Pikaruokaloiden, eineksien ym "liha"

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Siellä se nettisivuilla lukee ja sen mukaan olisi pelkkää lihaa, joten silloin sen pitäisi myös olla pelkkää lihaa. Se taasen on eri asia onko sisältö sitä mitä on ilmoitettu.

Muistatkos tässä taannoin uutisia hevosenlihasta ja paistijauhelihasta etc.? Jos mäkkäri mainostaa telkkarissa jotain niin kyl sen varmaan tulee pitää paikkaansa tai ne on kusessa.

Kävin tänään vetäsemässä el maco aterian. Hyvä se mausteseos ranskiksiin minkä siinä saa.
 
Muistatkos tässä taannoin uutisia hevosenlihasta ja paistijauhelihasta etc.? Jos mäkkäri mainostaa telkkarissa jotain niin kyl sen varmaan tulee pitää paikkaansa tai ne on kusessa.

Kävin tänään vetäsemässä el maco aterian. Hyvä se mausteseos ranskiksiin minkä siinä saa.

Hevosenliha ja paistijauheliha oli aikalailla eri asiaa. Hevosenlihaa myydään nautana versus että myydään jauhelihaa paistijauhelihana jolle ei ollut mitään virallista määritelmää,mse oli vain pelkkä nimi. Mäkkäri kertoo suoraan mistä ruhon osasta se on tehty, tässä tapauksessa juuri paistista.

Hauskinta on että samaan aikaan kun täällä kauhistellaan ja mietitään että kusettaako mäkkäri 99% teistä kuitenkin käyttää päivittäin heraa ja muita jauhoja joiden valvonta on vielä heikommassa jamassa :-)
 
On hyvä asia, että eläimestä ei heitetä hukkaan mitään syömäkelpoista, vaikka sitten sisäelimet ym. jauhettaisiinkin lihapullan muotoon. Lisäaineiden ja natriumin määrästä olisin enemmän huolissani.
 
Muistatkos tässä taannoin uutisia hevosenlihasta ja paistijauhelihasta etc.? Jos mäkkäri mainostaa telkkarissa jotain niin kyl sen varmaan tulee pitää paikkaansa tai ne on kusessa.

Kävin tänään vetäsemässä el maco aterian. Hyvä se mausteseos ranskiksiin minkä siinä saa.
Muistan kyllä. Sitä suuremmalla syyllä luulisi porukan älyävän, ettei ne tuoteselosteet aina pidä paikkaansa. Ei niitä mäkkärin pihvejä valvota yhtään sen tarkemmin kuin noita "hevos"lihojakaan tai mitään muutakaan.

Onkohan teillä jotenkin ylioptimisiset odotukset elintarvikevalvonnasta. Esim. viime vuonna tarkastettiin 39 % paikoista, jotka olisi pitänyt tarkistaa. Isommat tuotantolaitokset tulisi tarkistaa monta kertaa vuodessa. Tarkastuksista tulee myös ilmoittaa etukäteen, joten tehtaissa keretään vallan mainiosti laittamaan paikat näennäisesti kuntoon. Ja mitä tulee noihin elintarvikkeiden pistotarkistukseen, niin ne on yksi kärpäsen paska koko elintarviketuotannosta. Eihän ne tutkijat voi mitenkään tehdä kaikkia mahdollisia analyysejä tuotteesta. Ei sieltä esim. mitään heppaa etsitä jos ei ole epäilystä, että tuote sitä sisältää vaikkei saisi.

Vaikka me asutaankin sääntöjen, lakien ja kieltojen luvatussa maassa, niin ei se sitä tarkoita, että kaikki näin toimivat. Esim. täälläkin jengi tilaa iHerbistä jatkuvasti laittomia tuotteita. Kyllä ne sen tullissa tietävät, että niitä läpi tulee. Asialle vaan ei voida mitään. Sama homma tässäkin. Kyllä ne tarkastajat tietävät, että monessa paikassa toimitaan väärin. Se nyt vaan on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.
 
Muistan kyllä. Sitä suuremmalla syyllä luulisi porukan älyävän, ettei ne tuoteselosteet aina pidä paikkaansa. Ei niitä mäkkärin pihvejä valvota yhtään sen tarkemmin kuin noita "hevos"lihojakaan tai mitään muutakaan.

Onkohan teillä jotenkin ylioptimisiset odotukset elintarvikevalvonnasta. Esim. viime vuonna tarkastettiin 39 % paikoista, jotka olisi pitänyt tarkistaa. Isommat tuotantolaitokset tulisi tarkistaa monta kertaa vuodessa. Tarkastuksista tulee myös ilmoittaa etukäteen, joten tehtaissa keretään vallan mainiosti laittamaan paikat näennäisesti kuntoon. Ja mitä tulee noihin elintarvikkeiden pistotarkistukseen, niin ne on yksi kärpäsen paska koko elintarviketuotannosta. Eihän ne tutkijat voi mitenkään tehdä kaikkia mahdollisia analyysejä tuotteesta. Ei sieltä esim. mitään heppaa etsitä jos ei ole epäilystä, että tuote sitä sisältää vaikkei saisi.

Sinä taas näyt uskovan, että kaikki yritykset myyvät ihan mitä hyvänsä asiakassuhteista viis, jos joku virkamies ei ole vahtimassa aivan kokoajan.

Tiedäthän, että ei se ole todellakaan pelkästään viranomaiset, jotka laatua valvovat? Viranomaisvalvonta on vain pieni osa laaduntarkkailua ja usein vasta viimeinen lenkki laadunvarmistusketjussa.
Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, niin käytännössä kaikki yritykset harjoittavat myös omavalvontaa, koska laatu ja maine ovat heille tärkeitä. Mitä suurempi ja maineikkaampi yritys, sen tarkempi se yleensä on siitä, että asiakas on tyytyväinen ja mitään poikkeamia luvatusta ei ole.
Hevosenlihakohussa suurin osa poikkeamista löydettiin tuottajien omavalvovannassa, jotka huolestuivat itse omasta laadustaan, kun toisessa yrityksessä oli ensin paljastunut viallinen tuote sattumalta. Ikeat sunmuut vetivät miljoonien edestä elintarviketuotteitaan aivan omaehtoisesti pois markkinoilta vain siksi, että eivät voineet olla sataprosenttisen varmoja lihan alkuperästä, vaikka näytteistä ei mitään löytynytkään.

Kyllä Mäkkärin pihvejä valvotaan aika paljon tarkemmin kuin useimpien pienempien lafkojen. Mäkkärillä on kuitenkin maailmanlaajuinen laadunvalvontajärjestelmä (tehdään jatkuvasti pistokokeita ristiin), laatusertifikaatteja, jotka voi myöntää vain ulkopuolinen laaduntarkkailijataho säännöllisten tarkastusten jälkeen sekä pitkälle kehitetyt laatukriteerit (esimerkiksi suomalainen sipuli ei kelvannut Mäkille, koska ei ollut tismalleen oikeanlaista, ranskalaiset mitataan millin tarkkuudella yms.).

Pahimmassa tapauksessa yrityksen maine saattaa olla lopullisesti mennyt ja konkka edessä tai joku jopa kuolla vialliseen tuotteeseen. Esim. elintarvikkeita vedetään yritysten itsensä toimesta jatkuvasti pois myynnistä vain sentakia, että niissä saattaa olla jämiä jostain aineksesta, joka saattaa olla allergisoiva eikä näy tuoteselosteessa.
 
Oot aivan oikeassa, että olen täysin kyynistynyt kotka. Sanoin kuitenkin jo aiemmin, että lähtökohtaisesti paketti sisältää sitä mitä pitäisikin. Näin ei kuitenkaan aina ole. Tunnut tietävän itsekin asioista, joten tiedät varmasti yhtä hyvin kun minäkin, että omavalvontatuloksia väärennetään jatkuvasti.

Puhuin yleisesti valvonnasta Suomessa, en mäkkärin omasta valvonnasta. Tottakai yritykset tutkivat muualla valmistetut tuotteet ja puuttuvat asiaan, mikäli virheitä havaitaan. Ei se kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että myös ne itse toimivat ajoittain väärin. Allergisoivan aineen käyttö on myös hieman eri asia, kuin korvata tuote toisella vaarattomalla tuotteella.
 
Ihme käsityksiä porukalla täällä. Käykää viikko jossain einestehtaassa katsomassa, miten niitä leikkeleitä tehdään. Ei se lihan laatu pääsääntöisesti ole ongelma, vaan ne sallitut lisäaineet, millä parannetaan makua ja säilyvyyttä. Toki kehitysmaista tulevissa lihoissakin on laadunvaihtelua. Mutta on ne voluumitkin suhteellisen suuria.

Edit. Mulla kyrpii toi hevosenlihakohu edelleen. Hevosenlihalle ei ole kukaan allerginen (+ se on paremman makuistakin).
Sille oli moninaisia syitä, ainakin eettiset ja se, että tuoteseloste ei pidä paikkaansa. Sillä ei ole mitään käytännön eroa, syökö hepoa vai mansikkia (tai hirveä tai petteri punakuonoa). Eikä noi tuoteselosteet myöskään kerro niitä lisäaineita, joille viranomainen on antanut luvan.
Paistijauhelihan nimenpoisto ei saanut juuri muuta kuin hinnan nousua aikaan (yllätys, not)

Onhan täällä suomessa silti asiat sinällään hyvin, verrattuna vaikka jenkkilään.

Edit. Tuohon omavalvontaan vielä sen verran, että kyllä siellä tehtaissa katsotaan tiettyyn pisteeseen asti läpi sormien. Niistä ei vain puhuta, tai sitten vaan naureskellaan. Edelleen voluumit on niin isoja, että joku kärpänenkin on pelkkä kärpäsen paska. Ja alihankintana tuleviin lihoihin ja lisäaineisiin ei jokaiseen voi suurennuslasilla katsoa.
 
Jep. Ei parempi kerätä omat marjat, kasvattaa omat vihannekset ja metsästää omat lihat. Tietää mitä saa!
Ratkaisuhan se toki tuokin on. Itse suosittelisin olemaan välittämättä asiasta, kun ei sille mitään voi eikä siitä mitään suoranaista haittaakaan ole.
 
Ratkaisuhan se toki tuokin on. Itse suosittelisin olemaan välittämättä asiasta, kun ei sille mitään voi eikä siitä mitään suoranaista haittaakaan ole.

Ei mulla ole mitään hätää. Mämsyön hampurilaisia niin vähän että on oikeastaan aika sama onko se pihvi lihaa, soijaa vai jauhoja.,ei kukaan sinne mäkkäriin mene kuitenkaan ruokailemaan laskien proteiinia ja hiilareita ja kuvittele että se on jotenkin fiksua ruokaa. Kun syö pääasiassa hyvin ja monipuolisesti on aika sama mitä sitten sen lopun kohdilla syö.

Kokonaisuus ratkaisee kuten olen toitottanut monessa asiassa. Jos oikeasti huolettaa että onko mäkkärin pihvin liha sitä mitä sanotaan niin kannattaa jättää menemättä, kaada oma hirvi ja jauha omat jauhelihat pihviisi niin tiedät mitä saat :)

Samat ihmiset kun on huolissaan näistä vetää päivässä kuitenkin ison kasan kaikkea muutakin käsiteltyä ja ei oikeastaan edes tiedä mitä elimistöönsä saa.
 
Kohta joku brysselissä keksii senkin, että riistan syönti on kiellettyä, koska eläimet kuuluu luontoon, ja tappaminen on väärin. Parempi siis syödä edelleen biojätteillä ja rautanauloilla kasvatettua porsasta, jota sitten teurastuksen jälkeen terästetään suolalla ja laboratiossa tehdyillä lisäaineilla. Suhteessa 1:1.
 
Kokonaisuus ratkaisee kuten olen toitottanut monessa asiassa. Jos oikeasti huolettaa että onko mäkkärin pihvin liha sitä mitä sanotaan niin kannattaa jättää menemättä, kaada oma hirvi ja jauha omat jauhelihat pihviisi niin tiedät mitä saat :)
Ei se sisältö miuta haittaa pätkän vertaa. Käytän ite muutekin "jämäosia". Ihmetyttää tässä vain se kuinka sinisilmäisiä ihmiset voivat olla.
 
vähän aikaa sitten tuli ohjelma jostain makkaratehtaalta jossa kerrottiin että lihapitoisuuteen sai laskea läskin ja kudokset jos niitä ei ollut tuotteessa yli 40% sit vielä lihaan verrattavat ainesosat oli erikseen. Eli mäkkärin pihvissäkin vamaan voi olla läskiä ja kudoksia ja olikohan jotain muutakin jonkin verran ja se on silti 100% lihaa.
 
vähän aikaa sitten tuli ohjelma jostain makkaratehtaalta jossa kerrottiin että lihapitoisuuteen sai laskea läskin ja kudokset jos niitä ei ollut tuotteessa yli 40% sit vielä lihaan verrattavat ainesosat oli erikseen. Eli mäkkärin pihvissäkin vamaan voi olla läskiä ja kudoksia ja olikohan jotain muutakin jonkin verran ja se on silti 100% lihaa.

Aivan varmasti on läskiä, kun et sinä täysin rasvatonta palaa löydä mistään, vaikka olisi mitä fileetä. Kaikessa lihassa on "läskiä" enemmän tai vähemmän, mutta mieluummin puhutaan mistä osasta eläintä pala on leikattu, koska sen mukaan vaihtelee lihan mureus, rasvan määrä ja erilaiset "sattumat".

Monikaan ei varmaan sanoisi ettei entrecote olisi täyttä lihaa (sekä suosittu pihvi-leikkuu), vaikka kuitenkin näkee, että siinä on muutakin "kudosta" (läskiä, jänteitä, lihaskalvonjämiä) kuin pelkkää kirkkaanpunaista lihaa:



Mäkkärihän reiluna vielä ilmoittaa mitä osiota naudasta käyttävät. Aikalailla samaa osaa kuin mitä kaupan tiskeillä myytävä normi (ei siis paisti) jauheliha.
 
Ei se sisältö miuta haittaa pätkän vertaa. Käytän ite muutekin "jämäosia". Ihmetyttää tässä vain se kuinka sinisilmäisiä ihmiset voivat olla.
Mua taas ihmetyttää miten vainoharhaisia ihmiset voi olla. No tottahan se on, että ihmiset niitä tekee ja joku voi päättää huijata, mutta nyt vaikka mäkkärin kokoisessa puljussa sillä on erittäin lyhyet jäljet ja kiinni jäävät aika äkkiä jos niin tekevät. Jos satut saamaan pihvin mikä on jotain muuta kuin 100% naudanlihaa, niin se on kyllä äärimmäisen harvinainen tapahtuma ja hyvillä mielin voidaan sanoa, että ne pihvit on kyllä sitä mitä sanotaan. Ei ole tarvetta vetää foliohattua päähän ja vääntää erilaisia kusetusteorioita.

Nähtiinhän se siinä hevosenlihakohussakin, että näitä asioita tutkitaan ja ne otetaan vakavasti. Jos ei tutkittaisi, niin kukaan ei vieläkään tietäisi koko hevosenlihahommasta.
 
Mua taas ihmetyttää miten vainoharhaisia ihmiset voi olla. No tottahan se on, että ihmiset niitä tekee ja joku voi päättää huijata, mutta nyt vaikka mäkkärin kokoisessa puljussa sillä on erittäin lyhyet jäljet ja kiinni jäävät aika äkkiä jos niin tekevät. Jos satut saamaan pihvin mikä on jotain muuta kuin 100% naudanlihaa, niin se on kyllä äärimmäisen harvinainen tapahtuma ja hyvillä mielin voidaan sanoa, että ne pihvit on kyllä sitä mitä sanotaan. Ei ole tarvetta vetää foliohattua päähän ja vääntää erilaisia kusetusteorioita.

Nähtiinhän se siinä hevosenlihakohussakin, että näitä asioita tutkitaan ja ne otetaan vakavasti. Jos ei tutkittaisi, niin kukaan ei vieläkään tietäisi koko hevosenlihahommasta.
No voi herranjumala. Oonhan mie itsekin jo sanonut monta kertaa, että se on vain pieni osa. Enkä ole millään tavoin prosessointia vastaan, päinvastoin. Elintarviketuotantotyötä on tarjolla vaikka kuinka paljon. Ainoa "koulutus"vaatimus on hygieniapassi, joten ei muuta kun hakemusta vetämään. Vedä sitten uudestaan johtopäätökset valehtelenko vaiko en.
 
Itse olen ymmärtänyt asian niin että tuo E250 eli natriumnitriitti on se mikä tekee lihajalosteista niin haitallisia. Aiheuttaa mm. syöpää. Vaikka totahan on käytännössä kaikessa punaisessa lihassa nykyään..
 
Minä en kyllä jaksa uskoa tähän käsinleikattuun fileeseen. Jos aiemmin tuotantoprosessissa on käytetty koneellisesti eroteltua kananlihaa, rustoa, vähän luuta ja muuta sellaista, miten esimerkiksi hinta kananuggeteissa tai muissa McDonaldsin tuotteissa ei ole tästä pompsahtanut? Entä minkä takia itse nugetti on ihan samanmakuinen ja koostumukseltaan samanlainen kuin aina ennenkin? Mihin se loppuosa kanasta sitten menee, jos nykyään käytössä ovat vain fileet? Ei Donaldsilla ole varaa silkan imagotappion vuoksi jättää valtavaa määrää kanasta käyttämästä, jos se ennen on käytetty ja sen mukaan on bisnestä budjetoitu.

Onko jollakulla tietoa tai selitystä tästä asiasta? "Vain fileestä, käsin leikattu" kuulostaa nimittäin liian hyvältä ollakseen totta.

Nimenomaan on! Ymmärrätkö, että nämä isot brändit nimenomaan pärjää sen pelkän brändin takia! Jos suomalaisilla on vaihtoehtoina hese, mäkkäri ja peran grilli, niin kukin ihminen valitsee ruokapaikkansa sen IMAGON takia. Itse ainakin olen luonut oman kuvani ketjuravintoloista, kuten mäkkäristä. Sen perusteella vastaan kaveriporukan kyselyyn "mentäiskö vaikka mäkkiin syömään".

Mäkkärin ja muiden isojen ketjujen markkina-arvo ja liikevaihto perustuu nimenomaan brändiin. Kärjistetääs vähän: mäkkärin ruuan laatu voi huonontua yleisesti jonkun verran, mutta silti asiakaskunta säilyy kutakuinkin ennallaan. Ruuan laadun huononeminen laskee taas pitkällä aikavälillä mäkkärin brändiä ja sitä myötä tulee enempi asiakaskatoa.

Toinen (kuvitteellinen ja kärjistetty) aspekti: mäkkäri epäonnistuu markkinakampanjassaan täysin, mäkkärin brändiin sekotetaan pedofilia ja lapsiorjat työntekijöinä --> asiakaskato on varma, mutta ruuan laatu pysyy samana.

En osaa tippaakaan selittää ajatuksiani, mutta pointtini on se, että nykyajan suuryritykset ovat pystyssä vain ja ainoastaan brändinsä ja imagonsa ansiosta. Vertaa vaikka Appleen, iPhone5 oli suuri pettymys, ei tuonut juuri mitään uutta edeltäjäänsä nähden. Silti fanaattiset applefanit hankkivat tuotteen, vaikka tiesivät sen olevan edeltäjänsä isommalla näytöllä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom