proteiinia lisää

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ellanen
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
12
Vinkkejä kaivattaisiin proteiinin lähteisiin, etenkin aamupalalle. Ongelmana on, etten pysty käyttämään aamupalalla mitään maitotuotteita ja sen myötä tippuu pois rahkat, raejuustot jne. Maustettu prodejauhe sekoitettuna veteen maistuu suhteellisen karmealta ja aiheuttaa lähinnä makeanhimoa makeutensa takia joten sitäkään ei voi suosia.

Päivän muilla aterioilla voikin jo käyttää rahkaa & raejuustoa mutta ei niitäkään aina jaksaisi syödä.

Tonnikala ei tahdo oikein tipahtaa mulle. Kunnon aterioilla prodea on helppo kerätä mutta aamupalalla ja ei-rahka-eikä-raejuusto-välipalalla jää helposti hyvinkin vajaaksi..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hmm... jotain soijasta?

En tosin ihan heti keksi mikä olisi "sopivaa" soijaruokaa aamupalalle, mutta eiköhän se ole vain kiinni mielikuvituksesta ja makunystyröistä. :)
 
Hyvän myslin kun löydät niin 10g/100g on taattu ja aamiaiselle se on muutenkin suhteellisen optimaalista kuidunlähdettä :rock:

PS. Kananmunat?
 
Oletko koettanut maustettua tonnikalaa? lyö normi tonnikalan 100-0

Sit tietysti voit koettaa ketsiä ittellesi sopivan sekotuksen mihin pistät prodejauheen(maustamaton) jos maustettua ei viitsi ottaa, esim. puuroon tai sitten teet omaan makun sopivan prode drinkin aamulla, marjoja ym.
 
Vinkkejä kaivattaisiin proteiinin lähteisiin, etenkin aamupalalle. Ongelmana on, etten pysty käyttämään aamupalalla mitään maitotuotteita ja sen myötä tippuu pois rahkat, raejuustot jne. Maustettu prodejauhe sekoitettuna veteen maistuu suhteellisen karmealta ja aiheuttaa lähinnä makeanhimoa makeutensa takia joten sitäkään ei voi suosia.

Päivän muilla aterioilla voikin jo käyttää rahkaa & raejuustoa mutta ei niitäkään aina jaksaisi syödä.

Tonnikala ei tahdo oikein tipahtaa mulle. Kunnon aterioilla prodea on helppo kerätä mutta aamupalalla ja ei-rahka-eikä-raejuusto-välipalalla jää helposti hyvinkin vajaaksi..

Mausta FUN LIGHTILLA , tuo aamupalaprodedrikki...Toimii.Toinen hyvä tapa on munakas, jossa reilusti kinkkua yms.
 
Kaurapuurossa on äärimmäisen hyvät ravintoarvot nimenomaan aamupalakäyttöön. Hyvien hiilarien lisäksi proteiinia enemmän kuin rahkassa. Ainoa juttu on tietty se, että jo 100 g aamupuuro on aika kookas satsi ja sitä kautta vähän huono, jos proteiinia haluaa isomman annoksen.

editti: kyllä tapauksessasi taitaa tarkemmin miettien ainoa varteenotettava vaihtoehto olla tuo protskujauho. Oikea blandis kun löytyy niin pitäisi toimia.
 
Sekotat kaurahiutaleet ja maustetun heraprotskun MAITOON. Paljon parempaa kuin veteen tehty.
 
Sekotat kaurahiutaleet ja maustetun heraprotskun MAITOON. Paljon parempaa kuin veteen tehty.

TÄLLÄNEN OLIS EKASSA POSTISSA :rolleyes:

Vinkkejä kaivattaisiin proteiinin lähteisiin, etenkin aamupalalle. Ongelmana on, etten pysty käyttämään aamupalalla mitään maitotuotteita
 
Vedät miehekkäästi paketin kalkkunanakkeja heti aamusta,saat siitä 36gr protskua kaloreita on vain 300 koko paketissa.
 
Itse olen välillä napostellut paketin kalkkunasiivuja proteiininlähteeksi aamiaisella. Esim. Tulipin siivuissa 150 gramman paketista 33g proteiinia, 175 kcal, hyviä kylmiltään suoraan paketista ja hintakin jää alle kolmen euron.
 
Vinkkejä kaivattaisiin proteiinin lähteisiin, etenkin aamupalalle. Ongelmana on, etten pysty käyttämään aamupalalla mitään maitotuotteita ja sen myötä tippuu pois rahkat, raejuustot jne. Maustettu prodejauhe sekoitettuna veteen maistuu suhteellisen karmealta ja aiheuttaa lähinnä makeanhimoa makeutensa takia joten sitäkään ei voi suosia.

Päivän muilla aterioilla voikin jo käyttää rahkaa & raejuustoa mutta ei niitäkään aina jaksaisi syödä.

Tonnikala ei tahdo oikein tipahtaa mulle. Kunnon aterioilla prodea on helppo kerätä mutta aamupalalla ja ei-rahka-eikä-raejuusto-välipalalla jää helposti hyvinkin vajaaksi..

aika paha nakki. nuo kalkkunasiivut on varmaan ihan ok kevyitä, kun muut vaihtoehdot olis kanasuikaleet, jauheliha yms.

tieten vaikka grillitassut. protskua ja rasvaa päälle 30g/pkt, hiilaria bout 10g.

suht kalliikshan tuo tulee verrattuna esim omaan: jugurttia + perusheraa. mutta tuossa tilanteessa ei valitettavasti taida olla kauheen hyviä ja halpoja vaihtoehtoja...
 
Kaurapuurossa on äärimmäisen hyvät ravintoarvot nimenomaan aamupalakäyttöön. Hyvien hiilarien lisäksi proteiinia enemmän kuin rahkassa. Ainoa juttu on tietty se, että jo 100 g aamupuuro on aika kookas satsi ja sitä kautta vähän huono, jos proteiinia haluaa isomman annoksen.

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin tuo ei kyllä pidä paikkaansa. Kaurahiutaleissa on n. 14g prodea/100g, ja kun siitä tekee kaurapuuroa, niin sadassa grammassa on proteiinia 1,9g. Perustuu Myllyn Paras -paketin kyljessä mainittuihin painoihin, arvoihin ja valmistusohjeeseen. Rahkassahan (Valio; Hyla) on proteiinia jo 11g/100g. Ja jos haluaa kiinnittää huomiota hiilarin määrään..

Kalkkunanakit ja munakas on aamulla ihan jees, jos sitä maitoa pitää välttää. Mutta tuohan oli jo todettu.
 
Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin tuo ei kyllä pidä paikkaansa. Kaurahiutaleissa on n. 14g prodea/100g, ja kun siitä tekee kaurapuuroa, niin sadassa grammassa on proteiinia 1,9g. Perustuu Myllyn Paras -paketin kyljessä mainittuihin painoihin, arvoihin ja valmistusohjeeseen. Rahkassahan (Valio; Hyla) on proteiinia jo 11g/100g. Ja jos haluaa kiinnittää huomiota hiilarin määrään..

Kalkkunanakit ja munakas on aamulla ihan jees, jos sitä maitoa pitää välttää. Mutta tuohan oli jo todettu.

Mikä tuossa ei pidä paikkaansa? Jos laitat 100 g hiutaleita ja teet siitä puuron, niin ei se proteiini sieltä minnekään häviä. Tarkoitukseni oli nimenomaan viestittää, että jos tekee 100 g puuron (=100 g hiutaleita) niin sen syöminen vaatii hieman totuttelua. Mutta kyllähän puuroa pidetään ensisijaisesti hiilarien lähteenä, proteiinit otetaan muualta.
 
1desi kaurahiutaleita painaa 35gr.Sataan grammaan menee vettä jotain 7-8desiä suunnilleen.Melkoinen syömäri saa olla että tommosen puuron viitsii aamulla vetästä.
Eikä ketjun aloittajan kaipaamaa prodea tule kuin 14gr.Meikäläiseen ei ainakaan tommosen jälkeen mahtus munanvalkuaisia tai muutakaan prodepitoista.
 
Itse kyllä pysyisin siinä aamupirtelössä ihan helppouden vuoksi, ja kokeilisin sitten maustaa sen jotenkin siedettävämmäksi, esim. sekoittamalla maustettua ja maustamatonta keskenään vähemmän makeaksi setiksi.
 
Yksi kanamuna ja puuroannos, jossa on desi heraa (maustamaton). Keittää puuron ja heittää desin heraa perään. Rivakka sekoitus kattilassa ja hyvää tulee :thumbs:

Alussa hera maistuu vähän läpi, mutta muutaman annoksen jälkeen ei normaalia puuroa osaa edes kaivata :kuola:
 
Mikä tuossa ei pidä paikkaansa? Jos laitat 100 g hiutaleita ja teet siitä puuron, niin ei se proteiini sieltä minnekään häviä. Tarkoitukseni oli nimenomaan viestittää, että jos tekee 100 g puuron (=100 g hiutaleita) niin sen syöminen vaatii hieman totuttelua. Mutta kyllähän puuroa pidetään ensisijaisesti hiilarien lähteenä, proteiinit otetaan muualta.

Jos kerran tiedät, niin miksi yritit alunperinkään sitä puuroa väittää proteiinin lähteeksi? Desi hiutaleita painaa 40g, tästä määrästä saa lautasellisen puuroa, jossa siis energia vieläpä pääosin hiilareista. Ei hullukaan kisko litraa puuroa aamulla saadakseen siitä ehkä sen 5-10% päivittäisestä proteiinistaan. Lisäksi kasviproteiinit eivät edes imeydy suolistosta kovin tehokkaasti, eikä niiden aminohappokoostumus ole paras mahdollinen verrattuna eläinproteiiniin. En siis suosittele ketään totuttelemaan järjettömiin aamupuuroannoksiin saadakseen proteiinia. Muuten se on nimenomaan aamulla hyvä juuri niiden hitaiden hiilareiden takia (+ kuidut ja tietyt vitamiinit ja hivenaineet).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom