaa lihaa herkkunaan.
 
Etenkin naudanliha, jauheliha ja suikaleliha tulee kypsentää kokonaan kypsiksi, vähintään yli +70 ºC:seen myös sisäosasta.
Kunnollinen naudan pihviliha on suunnilleen pilalla, jos sen sisälämpötila on yli +70 ºC. Melko pitkällä kokemuksella sanoisin, että helpommin saa lottovoiton kuin EHEC-tartunnan.

Muutenkin nuo Elintarvikeviraston suositukset EHEC:n välttämiseksi ovat lähestulkoon vainoharhaisia.

// ShoGun
 
jos tekee esimerkiksi tartar pihvin niin pitää varmistua että liha on ehdottoman tuoretta,jauheliha on muutenkin helpommin pilaantuvaa kuin esimerkiksi fileet ja mitä rasvaisempaa se liha on niin sen helpommin pilaantuu.kaikki siipikarja ja riistaliha on aina kypsennettävä läpi.Lihan ravintoarvot tai proteeinimäärät eivät juuri muutu kypsennäettäessä,sen takia ei kannata raakaa lihaa syödä,eri asia haluaako joskus sitten fiilistellä tartar pihvillä tai carpacciolla,mutta riskinsä siinä on ja varsinkin ulkomailla syödessä.
 
Kunnollinen naudan pihviliha on suunnilleen pilalla, jos sen sisälämpötila on yli +70 ºC.

// ShoGun

Samaa mieltä. Jotkut suikalelihat nyt pitää kypsentää kunnolla. Ei tosin ehecin takia vaan sen takia, että ne saa edes syötyä.

Tartar pihviä en varmaan ole koskaan syönyt, mutta jengi kyllä HIUKAN nyt liioittelee vaarojen suhteen.

Shogun, nakkaatko mulle mailia/messengerviesitä. Olis noista sun sapuskoista kysyttävää..
 
Jos pihvin paistaa kypsäksi niin se on tosiaan pilalla. Asiahan on niin että possunliha tulisi vamistaa kypsäksi ja naudanliha jättää roseeksi. Sen verran tietopohjaa löytyy että isä on ikänsä työskennellyt lihatuotteiden parissa. Nämä ohjeet nimenomaan häneltä.
 
Jauheliha on siitä eri juttu, että baktreeikannat pesii juuri lihan pinnassa isoimmaksi osaksi. Siksi jauheliha pitäisi paistaa kypsäksi.
Samaa tietoa minulla. Paistan jauhelihan aina varmasti kypsäksi. Naudan sisäfileet jätän kyllä mediumiksi tai medium-rareksi. Toisaalta äitini on maistanut mausteet kypsentämättömästä jauhelihasta vuosien ajan sairastumatta.:eek: Itse en ota samaa riskiä.
 
Eli vakuumipakattua paistijauhelihaa voi popsia kaikessa rauhassa. Pieni mahdollisuus eheciin, melkein mitätön...

Eikun syömään:kuola: :kuola:
 
Miksette samantien paista sitä lihaa samat ravintoarvot säilyy hyvin:david: . Itse huomasin tämän kun aloin syömään kreatiinia 20g päivässä:rock:
 
Kokeiles Boxer tätä:
-jälkiuunileipää
-voita
-paksulti lihamestarin vastajauhamaa naudanpaistia
-tuoretta sipulia reilusti
-valkopippuria
-suolaa

Saattaa maistua toisenkin kerran
 

Suositut

Back
Ylös Bottom