Puskan opit sitkeä kuin uskonto

Liittynyt
26.9.2006
Viestejä
656
Kaupunki
Åland
THL:n Lindström se edelleen uskoo jo eläkkeelle jääneen puolijumala Puskan oppeja. Miten voi olla niin vaikeaa myöntää ettei se yksi ainoa oppisuunta kertakaikkiaan sovi kaikille ihmisille? Ei juoksukaan sovi kaikille mutta suosittelisko jokin SUL sitä kaikille jos heilläkin olisi ollut puolijumalansa siellä?
Antaisivat jo olla.... Surullista vaan kun tätä ravintouskontoa tuputetaan tarhaikäisillekin ainoana oikeana vaihtoehtona.



HS 4.9.2014

Tutkimus: Vähähiilihydraattinen ruokavalio laihduttaa tehokkaammin kuin vähärasvainen

Hiilihydraatteja välttävä ruokavalio pudottaa painoa ja vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä tehokkaammin kuin vähärasvainen ruokavalio, toteaa tuore amerikkalaistutkimus. Tutkijoiden mukaan hiilihydraattien karsiminen "voi olla vaihtoehto" ihmiselle, joka haluaa pudottaa painoaan ja vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Yhdysvaltain valtiollisen NIH-tutkimuslaitoksen rahoittama tutkimus julkaistiin Annals of Internal Medicine -lehdessä. Siitä raportoi The New York Times.

Vuoden kestäneessä tutkimuksessa 150 naisen ja miehen ryhmä jaettiin kahtia. Toinen ryhmä rajoitti hiilihydraattien saantiaan ja toinen rasvan. Kalorien kokonaismäärää ei kehotettu rajoittamaan.


Vähähiilihydraattisen ryhmän jäsenet pudottivat vuoden aikana painoaan keskimäärin 3,5 kiloa enemmän kuin vähärasvaisen ryhmän jäsenet.

Vähähiilihydraattisen ryhmän käskettiin syödä pääasiassa proteiinia ja rasvaa sekä suosia ruokia, joista saa tyydyttymättömiä eli niin sanottuja pehmeitä rasvoja, eli esimerkiksi kalaa, oliiviöljyä, rypsiöljyä ja pähkinöitä. Ryhmä sai kuitenkin syödä myös tyydyttyneitä eli niin sanottuja kovia rasvoja, joita saa esimerkiksi juustosta ja punaisesta lihasta. Ruuanlaitossa suositeltiin käyttämään oliivi- ja rypsiöljyä, mutta myös voin käyttö oli sallittua.

Ryhmän päivittäisestä kokonaiskalorimäärästä 40 prosenttia tuli rasvoista, kun verrokkiryhmässä rasvojen osuus oli alle 30 prosenttia.

Vertailuryhmien verenpaine sekä "pahat" eli LDL-kolesteroliarvot pysyivät suunnilleen samoina. Sen sijaan hyvät HDL-kolesteroliarvot nousivat jyrkemmin vähähiilihydraattisessa ryhmässä.

Suomalaisasiantuntijan mukaan tutkimuksen tulokset eivät ole uusia tai yllättäviä.

"Useissa tutkimuksissa on nähty, että hiilihydraatteja rajusti karsimalla paino laskee. Tavallisesti kuitenkin pidemmässä seurannassa eroa erityyppisten ruokavalioiden välillä ei enää havaita", sanoo tutkimuspäällikkö Jaana Lindström Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kansantautien ehkäisyn osastolta.

Lindströmin mukaan erot painonlaskussa katoavat yleensä kahden vuoden kohdalla.

"Se johtuu varmaan siitä, etteivät ihmiset jaksa noudattaa äärimmäistä dieettiä loputtomiin."

Lindström ei ole lukenut tutkimusta kokonaisuudessaan, mutta häntä ihmetyttää vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle valittu kontrolliryhmä: vähän rasvaa ja paljon hiilihydraatteja, mutta hiilihydraattien laadusta ei puhuta mitään.

Lindströmin mukaan hiilihydraattien laadun tärkeys on suomalaisten tiedossa, mutta amerikkalaiset elävät hieman eri todellisuudessa.

"Heillä todellakin on varaa pudottaa höttöhiilareita pois. Meidän suosituksiamme tämä tutkimus ei muuta mihinkään suuntaan."


http://www.hs.fi/ruoka/Tutkimus+Väh...ehokkaammin+kuin+vähärasvainen/a1409713457550
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ihan asiallisestihan tuo Lindström höpöttelee. Pikemminkin näkisin hiilihydraattikammon "ravintouskontona". Olisiko mielestäsi esimerkiksi fiksua laittaa mainitsemasi tarhaikäiset vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle?

Hyvä pointti toki tuo, että ihmiset ovat yksilöitä, enkä nyt halua laittaa sanoja suuhusi :). Itse tutkimuksesta: pitäisi lukea alkuperäinen. Tuossa ehkä oli pointtinsa, että tavalliselle pulliaiselle, joka ei kaloreita laske, on helpompi karsia hiilareita ja syödä vapaasti muuta, kuin toisinpäin.

Tavoitteellisesti treenaavan henkilön en kyllä näe kannatavaksi välttää hiilihydraatteja, mikäli rasvan ja proteeinin jälkeen on kaloreita syömättä.
 
Mä keksin yhden neuvon mikä sopii kaikille: "Syö vain luonnollista ruokaa monipuolisesti sekä kohtuudella." Noin, tämä sopii kaikille jotka syö ruokaa. Tietysti ruokateollisuudelle jota THL tukee, tämä on vähän arka aihe kun menee bisnekset alta kun aasiakkaille ei voi markkinoida sairauksia aiheuttavaa tai edistävää, kemikaalilaboratoriossa raffinoitua paskaa tuotenimikkeiden alla. Tämä helpottaisi myös hyvinvointipalvelujen jonoja ja suuria terveyshoitokuluja jotka maksetaan verovaroista mutta sit menee lääkefirmojen bisnekset alta, ja eihän sekään sovi. Kysymys kuuluukin, miksi taho, joka ajaa enimmäkseen teollisuuden etuja, päättää suosituksista mikä on ihmiselle hyväksi?
 
Mä keksin yhden neuvon mikä sopii kaikille: "Syö vain luonnollista ruokaa monipuolisesti sekä kohtuudella." Noin, tämä sopii kaikille jotka syö ruokaa. Tietysti ruokateollisuudelle jota THL tukee, tämä on vähän arka aihe kun menee bisnekset alta kun aasiakkaille ei voi markkinoida sairauksia aiheuttavaa tai edistävää, kemikaalilaboratoriossa raffinoitua paskaa tuotenimikkeiden alla. Tämä helpottaisi myös hyvinvointipalvelujen jonoja ja suuria terveyshoitokuluja jotka maksetaan verovaroista mutta sit menee lääkefirmojen bisnekset alta, ja eihän sekään sovi. Kysymys kuuluukin, miksi taho, joka ajaa enimmäkseen teollisuuden etuja, päättää suosituksista mikä on ihmiselle hyväksi?

Mitä on "luonnollinen ruoka" ja miksi sitä pitää syödä? Mikä vika on ruokateollisuudessa? Miten ruokaa pitäisi tuottaa jos ei teollisesti? Mikä ihmeen kemikaalilaboratorio? Mitä siellä tehdään, missä tällaisia on?

Kyllä ennemmin sanoisin tätä Puskan, ruoka- ja lääketeollisuuden maailmanlaajuiseen salaliittoon uskovien leiriä uskonnoksi.
 
Mitä on "luonnollinen ruoka" ja miksi sitä pitää syödä? Mikä vika on ruokateollisuudessa? Miten ruokaa pitäisi tuottaa jos ei teollisesti? Mikä ihmeen kemikaalilaboratorio? Mitä siellä tehdään, missä tällaisia on?

Kyllä ennemmin sanoisin tätä Puskan, ruoka- ja lääketeollisuuden maailmanlaajuiseen salaliittoon uskovien leiriä uskonnoksi.

I approve....kyllähän se hivenen naurattaa, kuinka näitä, jotka kuvittelee muiden uskovan kaiken lukemansa, viedään kuin pässiä narussa. Ei mitään tolkkua tyypillisen vaihtoehtoihmisen jorinoissa, vaikka virallisessa (lääke)tieteessäkin on omat puutteensa ja aukkonsa. Nämä vaihtoehtojorinat eivät vaan ikinä osu kohteeseensa ts. noihin puutteisiin ja aukkoihin vaan aina epäolennaisiin, muka nokkeliin seikkoihin. Saavutus sekin...
 
Mitä on "luonnollinen ruoka" ja miksi sitä pitää syödä? Mikä vika on ruokateollisuudessa? Miten ruokaa pitäisi tuottaa jos ei teollisesti? Mikä ihmeen kemikaalilaboratorio? Mitä siellä tehdään, missä tällaisia on?

Kyllä ennemmin sanoisin tätä Puskan, ruoka- ja lääketeollisuuden maailmanlaajuiseen salaliittoon uskovien leiriä uskonnoksi.


Sitä mitä ihminen on syönyt tuhansia vuosia ja mihin geenimme sekä kroppamme ovat sopeutuneet. Ei pidä kysyä miksi sitä pitää syödä vaan miksi teollista roskaa pitää syödä sen sijasta ja mitä sillä saavutetaan biologisesta näkökulmasta, siis muutakin kuin läskiä ja sairauksia. Tästä lisää kemikaalilaboratoriosta
https://www.youtube.com/watch?v=csZZKXsx7RY

Tästä sulle vähän meidän uskontoa mjötööh
Länsimainen ruokavalio ruokkii allergiaa - Uutiset - Tiede
Harvard researchers launch Healthy Eating Plate | News | Harvard School of Public Health
http://www.hs.fi/tiede/Tutkimus+Ruo...aa+suoliston+mikrobit+päivässä/a1387170183454
The Tomato Effect | NutritionFacts.org
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2011/07/27/ajcn.110.008250.abstract
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1108507
http://www.studio55.fi/terveys/arti...uuden-tukemisen-ja-aivopesun-seurausta/124602


Suosittelen myös käymään nää meidän raamatut läpi jossa verrataan teollisia länsimaita ja niistä eristäytyneitä yhteiskuntia
http://www.staffanlindeberg.com/TheKitavaStudy.html
http://gutenberg.net.au/ebooks02/0200251h.html#ch3
http://en.wikipedia.org/wiki/Kuna_people
http://fi.wikipedia.org/wiki/Okinawan_prefektuuri
 
I approve....kyllähän se hivenen naurattaa, kuinka näitä, jotka kuvittelee muiden uskovan kaiken lukemansa, viedään kuin pässiä narussa. Ei mitään tolkkua tyypillisen vaihtoehtoihmisen jorinoissa, vaikka virallisessa (lääke)tieteessäkin on omat puutteensa ja aukkonsa. Nämä vaihtoehtojorinat eivät vaan ikinä osu kohteeseensa ts. noihin puutteisiin ja aukkoihin vaan aina epäolennaisiin, muka nokkeliin seikkoihin. Saavutus sekin...

Kertoisitko lisää tästä olennaisesta ja epäolennaisesta. Kiinnostaa kovasti.
 
^näinpä. Netissä on muutama miljardi nettisivua, sieltä on foliohattu-teoreetikkojen kiva napsia jokainen omaa näkemystä tukeva artikkeli.
 
Eipä tässä näy kauheasti valmis- ja pikaruokia sun muuta erityisen teollista, etenkään pyramidin pohjalla. Kyseessä siis valtion ravitsemusneuvottelukunnan suomalaiset ravitsemussuositukset vuodelta 2014.

Ruokakolmio_vaaka_teksteilla_twitter.jpg
 
Eipä tässä näy kauheasti valmis- ja pikaruokia sun muuta erityisen teollista, etenkään pyramidin pohjalla. Kyseessä siis valtion ravitsemusneuvottelukunnan suomalaiset ravitsemussuositukset vuodelta 2014.

katso liitettä 120003

Eipä ole kyllä munkaan uran aikana tullut vastaan mitään virallista ravintosuositusta tai käypä hoito -suosituusta, jossa suositeltaisiin hyväksi ravinnoksi peruseläjälle sokereita, lyhytketjuisia hiilihydraatteja, huonolaatuisia rasvoja, kuidutonta ja vitamiinitonta ruokaa mutta hei, kyllä sellaisia varmaan kuulkaa on...koska lääke- ja ruokateollisuus...
 
Kyllä ennemmin sanoisin tätä Puskan, ruoka- ja lääketeollisuuden maailmanlaajuiseen salaliittoon uskovien leiriä uskonnoksi.
Olen aika samoilla linjoilla.

En ole oikein koskaan ymmärtänyt näitä karppausintoilijoita.
Ruokasuositukset ovat tehty terveelle väestölle ja ne ovat tarkoitettu toiminnan ohjaukseen esimerkiksi terveydenhuollossa, elintarviketeollisuudessa, ruokahuollossa ja viranomaiskentässä.
Ne eivät ovat yksilöille suunnattuja "näin´juuri sinun pitää syödä" -oppaita. Terveellisen ruokavalion voi koostaa aika monella eri tavalla.
Joillekin sopii hieman rajoitetutumpi hiilarien määrä ja jollekin toiselle taas korkeampi määrä sopii paremmin (esim kestävyysurheilijat)
 
Jo pyramidin toinen kerros on liian leveä. Niin täysjyvävilja kuin leipä ovat yliarvostettua gluteenitavaraa, vaikken kokonaan välttele niitä itsekään.

Mulle on selvää, että THL suosittaa juuri sitä, mitä ruokateollisuus ja/tai maatalousministeriö käskee. Kuten Heikkilä sanoo, kasviöljyt kuuluvat lähinnä traktorin tankkiin, etenkin, kun puhutaan auringonkukka-, palmu-, rapsi-, rypsi- jne. öljyistä. Suomessa ei kasva oliivipuu. Rypsisen neitsytöljyn jotenkin hyväksyn. Kertatyydyttymättömät ovat tärkeämpiä ihmiselle kuin moni-. Tämä siksi, koska niitä monit. rasvoja ihminen saa sieltä sun täältä. Ja jos vedän omega kutosta (ns. terveelliset, "pehmeät" rasvat) kymmenkertaisesti kolmoseen nähden päivästä ja viikosta toiseen, paikkani tulehtuvat. Ehkä monen muunkin. Siinä kunnossa eivät enää hauiskäännöt onnistu.

Hedelmät ovat myös jonkun verran yliarvostettuja. Ne sisältävät sokerityyppiä, joka kuuluu ihmiselle vaarallisimpiin, l. fruktoosia.

Hiilarit ovat syövän polttoainetta, sanoi Heikkilä.

(Todettakoon, että A. Heikkilä puolestaan EI ole minun puolijumala.)
 
Mutta minä kun olen ollut siinä uskossa, että hiilihydraatit ovat nimenomaan energiaa puhtaimmillaan, sellaista mitä kehon kaikki solut voivat hyödyntää...
 
Jo pyramidin toinen kerros on liian leveä. Niin täysjyvävilja kuin leipä ovat yliarvostettua gluteenitavaraa, vaikken kokonaan välttele niitä itsekään.

Mitä vikaa on gluteenissa? Miksi suurin osa ravintohipeistä pitää gluteiinia jonain saatanana, vaikka siitä on oikeasti haittaa vain jos on keliaakikko.
 
Jo pyramidin toinen kerros on liian leveä. Niin täysjyvävilja kuin leipä ovat yliarvostettua gluteenitavaraa, vaikken kokonaan välttele niitä itsekään.

Mulle on selvää, että THL suosittaa juuri sitä, mitä ruokateollisuus ja/tai maatalousministeriö käskee. Kuten Heikkilä sanoo, kasviöljyt kuuluvat lähinnä traktorin tankkiin, etenkin, kun puhutaan auringonkukka-, palmu-, rapsi-, rypsi- jne. öljyistä. Suomessa ei kasva oliivipuu. Rypsisen neitsytöljyn jotenkin hyväksyn. Kertatyydyttymättömät ovat tärkeämpiä ihmiselle kuin moni-. Tämä siksi, koska niitä monit. rasvoja ihminen saa sieltä sun täältä. Ja jos vedän omega kutosta (ns. terveelliset, "pehmeät" rasvat) kymmenkertaisesti kolmoseen nähden päivästä ja viikosta toiseen, paikkani tulehtuvat. Ehkä monen muunkin. Siinä kunnossa eivät enää hauiskäännöt onnistu.

Hedelmät ovat myös jonkun verran yliarvostettuja. Ne sisältävät sokerityyppiä, joka kuuluu ihmiselle vaarallisimpiin, l. fruktoosia.

Hiilarit ovat syövän polttoainetta, sanoi Heikkilä.

(Todettakoon, että A. Heikkilä puolestaan EI ole minun puolijumala.)

Ootko tietonen, että siinä rypsiöljyssä on aika helvetin hyvät omega3/omega6 suhteet? Silti demonisoit sitä viestissäsi. Aika ristiriitaista.

Heikkilän jutuille ei kannata antaa paljoa painoarvoa. Sen mielestä aspartaamikin on kamala myrkky! Hui että!

- - - Updated - - -

Mitä vikaa on gluteenissa? Miksi suurin osa ravintohipeistä pitää gluteiinia jonain saatanana, vaikka siitä on oikeasti haittaa vain jos on keliaakikko.

Tämä
 
"Rypsisen neitsytöljyn jotenkin hyväksyn". Tämä ei ole demonisointia.

ainii, sorry, mä guugletan kohta omega 6:n määrän rypsiöljyssä. jokatapauksessa sen rasvahapot ovat pitkälle monityydyttämättömiä, jotka eivät taas ole kertatyydyttymättömiä, joita ihmisen on vaikeampi saada ruoastaan verrattuna ensin mainittuihin.

- - - Updated - - -

gluteiini on myrkky. gluteeni on hiilari.
 
Mutta minä kun olen ollut siinä uskossa, että hiilihydraatit ovat nimenomaan energiaa puhtaimmillaan, sellaista mitä kehon kaikki solut voivat hyödyntää...

Joo ei, ainoastaan syöpäsolut käyttävät hiilaria "polttoaineena", muut solut ottavat vain sisäänsä molekyylejä, joiden reseptoreissa on paleo-leima.

Kuulisin mielelläni, miksi fruktoosi l. hedelmäsokeri on ihmiselle sokereista vaarallisinta. Missään ravintosuosituksessa hedelmiä ei muuten kehoiteta syömään loputtomia määriä, se ei ole terveellistä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom