Piirtäminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ZweCCo
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Voi hitsi, te olette kaikki tosi hyviä :worship: . Hienoja piirustuksia kyllä kerta kaikkiaan. Arvostan ihan kybällä kädentaitoja. Voitte todella olla ylpeitä lahjastanne. Piirtäminen on aivan mieletön ilmaisukeino ja paineiden/tunteiden purkukeino. Piirustukset kertovat usein paljonkin tekijästään. Kaikki piirustukset on todella mielenkiintoisia. Lisää vain piirustuksia, ne on upeita :haart: .
 
Jossain määrin aiheeseen liittyvää, eli sarjakuvia. Valitan, että kyseessä ovat samat vanhat (sekavat) jutut vuosituhannen alusta, mutta viime aikoina ei ole oikein ehtinyt treenaamaan saati piirtelemään.

http://www.undulaatti.com/

Valikosta löytyy sarjakuvat-linkki. Valmistustekniikka lienee selvä, eli ensin lyijykynällä paperille hahmotelmat, jotka sitten vahvistetaan tussilla. Tussin kuivuttua lyijykynän jäljet pyyhitään pois. Mustavalkoinen tuotos sitten skannataan tietokoneelle, jolla täytetään suuret mustat alueet, tehdään pieniä korjauksia ja laitetaan tekstit puhekupliin. Värityskin kannattaa nettisarjakuvassa tehdä tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla, niin tulee tasaista pintaa.
 
Todella tyylikästä jälkeä Silenciolta.
 
Jos jotain kiinnostaa hyvät teoriakirjat aiheesta niin:

Loomiksen kirjat (figure drawing for all its worth, on yksi kaikkien aikojen parhaista perus teoksista)
http://www.fineart.sk/index.php?cat=1
http://acid.noobgrinder.com/Loomis/

Harold speedin patience & science of drawing (yksi parhaista myöskin)
http://www.gutenberg.org/files/14264/14264-h/14264-h.htm

Glenn Vilppun kirja. Vilppu opetti artcenterissä ja disneyllä animaatio piirtämistä.
http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=49811

Lyhyt tutoriali tyyppinen kirja, joka kattaa myös paljon tärkeitä periaatteita.
http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=60753

Kevin Chenin luento materiaali
http://www.angelfire.com/art3/kchendemos/
 
Joku joskus sanoi että "Suurin osa ihmisistä piirtää kuin 12 vuotias. Ja syy siihen on että suurin osa heistä lopetti piirtämisen niihin aikoihin".

Tiedä sitten onko perää.
 
Joku joskus sanoi että "Suurin osa ihmisistä piirtää kuin 12 vuotias. Ja syy siihen on että suurin osa heistä lopetti piirtämisen niihin aikoihin".

Tiedä sitten onko perää.

Paljonkin perää.

Ihmiset jaksaa aina touhottaa lahjakkuudesta. Lahjakkuus on suurelta osin kovaa työtä. Ilman harjoittelua ei yhdestäkään "lahjakkaasta" tule oman alansa todellista taitajaa.
 
Se on todellinen lahja että jaksaa nähdä töitä ton jutun eteen. 1800 luvulla maalarit opiskelivat sen 10 tuntia päivässä + kotitehtävät piirtämistä ensimmäisen vuoden ja muutaman vuoden sen jälkeen piirtämistä ja maalausta. Sama jatkuu atelier laitoksissa vieläkin. http://www.atelierstockholm.se/index.asp > student work kohdasta näkee klikkaamalla noita töitä sen tason millä noi on hakenu tonne sisään. Hyvällä kirjallisuudella/ohjauksella pötkii todella pitkälle. Monet käyvät vielä osa-aikatöissä ja silti vielä treenaavat 50 tuntia viikossa.
http://conceptart.org/forums/showthread.php?t=870
tossa on jätkä joka alotti piirtämään 22 vuotiaana (2002) kun hyppää viimesille sivuille 2006 ja vertaa noita töitä niihin mitä sielä esitellään huomaa todella sen että jatkuva treenaus on maksanu itsensä takas.

vrt
http://www.ifrance.com/cmortier/drawing/004-coverpenciltree.jpg
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/Drawing20MyHand.jpg
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/Drawing22_selfportrait1web.jpg
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/Green Bottle Final web.jpg
http://www.ifrance.com/cmortier/drawing/006sketchapplesf.jpg
vs
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/studiopic.jpg (ko. jätkän piirustukset on teipattu seinälle)
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/gary_figure_drawing.jpg
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/brokenbowlstilllife_final.jpg
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/elandraportrait.jpg
http://www.mindcandyman.com/jons_uploads/meddlingmagestep3.jpg
 
jalat:
paljonkin perää. ite oon koulutukseltani (saattaa ällistyttää monia :D ) kuvataiteilija ja kuvataideope. peruskoulussa pakollinen kuvis loppuu 7. luokan jälkeen. jos vielä hommaan lisätään seikka, ettei ala-asteen (vanha nimitys) opettajilla aina ole taitoja/kiinnostusta/halua opettaa kaikkia aineitaan kunnolla mukaanlukien siis kuvis, taso seiskalle tullessa on kaameen kirjavaa...

sitten puhutaan muka korkeekoulutetusta sivistysvaltiosta ja silti homma on melkosen retuperällä ja koko ajan mennään heikompaan suuntaan...
 
no yleensä myös ne, jotka käsittää kuvataiteen ja sen opetuksen pelkästään piirrrrustuksena, eivät sitä juuri minään muuna näe... kuitenkin voidaan ajatella, että yksi suomalaisen identiteetin kulttuurisia pilareita on mm. arkkitehtuuri, muotoilu, elokuva yms. jotka on melkosen kuvisriippuvaisia juttuja. ko. kouluaineesta on lähtösin melkonen määrä ammatteja, jotka on hieman turhankin tärkee osa tätä päivää. melkein kaikki näkyvä on lähtösin jonkun kuvislähtösen ammatin kädestä. pelottavaa :D

eihän se siitä kuviksesta se elämä ole kiinni. viittasin koko koulutukseen. päättäjät ei tajua, että ei tule hyviä korkeakouluja, ellei ole hyviä peruskouluja. toki suuri osa ns. korkeasivistysvaltioista panostaa eri taideaineiden opetukseen melkosen paljon, joten voidaanhan se osana sivistyksen mittaamista ottaakin.
 
Ei helvetti, toi conceptart.orgissa oleva ketju, jonka silver warrior mainitsi tossa. Jätkä on hieman kehittyny. Aika motivoivaa, kun yrittää itekkin piirtää/ maalata mahollisimman paljon, että pääsis taikkiin tai kuvataideakatemiaan vielä ens keväänä. Toi 10h päiväs tuli monestikkin kesällä täyteen, mut nyt ku on koulussa, ni jää muutamaan tuntiin viikolla ja viikonloppusin sit vähän enemmän...

Nii ja täs ois niitä mun tekemii kuvia pari sivua fantasia/maisema aiheisia pääosin. Värikynillä piirretty suurin osa, välillä tussit ja photoshop+wacomin piirtopöytä ollu apuna. Harmittaa, ku skanneri joka on käytös on aika huono ja rakeistaa kuvia jonkun verran...
http://s94.photobucket.com/albums/l96/Jazam_86/

Edit. Nii ja noi nimet on mitä on, laitettu, että ihmiset tajuu mitä on yritetty piirtää :D
 
suosittelisin jazamille hieman tuota aihemaailman laajentamista ja ehkä pikkusen enemmän kokeilua ja irrottelua, jos ko. kouluhin haluaa...
 
Suurin osa tosta retuperällä olosta on selitettävissä tällä nykyisellä modernismi trendillä. Piirtämistä eikä maalaamista haluta opettaa enää klassisilla metodeilla. Nykyäänhän missä laitoksissa vaan oli se sitten ala-aste tai kuvataiteen yliopisto ei opeteta enää klasisella tavalla piirtämistä tai maalausta.

Nykyään korostetaan sitä itseilmaisua ja jotain oman tien etsimistä jo ennen kun osaa pitää kynää kädessä. Siinä on sitten kiva itse nykiä hihasta opettajaa että mitäs pitäis tehä jos haluais oppia tätä ihan oikeasti, vastausta en kyllä koskaan saanut, koska kukaan opettaja kuka mulla oli ei osannut itse piirtää.

Harmi vaan että tämä vasemmistolais, vihreä taide eliitti ei näytä mitään merkkejä asian muuttamiseks. Tänne tuskin koskaan saadaan klassisentaiteen korkeakoulua jossa todella olisi tasokkaat opettajat ja intensiivinen opetussuunitelma, joka oikeasti valmentaisi taiteen tekemiseen eikä vaan taiteesta puhumiseen.
 
heh... modernismi loppui jonnekin 70-luvulle jo...

klassisella varmaan tarkoitetaan realistista ja illusionistista kuvaamista. silver warrior ei näköjään juurikaan tiedä alan koulutuksesta mitään. kaikissa alan korkeakouluissa opetetaan edelleen paljon perustaitoja, joihin sisältyy runsaasti niitä "klassisia" juttuja.

voidaan tietenkin kysyä, miksei enää maalata, kuten edelfelt ja kumppanit? no... nyt eletään vuotta 2006 jo. luojan kiitos asioissa edetään.

taide on hieman eri kuin taito. "oikean" näköistä jälkeä saa valokuvaamallakin, miksi pitäisi maalata? ei se tekninen briljeeraus tee siitä esineestä taidetta. käsityöläisyys on eri asia. ei huonompi, eri. taide on siis puhumista mitä suurimmassa määrin, eikä vain tekemistä. se taide ei ole vain maalia kankaalla tai hiiltä paperilla. onneksi!

uskosin, että silver warriorilla oli epäpätevä ope, koska TaiKiin on sen verran ilkeet pääsyvaatimukset (~6% pääsee), ettei sinne nyt taitamattomia päästetä. TaiKista tulee siis yläasteiden, lukioiden yms. opet (osa opettaa ala-asteillakin). yleensä ala-asteilla kuvista opettavat luokanopettajat (OKL:stä), joiden kuvataiteen opiskelu on melko minimaalista. ikävää toki, jos ope ei ainettaan hallinnut. valitettavasti epäpäteviä kuvisopettajia on liikaa (yksikin epäpätevä minkä tahansa aineen ope on liikaa). tiedän paljon tapauksia, varsinkin ala-asteilta, joissa ope on kuvistunnilla häipynyt pullakahville ja sanonut, että tehkää vapaatöitä. PRKL! ihan sama, jos matikantunnillakin vaan "laskettas nyt vaan jotain..."

miksi ihmeessä ei korostettaisi oman tien etsimistä ja itseilmaisua??? herran tähden, me ollaan ihmisiä, eikä eläimiä. kyllä apinakin osaa maalata, kun se opetetaan, mutta se ei TIEDOSTA sitä, mitä se tekee. ainoastaan ihminen pystyy tekemään taidetta.

taide on monen mielestä jotain pelottavaa, kun sitä ei "ymmärrä" ja siksi aina vedotaan vanhaan realismiin yms. jolloin "osattiin" piirtää ja maalata. no tuksin sitä nykyihminen 1800-luvun taiteilijan työtä sen enempää ymmärtää kuin nykytaidetta esimerkiksi. työkalut nykytaiteen tulkitsemiseen tai lukemiseen luulisi nykyihmisellä olevan paljon laajemmat, koska tässä ajassa eletään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom