Omega-6 rasvahapot, ei niin pahoja sittenkään? | PRONUTRITIONIST
"Linolihapon epäilty vaaraa liittyy paljolti siiheen, että osa (kuinka paljon?) linolihaposta muuttuu elimistössä arakidonihapoksi. Arakidonihappo on toisaalta tulehdusta edistävä rasvahappo, toisaalta oleellinen rasvahappo terveen aivotoiminnan ja verkkokalvon kehitykselle. Matala-asteinen tulehdus liittyy puolestaan moneen krooniseen tautiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin."
Tosson nyt vähän sitä perustetta, miksi hyväksyn Timo Kososen jutut siitä, että ometa 6:tta ois hyvä saada vain nelinkertainen määrä omega 3:een verrattuna. En itsekään paista pihviäni kalaöljyssä, otetaan huomioon. Sitten se, että rypsiöljyssä ei ole sitä kalaöljyn EPAa ja vastaavia happoja, vaikka kolmosta onkin.
Pääpointtini oli puheenvuorossani, että Puska suositteli ja nykyinen THL myös leivän pupeltamista siksi, koska teollisuus niin käskee. Toi teollishallinnollinen kompleksi haluaa, että jengi tappaa itsensä hiilareilla. Tulehduslääkkeet menevät sitten myös kaupaksi. Tää on vähän samaa, kun teollisuus ja lääkintöhallitus pyrkii tekemään paperilla koko kansan kolesterolisairaiksi, jotta he joutuisivat lopun ikäänsä napsimaan stattineja. Lääketeollisuus on suurteollisuutta kuten elintarviketeollisuuskin. Ne tahtovat takoa rahaa ja sitä saa kansoilta.