Normi LCD:tä en ainakaan missään tapauksessa ottais, jos taas LED:iin vertaillaan niin ovat jo tasaisempia. Lyhyesti ja yleistäen sanottuna se menee näin:
- Kirkkaus: 1. LED; 2. CCFL-LCD; 3. Plasma
- Mustan "vahvuus": 1. Plasma; 2. CCFL-LCD; 3. LED
- Kontrastit: 1. Plasma; 2. CCFL-LCD, 3. LED
- Motion blur: 1. Plasma; 2. CCFL-LCD/ LED
- Katselukulmat: 1. Plasma; 2. CCFL-LCD/ LED
- Virrankulutus: 1. CCFL-LCD/ LED; 2. Plasma
Itelläni on Panasonicin plasma, ja aion plasmassa pysyä kunnes katoavat markkinoilta kokonaan. Nimenomaan nopeatempoisessa urheilussa jne. ne plasman vahvuudet tulee peliin, varsinkin kun plasmoissa ei tota motion blur:ia esiinny juuri lainkaan. Motion blur voidaan kuvata ilmiönä, jossa katot lätkämatsia ja näyttää siltä kun luistelevan pelaajan perään jäisi pieni varjo tai häntä pelaajasta. Muistetaan vielä muutama tärkeä juttu:
Ihmisen silmä ei erota juuri 100Hz nopeampia päivitystaajuuksia. Hi-end LED-tv:ssä ne on luotu "keinotekoisesti" (eli esim 2000Hz LED tv ei luonnollisesti näytä 2000 kuvaa sekunnissa), kun taas usein plasmoissa näkyvä "600Hz" ei tarkoita 600 kuvaa sekunnissa:
"As we discussed in "What is refresh rate?," LCDs use a higher-than-normal refresh rate to combat motion blur. Plasmas, by how they work, don't have an issue with motion blur. The 600Hz claim by all the current plasma TV manufacturers has to do with how the TVs create an image, but is not 600 images per second.
So yes, 600Hz is a marketing term. However, because plasmas don't require faster refresh rates to produce a clear, sharp image, and this is technically how they work, it's fair to give Panasonic, LG, and Samsung a pass...for this one."
What is 600Hz? - CNET