Pikaruokaloiden, eineksien ym "liha"

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Niin pihvin lihasta 100% nautaa, mutta montako prosenttia pihvistä mahtaa olla lihaa?

No jos ei ole 100% niin on mainostettu väärin. Siinä sanotaan että pihvi on 100% naudanlihaa ilman mitään jatketta. Mausteita ei kuitenkaan lasketa kuten niitä ei tehdä kaupassakaan.
 
Aivan varmasti löytyy joukosta muutakin kun lihaa. Siinä sanottiin ettei käytetä lisä- tai säilöntäaineita. Esim. perunatärkkelystä ei lasketa kumpaankaan, joten sitä tai vastaavaa löytyy luultavasti ainakin.
 
Aivan varmasti löytyy joukosta muutakin kun lihaa. Siinä sanottiin ettei käytetä lisä- tai säilöntäaineita. Esim. perunatärkkelystä ei lasketa kumpaankaan, joten sitä tai vastaavaa löytyy luultavasti ainakin.

Paitsi että tekstissä sanotaan että pihvi en pelkkää lihaa, kuten yleensäkkin hampurilaispihvin kuuluukin olla. Tarkat tuotesisällöt saat tiskiltä pyytämällä. Jos perunatärkkelystä olisi prosentin verrankin se pitää mainita, nyt ainoa on naudanliha joka on mainittu.
 
No oot kyllä oikeessa. Tosin pihvit tulee näköjään Puolasta, että aivan täysin luottavainen en kyllä olisi sisällöstä.
 
Kaikki missä on protskuu on hyvä,ihan sama mistä se on tehty.
edit:Nii ja toi 100% tarkottaa et se koko helvetin lehmä paskoinen päivineen vedetään muusiks ja niistä tehdään sit pihvejä.
 
Mielestani nainkin. Eiko se heraproteniikin ole tehty jostain maitotuotteiden jamista. Se etta sisafile on kalliimpaa johtuu siita etta vaan maistuu premmalta ilman mitaan moyhaamista, murskaamista, kasittelya. Toki taman takia jotkut ruston osat, aivot, sisaelimet vaaitivat ehka enemman lisaaineita jotta ne saisi menemaan alas, mutta jos niihin ei ole lisatty mitaan jauhoja yms epaproteenisia aineksia niin kaiketi ne tarjoaa ihan yhta hyvaa ravintoa kuin kanan rintafilee...
 
Onko noista pihveistä olemassa joku tarkka tuoteseloste? Eipä taida olla, yrityssalaisuus...
Siellä se nettisivuilla lukee ja sen mukaan olisi pelkkää lihaa, joten silloin sen pitäisi myös olla pelkkää lihaa. Se taasen on eri asia onko sisältö sitä mitä on ilmoitettu.
 
Kalan ympäristömyrkkyjen pitoisuutta voi pienentää poistamalla nahan ennen ruuan laittoo. Kalapuikoissa vähennetään kalan "lihan" osuutta ja korvataan se mm. nahkalla -> ymp. myrkkyjen pitoisuus kasvaa? Eräässä dokumentissä mainittiin (jep, paska lähde), että kun ne viimeisetkin "lihan" rippeet irroitetaan mekaanisesti luusta, niin ko. "lihat" sisältäis enemmän bakteereja.. Onkohan sitten merkittävää haittaa, aika moista jenkkien vouhotusta välillä koko dokkari. Mut mitään vakavia haittoja ei tule mieleen, nyt kun oikein alkaa pohtimaan, mistä yllätyin itse. Kuten jo edellä joku mainitsikin, varmaan ne lisä-ja säilöntäaineet einesten ongelma.

Ennen tätä ketjua en oo aatellutkaan, että sehän on periaatteessa hyvä, kun koko elukka käytetään viimestä karvaa ja suomua myöten ravinnoksi. Ja jos siitä ei mitään todellisia haittoja ole niin antaa mun puolesta mennä vaan. Ja toisaalta samahan se mulle on, einekset jää edelleen kaupan hyllylle, kuten varmaan monella muullakin täällä.
 
Oon jo pitkään ihmetelly mistä johtuu, että yleinen tapa on kyseenalaistaa noiden safkojen ilmoitettu sisältö. Eiköhän esim Mäkkäri oo aika vahvassa syynissä varsinkin Suomessa, joten miksi ihmeessä ottaa riski myymällä jotain muuta kun mitä ilmoitetaan?

Jopa muuten skarpin oloset Madventuresin poijjaatkin meni telkkarissa tekemään pulunugetteja ja kertomaan, että mäkkärin nugetit on vielä kyseenalaisemmasta tavarasta valmistettu..
 
Se taasen on eri asia onko sisältö sitä mitä on ilmoitettu.
Vitut ole. Suomessa ollaan hyvin tarkkoja näissä asioissa ja se on ihan sama vaikka se liha tulisi Zimbabwesta niin täällä meillä sen on sisällettävä sitä mitä sanotaan. Niille tehdään myös pistotarkastuksia jatkuvasti. Itse pystyn kyllä olemaan hyvin luottavainen sen suhteen, että niissä on mitä luvataan, vaikka ne tulisi mistä.
 
Oon jo pitkään ihmetelly mistä johtuu, että yleinen tapa on kyseenalaistaa noiden safkojen ilmoitettu sisältö. Eiköhän esim Mäkkäri oo aika vahvassa syynissä varsinkin Suomessa, joten miksi ihmeessä ottaa riski myymällä jotain muuta kun mitä ilmoitetaan?

Niin. Mäkkäri on maailman 5. suurin työnantaja. Huijauksella olisi aika lyhyet jäljet (tuommosessa organisaatiossa tieto vuotaa aina jostain) ja se tulisi äärimmäisen kalliiksi, kun kyseessä on maailman tunnetuimpiin kuuluva arvokas tavaramerkki.
McDonaldsin kaltainen yhtiö on jokaisen viranomaisen, kansaisjärjestön, aktivistin ja tavallisenkin kuluttajan suurennuslasin alla, joten sen on aika vaikea ja hyvin kannattamatonta edes yrittää huijata tekemisissään. Kansa ja media odottaa suorastaan kielipitkällä ikäviä paljastuksia Mäkkäristä ja siksi on oltava erityisen skarppina mitä tekee. Näillä on todella tiukka laaduntarkkailu verrattuna useimpiin pienempiin kilpailijoihin.
Mäkkäri uhoaa voivansa jäljittää jokaisen pihvierän vielä tiettyyn nautaan tietylle tilalle.

Jopa muuten skarpin oloset Madventuresin poijjaatkin meni telkkarissa tekemään pulunugetteja ja kertomaan, että mäkkärin nugetit on vielä kyseenalaisemmasta tavarasta valmistettu..

Niitä tehtiin yhdessä vaiheessa joissain maissa koneellisesti erotetusta kananlihasta mm. McDonaldsissa, Burger Kingissä, Taco Bellissä, muissa ravintolaketjuissa ja einestaloissa, mutta kun siitä ikävän näköisestä massasta pääsi kuvia julkisuuteen, niin useimmissa maineestaan hyvää huolta pitävissä siirryttiin esim. käsin leikattuun fileeseen.

Nythän kaikkialla mainostetaan tuota 100% naudanlihaa, kun oli tämä hevoslihakohu. Se vahingoitti monien einestalojen mainetta, jotka olivat yleensä itsekin joutuneet huijatuksi. Esim. Finduksen maine on pilalla aika pitkään sentakia, että joku epärehellinen alihankkija kusetti niitä.
 
Oon jo pitkään ihmetelly mistä johtuu, että yleinen tapa on kyseenalaistaa noiden safkojen ilmoitettu sisältö. Eiköhän esim Mäkkäri oo aika vahvassa syynissä varsinkin Suomessa, joten miksi ihmeessä ottaa riski myymällä jotain muuta kun mitä ilmoitetaan?

Jopa muuten skarpin oloset Madventuresin poijjaatkin meni telkkarissa tekemään pulunugetteja ja kertomaan, että mäkkärin nugetit on vielä kyseenalaisemmasta tavarasta valmistettu..
The Truth Behind Calorie Labels - YouTube Tuossapa yksi pätkä, joka saa kyseinalaistamaan tuotteiden ravintosisältöä. Toki monissa tapauksissa täytyy muistaa, että ihmiset noita tekee ja pienet heilahtelut arvoissa on ihan normaalia, mutta kuitennii.
 
Oon jo pitkään ihmetelly mistä johtuu, että yleinen tapa on kyseenalaistaa noiden safkojen ilmoitettu sisältö. Eiköhän esim Mäkkäri oo aika vahvassa syynissä varsinkin Suomessa, joten miksi ihmeessä ottaa riski myymällä jotain muuta kun mitä ilmoitetaan?
Siksi, koska niin se homma käytännössä menee. Tuollaisen valvomiseen ei resurssit mitenkään riitä. Lähtökohtaisesti paketissa on sitä mitä siinä lukee. Mikäli tilaus kuitenkin on suurempi, kun mitä tavaraa on, se korvataan silloin jollain muulla. Kun Suomessa toimitaan tällä tavoin, niin jossain Euroopan halpatuotantomaassa toimitaan aivan varmasti vielä törkeämmin. Kyllä mäkkärissä voi ollakkin homma kunnossa, en tiedä kun en ole sielä töissä koskaan ollut. Ei ne kuitenkaan välttämättä tiedä mitä jossain Puolan tehtaalla tehdään.
 
The Truth Behind Calorie Labels - YouTube Tuossapa yksi pätkä, joka saa kyseinalaistamaan tuotteiden ravintosisältöä. Toki monissa tapauksissa täytyy muistaa, että ihmiset noita tekee ja pienet heilahtelut arvoissa on ihan normaalia, mutta kuitennii.

Ravintosisällöt on hyvin usein keskiarvoja ja noiden pikaruokaloiden annosten kohdalla käytetään skaalaa ihan siitä syystä, että sinne voi päätyä enemmän tai vähemmän sitä majoneesia sen hampurilaisen/subin/ minkävaan tekijän toimesta. Suomessa Evira vielä sotkee oman lusikkansa soppaan ja sääntelyä on enemmän, joten en ihan niin huolissani olisi yhden varsin lyhyen ja kevyen Nykissä tehdyn pätkän perusteella.
 
Niitä tehtiin yhdessä vaiheessa joissain maissa koneellisesti erotetusta kananlihasta mm. McDonaldsissa, Burger Kingissä, Taco Bellissä, muissa ravintolaketjuissa ja einestaloissa, mutta kun siitä ikävän näköisestä massasta pääsi kuvia julkisuuteen, niin useimmissa maineestaan hyvää huolta pitävissä siirryttiin esim. käsin leikattuun fileeseen.

Minä en kyllä jaksa uskoa tähän käsinleikattuun fileeseen. Jos aiemmin tuotantoprosessissa on käytetty koneellisesti eroteltua kananlihaa, rustoa, vähän luuta ja muuta sellaista, miten esimerkiksi hinta kananuggeteissa tai muissa McDonaldsin tuotteissa ei ole tästä pompsahtanut? Entä minkä takia itse nugetti on ihan samanmakuinen ja koostumukseltaan samanlainen kuin aina ennenkin? Mihin se loppuosa kanasta sitten menee, jos nykyään käytössä ovat vain fileet? Ei Donaldsilla ole varaa silkan imagotappion vuoksi jättää valtavaa määrää kanasta käyttämästä, jos se ennen on käytetty ja sen mukaan on bisnestä budjetoitu.

Onko jollakulla tietoa tai selitystä tästä asiasta? "Vain fileestä, käsin leikattu" kuulostaa nimittäin liian hyvältä ollakseen totta.
 
Minä en kyllä jaksa uskoa tähän käsinleikattuun fileeseen. Jos aiemmin tuotantoprosessissa on käytetty koneellisesti eroteltua kananlihaa, rustoa, vähän luuta ja muuta sellaista, miten esimerkiksi hinta kananuggeteissa tai muissa McDonaldsin tuotteissa ei ole tästä pompsahtanut?

Tiedätkö ettei ole? Oletko tutustunut McDonaldsin hintoihin jossain maassa ennen fileenugetteja ja niiden tulon jälkeen?

Nugeteissa on muutenkin aika kova kate. 4 kpl nugetti-setissä on lihaa kuulemma noin 35g yhteensä. Siis 35g lihaa 2 eurolla. Siitä voipi laskea paljon rintafilee maksaisi kaupassa, jos liikuttaisiin samoissa kilohinnoissa.

Vertailun helpottamiseksi Lidlistä saa kanan rintafilee-pihvejä tarjouksessa ~500g boksin ~5 eurolla. Jos nuo paneroisi itse, niin Mäkkärin hinnoilla tuon laatikon myisi semmosella 28 eurolla. Ja ne panerointiainekset ei siinä maksa paljon mitään; euron koko laatikolle ehkä.

Entä minkä takia itse nugetti on ihan samanmakuinen ja koostumukseltaan samanlainen kuin aina ennenkin?

Oletko sinä vertaillut? Minusta nämä uudet Atrian fileenugetit maistuvat aika erilaisilta kuin vaikkapa Kariniemen jauhelihanugetit.
Sitä en tiedä olenko koskaan syönyt muunlaisia Mäkkärin nugetteja kuin fileestä leikattuja. Enkä ainakaan ole verrannut rinnakkain, että osaisin sanoa eroavatko. Rapea jauhokuori ja mausteethan niissä ovat aika pääosassa muutenkin mitä makumaailmaan tulee.

Mutta sehän sitä ruokatiedettä onkin tehdä niin tasalaatuista tavaraa, että asiakas ei huomaa onko kyseessä fileetä vai jotain jauhelihasta prosessoitua tavaraa. Mäkkärille on erityisen kunnia-asia, että joka maassa tuotteet maistuvat samanlaisilta, vaikka olosuhteet eroaisivat.

Mihin se loppuosa kanasta sitten menee, jos nykyään käytössä ovat vain fileet? Ei Donaldsilla ole varaa silkan imagotappion vuoksi jättää valtavaa määrää kanasta käyttämästä, jos se ennen on käytetty ja sen mukaan on bisnestä budjetoitu.

Ei Mäkkäri kanoja kasvata tai teurasta, joten ei heiltä mitään osia kanoista käyttämättä.
Tuottaja myynee muut osat jollekin toiselle asiakkaalle, kuten nyt vaikkapa HooKoolle, joka tekee niistä makkaraa tai Sheballe, joka tekee niistä kissanruokaa. Olisi aikamoista hukkaa kasvattaa kanoja ja käyttää niistä vain fileepalat.
 
Eihän sielä nettisivuilla mitään tarkkaa tuoteselostetta edes ole? Mainitaan vaan että 100% naudanlihaa. Mutta mitä muuta ne sisältää?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom