Pyöräily

Hyviä ideoita, mitä tehdä tuolle etujarrun vaijerille, joka hankaa emäputkea? Aikaansaamattomuuttani en oo tehny mitään ja sehän on jo sitten hinkannu maalinkin rikki siitä...

katso liitettä 119632
Omissa pyörissäni oon laittanut läpinäkyvää kiveniskuteippiä/kalvoa noihin kontaktikohtiin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Omissa pyörissäni oon laittanut läpinäkyvää kiveniskuteippiä/kalvoa noihin kontaktikohtiin.

Mistä oot hommannut?

Mistä pakkislaiset ovat tottuneet tilailemaan pyörään osia? Tämmöinen pitäisi löytää, mutta mietin että vieläkö tuota halvemmalla jostain saisi..

Pääasiassa joko tuolta CRC:ltä tai Wiggleltä.
 
Mistä pakkislaiset ovat tottuneet tilailemaan pyörään osia? Tämmöinen pitäisi löytää, mutta mietin että vieläkö tuota halvemmalla jostain saisi..

Eipä tuo kauhean halpa ole kun lisäät siihen postikulut. En tiedä missä paikkakunnalla asustelet mutta väitän että paikallinen fillaripulju myy samaan hintaa tai jopa halvemmalla.

Kiveniskuteippiä on monenlaista. Itse olen käyttänyt 3M teippiä ihan pelkästään sen pysyvyyden takia. Halpaa se ei ole mutta ei tartte montaa kertaa laitella.
 
Nyt viikonloppuna Helsingissä nuo Bicycle Film Festivaalit, joten pyöräilyaiheista ohjelmaa on tarjolla. Ite suuntaan tänään kattomaan tuon Clean Spirit dokkarin.

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Syksyä kohti mennään ja pitäisi alkaa kehitellä treeniohjelmaa talvikaudelle. Löytyykös pakkikselta jotain valmista keskustelua aiheesta tai onko jengillä heittää ajatuksia pyöräilyä tukevasta punttitreenistä. Aloittelin enemmän tosissaan maantiepyöräilyä tänä keväänä kesän jälkeinen kuntotaso tuli mitattua Myllyn pyöräilyssä (137km) joka meni 35,1 km/h keskarilla. Tavoitteena olisi talvikaudellle ohjelma, jolla koipiin saisi etenkin tempo/kirikuntoa.

Itsekkin kuulisin tästä mielelläni jos jollain on jotain järkevää jaettavana. Eikös viikate nimimerkki ajanut tempoa tms, oisko jotain vinkkiä?

Jokunen vuosi sitten pääsin nopeasti sivuamaan aihetta triathlonisteja valmentavan hepun kanssa. Hänen kokemuksensa oli voimatasoista noin yleisesti että kun kisakireä urheilija kyykkää noin 100kg:n syväkyykyn puhtaasti niin tämä riittää ja nopeutta rajoittavat tekijät pitkällä matkalla löytyvät muualta kuin voiman puolelta.
 
Täytyy vähän katsella kotona Joe Frielin Triathlon-raamattua, mutta muistaakseni siellä voimatasoista oli mukavasti juttua. Muistaakseni kestävyysurheilijalle siellä oli esim. kyykkäämisen maksimiksi asetettu n. 1,5x - 1,7x kehonpaino tavoitteeksi. Samankaltaista juttua siis, kuin mitä jambokin oli kuullut.

Aika vähän noissa kestävyysharjoitusohjelmissa yleensä on punttitreenejä edes sivuttu, mutta Frielin mukaan yleensä harrastelija hyötyy punttitreenistä, kun se ohjelmoidaan fiksusti kestävyysharjoittelun oheen. Muistaakseni Frielillä on treeniraamattuja myös pyöräilyyn. Itsellä tuosta triathlon-raamatusta otettu ohjelma toimi varsin mukavasti tänä kesänä. Eri jaksoihin jaettu ohjelma kesti puolisen vuotta pitäen sisällään peruskuntokautta, valmistelevaa kautta ja kisakautta. Punttitreeni oli jaettu mukaan ensin totuttelukautena peruskuntokaudella, josta vaihdos maksimivoimakauteen valmistelevaan osaan ja sitten maksimivoiman osuuteen. Loppuaika oli sitten voimatasojen ylläpitoa. Salilla kävin 0-4 krt viikkoon, eniten peruskuntokaudella ja siitä tasaisesti vähentäen. Mukavaa progressiota koko ohjelma. Puolimatkan kisassa paransin 13 min tulostani edelliskauteen verraten ja salilla maksipainot kasvoivat samalla. Esim. kyykyn 100 kg toistomäärä parani maksimivoimakauden alun kolmesta toistosta lopun 9 toistoon.
 
Kiitokset, kuulostaa hyvältä. Pitäis varmaan moinen kirja investoida. Kirjastossa sitä ei näyttänyt olevan. Tulee ainakin halvemmaksi kuin PT, jolla ei välttämättä ole hajuakaan lajinmukaisesta treenaamisesta :)

Olis kyllä vaikea kuvitella, ettei puntista olisi hyötyä. Ja toisaalta koska puntilla tulee käytyä joka tapauksessa, jotta konttorirotan niska pysyy kunnossa, niin miksei saman tien pyrkisi saamaan treenin tukemaan ajamista mahdollisimman hyvin.

Muistako yhtään millaisia sarjoja/toistomääriä noilla eri jaksoilla tuossa ohjelmassa käytettiin? Liikkeinä toiminee ilmeisesti ihan perus kyykyt, mavet, prässi.
 
Täytyisi jokin ilta oikeasti kaivaa kirja jostain esiin, mutta Friel jakoi tosiaan saliharjoittelun tuossa AA, MT, MS ja -SM osuuksiin eli Anatomical Adaptation, Maximum Transition, Maximum Strength ja Strenght Maintenance. AA-kausi aloitti saliharjoittelun pitkillä sarjoilla, joista toistojen määrät sarjoissa laskivat tasaisesti MS-kauteen. Enemmän lajivoimaan perustuva kilpailuihin valmistava kausi oli voimien ylläpitoa tyyliin kerran viikkoon salilla ja sekin tapauskohtaisesti, jos lajivoimaharjoitteista oli enemmän hyötyä henkilölle. 1-jakoista ohjelmaa suositteli muistaakseni ja osin kuntopiirimäistä tai supersetteihin pohjautuvaa harjoittelua. Lisäksi edistyneemmille oli tarjolla ohjetta plyometristen harjoitusten tekoon punttitreenin ohessa.

Halusin itse tehdä maksimivoimakauden Wendlerin 5-3-1:stä kokeillen, joten sikäli en Frielin ohjelman maksimivoimatreeneistä. Muutenkin treenasin ohjeistettua enemmän salilla. Liikkeiden kirjoon ei muistaakseni mave mahtunut ja kyykyssäkin liike speksattiin vain polkimen noston yläkuolonkohtaan asti eli ei mitään syväkyykkyjä Frielin mukaan... Sisälukutaidollani käänsin tuon olevan ohje enemmän tosissaan nimenomaan triathlonia treenaavalle, joten tälläiselle vähän kaikkea puuhastelevalle harrastajalle sopii tehdä kyykyt muullakin tapaa.
 
^Kuinka hyvältä kirjalta tuo Frielin Triathlon raamattu vaikuttaa? Kannattaako hommata itelle?

Tänään Vueltassa kyllä erittäin ikävän näköinen kaatuminen Nairo Quintanalla. Onneks ei tainnu sattua pahemmin, kun pystyi vielä ajamaan etapin loppuun.
[video]https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/D854B4ADDF1118606972795944960_24c62cb0c8a.5.1.5769716722177792023.mp4?versionId=Bf5An8nFHHTSgevzC0n9L0h6ekvnC.MO[/video]
 
Tyylipuhdas OTB Quintanalla :)

Adlibriksestä löyty myös tuo mainittu Frielin The Cyclist's Training Bible. Laitoin tommoisen tilaukseen. Eiköhän sieltä jotain sovellettavaa irtoa.
 
Adlibriksestä löyty myös tuo mainittu Frielin The Cyclist's Training Bible. Laitoin tommoisen tilaukseen. Eiköhän sieltä jotain sovellettavaa irtoa.

Ei kyllä näytä olevan hinnalla pilattu, ehkä vois tilailla triathlon-opuksen itellekin.
 
Jokunen vuosi sitten pääsin nopeasti sivuamaan aihetta triathlonisteja valmentavan hepun kanssa. Hänen kokemuksensa oli voimatasoista noin yleisesti että kun kisakireä urheilija kyykkää noin 100kg:n syväkyykyn puhtaasti niin tämä riittää ja nopeutta rajoittavat tekijät pitkällä matkalla löytyvät muualta kuin voiman puolelta.

Triathlonista en osaa sanoa mitään, mutta fillaroinnin puolella tuo 100kg saattaa olla jopa yläkanttiin? nykyhuippujen (Veikkanen, Vastaranta jne) osalta. Toisaalta vahvojakin yksilöitä löytyy huipulta ja tietysti ratakuskit ja kiritykit erikseen, sekä myös lajitaustan johdosta vahvemmat jalkavoimat omaavat. Merkitystä on varmaan aika paljon myös sillä, mitä nopeutta tuossa tarkoitettiin: kirin loppunopeus, 1000m, 10-50km tai 150km keskinopeus?

Oman sunnuntaipyöräilyn kannalta puntilla hankituilla jalkavoimilla (~125-145kg syväkyykky / ~70kg) on ollut lähinnä heikentävä vaikutus kaikkeen yli 1-2min suoritukseen, osaltaan varmaan rajallisen treeniajan ja paulautumiskyvyn takia. Jonkin verran ylläpitävää ja enemmän keskivartaloa vahvistavaa treeniä olen kuitenkin aina tehnyt, koska puntti on ihan kivaa vaihtelua kampien pyöritysen ja muun lenkkeilyn ohessa.
 
Mä tilasin viime vuonna Frielin Triathlon-raamatun CDON.comista. Hinta parikymppiä ja on kyllä todella mahtava opus. Todella kattava triathlon-opas, jossa on kaikki ainekset kunnon treenikauden rakentamiseen. Lisäks löytyy asiaa fysiologiasta, palautumisesta, ravinnosta, puntista, tekniikoista, välineistä jne. Monet urheilukirjat on sellaista epäpätevää höpöttelyä ja mutuilua, mutta Frielillä on kyllä aina perustelut omille väitteilleen. Usein vielä perustelut pohjaa ihan oikeisiin tutkimuksiin tai ainakin järkeviin teorioihin. Annan helposti 5/5.

Oon lukenut myös ton Pyöräily-raamatun ja hyvä sekin oli. Rahoille saa varmaan kuitenkin enemmän vastinetta tri-kirjalla, koska se on selvästi laajempi.

Nyt mulla on työn alla Frielin uus Triathlon Science. Vaikuttaa vähän tieteellisemmältä, koska kirja tuntuu pääasiassa esittelevän tutkimuksia ja teorioita eri triathlonin aihealueista. Laadukas teos kuitenkin ensisilmäilyn perusteella tämäkin.

Englannin kielellä löytyy kyllä kirjoja ihan pyöräilijän/triathleetin voimailuunkin. Olen harkinnut jonkun kirjan ostamista, mutta pitäisi ensin selvittää, että missä on tuhtia asiaa eikä sitä mainitsemaani ympäripyöreää jutustelua.
 
^Kuinka hyvältä kirjalta tuo Frielin Triathlon raamattu vaikuttaa? Kannattaako hommata itelle?

Kuten rantapantterikin, niin 5/5 arvioksi lähtee varauksetta. Hienosti rakennettu kirja ja tulee kerrattua lukemaansa usein kyllästymättä.

Friel kirjoittaa paljon myös blogiinsa ja vastailee sinne myös hyvin. Kovat on meriitit miehellä ja osaa päivittää tietojaan sekä niiden pohjalta täydentää kirjojaan. Mielestäni yksi parhaimmista puolista on, että osaa hyvin ottaa huomioon eritasoiset harrastajat teksteissään. Ja muutenkin antaa hyvät vinkit soveltamiseen yksilöllisesti, kun mikä yhdelle toimii suoraan, niin tuskin toimii toiselle...
 
Niin kovasti kehuitte, että triathlonistin treeniraamattu lähti tilaukseen. Jos siitä jotain järkevää saa revittyä irti, niin ehkä tuo 16 euroa ei ole liian paha hinta :D
 
Syksyn ensimmäinen pimeäajo tuli tehtyä tänä iltana. Kyllä oli hienoa ajaa, vanhatkin polut tuntuu ihan uusilta.

uploadfromtaptalk1409773965643.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom